play off - čtvrtfinále
28.06.2019 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Argentina přehrála Venezuelu 2:0 a postoupila do semifinále

Lionel Messi stále může snít svůj sen o vítězství Argentiny na Copa América. La Albiceleste si ve čtvrtfinále poradili s nebezpečnou Venezuelou 2:0 a o postup do finále se střetnou v očekávaném souboji s Brazílií. Argentinu poslal po pouhých deseti minutách do vedení Lautaro Martínez a výhru pečetil čtvrthodinu před koncem Giovani Lo Celso.

Argentina se sice v základní skupině trápila, ale i tak byl soubor hvězd trenéra Scaloni v zápase s Venezuelou horkým favoritem a začátek dějství to i potvrzoval. Hned ve 3. minutě dostal ideální přihrávku do prostoru Sergio Agüero a Faríñez jeho zakončení z úhlu nohama vyrazil. Argentina pokračovala v aktivitě a v 10. minutě šla do zaslouženého vedení. Sergio Agüero vracel po rohovém kopu odvrácený balón do šestnáctky a Lautaro Martínez šikovně patičkou překonal brankáře Faríñeze. Venezuelané zkusili na argentinské hvězdy přitvrdit a k vidění byla série drobných i větších faulů. Favorit první poločas kontroloval, dále měl větší převahu, ale Venezuela se všem nájezdům ubránila.

Hned na začátku druhého poločasu měli La Albiceleste velkou příležitost přidat uklidňující druhý gól. Lautaro Martínez obdržel kolmici do rozevřené obrany a tvrdou střelou orazítkoval jen tyčku. Venezuela pak přeci jenom trochu zvýšila tempo a pomalu začínala mít především územní převahu. Až v 70. minutě se musel s prvním těžkým zákrokem vytasit gólman Armani, když zlikvidoval tutovku Ronalda Hernándeze. Obrovská šance Venezuely zůstala nevyužitá a o opět minut Argentinci stvrdili své vítězství. Střelu Sergia Agüera nedokázal Faríñez zpacifikovat a jeho velkou chybu potrestal dorážkou do prázdné branky hráč Betisu Giovani Lo Celso.

Venezuela to ani po druhé inkasované brance nezabalila a Armani sedm minut před koncem reflexivně vyrazil hlavičku Rondóna. La Vinotinto, jak se Venezuelanům přezdívá, recept na Armaniho nenašli a po porážce 0:2 se s turnajem loučí. Naopak semifinále si zahrají Argentinci a v očekávaném souboji poměří síly s domácí Brazílií.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, copaamerica.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
Pharrell

1:1,4:5pen.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0, na penalty Argentina

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Rondón pen., Martínez

Reagovat
ttopi

Nechápu jak si mohl někdo myslet, že Venezuela vyřadí Argentinu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele