základní část, 1. kolo
12.08.2018 12:15 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

ADO Den Haag - FC Emmen 1:2

Emmen naprosto šokoval svým postupem do Eredivisie a hned v úvodním utkání se postaral o další překvapení, když zvítězil na půdě tradičního účastníka z Den Haagu v poměru 2:1. Při svém historicky prvním zápase v nejvyšší soutěži perfektně zvládl úvodní dějství a díky gólům Glenna Bijle s Ancem Jansenem se dostal do dvoubrankového vedení. ADO po přestávce sice přidal a i snížil, jenomže alespoň na vyrovnání se nezmohl.

První dvacetiminutovka probíhala v poklidném duchu, zhruba v polovině úvodní části nečekaně zahrozil Emmen. Centr Marinuse z pravé strany tečoval Pedersen za sebe na Jansena, jehož tvrdou ránu dokázal brankář Groothuizen odvrátit na rohový kop. Z následného protiútoku mohl otevřít skóre El Khayati, avšak jeho dělovku vytěsnil nad břevno fantastickým zákrokem gólman Scherpen.

Vůbec první branku Emmenu v lize zařídil teprve třiadvacetiletý obránce Bijle. Po nádherné přízemní kombinaci obdržel míč do volného prostoru, přendal si jej na svou silnější pravačku a pak brilantně vypálil z dobrých pětadvaceti metrů. Balón se s pomocí levé tyče odrazil do sítě za záda Groothuizena, jemuž k úspěšnému zákroku chyběly jen centimetry. Neuběhlo ani pět minut a hosté se radovali podruhé.

Jensen byl v šestnáctce soupeře zřetelně faulován, sám sebral odvahu k zahrání pokutového kopu a nechytatelnou ranou doprostřed branky ho chladnokrevně proměnil. Také do druhé půle vstoupil FC aktivněji a definitivně uklidnit se mohl ve 48. minutě. Střílený centr Marinuse se už stáčel do prostoru tří tyčí, nakonec byl tečován těsně vedle. Od tohoto momentu domácí přeci jen přidali a začali protivníka mačkat ve vlastní šťávě.

Nejprve pálil o decimetry vedle Bakker, poté selhal ve stoprocentní možnosti Falkenburg a zblízka nevyzrál na skvělého Scherpena. Jiskřičku naděje na bodový zisk vydoutnal v 62. minutě Sheraldo Becker, když se opřel do míče z hranice pokutového území a balón s přispěním teče skončil v protipohybu Scherpena. Ve zbývajícím průběhu pálil vedle Bakker a Falkenburg trestuhodně vůbec netrefil prázdnou brankou. A když v 89. minutě strážce Emmenu parádně vyškrábl přímý kop El Khayatiho, tak se na výhře nováčka nic neměnilo.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele