základní část, 27. kolo
14.03.2010 16:30 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

AFC Ajax - PSV Eindhoven 4:1

Fotbalisté Ajaxu potvrdili ve šlágru kola svou dominanci z posledních týdnů a asi největšího kandidáta na zisk titulu naprosto rozprášili na kopytech. Opět se mohli spolehnou na perfektní kombinace a díky dokonalé koncovce zvítězili celkem jasně.

Tentokráte sice nebyl ústřední postavou Luis Suarez, ani tentokráte však nezklamal. Ajax se tak dotáhl na nedělního soka na pouhý bod a stále je reálně ve hře o titul, PSV naopak nenapravilo nečekanou porážku v Bredě.

Ofenzivní tlak Ajaxu se určitě čekal, avšak velké vítězství už tolik ne. Ajax si v úvodu příliš možností nevypracoval, ovšem dokázal využít své přímočarosti a dobré pohody. Domácí začali velmi zostra a hned na úvod se v jejich kádru dvakrát žlutilo. Moc příležitostí v tuto dobu vidět nebylo, spíše Ajax vysílal propagační rány mimo. Po deseti minutách hry se do akce dostal nejlepší player Eindhovenu Ola Toivonen, jenže svůj průnik mezi tři tyče neposlal.

Od začátku do konce se hrálo ve velkém tempu, nicméně PSV muselo postupem času stále více otevírat okénka v obraně, a tak byl Ajax několikrát v přečíslení. Důležitý moment se zrodil po necelé půl hodině hry. Dobrý přímý kop z dvaceti metrů vyslal Siem De Jong a gólman Andreas Isaksson musel konečky prstů vyrazit na roh. Jenže po něm se dostal balón až na zadní tyč k Suarezovi, který ho z voleje napálil na branku. I když ho Isaksson zázračně vyrazil v protipohybu před sebe, číhal tam De Jong a bez problémů otevřel skóre.

Hosté se snažili následně odpovědět z rohových kopů, jenže dvě minuty před koncem jim soupeř zasadil zlomový úder. Na kraji vápna vymyslel Marko Pantelič perfektní patičku a uvolnil Urbyho Emanuelsona, jenž si nikým nehlídám posunul balón na hranici vápna a pomocí tyče vymetl přesně pravou šibenici. Tento gól klidně může kandidovat na zásah týdne. PSV se osmělilo v druhém dějství, jenže nějakou výraznou možnost si nevypracovalo.

To právě Ajax po hodině hry znovu zahrozil, když si Suarez elegantně obhodil Manoleva, jeho technický pokus ale dokázal prsty vytěsnit nad branku skvělý Isaksson. Jenže následně to bylo 3:0, Demy De Zeeuw vyslal do uličky Panteliče a ten měl dostatek času, aby zamířil přímo podél nohy Isakssona. PSV poté tlačilo do ofenzívy, po hlavičce Orlando Engelaara musel z čáry vykopávat Vurnon Anita.

Hosté se dočkali branky v poslední desetiminutovce, když ve vápně Ajaxu udělal přestupek Jan Vertonghen a sudí ukázal na pokutový puntík. K penaltě se postavil Balázs Dzsudzsák a zamířil k tyči, i přes dotek Stekelenburgových rukavic nakonec skončil míč v síti. V samém závěru ale stanovil konečný výsledek Suarez, který dostal z hranice vápna perfektní přihrávku od Eyonga Enoha a rozvlnil síť u vzdálenější tyče - 4:1.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ať si říká kdo chce co chce PSV si zítra odveze 3 body :)

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax ma lepsiu formu ako PSV a hraju v pohode, prehra s Juventusom nebola ziadnou hanbou ...posledne vysledky PSV su rozpacite najma prehra s Bredou a odchod Lazovica im na pohode velmi neprida .... tip 3:1 pre Ajax

Reagovat
smazaný uživatel

PSV je v nejlepší psychické a fyzické formě a jak sami říkají jedou si pro tři body a já jim moc věřím..

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

No šak se směj...ale kdo se směje naposled, ten se směje nejvíc! A dnes to budu já FORZA PSV

Reagovat
AjaxFans

Dneska dostanete naklepáno Radši titul u Twente než vás

Reagovat
smazaný uživatel

ajax vyhraje 3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele