základní část, 4. kolo
01.09.2018 19:45 CET
6 : 1
(4:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - Willem II 6:1

PSV pokračuje ve své krasojízdě v novém ročníku, kromě dílčího neúspěchu hned v úvodu sezóny v Superpoháru zatím ani jednou nezaváhal a nyní si v domácím prostředí doslova smlsl na Tilburgu. Jeho sobotní protivník si sice vypracoval několik slibných možností, jenomže proměnil jen jednu a sám inkasoval hned šestkrát. Eindhoven tak po výhře 6:1 zůstává v Eredivisii jako jediný stoprocentní s dvanácti body.

Před druhým Ajaxem má náskok dvou bodů, Willem klesl se šesti body na sedmou příčku. Přitom do první větší možnosti se už po necelých čtyřech minutách dostali hosté, to když španělský kanonýr Fran Sol obdržel krásnou kolmici za obranu od Avdijaje a z dvanácti metrů z mírného úhlu orazítkoval vzdálenější konstrukci, od které se balón odrazil zpět do pole. Byli to však domácí, kteří ani ne za tři minuty otevřeli skóre.

Tečovaný pas z pravého křídla skončil na kopačce Jorrita Hendrixe, jenž se opřel do míče z voleje z dobrých pětadvaceti metrů a i přes lehký zákrok brankáře Wellenreuthera ho uklidil do zadního horního rohu. Za dalších šest minut zvýšil náskok favorita Steven Bergwijn. Ten po přihrávce od Angeliña napřáhl z osmnácti metrů a jeho přízemní projektil zapadl do pravého dolního rohu. Třetí branka se zrodila zhruba deset minut před přestávkou.

Po podražení vracejícího Heerkensa na Lozana v pokutovém území si rozhodčí Kamphuis prohlédl videozáznam a na jeho základě nařídil penaltu. K té se postavil Gastón Pereiro a chladnokrevně ji proměnil do protipohybu Wellenreuthera. Ve 40. minutě olízl horní tyčku forvard de Jong po jemné teči z hranice brankového území, ještě do poločasu si uprostřed šestnáctky elegantně zpracoval balón Nick Viergever a nekompromisně rozvlnil síť - 4:0.

Willem vykřesal alespoň jiskřičku naděje ani ne šedesát sekund po začátku druhého dějství. Počtvrté v této sezóně skóroval Sol, který snižoval po zpětné přihrávce Palaciose a ráně z první k bližší tyči. Ve 49. minutě definitivně odrazil mírný nápor protivníka svou druhou trefou v duelu Viergever, jenž po přímém volném kopu a hlavičce de Jonga pokořil ve skluzu bezmocného Wellenreuthera. Zhruba dvacet minut před koncem uzavřel gólový účet svým druhým gólem Bergwijn, když nasměroval hlavou do branky pas Angeliña.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele