základní část, 7. kolo
29.09.2018 18:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

NAC Breda - PSV Eindhoven 0:2

PSV Eindhoven zvítězil i ve svém sedmém zápase probíhajícího ročníku, ovšem na půdě Bredy se pořádně nadřel. Po bezbrankovém prvním poločase udeřil z kraje toho druhého a o hubené vítězství se strachoval až do samého závěru, kdy druhou trefu přidal střídající Donyell Malen. Domácí téměř bezchybnou defenzívu protivníka nepřekonali, za svůj výkon se však stydět nemusí. I přesto klesli v tabulce na poslední osmnáctou příčku se třemi body.

Úvodní půlhodina přinesla drtivý územní tlak jasného favorita, avšak jediná větší možnost brankou neskončila. Dostal se do ní mexický křídelník Lozano, jenž si nádherně obhodil bránícího protihráče, ale jeho následná blokována střela se mezi tři tyče nevešla. V samém závěru první půle se poprvé blýskl brankář van Leer, jenž konečky prstů vytěsnil na rohový kop přízemní křižnou střelu z hodně ostrého úhlu pravé strany hrací plochy.

Svěřenci trenéra Marka van Bommela vstoupili do závěrečné části mnohem odhodlaněji a odměnou jim byla klíčová trefa ze 47. minuty. Tradiční kanonýr Luuk de Jong potvrdil skvělý výběr místa a po tečovaném centru z levého křídla snadno dopravil míč u vzdálenější tyče do odkryté branky. Breda se dožadovala odpískání pokutového kopu o šest minut později, jenže rozhodčí Higler si byl jistý svým verdiktem a sporný okamžik ani nešel konzultovat s videem.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem již šel do akce VAR po zákroku Kastaneera, nicméně ani tentokráte nebyla penalta nařízena. NAC byl blízko k vyrovnání v 77. minutě, kdy dalekonosná rána Kaliho pouze orazítkovala břevno. Ihned poté se na druhé straně vyznamenal van Leer proti střele z ostrého úhlu, následně neseřídil mířidla Bergwijn a vypálil o decimetry vedle bližší konstrukce.

Domácí cítili šanci na vyrovnání a v samém závěru otevřeli okénka ve své defenzívě, čehož zužitkoval ve druhé nastavené minutě teprve devatenáctiletý mladíček Malen. Ten využil fantastické individuální akce Bergwijna na pravém křídle a po průniku přes tři protihráče stanul před prázdnou brankou, kterou snad ani nešlo ze dvou metrů minout. Eindhoven příště vyzve Venlo, Breda bude chtít uspět na půdě trápícího se Utrechtu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele