Zápisky z Copy: 5+1 důvodů, proč se vyplatilo si noční derby naladit

03.07.2019, 09:43
Názory a komentáře
Kdokoliv v noci nenařídil budík či se rozhodl nevyslyšet jeho zvonění, by měl nyní litovat. Argentina totiž nebyla tak moc k ničemu, jak se všeobecně čekalo, a s Brazílií sehrála poctivé semifinále na ostří nože. Výsledek je nakonec očekávaný a pravdou je, že Brazílie většinu zápasu seděla vzadu a čekala, co soupeř vymyslí, ale přesto to vážně stálo za to!

Domácí Kanárci mají v tuhle chvíli titul zajištěný. Ne snad že by Chilané nebo Peruánci plánovali finále skrečovat, ale historie nám napovídá, že by k takovému kroku klidně mohli přistoupit.

Na svých posledních pěti velkých turnajích totiž Argentina vždy závěrem svého tažení prohrávala s pozdějším celkovým vítězem. S výjimkou Uruguaye (Copa 2011) a Francie (MS 2018) se sice to "později" rovnalo "okamžitě po závěrečném hvizdu argentinského zápasu", ale to už je jen malý detail. Statistiku na úvod máme, a to se počítá.

Ještě, než přikročíme k důvodům, proč zpětně zhodnoceno nebylo úplně radno noční derby Brazílie s Argentinou zameškat, v rychlosti si zrekapitulujme jeho prostý průběh.

Zprvu to vypadalo, že se minimálně jeden Argentinec okamžitě vykartuje, protože k tomu hosté přistoupili jako takřka všichni účastníci k mistrovství světa 1990 — pěkně od podlahy. Brzy však Brazílie otevřela skóre a příští desítky minut strávila hlavně pečlivým strážením náskoku, což nebylo úplně brazilské, ale zato velmi titeovské.

Messi mezitím zvládal operovat jako střední záložník hned vedle Paredese a zároveň chystat šance pro Agüera, který jednou hlavičkoval i do břevna. V závěru pak Argentinci (právem) chtěli po sudím dvě penalty, přičemž o jednu se ucházeli natolik vehementně, že v zápalu boje zapomněli, že Gabriel Jesus umí pekelně rychle běhat, a bylo hotovo.

Zhruba takhle to tedy celé vypadalo. A ještě, než přikročíme k výjimečnostem, shrňme si na hromádku ty zcela všední věci: Coutinho ve velkém zápase národního týmu nic světoborného neudělal, přestože si tentokrát užíval více volna než obvykle, a obránci Argentiny dělali vzadu naprosté zhovadilosti. To jsou obě už takové klasiky.

#1 Dani Alves dal vzpomenout na Cafúa

Dnes již skoro 50letý Cafú strávil více než deset kompletních sezon v italské Serii A a byl součástí pěti zlatých brazilských výběrů, přesto si ho dnes asi většina českých fanoušků spojí jen s jedním videem z římského derby, na němž sprostě vymáchal našeho Pavla Nedvěda. Pokud jste náhodou dnes na internet zavítali po 20 letech, zde je dané video.

Dani Alves včera Cafúovu přehazovačku tak trochu napodobil, byť v mnohem úspornější podobě a na půlce soupeře. Aby toho nebylo málo, vyškolil záhy ještě jednoho Argentince a vše vyšperkoval no-look pasem Firminovi, který asistoval Gabrielovi Jesusovi u první branky zápasu. Bez debat nejhezčí druhá asistence léta, na kterou se krásně kouká z tohohle úhlu, i z tohoto úhlu, a dovedu si představit, že z úplně všech úhlů. (Mimochodem, ještě v rychlosti k těm výše zmíněným zhovadilostem argentinských obránců — má někdo lepší vysvětlení toho Pezzellova opuštění Jesuse a seběhnutí na přední tyč, než že... šel blokovat nereálnou Firminovu střelu?)

Dani Alves se ovšem u tohohle kousku nezastavil a školil i nadále. Kdykoliv si usmyslel, tak prostě kraloval. Do souboje jeden na jednoho se vrhnul celkem pětkrát a vždy z něj vyšel jako vítěz. Zároveň proti němu hrál ten vytaženější krajní bek Tagliafico a ani s tím Dani Alves neměl nejmenší problém. Jeho výkon byl suverénně tím nejdokonalejším, jaký si v tuhle chvíli od krajního beka za poslední roky vybavím.

Přitom je samozřejmě nutno mít vždy na paměti, že Danimu Alvesovi je už 36 let a jako jediný člen nominace pamatuje poslední brazilské zlato z Copy 2007. Tehdy nicméně ještě vysedával a jako člen zahajovací jedenáctky se do letoška na Copě v dobrém světle nepředváděl. Roku 2016 s Kanárky končil ve skupině, o rok dříve ve čtvrtfinále a roku 2011 na cestě k jinému čtvrtfinálovému krachu dokonce ihned po začátku turnaje přepouštěl místo v sestavě Maiconovi.

Letos Dani Alves Brazilce vede s kapitánskou páskou a přidaná zodpovědnost mu jde k duhu. Celý turnaj hraje jako zamlada. I když ono je vlastně složité říci A) co u Alvese znamená zamlada; a B) zdali byl vůbec "zamlada" prokazatelně lepší než po třicítce. Dani Alves nezná křivku. Jeho kariéra je v podstatě lineární klasa, a pokud se o něm jednou naši potomci a vnukové i vnučky nebudou bavit jako o zářném příkladu dlouhověké prvotřídní konzistence, potom jsme jako celá generace fotbalových fanoušků prostě selhali.

Takže si zapište za uši: Dani Alves byl, je a ještě nějakých pár let dozajista bude vynikající. Nejlépe lihovkou, ať to vydrží aspoň stejně dlouho jako sám Dani Alves na vrcholu sil.

#2 Gabriel Jesus a Roberto Firmino dohromady konečně fungovali

Dosud se o nich takřka výhradně hovořilo přinejlepším jako o konkurentech, přinejhorším rovnou jako o nekompatibilní dvojce, která spolu na hřišti ani efektivně operovat nemůže. Dnešek to druhé tvrzení nemohl vyvrátit s větší přesvědčivostí. A stačila k tomu jen jedna drobná, leč zásadní úprava jejich výchozích poloh na hrací ploše: dosud to byl Gabriel Jesus, kdo byl hnán do pravé strany, tentokrát to byl Roberto Firmino.

Tite takhle konečně uhodil hřebíček na hlavičku a přitom to vlastně nebyla taková věda. Je spíš vysloveně na pováženou, že to zabralo tak dlouho, když si člověk vezme, že Gabriel Jesus odjakživa disponoval lepšími záběhy za obranu a obecně akcelerací, kdežto Firmino má zase lepší centr, přihrávku a obecně tvořivé buňky. Ale co už. Hlavně, že se takové řešení vůbec někdy dostavilo, a že jsme si tyhle dva mohli jednou naráz užít takhle naplno.

Výsledkem byly nejen první góly, které kdy vzešly z přímé spolupráce Firmina s Jesusem, což je samo o sobě velká věc, ale hlavně taky góly parádní. Ten první už jsme si ukázali, ten druhý potom do jisté míry připomíná památné Walcottovo sólo za Arsenal proti Liverpoolu, akorát v kratším provedení. Že pak Jesus v závěru tvrdohlavě ustál soupeřův výpad, to byla vzhledem k jeho známému zvyku přibarvovat úplně každý kontakt věru příjemná změna.



Pro Jesuse byl dnešní zápas obecně takovou příjemnou satisfakcí za celé loňské mistrovství světa, během něhož byl soustavně peskován za to, že krom vířivého pohybu nenabízí skoro nic vrchem. Tentokrát toho bylo ažaž. Gól, asistence, a ještě tahle krása, kterou ani s odstupem času a po několikátém zhlédnutí nedokážu vysvětlit.

#3 Alisson v bráně udělal něco, co se prostě nedělá

Alisson je vynikající brankář, a to není žádná novina. Jistě jste si už sami také zjistili, že dosud na tomto turnaji ze všech sedmi střel na bránu za svá záda nepustil ani jedinou. A na tom vlastně od pohledu není nic výjimečného; v průměru to nejsou ani dva testy na zápas. Co však rozhodně bylo výjimečné, to byl Alissonův nenucený zákrok proti Messiho kvalitně kopnutému přímáku. Reflexy fajn, ale zacházet navíc s balonem jako s nějakým frisbee? Nestoudné.

#4 Acuña byl na hřišti hodinu a neudělal zhola nic

To jen aby bylo všem jasné, nakolik si to Dani Alves povodil. Poněvadž tohle je fakt úchvatná záležitost.

Jo, a když už jsem teda zpátky u Daniho Alvese, rád bych taky zmínil, že ve vyhroceném nastavení utkání omylem dojel skluz tak, že vysloveně nabodl Paredese a ihned vzápětí se jal ujišťovat, že je soupeř v pořádku s tak laskavou urgencí, že Paredese skoro zaškrtil. No není Dani Alves prostě skvělý? Já ho žeru.

#5 Argentina závěrem nerozpoutala žádnou rvačku

Tohle působilo výjimečně, ale rozhodně to nebyl důvod, proč dnešní zápas stál za to, to spíš naopak.

Že nakonec nedošlo k něčemu, k čemu se po jednom výlevu Lautara Martíneze tak evidentně schylovalo, to bylo mé největší zklamání dneška. To, plus ještě takřka neexistující zapojení VAR. Takhle v dnešní době derby vypadat prostě nemají, to je neakceptovatelné. Emoce, které nevyvolá technologie? A ještě krocené natolik, že se nevylučuje? Děkuji, nechci.

Leccos každopádně vynahradil alespoň Lionel Scaloni, stále ještě dočasný trenér Argentiny, který se ve čtvrtfinále stal historicky prvním koučem v dějinách Copy, který byl očastován žlutou kartou, a dnes se to rozhodl potuplovat svým druhým žlutým napomenutím za příliš drzé protesty.

Ale to není to hlavní: on přitom všem zároveň Lionel Scaloni oblékal matoucím způsobem dvoubarevné tričko a přesně tentýž spodek teplákové soupravy z dob, kdy jste ještě nezávazně kopali okresní přebor, který si dnes akorát v rychlosti nasoukáte přes spoďáry, kdykoliv dáváte vařit vodu na špagety a zjistíte, že vám doma došla sůl a musíte se otočit v sámošce.

Kdepak, Lionel Scaloni ví, jak si nás získat. Je to trenér lidu. Všedního lidu. Všedního lidu, který typicky neumí trénovat...

#6 Lionel Messi hrál dobře; trefil tyč, nahrál do čtyř šancí, a zcela výjimečně za nic nemůže.

*urychleně bere nohy na ramena*

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (113)

Přidat komentář
diastan

Jesus

Reagovat
Kixi Syhimour

Firmino , co tam máš dál?

Reagovat
diastan

Nic krom videa a článku teď na víc z fotbalu nemám čas, oba asi byli skvělý, snad jim to konečně bude šlapat a hlavně doufám, že Jesusa přestane topit na pozici,která mu vyloženě nesedí

Reagovat
Kixi Syhimour

Aha, a kde hraje?

Reagovat
diastan

Koukám, žen ty nemáš čas ani na článek

Reagovat
Kixi Syhimour

Sorry, já to četl jako "přestaneme" (tak jsem si říkal, co dělá Pro špatně), jinak ok, tenhle tandem by mohl fungovat, snad ale nebude alespoň na MS ne

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Rumunský tisk už píše, že Stanciu podepsal se Slavii

Reagovat
zlatan-legend

Už je to na tuty

Reagovat
smazaný uživatel

Je to dobytek.

Reagovat
ttopi

Ale ten Alves je fakt furt dost solidní hráč. Na to kolik mu je...

Reagovat
Remt

On tehdy odešel z Barcy proč? řekli mu, že už na to nemá a bude nastupovat max ze střídačky? nebo proč šel do Juve?

Reagovat
ttopi

Hledal novou výzvu. S Barcelonou přecijen vyhrál vše.

Reagovat
Remt

a co je pravdy na tom, že se Barce nabídl? rýsuje se něco reálně?

Reagovat
roman1978

protože chtěl delší smlouvu a ti pitomci z barcelonského vedení s tím nesouhlasili

Reagovat
diastan

Reagovat
Josifek

Reagovat
Thelvin

Ten Jesus Neuvěřitelná práce s míčem

Reagovat
pedroLFC

Asi je to tím, že je ještě ráno, ale co přesně udělal Alisson u toho přímáku v tom videu nestoudného?

Reagovat
Kixi Syhimour

Nechytil ho do koše ani nevyrazil nebo nevyškrábl, prostě ho chytil tak jak ho chytil, což gólmani obvykle nedělají

Reagovat
pedroLFC

Ok, jak píšu níž, vyznělo mi to tak, že udělal něco nesportovního a zesměšnil Messiho. Takhle jsem to nepochopil..

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem přemýšlel, asi že ho přilepil do rukavic jako by nic.

Reagovat
fantomas

Ty takový lepidlo v šibenici vídáš běžně nebo co?

Reagovat
pedroLFC

Spíš to vyznělo tak, že udělal něco nesportovního a zesměšnil Messiho, jinak samozřejmě zákrok skvělej

Reagovat
fantomas

Tak jakoby... zesměšnil. Ale je to samozřejmě psaný v nadsázce.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Remt

právě byl tam tak včas, že si to mohl dovolit chytit do rukavic, to se brankářům děje dost málokdy při messiho přímákách

Reagovat
patas92

Spíš bych ocenil, jak Messiho dokázal přečíst. U toho míče byl včas, to pak už není takový problém chytnout to do dlaní.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tohle mu celkem pravidelně dělá i Oblak. Nestojí mimo zeď, ale za ní a vzhledem k tomu, jaký rozpětí rukou má, mám z toho pokaždý pocit, že se mu z toho přímáku ani nedá vstřelit gól...

Reagovat
smazaný uživatel

stejne jako oblak proti nim proste messi musi strilet rany, takhle jim gol nikdy neda..

Reagovat
technecium
Reagovat
fantomas

Vsak jasne, spojeny nadoby.

Reagovat
EAG le grand amour

Ty si takové viděl naposledy v Litvě.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Dani Alves nejlepší pravý obránce ever

Reagovat
Remt

Reagovat
smazaný uživatel

Ehmm... Carlos Alberto ?

Reagovat
Atlético de Madrid

Nikdy jsem ho nevidel hrat a je obtizny to srovnavat. Nicmene Alves je dobry kandidat minimalne na nejlepsiho pravyho beka, ktery kdy hral v Evrope. Nekdy od roku 2005 patri (S drobnymi vykyvy) k nejlepsim na svem postu, je to svetovy rekordman v poctu vyhranych trofeji, byl klicovou soucasti nejlepsiho tymu poslednich X let...Jeho vliv na hru je unikatni.

Reagovat
smazaný uživatel

Cafú, Thuram, Suurbier...?

Reagovat
Uwe háže buly

Ne..

Reagovat
Pharrell

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

Za me je to stale Cafu, pokud jde o Evropu.

Jestli mit Cafu a Messi na pravy strane vs Dani+Messi, tak si vyberu Cafu. S tim co hraval Pep, tak by to bylo straslivy valec.

Dani makal dozadu, co nestihal, tak to pretavil v faulu nebo simulace. Ale Cafu to je jiny level smerem dopredu i dozadu.

Na Cafu i Daniho je radost se divat, ale obcas ty fauly a simulace naznacuji lecos.

Cafu 94,2002 ma zlato z MS a 98 finale MS. Muzes mit tuny trofeje v klubu, ale jako brazilec si muzes pocitat max.trofeje z MS

Reagovat
smazaný uživatel

Cafu byl strašné zvíře. Jako fanda Barcelony a ohromný fanoušek Daniho bych se nemohl rozhodnout, kdo byl lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

To je uplne v poradku. Vsak jde o subjektivni nazory. Ale tihle 2 jsou uplne spickovy. Brazilci na tech postech maji uplne uzasny hraci. A to jak na RB, tak i LB. Proste to je radost, kdyz se na ne kouknes.

Btw. takovy Maicon byl take zvire, bohuzel proste generace po MS2002 uz nedosahlo na lepsi uspechy. Hlavne Maicon posadil Alvese na lavce v narodaku, coz je pro me dost divne. Ale to zalezelo asi na trenerovi.

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tu trojku úplně nechápu

Reagovat
mayday

To, co už několikátej turnaj staví Argentina za sestavu, to je neskutečný. Už se to psalo stokrát, útočníky skvělý, záloha ještě jakž takž, když jim vyjde zápas, ale ta obrana, to jsou neskuteční šupáci už kolikátej rok.

Reagovat
smazaný uživatel

Mne na tom nejvíc baví, jak je "nejlepší hráč současnosti" totálně nepotřebný pro PSG i Brazílii.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
netopier

Neymar sa snaží hrať pre divákov ale potom je to dosť na úkor taktiky celého tímu

Reagovat
BaggioRoberto

Kdyby aspoň ty diváky skutečně bavil, na každej žongl připadá dvojité válení sudů.

Reagovat
netopier

Ale techniku má výnimočnú, o tom neni pochyb

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
BaggioRoberto

Reagovat
Pharrell

Reagovat
icka

Jak Alvese nemusím tak to je prostě pan fotbalista. To co tam predváděl byl neskutečný.

Reagovat
netopier

Reagovat
Edgar Davids

Ja bych si urcite budik na ne dal, ale to by tu na EF musela byt aspon jedna zminka o semifinale Copy. Tady ma preview kazda pi*ovina a Copa nic Po Mali vs Angola sem sel normalne chrapat nevedouc ze se hraje tenhle slagr

Reagovat
Edgar Davids

Jinak trochu vyhecovanj zapas, ted sem dokoukal zaznam. Mi ani neprisla Argentina lepsi, Brazilci to hrali takticky, ale je treba zminit, ze ty dve tycky Argentiny, to je proste pech a super byl Gabriel Jesus, dal zapomenout na Neymara a v kooperaci s Bobbym jim to slape, oba 1+1

Reagovat
smazaný uživatel

+ jeste couts by si zaslouzil nejaky bod, hral dost dobre

Reagovat
fantomas

Fakt jo? Mně teda nepřišel vůbec dobrej. Balonu měl dost a neudělal s nim skoro nic.

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

Udělal tam pár efektních kliček, na což sem hleděl jako blázen, protože v Barce neměl ani to.

Reagovat
John Obi Mikel

Coutinho > Messi, (ve včerejším zápase)

Reagovat
technecium

Reagovat
fantomas

Za mě ani omylem.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem si naladil jenom spánek, spal jsem jak dudek

Reagovat
popltak

Opravdu velký hráč dokáže ten tým strhnout a takhle důležitý zápas rozhodnout. To Messi prostě není. Je dobrý, ale není nejlepší. Různé girony, getafe apod. tam si rozhodujete, jak se ale láme chleba, tak většinou vyhoří.

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.eurofotbal.cz/liga-mistru/2018-2019/reportaz/fc-barcelona-manchester-united-556985/

Právě jsi zařadil svůj největší klub na světě mezi Girony a Getafe, gratz. Ostatně máš pravdu, viděli jsme, co vámi dělala Celta.

Reagovat
popltak

Píšu většinou vyhoří, zkus první pořádné číst. A současné MU dokáže porazit kdokoliv z PL.

Ale aspoň jsme se shodli o Messim.

Reagovat
Rezan

Au to bolí, žes přirovnal Manchester ke Gironě.

popltak má pravdu, skutečně nejlepší hráč by to družstvo strhnul nebo by to rozhodl sám

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo nerozhodl SÁM víc zápasů než Messi. Ale ani on nedokáže všechno. Proč třeba Ronaldo nerozhodl osmifinále MS s Uruguayí? Tak jednoduše to nefunguje, navíc v reprezentačním fotbale je v posledních letech vidět jasná dominance pragmatického fotbalu (Portugalsko, Francie, Brazílie), kde ani nejlepší hráči prostě nedokážou vzít míč a prokličkovat přes zajištěnou obranu až do brány. Třeba ještě Němci a Španělé při svých nedávných zlatých érách vyhrávali turnaje mnohem zajímavějším a ne tak opatrným, nepohledným fotbalem.

Reagovat
smazaný uživatel

I ti Španělé na MS předváděli vyloženě pragmatický fotbal s tím, že jeden gól a dominance na míči k vítězství stačí. Argentina na tom taky byla nejlíp pod Sabellou, kdy si na nic nehrála.

Reagovat
smazaný uživatel

Španieli až na výhru prvého (novodobého) Eura (2008 tuším?) predvádzali vyložene pragmatický futbal.

Reagovat
Zizou

Reagovat
Reggie

Mas samozrejme pravdu, ale mam pocit, ze na podobny dementy je uplne zbytecny timto zpusobem reagovat. Ale jinak souhlasim do puntiku

Reagovat
Rezan

Já jsem rád, že jsi se zasmál, to byl účel

Reagovat
smazaný uživatel

Jestliže je Messi ten, kdo většinou vyhoří, ostatní potom hoří vždy? Nikdo nehraje tolik velkých zápasů jako on, akorát Ronaldo, a kdybychom nakonec zase porovnali jenom je dva, vyjde Messi přinejhorším nastejno.

Reagovat
montaigne33

Messi je nejlepší (ne velký hráč- nýbrž ten největší!), ale je stále jen člověk... Brazilci mu hráli docela drsně do těla- přesto vytvořil nebezpečné situace a měl i smůlu. Ve FCB mu občas někdo pomůže, to se v repre stává výjimečně Rozhodčí pískal proti Arg. atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že se shodneme na tom, že je Messi dobrý no

Reagovat
Desmond

Alves neskutečný, zajímalo by mě, jak reálný je jeho návrat na Camp Nou. Jako rotace s Robertem by to byl sen, s tím, že by ho Dani po pár týdnech určitě vyšoupnul :D A co se týče Messiho a Argentiny...je mi to líto, ale tenhle tým na to fakt nemá, bohužel

Reagovat
Reggie

Tak to ja spis doufam v rotaci se Semedem, Roberta tam nechci videt... Si vzpominam, jak se na Daniho nadavalo tusim v Juve, ze je to hruza, pak prisli tezky zapasy a daval si to. No a vcerejsi vykon zrejme top

Reagovat
Desmond

Jo se Semedem by to samozřejmě bylo lepší. Ale co jsem tak četl, tak to spíše vypadá, že půjde pryč a necháme si napravo právě Sergiho.

Reagovat
Reggie

To je pravda, dalsi skvelej tah vedeni . Porad naivne doufam, ze to tak nebude...

Reagovat
Andis

A já to prošvihl, zápas století

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Dr. Admess

Ty kráso... Tu holku pamatuju tady v přípravce na Znojemsku, moc jí to přeju.

Reagovat
Pinturicchio

Šikovná ... a šikovná.

Reagovat
montaigne33

Příšerní rozhodčí i s nefunkčním VAR... hrozný trávník na kterém by se ve fotbalově vyspělé Evropě nehrála ani 3.liga... Celkově podivný šampionát. Je mi líto Lea- v týmu Arg. hrají i fotbalisté, kteří by možná vynikali v cz lize, ale na slavný modro-bílý dres nemají kvalitu

Reagovat
Dr. Admess

Jinak mi chybí prostě zmínka i o Arthurovi. Ano, většinu zápasu operoval spíš k pravé straně, takže díky famóznímu Alvesovi to měl lehčí, ale stejně byl z té zálohy Brazilců nejlepší. Casemiro vedle něj vypadal jak borec z přípravky. On je opravdu famózní spojka mezi obranou a útokem.

Reagovat
DrQQ

Nuž, ale ten jeho neodpískaný penaltový faul na Otamendiho bol skutočne škaredý. :-(

Reagovat
Dr. Admess

O tom není pochyb a i řádně hloupý zákrok od něj, to jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepsi duvod cist brekot barcelonistu a messiho loveru, hykaji jak vepri pred porazkou

Reagovat
LAM

Podle sestřihu to od Argentiny tak špatný nebylo.Messiho asi nejlepší zápas na turnaji a dvě tyče+dvě neodpískaný penalty.Opravdu nechápu proč tady nezafungoval VAR když celej turnaj se řeší vše,ale domácí Brazílie je asi něco jinýho.

Škoda.Argentina měla svůj vrchol na MS2014 a na Copě která se hrála v USA,ale bohužel vždy trochu smolně zlato nepřišlo a táhne se to s nima pořád dál.Messimu bych výhru samozřejmě bral,ale zase jako fanoušek Barcelony bych i bral kdyby už nereprezentoval a soustředil se jen na klub.S timhle týmem stejně nějaká velká šance na úspěch není.

Reagovat
fantomas

*na Copě 2016, to byl jejich nejlepší turnaj s Messim

Reagovat
Mirek na tenisu

Bylo to velké divadlo! Brazílie lepší v první půli, Argentina po přestávce zapnula, ale selhala v koncovce. Argentině chybí kreativnější záloha. Nechápu, jak může nějaký trenér nechat na lavce hráče formátu Dybaly..Sudí z Ekvádoru ten šíleně emotivní zápas zvládl dobře. Jedině co nezvládl byl zákrok na Otamendiho při rohu. Byl to faul na pentli. Určitě se měl jít podívat na video. Nešel. Brazilci byli v závěru trapní se zdržováním. To neměli zapotřebí.

Reagovat
John Obi Mikel

Co se to děje? JÁ S TEBOU VE VŠEM SOUHLASÍM

Reagovat
Mirek na tenisu

A ty si kterej?

Reagovat
John Obi Mikel

Jak furt nadává na O2

Reagovat
John Obi Mikel

#6 Lionel Messi hrál dobře; trefil tyč, nahrál do čtyř šancí, a zcela výjimečně za nic nemůže.

*urychleně bere nohy na ramena*

P.S. Pročpak nedal gól? Šance měl.

Reagovat
technecium

Protože trefil tyč

Reagovat
FCSL

Cafú jak vyjebal s Nedvědem To fakt vidim poprvé

Reagovat
fantomas

Reagovat
Dr. Admess

Já taky. Ročník '96, no.

Reagovat
BaggioRoberto

No vida, že to jde. Asi mi to nebudete věřit, ale po čtvrtfinále, když fantomas psal jak Firmino se tam trápí na hrotu, stejně jako Jesus, tak jsem si říkal proč tam nedá Tite oba i s Coutinhem. A on to fakt udělal a ejhle. Konečně Brazílie!

Reagovat
ttopi

Máš talent. Měl bys to nějak zužitkovat.

Reagovat
chavi.27

Zajimavy

Reports have emerged that one of the VAR officials for the game, Uruguayan Leodan Gonzalez, told referee Roddy Zambrano to take a look at the two penalty incidents - but he refused to do so.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele