Zápisky z Copy: Čtyři důvody, proč nás potřetí v řadě čeká to samé finále

29.06.2019, 09:15
Názory a komentáře
Chilané slaví další úspěšný rozstřel (© AFP)
Zdá se to perfektně nalajnované. Argentina se vzepřela kritikům a ve čtvrtfinále se vytasila s nejlepším výkonem na turnaji, takže by se teď nikdo nemohl až tak divit, kdyby v Belo Horizonte vypálila rybník i domácím Brazilcům. Chilané jsou potom definitivně nesmrtelní, a beztak si (na penalty) zajistí další finále...

Kolumbijcům se podařilo něco, co Brazilci včera nakonec "nedotáhli" — z turnaje se poroučí, aniž by jedinkrát inkasovali, čímž napsali takovou ideální queirozovskou tečku. Mistr je nepošpiněn, a zároveň už na turnaji nebude otravovat takzvané fotbalové romantiky. Na to tu už koneckonců máme Argentinu.

Kolumbie mezitím s Brazílií na okraji propasti tolik znaků nesdílela; na rozdíl od ní si zasloužila letět již v normální hrací době. Kolumbijci byli po slušném startu po většinu zápasu opravdu mimořádně bezzubí, až jeden nakonec váhal nad tím, zdali je větší měrou zneutralizovali Chilané, nebo se odstřelili oni sami.

Falcao v pokračující a snad nikdy nekončící snaze replikovat svou formu z roku 2013 opět na konci června 2019 startoval na hrotu, kdežto Duván Zapata dostal k dispozici sotva deset minut na výklus. James Rodríguez se na pohled téměř nepotkal s balonem a Juan Cuadrado se soustředil hlavně na zastřelování.

Pro tým, který svou skupinou prošel bez ztráty kytičky (byť stále notně queirozovsky, se skóre 4:0), to byl vpravdě nedůstojný konec. O to se na druhou stranu výrazně přičinili také nestárnoucí Chilané, které si nyní rázem lze představit ve třetím finále v řadě, což by před výkopem turnaje netipl ani kdejaký Chilan-bezbřehý optimista.

Je asi holt načase se smířit s tím, že tahle malá země bude hrát o kontinentální titul i s Eduardem Vargasem po čtyřicítce a pět let v (klubovém) důchodu. Tak dlouho se Chile zdálo prokleté bez jediného triumfu na kontě, že mu to první zlato všichni přáli, až se nyní tuze rychle mění v nenasytné a leckdo by se ho nejradši zbavil.

Ale nyní už vážně (i trochu nevážně) ke čtyřem důvodům, proč se s Argentinou i Chile zase potkáme ve finále...



Venezuela - Argentina 0:2

28.06.2019 21:00
Více informací k zápasu



#1 Lionel Messi začal zpívat hymnu

Přesně tak, na tenhle detail se leckteří argentinští novináři po výhře 2:0 nad Venezuelou soustředili v první řadě. To mělo zaprvé mít svůj symbolický význam; teprve nyní Messimu na rodné krajině začalo řádně záležet, a tak si před startem utkání začal pobrukovat národní hymnu. Zadruhé byl tenhle vrtoch mnohými zpětně označován za tu poslední dobrou věc, na kterou se Lionel Messi toho večera na Maracanã zmohl.

Je takové zhodnocení nefér? Vlastně ani ne. Leo sám po utkání přiznával, že se nenachází uprostřed své nejlepší Copy, a faktem je, že si pro první vyřazovací klání schoval to své dosud nejslabší představení. Po čtyřech startech je zaseklý na mrzké bilanci 1+0 a včera se neprezentoval ani jednou ranou mezi tři tyče.

Sice dal pro jednou zapomenout na pomluvy, že vlastně pro nároďák nemaká a úplně přestal napadat, když se vytasil hned se třemi obrannými zákroky (druhý největší počet z týmu), ale to teď rázem nikoho nezajímá. Když se za zápas podepisoval klidně i pod čtyři góly na minulých Copách, bylo to (údajně) nasazení. Tentokrát je to (evidentně) produktivita. Messimu se vždy dá něco vyčíst, nikdy to není zcela kompletní — a tím spíš ne v posledních letech, kdy třicátník Leo obecně ubral na naběhaných kilometrech.

Ta nejzásadnější otázka nyní zní, nakolik závažný je to pro Argentinu problém. Teoreticky ne až tak moc.

Pokud lze usuzovat na základě výkonu proti Venezuele, Lionel Scaloni přeci jen na čtvrtý pokus vychytal složení základní sestavy (kterou dosud vždy mezi utkání měnil), když jeho tým vypadal solidně vzadu a Leandro Paredes uprostřed zálohy konečně podal dirigentský výkon, jaký si od něj každý Argentinec vysnil už zhruba půldruhého roku zpátky a dosud na něj čekal. Škoda jen, že se Paredes jeví jako takový mladší Banega, a tak po jednom záblesku beztak přijde šedý průměr. Konzistence mu příliš neříkala ani v Zenitu.

A pak je tu ještě jeden faktor: tenhle turnaj má takový feeling Afrického poháru 2015. Ne tedy obecně, k tomu by se sudí museli nejprve vykašlat na VAR, začít pískat penalty, jak jim hrdlo ráčí, vyvolat jednu pořádnou rvačku, a ještě se nechat málem zmlátit (to vše nejlíp v jednom, samo sebou). Já mám spíš na mysli paralelu s Yayou Tourém, jehož čekání na kontinentální titul bylo tehdy rovněž žhavým tématem už léta.

Roku 2015 se Yaya s Pobřeží Slonoviny účastnil svého šestého a natuty již posledního kontinentálního svátku; Messiho ten šestý čeká až za rok. Nicméně Touré toho roku — stejně jako letos Messi — slavil 32. narozeniny a po individuální stránce prožil svůj nejslabší Afcon. To je důležité pojítko, protože i přesto nakonec duchy minulosti za pomoci spoluhráčů s úspěchem zahnal, a to dokonce symbolicky v penaltovém rozstřelu, což je též osobní satisfakce, kterou by si Messi jistě nechal líbit. Takže precedens by tu byl...

#2 Lautaro Martínez není Gonzalo Higuaín

Pokud ještě v roce 2019 stále žijete v přesvědčení, že za všemi finálovými nezdary Argentiny stojí v první řadě Lionel Messi a nikdo jiný, potom A) jste neviděli žádný/zapomněli na každý zápas daných šampionátů, B) fandíte Realu Madrid, anebo obojí naráz. Společný jmenovatel totiž neoddiskutovatelně existuje jediný, a jmenuje se Gonzalo Higuaín. Já sám bych na něho všechnu vinu neházel, obvykle se koneckonců dalo mluvit i o trenérských zkratech apod., ale pokud už to pořád musíme stáčet do roviny individualit, je třeba si nalít čistého vína: Messi jako terč přirozeně láká víc, ale Higuaín byl v nároďáku vážně vždycky strašné kopyto.

Lautaro Martínez tím kopytem není a po dnešku je už zcela jistě první Scaloniho volbou do útoku. (Pokud tedy pomineme Kuna Agüera, který má své místo v základu jisté, dokud Lionel Messi reprezentuje.) Skóre otevřel už proti Kataru a vítěznou branku vstřelil i dnes, když pohotově patičkou nasměroval do sítě nepříliš povedenou střelu Agüera. Posléze ještě nastřelil brankovou konstrukci a byť střídal již po hodině hry, došel si záhy pro ocenění hráče zápasu. Při svém 10. startu vsítil šestý gól a ukázal, jak se šance chytá za pačesy. Bilance takového Icardiho zní jeden gól v osmi startech; Dybala se zaskvěl jednou ve 21 duelech.

S Gonzalem Higuaínem se táhne pověst hráče, který se ve velkých zápasech hroutí. Lautaro Martínez už dva takové Argentině vyhrál, a k dobru může přidat ještě gól a asistenci ze svého březnového debutu v milánském derby proti AC.

To vše může ve výsledku znamenat pramálo, ale v tuhle chvíli zkrátka existuje velká šance, že právě Martínez je tím srdcovým esem, které k sobě Messi odjakživa v nároďáku potřeboval. Agüero může dál být jeho nejlepším kámošem; Martínez se ovšem může stát Messiho vrchním nájemným vrahem.

(Poslední odstavec berte jako pobídku se mi vysmát, jakmile ve finále nevyhnutelně nakopne krtka...)



Kolumbie - Chile 0:1p

29.06.2019 01:00

Góly: -

Více informací k zápasu



#3 Chilané jsou prostě nezničitelní

K fotbalovému Chile se dlouhodobě vážou zhruba dva zákony:

1. Arturo Vidal vždy rozdá nejméně tucet ironických úsměvů a jiných výlevů na všechny strany;

2. Na každém metru čtverečním hrací plochy bude v libovolném bodě utkání aspoň jeden Chilan.

Říkejme tomu třeba Newtonovy zákony obrácené naruby, protože nejsou ani o fyzice ani fyzicky možné.

Přesto k daným jevům železně dochází a došlo k nim i dnes, třebaže se celá jedenáctka Chile dohromady skládala na zhruba tisíc let a dva tisíce reprezentačních startů. Ne, vážně, tohle je ukrutně starý mančaft (celá nominace s průměrem 29,05 let), ten vůbec nejstarší a nejzkušenější na turnaji, a přece to byli právě Chilané, kdo ve druhé půli působili vitálněji a nebezpečněji než Kolumbie, která už v posledním skupinovém duelu neměla o co hrát. Vždyť se i střídající Edwin Cardona v jejím dresu po hřišti závěrem střetnutí ploužil pomaleji než od začátku hrající Wilmar Barrios. Chile prostě Kolumbii úplně vycuclo.

Za Chile dnes v základu jako před čtyřmi lety nastoupili Arturo Vidal, Eduardo Vargas, Alexis Sánchez, Charles Aránguiz, Mauricio Isla (!), Gary Medel (!!) a Jean Beausejour (!!!). Posledně jmenovaný už před pěti lety neměl ani na druhou anglickou ligu. Přesto tahle parta pokryla každou píď zeleného pažitu v São Paulu jako zamlada a Kolumbii úplně vymazala. Los Cafeteros až na samotný úvod duelu neměli interval, kdy by si několikrát po sobě nahráli, hru pořádně roztáhli a Chile uvedli do rozpaků. Kolumbijci byli po hřišti rozesetí tak nějak halabala a neměli žádný pohyb mimo jiné proto, že ho Chilané měli ažaž.

Chile prostě zase jednou někomu vnutilo svou hru. Stejně jako v předešlých dvou finále s Argentinou, které proměnilo v hnusnou, kouskovanou, fyzicky náročnou podívanou, která jim odpradávna vyhovuje. Na výroční Copě Argentinci hráli fenomenálně... dokud nevyšli střelecky naprázdno ve finále se rtuťovitým Chile. Kolumbie letos nebyla fenomenální, ale rozhodně doposud svým způsobem dominovala.

To dnes... dneska nebyla schopná ničeho smysluplného. A takový Roger Martínez jako by se na 81 minut dočista vypařil z povrchu zemského.

#4 Chilský penaltový stroj

I kdybyste o kariéře Charlese Aránguize neměli vědět nic dalšího, musíte si být vědomi alespoň toho, že zatraceně dobře kope penalty. Pokud si teď živě nevybavíte jeho petardu pod břevno z osmifinále mundialu 2014, potom chci znát vaše alternativní označení pro nekompromisní, nechytatelnou penaltu. Já používám jedině "aránguizovka". (Tahle část se nemusí zakládat na skutečných událostech.)

Vtipné a zároveň výmluvné je, že pokud Charles Aránguiz takovou pumelici pod víko původně proslavil, dnes se v rozstřelu vytasil až se třetí nejlepší "aránguizovkou". (Já to jen tak nevzdám, tohle se ještě ujme.) Jak Vidal, tak Vargas mu v pořadí střelců předcházeli a oba si rovněž s ničím nelámali hlavu. Byla to zkrátka nadvakrát potuplovaná krása.

Chilané nakonec proměnili všech pět penalt a stoprocentní úspěšností tak napodobili sebe samotné z finále 2015, kdy už pátý pokus ani nepotřebovali. O rok později pochybil akorát Vidal hned na začátku; zbylé kvarteto nezaváhalo. V semifinále loňského Konfederačního poháru Chilané ztrapnili Portugalce penaltovým skóre 3:0.

Jaká proměna od zmíněného osmifinále MS 2014, kdy většina chilských exekutorů (tři) neuspěla. Charles Aránguiz se od té doby na trénincích patrně nezastavil, a své ovoce to teď nese v podobě zbraně jako žádné jiné. Takhle sebevědomý kolektiv co se zahrávání pokutových kopů týče, to aby člověk pohledal.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (216)

Přidat komentář
Rudy

Jediny, co to dokazuje: Aguero i Higuaín hraji proste sracku a Messi jim v tom zrovna moc nepomaha. K vykonum v klubu se ani nepriblizuji. Nekdo by to mel asi nejak organizovat, trener, otazka kdo je trener?

Reagovat
lucius6

Aguero je 3. nejlepší střelec v historii argentinské reprezentace, takže tohle jsou podle mě docela silná slova.

Reagovat
Bandita_Harry

Hodnotí momentálnu formu

Reagovat
technecium

Skvělej článek

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
technecium

A abych nezapomněl. Kupte mi Lautara do Barcy

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Ne

Reagovat
smazaný uživatel

Máš tam miláčka Suareze.

Reagovat
technecium

Lautaro bude druhej Luis

Reagovat
Pharrell

Reagovat
uff

Reagovat
John Obi Mikel

Doufám ve finále Brazílie-Uruguay

Reagovat
Kixi Syhimour

Argentina vs. Chile

Reagovat
Agent z Melmacu

na penalty Chile, Messi nepremení pokutový kop

Reagovat
technecium

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

Argentina - Uruguay

Reagovat
cink

Argentina- Brazílie 3:2

Chile- Uruguay 0:3

Uruguay- Argentina 2:1p

Reagovat
smazaný uživatel

Vítězný gól 120. minuta Suarez. Vlastně proč ne...

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Fuj, co to je za systém Kolumbie neinkasuje a vypadne.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
krisa

Reagovat
TheTopFootbaler

Konečně kvalitní účet.

Reagovat
Kejza

Reagovat
icka

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Black Jagir

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

Aby si postúpil musíš góly dať. Neinkasovať nestačí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, rozšiřuji vzdělání.

https://www.facebook.com/defenziva/

Reagovat
smazaný uživatel

Toto je pravda známa od chvíle čo vznikol asociačný futbal.

To vie aj prípravkár.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemuzes pochopit vtip, kdyz neznas souvislosti.

Reagovat
Neon

Reagovat
Agent z Melmacu

to určite...

Brazília si s Argentínou vytre prdel

Reagovat
Stannis Baratheon

Kde bereš tup jistotu?

Reagovat
Agent z Melmacu

som múdry a viem to

Reagovat
smazaný uživatel

Teoreticky by měla, ale Brazílie zatím hraje stejnou sračku jako Argentina, takže to taky může být pořádná rvačka kriplů.

Reagovat
Coutinho10

proti Argentine to bude jeste tezsi nez se zda, ale pokud ty priusnice nevyradi vic hracu ze hry, tak by to kanarci meli zvladnout

Reagovat
Hokaido

Lautaro je boží hráč.

Reagovat
LAM

Argentina zatim ale na turnaji hrála jen z jednim Top soupeřem(Kolumbií)a tam to dobrý nebylo vůbec,takže bych to krotil.Dle mě má Brazílie o dost lepší tým a i lepší systém.

Pokuď teda nezahraje Argentina nějakej zázračnej zápas tak dle mě vypadne.

Reagovat
LAM

Jinak jakou cenu má asi ten Lautaro?

Reagovat
Generalní Gladiator

Po příští sezoně 90+.

Reagovat
cink

Ten určitě není k mání

Reagovat
valloire

zatím hrála jen se samý indyjáni

Reagovat
Stannis Baratheon

A s kým "TOP" teda hrála Brazílie? S Venezuelou, kterou nedokázali porazit, zatímco Argentina v klidu? Nebo Bolívie, nejslabší tým na turnaji?

Reagovat
smazaný uživatel

Naposledy proti Francii taky dokázali zahrát božsky a málem jí vyřadili. Teď se taky neskutečně nahecují na Brazilce.

Reagovat
Shevchenko

No nevím jestli zrovna božsky.

Reagovat
Switchback

Chile ty penalty fakt luxusní

Reagovat
fantomas

Já stejně nikdy nepochopim, proč to takle nekope aspon 90% hráčů. Taková rána pod víko z týhle blízkosti přece nemůže někomu, kdo bere desítky tisíc eur týdně, dělat žádnej problém. A teda přestřelit mi případně přijde jako menší úlet než netrefit se na šířku/poslat nákej šunt v ideální výšce k tyči.

Reagovat
Al Capone

Reagovat
fantomas

?

Reagovat
Al Capone

Ten komentar vyse je mysleny opravdu vazne?

Reagovat
fantomas

No...

Reagovat
Al Capone

Prijde mi ze si to predstavujes nejak jednoduse...

Reagovat
fantomas

Tak jistěže sem to zjednodušeně pro tyhle účely pojmout musel. Ale tobě přijde racionálně vysvětlitelný, že takový penalty tvoří tak malý procento všech penalt?

Reagovat
Al Capone

Ano, protoze je velka sance ze golman skoci na jakoukoliv stranu a tudiz radsi trefit branu a ono to nejak dopadne nez riskovat prestreleni.

Reagovat
fantomas

Hmm, to mi nedává moc smysl, a nevysvětluje to to obří procento gólů v ideální výšce i směru pro golmana, ale budiž.

Reagovat
Al Capone

Tak tvuj duvod proc je tomu tak jak to je?

Reagovat
fantomas

Nevysvětlitelný. A Chilané ukazujou proč.

Reagovat
Al Capone

Tak jo, očividně se neshodneme.

Reagovat
technecium

To mají naučený, všichni do stejnýho místa.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně...penaltu, která jde do horní poloviny brány, nechytí brankář nikdy

Reagovat
Al Capone

Kdokoliv jen ne Argentina nicmene da se v tv sledovat Brazilie - Argentina?

Reagovat
smazaný uživatel

O2

Reagovat
Al Capone

Diky. Nicmene to je mi k nicemu

Reagovat
smazaný uživatel

máš acestream?

Tady s československým komentem

acestream://a1e1a479f5bf0d7e9ac85cc706e8ff2c9c24ef2f

Reagovat
Al Capone

Diky

Reagovat
wishmaster

OT: Wesley Sneijder hraje za katarskou Al Gharafu, poslední dny pak trávil v Utrechtu a neupozornil na sebe právě nejlepším možným způsobem. Nizozemský záložník byl dle médií zatčen za krádež auta a dostal pokutu, sám hráč i jeho agent se k této informaci odmítli vyjádřit.

WTF the fuck?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
roman1978

OMG my god

Reagovat
cink

Tpč pičo

Reagovat
valloire

"Pokud ještě v roce 2019 stále žijete v přesvědčení, že za všemi finálovými nezdary Argentiny stojí v první řadě Lionel Messi a nikdo jiný, potom A) jste neviděli žádný/zapomněli na každý zápas daných šampionátů, B) fandíte Realu Madrid, anebo obojí naráz."

anebo C) nemáme červenomodrý brejle a víme, že když nejlepší hráč nepřispěje golem a ani nedá penaltu, je na vině hlavně on - lídr

Reagovat
technecium

B) Fandíš Realu Madrid je správně

Reagovat
smazaný uživatel

u nej je pravda, minimalne co se tyce copy, i A

Reagovat
technecium

Reagovat
adoxx

Reagovat
oli9

Reagovat
Mercury

Reagovat
John Obi Mikel

"Pokud ještě v roce 2019 stále žijete v přesvědčení, že za finálové nezdary Argentiny Lionel Messi nemůže a všechnu vinu nesou jeho spoluhráči a nikdo jiný, potom A) jste zaslepený fanoušek Lionela Messiho, B) jste zaslepený fanoušek Barcelony, anebo obojí naráz."

Reagovat
technecium

A) jste neviděli žádný/zapomněli na každý zápas daných šampionátů

Reagovat
smazaný uživatel

C) *

Reagovat
drussbarb

Reagovat
valloire

Reagovat
Kokesh

Messi in int tournaments:

2006: Bosnia

2007: Perú, Mexico

2010: ❌

2011: ❌

2014: Bosnia, Iran, Nigeria

2015: Paraguay

2016: Panama, Venezuela, US

2018: Nigeria

2019: Paraguay

4 finals: ❌❌❌❌

On the verge of another final with the contribution of ONE penalty.

Reagovat
valloire

takže samý indyjání

Reagovat
smazaný uživatel

Asi Peleho zapasy v dzungle

Reagovat
technecium

CRonaldo:

2004: Řecko, Nizozemsko 2g

2006: Iran 1g

2008: Česko 1g

2010: Severní Korea 1g

2012: Nizozemsko, Česko 3g

2014: Ghana 1g

2016: Maďarsko, Wales 3g

2018: Španělsko, Maroko 4g

Taky žádná sláva

Reagovat
technecium

2 Finals: ❌❌

Reagovat
popltak

Ty jsi marný

Reagovat
technecium

A ty debil

Reagovat
adoxx

Reagovat
marke7

Reagovat
alcantara

Lenze on poskakuje pri autovej ciare ako pajac. Takze...

Reagovat
technecium

A má na kameru nahraný PR proslov. Tak je logicky lídr

Reagovat
Kokesh

Spíš se jeho fanoušci nevymlouvaji na spoluhráče, trenéry a štěstí. Ale o něm řeč vůbec nebyla, to akorát blb technecium nemá co jiného říct...

Reagovat
technecium

Na blbý příspěvek, blbá odpověď, troubo

Reagovat
popltak

Každý tvůj výplod je sracka, to se jen tak nevidí.

Reagovat
cink

Reagovat
alcantara

Staci porovnat trenerov Argentiny a Portugalska. Staci porovnat stav, v akom bol zvaz Argentiny a Portugalska. Sice to nesledujem, ani ma to prilis nezaujima, ale prispevky Tomanaturu, ktory je argentinsky fanatik, boli velavravne. Pritom vsetkom Argentina dosahuje take vysledky, aka nedosiahla za poslednych par rokov ziadna ina repre okrem tych par, co nieco vyhrali. Ak je to napriek tomu asi najviac kritizovana repre spomedzi vsetkych, len to ukazuje, ake neskutocne naroky sa na Messiho kladu. Ale to je v pohode, na najlepsieho hraca historie asi take byt musia.

Reagovat
BaggioRoberto

Ono jde spíš o to, že Argentina sice výsledky nemá špatné, ale ta hra třeba na MS 2014 kde byli ve finále byla sterilní a vyhrávali 1:0. No a na posledním MS to byla tragédie a chaos v jednom. A přitom mají super hráče, ale vybíraj si defenzivní trenéry se staženou zadnicí. Prostě nikdo nevymluví nám co to pamatujem, že fotbal s Batistutou, Veronem, Ortegou, Riquelmem, Maxim byl zábavnější i když výsledky nebyly nic moc.

Reagovat
alcantara

Tak na to ti niekto napise, ze sa nemas vyhovarat na trenerov, no.

Reagovat
technecium

Reagovat
valloire

no a přitom měli v ofenzivě nejlepšího hráče všech dob, tak kde kurva ta chyba...já to třeba vůbec nevim

Reagovat
valloire

Reagovat
valloire

Reagovat
valloire

a ty jsi prej z těch rozumnejch

Reagovat
alcantara

Tak mna tieto attention whore prejavy nikdy nebrali, uz som raz taky

Reagovat
valloire

Může být, jestli to tak máš. Mně se naopak líbí jak to prožívá s týmem. No a ocenil bych to i u Messiho, aby bylo jasno.

Reagovat
BaggioRoberto

9 gólů na ME a 7 na MS to je dobrá vizitka.

Reagovat
technecium

Messi 6 gólů na MS a 9 na CA.

Ronaldo 3 góly v Play Off, Messi 4 góly v Play Off.

V tom případě mají oba dva dobrou vizitku

Reagovat
BaggioRoberto

No maji.

Reagovat
valloire

s indyjánama v playoff

Reagovat
technecium

Reagovat
valloire

rozdíl nevidíš? no nedivím se

Reagovat
technecium

Ne

Reagovat
John Obi Mikel

No, má tam lepší soupeře

Reagovat
technecium

Lepší soupeře? To je subjektivní.

Španělsko vypadlo v 2018 v osmifinále, kdežto Mexiko 2007 až v semifinále. Tak kdo byl ten rok lepší?

Reagovat
John Obi Mikel

Messi tam má nejsilnější Mexiko a Nigérii + Paraguay, tým, který vyřadil Brazilce

CR7 tam má dvakrát Nizozemce, Španělsko, mistry Evropy z Řecka, "Tým, který měl na čtvrtfinále MS2018" Maroko a Wales, který došel na ME2016 do semifinále a za sebou nechal Belgii, nebo v tabulce ve skupině Anglii.

Reagovat
valloire

jasná věc

Reagovat
Shevchenko

Hm, hned rok 2006 blbost

Reagovat
smazaný uživatel

No jo baleťáci zase předvádí svojí Yntelygenci.

Reagovat
cink

Intelygence se píše s měkkým i

Reagovat
John Obi Mikel

Hele lidi ty hrubice tu děláte naschvál, jsou nová pravidla pravopisu, jste hloupí vy, nebo jsem dement já?

Reagovat
cink

Reagovat
fantomas

Ha, vzor pro tuhle vetu se dostavil!

Reagovat
valloire

Reagovat
Mates_Matesović

U Argentiny jeden bod chybí - začal hrát Foyth

Reagovat
technecium

Ten tam včera neskutečně hořel. Rozhodčí mu navíc odpustil dvě penalty

Reagovat
Thelvin

To je náš Foyth

Reagovat
Smoula14

Reagovat
Mates_Matesović

Reagovat
Gazdo

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
patas92

Reagovat
John Obi Mikel

Ale stále lepší jak Saravia

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
BaggioRoberto

Fantomas si tentokrát neodskočil od plotny, ale od APN a to se cení. No ale nemusel by si hrát na vědmu. Není nic horšího než další finále Argentina Chile. Víc pláče pro Kolumbii a více úžasu nad kanárky by bylo na místě.

Reagovat
fantomas

Kdyby sis článek vážně přečetl, bylo by ti jasný, že je to míň o předvídání a víc o hodnocení odehranýho. Já si ani nemyslim, že tyhle dva týmy (Argentina) vážně dojdou do finále, ale formát se nabízel.

Reagovat
BaggioRoberto

Četl jsem.

Reagovat
patas92

Furt to nemá s fotbalem moc společného, ale ti hráči hodně bojujou a De Paul s Lautarem jsou velké oživení. Pruser je RB, ať tam hraje kdykoliv, Foythovi tam klidně mohl fouknout dvě penalty

Reagovat
Stannis Baratheon

Budto se nevím proč nevzali.. A ještě Angela Correu.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukam, ze fantikovo hvezda Lo Celso je zase lavickovej hrac.

Reagovat
fantomas

A dneska daval gol a v prvnim zapase byl asi nejlepsi Argentinec, jj.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj je hodně vidět jak ty zápasy sleduješ, když dokážeš vyzdvihnout jeho dnešní gól

Reagovat
fantomas

Já ho vyzdvihuju jen proto, že ho podle mě nevstřelil z lavičky.

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, vůbec totiž nenastoupil z lavičky.

Reagovat
Minister

Reagovat
John Obi Mikel

Lo Celso má docela smůlu, vyzdvihoval si ho i před MS, kde taky šanci nedostal. První zápas byl dobrej, ale dnes hrál dobře Acuňa. Hezky si ale naběhl na tu dorážku

Reagovat
John Obi Mikel

Fantomase bych nekritizoval, nemá to rád.

Reagovat
fantomas

Lol, v představení Argentiny sem se sám shodil, že se mi tip na Lo Celsa před MS nepoved

Reagovat
John Obi Mikel

Tohle ti nevyčítám Za tohle nese vinu Sampaoli, že ho nepostavil

Reagovat
smazaný uživatel

Aránguizovky porazí ve finále "luizovky", (nebo teda v případě Argentiny porazí aránguizovky argentinské "lojzovky", ale snad k tomu předejdou v semifinále ty luizovky)

Reagovat
smazaný uživatel

V noci jsem čuměl na livescore a tam bylo, že Chile vede pogolu Vidala

Reagovat
Switchback

Tam během zápase neuznali 2 góly tuším

Reagovat
smazaný uživatel

TK27 fotbalista roku!

Reagovat
Atlético de Madrid

Nejlepsi Aranguizovku dal kdysi Ronaldinho Realu, navic pri tom i vypadal elegantne. 10/10

https://www.youtube.com/watch?v=hXOR_YffpjI

Reagovat
13

U článku jsem se bavil, občas se ti to vymkne z ruky, ale tenhle styl psaní se mi stejně hrozně líbí. GJ

Reagovat
Coutinho10

Cavani

Reagovat
Coutinho10

uz 3. neuznany gol pro Uruquay (2x Cavani a 1x Suarez)

Reagovat
Coutinho10

(teda vlastne 2) a kdyz ho Cavani mohl dat regulerne, tak pred prazdnou branou prekopl

Reagovat
smazaný uživatel

včera 2. neuznane góly aj pre Chile.. VAR si ide svoje :D

Reagovat
Coutinho10

j jako a zrovna dnes fakt hodne tesny zalezitosti, ktery by treba drive platili a vlastne i vcera ta drobna ruka u jednoho z tech golu Chile, takze z pohledu pravidel sice spravne, ale je to celkem kruty no

Reagovat
Mirek na tenisu

Copa America odhalila naplno rozpory, které VAR přinesl. Hlavní sudí se stává na placu loutkou, kterou tahají na šňůrkách chlapi od videa. Pomezní už ani nezvedají menší ofsajdy, spoléhají na VAR. Zápasy se neúměrně protahují, hráči se po gólech radují jakoby z povinnosti, za krkem jim sedí hrozba VAR...Vrátil bych hlavní zodpovědnost na hlavní sudí. VAR by měl vyzvat jenom tehdy, pokud si není stopro jistý. Jinak je to cesta do pekel.

Reagovat
Coutinho10

j jsou na to 2 pohledy...já jsem rád, že platí pouze 100 % regulérní góly, ale chápu i tu frustraci, protože dát gól, který vypadá jako regulérní a pak zjistit po nějaký odmlce, že tam něco haprovalo, tak to není úplně příjemnej pocit...to samí např. i Couts ve 2. zápase ve skupině s Venezuelou ke konci zápasu

Reagovat
Mirek na tenisu

Každý by chtěl, aby platily jenom regulérní góly. Myslím si ale, že fotbal není tenis, kde ti jestřáb rozhodne během půl minuty na milimetr. A jede se dál.

Reagovat
2miguel1

7 z 8 timov dalo v zakladnej hracej dobe vo stvrfinalovych zapasoch presne počtom 0 golov

Reagovat
Coutinho10

penalty

Reagovat
2miguel1

Preco sa nehra predlzenie??

Reagovat
Coutinho10

taky me to prekvapilo, ale je to tak...a mozna to je i dobre, protoze nemusime cekat dalsich 30 minut a navic vsichni hraci toho maj dost za celou sezonu

Reagovat
Coutinho10

Suarez nedal

Reagovat
Coutinho10

tak to mega stesti u ty posledni penalty Peru

Reagovat
2miguel1

Chudak Suarez

Reagovat
Coutinho10

j, čekal jsem, že Muslera něco čapne a toto nerozhodne, ale je potřeba říct, že ty penalty od Peru až na tu poslední byly dobře umístěný a celkem prudký, takže se tam nestihl dostat včas

Reagovat
Mirek na tenisu

Myslím si, že Muslera ani na Mundialu rozstřely nikdy nevyčapal...brankář jinak výborný. Peruánci to ale kopali hodně dobře. Jak říká Hyskej: za háčky

Reagovat
adoxx

Rok 2010 Ghana

Reagovat
Mirek na tenisu

Výjimka asi potvrdila pravidlo Zdá se mi, že Muslera udělal vloni na mundialu nějakou fatální chybu, která stála URU postup. Tuším dostal šmudlu v ČF od Griezmana...

Reagovat
adoxx

Přesně tak jak říkáš

Reagovat
celeb

ale to nechytil, to slo nad, nie?

Reagovat
adoxx

Nejdřív v prodloužení trefil Gyan břevno, ale potom v penaltách vychytal Mensaha s Adiyahem...teď nedávno jsem na to koukal znova, jeden z nejlepších zápasů co jsem na MS viděl

Reagovat
celeb

2. najlepsi uruguyajsky brankar (po Suarezovi).

Reagovat
adoxx

Reagovat
smazaný uživatel

Chile vs Peru neskutočne natešeny :)

Reagovat
2miguel1

Tam to bude suboj o Pisco

Reagovat
Stannis Baratheon

* o Chupiquinhu

Reagovat
johan14

Chile vs Peru to bude futbal čo poteší každého fanúšika futbalu. 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

podľa mňa Chile určite strelí minimálne jeden gól či ho uznajú ale je vec už druhá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
adoxx

Doufám že to Peru nevyhraje, to už bych neunesl...dneska vůbec nic nepředvedli a měli prohrát minimálně 1:0 po regulérním gólu, kterej neuznali...to že se nehraje prodloužení - k tomu asi není co dodat, poďme to rozhodnout na penalty, který vždycky na 100% ukážou kdo byl lepší

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Hokaido

Stejně nechápu, jak může takhle malá země takhle dlouhodobě produkovat tak kvalitní fotbalisty. 2x MS a OH plus 15x Copa.

Reagovat
Mirek na tenisu

Cavani a Suaréz...i zabijáci mají své dny

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je zklamání. Uruguay jsem si přál jako totálního vítěze. Navíc jsem si říkal, že v případě, že by Argentina nějak uhaluzila tu Brazil, že by je v tom finále zničili No nic je to čistě na Brazil. Tak nějak si myslím, že potřetí za sebou už to Chile podle mě nedá...

Reagovat
technecium

Fotbal, který hraje Chile, je naprosto ideální do jakýchkoliv vyřazovacích bojů. Zarputilé, běhavé mužstvo, které ti nedá metr prostoru navíc, schopné zahrozit různými způsoby... Proti nim se špatně hraje. Pro mě jsou opět hlavními favority.

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme no, já mám jen strach, že pokud Argentinci vyhrají nad Brazílií, tak dostanou takový psychický boost, že už si to nenechají vzít...

Reagovat
technecium

To nic neznamená

Reagovat
Jordi Alba

Hrozně běhavý a týmový mužstvo, navíc docela prasej, proti tomu se hraje špatně.

Reagovat
Sm0ker

Kde je ten týpek jak tu hrozně hypoval Kanadu?

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Copa i APN mi dělají radost. Videorozhodčí na tomhle tutnaji je bůh.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
uff

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Domácí prostředí pořád svou roli hraje. Jediná možnost jak by mohla Argentina postoupit, je

ubetonovat to a vyhrát na penalty.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad vyhraje Peru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele