základní část, 25. kolo
28.02.2010 12:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

AFC Ajax - FC Utrecht 4:0

Suverenita Ajaxu na vlastním hřišti nezná mezí. Amsterdamští borci nenechali nic náhodě a také dnes předvedli báječný výkon. Utrecht si z hlavního města Holandska odváží čtyři góly a červenou kartu navíc.

Tu obdržel již v první půli mladý zadák Jan Wuytens. Po jeho zbytečném vyloučení se hostující defenzíva zcela rozpadla a schytávala jednu ránu za druhou. Ajax navíc pustila do několika šancí, což se rozhodně nevyplácí.

Přitom svěřenci kouče Tona du Chatiniera nezačali vůbec špatně. Už v úvodních minutách dokonce vsítili branku. Míč do sítě propasíroval Sander Keller, ale gól nemohl být uznán pro hru rukou. Ajax příliš nebezpečně nepůsobil, vše se změnilo až v 33. minutě. Jan Wuytens hodně ostře a nepříjemně fauloval De Jonga,, za což pochopitelně z rukou hlavního arbitra nemohl vidět nic jiného, než li červenou kartu.

Početní výhody domácí hráči poměrně rychle využili, stačilo jim pouhých deset minut. Pověst fotbalového zabijáka potvrdil Lus Suárez, když se zorientoval nejlépe v pokutovém území, využil dlouhého míče stopera Jana Vertonghena a úspěšně zakončil.

Ihned po změně stran ve své aktivitě Ajax pokračoval. Své prvoligové trefy se málem dočkal mladíček Christian Erikssen. Jeho dělovka ovšem orazítkovala pouze břevno. Na druhou branku zápasu se tedy muselo čekat až do 66. minuty. Na konci Rommedahlova centru se objevil obránce van der Wiel a hlavou pojistil vedení svého celku.

To však domácím fotbalistům nestačilo a brzy opět udeřili. Utrecht se ještě ani pořádně nevzpamatoval a už zase lovil míč ze své sítě. S obránci si pohrál Luis Suárez a předvedl, že letos je jednoznačnou hvězdou Eredivisie. Minutu před koncem normální hrací doby se do střeleckých listin zapsal také zkušený Dennis Rommedahl.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele