základní část, 1. kolo
11.08.2018 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

AFC Ajax - Heracles Almelo 1:1

Amsterdamský Ajax nenavázal na dosavadní povedené vystoupení z předkol Ligy mistrů a v úvodním zápase nového ročníku Eredivisie pouze remizoval s konkurenčním Heracles v poměru 1:1. A to mohl být ještě rád, neboť vyrovnávací trefu vsítil až v 88. minutě. Evidentně se na něm podepsala únava ze čtvrtečního střetnutí 3. předkola LM v belgickém Lutychu, kde vybojoval nerozhodný výsledek 2:2.

Oba dva nedělní protivníci se potkali v 1. kole také v uplynulém ročníku a tehdy bylo Almelo ještě úspěšnější, když doma dokonce zvítězilo 2:1. Domácí výběr tak nedokázal zlomit prokletí ani tentokráte, i když měl v téměř celém průběhu výrazně navrch. Nicméně do první větší možnosti se dostali hosté po necelé čtvrthodině hry, kdy se po centru z levé strany zjevil sám před brankářem Onanou útočník Dalmau, ale na balón těsně nedosáhl.

Stejný hráč se podruhé postaral o vzrušení v 18. minutě, jenomže u zadní tyče hlavičkoval z příliš ostrého úhlu a branku nakonec netrefil. Od tohoto momentu začal jasně dominovat Ajax. Nejprve střílel z osmnácti metrů Ziyech a jeho levačce vskutku scházelo jen několik centimetrů, vzápětí stejný hráč po narážečce s Tadičem mířil o decimetry vedle pravé konstrukce. Zhruba deset minut před přestávkou mohli domácí skórovat po rohovém kopu.

Balón přistál na hlavě Wöbera a gólman Blaswich měl co dělat, aby ho udržel před brankovou čarou. Ještě do poločasu našel Ziyech geniální kolmicí rozběhnutého van de Beeka, jeho přízemní ránu vyrazil famózní Blaswich do bezpečí. Druhé dějství probíhalo v opatrnějším duchu, nejvíce vidět byl opět Ziyech. V 58. minutě rozehrál standardní situaci z pětatřiceti metrů a po teči jednoho z hostujících hráčů udržel Blaswich balón velmi těsně před brankovou čarou.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem se opřel do balónu Pröpper a jeho razantní šajtli vytáhl brilantní Onana nad svou branku. V 80. minutě měl strážce AFC velké štěstí. Po přímém volném kopu z levého křídla hlavičkoval zapomenutý Dalmau a Onana roztáhl ruce do strany, přičemž míč doputoval mimo prostor tří tyčí. Hosté se přeci jen dočkali za další čtyři minuty, do černého se trefil Kristoffer Peterson.

Třiadvacetiletý švédský útočník náramně vypálil z dvaceti metrů a balón s pomocí břevna skončil v síti. Ajax alespoň vyrovnal v 88. minutě. Po rohovém kopu z pravé strany hlavičkoval z hranice brankového území Matthijs de Ligt a mířil přesně do levého dolního růžku.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, ajax.nl

Komentáře (3)

Přidat komentář
afc ajax

3:0

Reagovat
placa80

Docela překvapení a ještě štěstí za vyrovnávací branku.

Reagovat
REPLIKATOR

Zkurvený Ajax jediná chyba na tiketu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele