základní část, 2. kolo
19.08.2018 14:30 CET
1 : 4
(1:3)

Reportáž

FC Emmen - AZ Alkmaar 1:4

Nováček z Emmenu šokoval v úvodním kole výhrou na půdě Den Haagu (2:1), ovšem proti papírově silnějšímu Alkmaaru už překvapit nedokázal. I přes slibný start nakonec podlehl svému protivníkovi vysoko 1:4 a se třemi body se propadl do dolní poloviny tabulky. To naopak AZ podruhé za sebou nedal soupeři šanci, po minulé výhře 5:0 nad Bredou je zatím v čele Eredivisie s luxusním skóre 9:1.

Domácí výběr se na začátku nedělního zápasu svého protivníka nezalekl a první větší možnost si vypracoval po necelé čtvrthodině hry. Jansen vystihl vhodný moment pro přihrávku a poté krásně uvolnil nabíhajícího Marinuse, který zblízka z mírného úhlu nevyzrál na obětavého gólmana Bizota. Ovšem jako by jeho zákrok spoluhráče nabudil, ani ne šedesát sekund po tomto momentu totiž otevřeli skóre zásluhou Myrona Boadua.

Teprve sedmnáctiletý útočník s ghanskými kořeny obdržel přihrávku z pravé strany šestnáctky od Seuntjense a zblízka z brankového území nekompromisně propálil bezmocného brankáře Scherpena. Neuběhly ale ani další dvě minuty a bylo vyrovnáno. Po rohovém kopu z pravé strany prodloužil Veendorp míč za sebe ke vzdálenější konstrukci, kde měl snadnou úlohu Nick Bakker a jen doklepl balón do odkryté branky.

Ve 34. minutě se vytáhl Bizot, který jednoruč vytáhl nad břevno přímý volný kop Jansena z osmnácti metrů. Favorit tohoto střetnutí rozhodl o svém tříbodovém zisku ke konci první půle. Vedení mu vrátil Thomas Ouwejan ve 37. minutě, kdy se po přihrávce Midtsja odhodlal ke střele z dobrých dvaadvaceti metrů a jeho nádherná rána se zatočila ke vzdálenější konstrukci mimo dosah plachtícího Scherpena.

O šest minut později pojistil vítězství AZ kanonýr Oussama Idrissi, tentokráte dorazil míč do poloprázdné branky po razantní střele Koopmeinerse a zákroku Scherpena - 1:3. Ještě do poločasu mohl vykřesat naději na body pro FC Bijl, jenže zblízka orazítkoval jen horní tyčku. Definitivní podobu výsledku stanovil v 71. minutě svým druhým gólem v utkání Idrissi, když v tváří tvář proti strážci Emmenu nezaváhal a chladnokrevně ho z dvanácti metrů propálil.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele