play off - čtvrtfinále
29.06.2019 01:00 CET
0 : 0
4:5 pen.
(0:0, bez prodloužení)

Reportáž

Chile zvládlo penaltový rozstřel a vyřadilo Kolumbii

Až dramatický penaltový rozstřel poslal do semifinále Copa América obhájce trofeje z Chile. Ve vyrovnaném zápase s Kolumbií branka za devadesát minut hracího času nepadla a rozhodnout musela tradiční fotbalová loterie - pokutové kopy. V nich až v páté sérii neuspěl kolumbijský William Tesillo, zatímco Alexis Sánchez za Chile proměnil.

Utkání v aréně Corinthias v São Paulo slibovalo vyrovnanou partii, koneckonců oběma celkům se dávaly plus - mínus stejné šance na postup. V obou sestavách nechyběly obvyklé hvězdy, tedy na straně Kolumbie James Rodríguez, Radamel Falcao nebo Davide Ospina a na straně Chile zase Arturo Vidal nebo Alexis Sánchez.

Kolumbie vstoupila do utkání výrazně aktivněji, v prvních minutách dostávala obhájce titulu pod tlak, jenomže jako první musel zasahovat až brankář Davide Ospina. Ve 13. minutě nejprve nebezpečně hlavičkoval Aránguíz, přičemž Ospina reflexivně vyrazil a vzápětí propadl balón k Fuenzalidovi a i tady opět výborně zasáhl kolumbijský brankář. Chile pokračovalo v tlaku a o tři minuty později dokonce vstřelilo gól, který ale nebyl uznán. Vstřelené brance Aránguíze totiž předcházel těsný ofsajd. Kolumbie se v prvním poločase do žádné velké šance nedostala a i když častěji držela balón na svých kopačkách, mnohem nebezpečnější byli Chilané. Ve 41. minutě bylo před Ospinou znovu dusno, Alexis Sánchez posunul balón na Vidala, jehož tvrdá rána těsně minula tyč.

Podobně zajímavý byl i průběh druhého poločasu. James Rodríguez z první výraznější možnosti Kolumbie trefil ze standardky jen boční síť a na druhé straně Aránguíz protáhl Ospinu, který navíc musel zasahovat nadvakrát.

V 71. minutě se Chilanům povedlo vstřelit druhý gól v utkání, ale k jejich nelibosti ho sudí stejně jako v prvním poločase neuznal. Na vině tentokrát nebylo ofsajdové postavení, nýbrž hraní rukou v podání Maripána. V závěrečných minutách zápasu měl ještě solidní příležitost Eduardo Vargas, ale Ospinu přelobovat nedokázal. Devadesát minut hracího času kýžený gól nepřineslo a o třetím semifinalistovi Copa América musely rozhodnout pokutové kopy.

Jako první šli kopat Kolumbijci a James Rodríguez s přehledem proměnil, stejně jako chilský Arturo Vidal. Dobře si vedli i Cardona, Vargas, Cuadrado, Pulgar, Mina i Aránguiz. Rozhodnutí přinesla až pátá série, ve které jako první neproměnil hráč mexického Clubu León William Tesillo. Nabídnuté příležitosti se chopil Alexis Sánchez a proměněnou penaltou poslal Chile do semifinále turnaje.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, copaamerica.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1, na penalty Chile

Reagovat
John Obi Mikel

Na penalty to bylo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele