základní část, 31. kolo
11.04.2010 14:30 CET
7 : 0
(5:0)

Reportáž

AFC Ajax - VVV Venlo 7:0

Ajax doma přivítal Venlo a utkání nabídlo opravdu zajímavé věci. Sedm branek, ale přitom pouze tři střelce. O nevídanou věc dvou hattricků v jednom utkání z jednoho mužstva se postarali ostrostřelci Suaréz a Pantelič.

Domácí utkání začali ve svižném tempu a zdálo se, že v duelu vedli již před samotným výkopem. Ajax na svého soupeře vlétl a již od první minuty hráči Venla nevěděli, kde jim hlava stojí. První velká šance přišla v 5. minutě, když se k míči dostal Luis Suárez. Ten se s ničím nepáral a přímočarou akcí a následnou střelou poslal domácí do brzkého vedení.

Neuběhlo mnoho a Suárez znovu školil hostující obranu. Tentokrát jeho počínání nevydržel Niels Fleuren, který si na rychlonohého útočníka vyšlápl nedovoleně. Rozhodčí neváhal ani vteřinu a okamžitě nařídil pokutový kop. Sám faulovaný se k míči postavil a tvrdou ranou vstřelil svou druhou branku v utkání.

O necelé tři minuty později bylo pro domácí ještě veseleji. Urby Emanuelson si pohrál s bránícím hráčem a přesnou přihrávkou našel osamoceného Marka Panteliče, který se v podobných situacích nemýlí. Ajax již vedl 3:0 a hostující celek byl zralý na ručník.

Tím ovšem branková střelnice neskončila. Domácí do Venla neustále bušili, avšak další ohromná šance přišla až s koncem první půle. To se k míči dostal aktivní Urby Emanuelson, který akce většinou zakládal, nyní ovšem vzal celou záležitost sám na sebe a vyplatilo se. Jeho technická rána si našla cestu za záda brankáře hostů a Ajax vedl již rozdílem čtyř branek.

Do konce první půle scházely ještě necelé tři minuty. Ajax ovšem ani v tomto čase neměl slitování a v tom přišla tvrdá rána od Suáreze. Ten se proháčkoval až před brankáře hostů a s přehledem pečetil svůj hattrick a poločasový výsledek 5:0.

Po změně stran přišel už klidný fotbal. Domácí si hráli ve středu hřiště a jejich hra místy připomínala i španělskou Barcelonu. Hostující hráči byli spíše do počtu. To vyhovovalo domácímu celku, který do konce utkání dokázal ještě dvakrát vstřelit branku. U té první byl v 75. minutě hodně vidět Gabri, který přesným centrem našel Panteliče. Ten svou druhou brankou zvyšoval na 6:0.

Do konce utkání chybělo deset minut a zdálo se, že Ajax už nebude příliš útočit a spíše utkání v klidu dohraje. Proti tomu byl však Pantelič, který byl hladový po další brance. To se mu také vyplatilo a svou zdravou agresí se dostal k míči a na hranici pokutového kopu završil svůj hattrick. Utkání tak skončilo debaklem a domácí se mohli radovat z vysokého vítězství 7:0.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
afc ajax

suaréz ide cez 30 góóólov

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

ajax win 4:0

Reagovat
AjaxFans

Na kovárně,to je nářez

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele