základní část, 24. kolo
13.03.2019 18:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Ajax nedominoval, i přesto udolal Zwolle o jednu branku

Ajax dokázal potvrdit úlohu favorita v dohrávce 24. kola nizozemské nejvyšší soutěže proti zachraňujícímu se Zwolle, ovšem na osmé soutěžní výhře ve vzájemném měření sil s PEC se tentokráte hodně nadřel. Necelou čtvrthodinu před koncem totiž svítil na tabuli nerozhodný stav 1:1, o výhře amsterdamského favorita rozhodl Daley Blind. AFC proto snížilo manko vedoucího PSV na pouhé dva body, hosté jsou stále třináctí se šestadvaceti body.

Domácí nepředvedli tak vysoko tempo jako nedávno při senzačním vyřazení věhlasného Realu z LM a určitě si představovali snazší souboj. První výraznější možnost byla k vidění krátce po půlhodině hry a hned byla gólová. Srbský tahoun Ajaxu Dušan Tadić využil parádního centru Labyada z pravého křídla na hranici brankového území a poté zachoval chladnou hlavu, z voleje bez větších potíží pokořil bezmocného brankáře Boera.

Hostující strážce svatyně rozhodně nebyl v záviděníhodné roli, neboť na hřiště přišel v 18. minutě místo zraněné jedničky van der Harta a okamžitě musel čelit jednomu z nejofenzivnějších útoků celé Eredivisie. Obrázek hry se příliš neměnil ani po přestávce, domácí kontrolovali průběh a při přechodu na polovinu soupeře jim téměř nic nevycházelo. Zwolle naopak trpělivě čekalo a jeho šance nakonec přišla v 79. minutě.

Těsně před tím odmítl navýšení náskoku střídající Huntelaar, jenž hlavičkoval po rohovém kopu z pravé strany nad horní tyčku. Následně na opačné straně zmrazil tribuny Vito van Crooij, který si po sklepnutí od Ehizibueho posunul balón blíže k domácí brance a pohotovu střelou k levé tyči nečekaně vyrovnal. Svěřenci Erika ten Haga od této chvíli pochopitelně přidali a rozhodující úder zasadili sedm minut po inkasované brance.

Po parádním pasu mladičkého Langa si ke vzdálenější konstrukci seběhl za obranu protivníka Blind a prudkou hlavičkou zblízka překonal marně se natahujícího Boera. V 90. minutě PEC definitivně zhasla naděje na bodový zisk, neboť předchozí hrdina Van Crooij uviděl od rozhodčího Lindhouta druhou žlutou kartu a těsně před závěrečným hvizdem nedobrovolně odešel pod sprchy.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele