Zápisky z Copy: Neohrožené Chile a katarské zklamání

22.06.2019, 15:51
Názory a komentáře
Už za pár hodin začne v Brazílii třetí a zároveň poslední část základních skupin Copa América, a tak je nejvyšší čas podívat se na to nejzajímavější z uplynulých zápasů druhého kola. Jejími vítězi jsou rozhodně fotbalisté Kolumbie a Chile, kteří zaznamenali druhý triumf na turnaji a mají jistotu postupu mezi nejlepších osm. Los Cafeteros dokonce mohou do závěrečného duelu nasadit "béčko", protože mají zajištěné i prvenství ve skupině.

No a je to právě Kolumbie, kdo se začíná profilovat do role jednoho z favoritů na postup do finále. I proto, že Argentina, Messi neMessi, je zralá na padáka už ve skupině - obzvlášť pokud se Kataru v závěrečném utkání podaří smíchat prvky kreativní ofenzivy a přímočarosti z úvodního duelu proti Paraguayi a velmi solidně organizované hře defenzivy z duelu druhého. O něm ale níže.

Faktem zůstává, že Argentinci se na rozdíl od Kataru (a vlastně všech celků s výjimkou Bolívie a Ekvádoru) nemá čeho chytit. Geniální postava v osobě Lionela Messiho zafungovala jen částečně na světovém šampionátu a podobné to je i teď v Brazílii. Zbytek týmu je zkrátka tak enormně bezmocný, až tomu lze jen stěží uvěřit. Červíček už může hlodat i v psychice kabiny, která až příliš spoléhá na Messiho a ve které třeba bez jediné minuty na hřišti vysedává Dybala. Takové kompletní - a zároveň dlouhodobé - přehlížení by sejmulo i horší a týmovější hráče, než je zrovna hvězda Juventusu.

Argentina čeká na jakýkoli titul dlouhých šestadvacet let. A zhruba polovinu z tohoto období je tak nějak na Messiho bedrech, aby to napravil. No, bylo z toho pět velkých finále, která skončila vždy neúspěchem. Po dlouhá léta se v Argentině lamentovalo nad tím, jak může tak talentovaný a hvězdami nabitý celek tak dlouho končit nejlépe druhý. Momentálně je však problém jiný. Totiž "kde zase sehnat ty talentované hráče". Stačí se podívat na defenzivu a každému musí být jasné, že tohle už zkrátka není favorit turnaje. Za pár dní bude moct tuhle prognózu alespoň částečně vyvrátit.

A co dál? Blízko postupu je i přes remízu s Venezuelou Brazílie, stejně jako Peru, které si s menšími problémy poradilo se ztrápenou Bolívií. Velké problémy s postupem byť ze třetího místa bude mít taky Ekvádor, druhý nulový tým Copy. Naději na průnik do čtvrtfinále však zatím mají úplně všichni. Máme se tedy na co těšit.

Incredible Alexis v mimořádné chilské partě

Od začátku devadesátých let se povedlo obhájit titul na Copa América hned čtyřem mančaftům. V letech 1991 a 1993 uspěla Batistutova Argentina, načež začaly plodné roky brazilské samby. Na konci devadesátek se u poháru prostřídala legendární "R" parta ve složení Romário, Rivaldo, Ronaldo a Ronaldinha, která dodnes platí za jednu z nejlepších generací, co jihoamerický fotbal kdy nabídnul. Turnaje 2004 a 2007 pak Kanárkům vystříleli Adriano s Robinhem.

Kam ale tím vším směřuju. Ani jeden z těchto týmů neunesl při šanci na zlatý hattrick tíhu okamžiku a na turnaji shodně vyhořel už ve čtvrtfinále. A teď je tentýž úkol nyní stojí před Chile, zažívajícím (i přes neúčast na loňském světovém šampionátu) nejúspěšnější období historie. Copu Américu vyhráli La Roja před čtyři roky úplně poprvé a hned za rok se jim povedlo úspěch zopakovat.

A vlastně proč ne i letos? Argentina se topí v těžko pochopitelném marasmu, na Brazílii v domácím prostředí beztak dopadne hypertrofovaný tlak a vypadne ve čtvrtfinále s Japonskem nebo Katarem... a o zlato si to po boku Chile rozdají některé z dalších dravých štik v podobě Uruguaye či Kolumbie. A tam už se může stát úplně všechno - třeba i historická druhá obhajoba, která se zatím na Copě povedla jenom Argentině. A to ještě v pochybném poválečném období, kdy La Albiceleste ve dvou ze tří případů ani za vítězství nedostali trofej.

A proč teda má Chile dokázat to, co v nedávných letech to, v čem dvě nejtěžší váhy kontinentu selhaly - tedy prolomit alespoň brány čtvrtfinále? Svěřenci Reinalda Ruedy těží v první řadě z dobré party, regulérní zlaté generace, která se pořád veze na vlně úspěchu. A není to jenom střelecký dvojtakt Alexis Sánchez - Eduardo Vargas, kteří tlačí národní tým za třetím zlatem, ta parta se drží pohromadě ve velkém počtu. Arturo Vidal, Jean Beausejour, Charles Aranguíz, Mauricio Isla, Gary Medel a taky Gonzalo Jara. Ti všichni zažili už první triumf v roce 2015, no a teď tvoří většinu základní sestavy i letos. A to je samo o sobě velikánská pomoc. Mít v týmu hráče, kteří znají pocit vítězství, je mnohdy podstatnější než samotný talent.

Dokonalý obrázek představuje postava nejlepšího střelce i muže s největším počtem odehraných zápasů v dějinách Chile, zmíněný Alexis Sánchez. Znáte ho, ne? Jeden z vůbec nejslabších hráčů uplynulé sezóny Manchesteru United, a to je v konkurenci Youngů, Jonesů a Smallingů skutečně mimořádný počin. Tenhle Alexis si v prvním poločase utkání s Ekvádorem podvrtl kotník, a tak do sebe nasypal nějaké oblbováky, nohu obvázal a krátce po změně stran volejem rozhodl o výhře 2:1.

Vstřelil už svůj druhý gól na turnaji - za pět dní tak dokázal nasázet stejný počet gólů jako v Manchesteru ve všech soutěžích za celou uplynulou sezónu a spolu s Luisem Suárezem je po dvou kolech nejlepším kanonýrem Copy. Proměna v reprezentačního Hulka zafungovala. "Pokračoval jsem proto, že tenhle tým miluju. Když hraju za svou zem, vždycky hraju šťastný." Tohle asi hovoří za vše.

Aby to ale všechno nevypadalo jen růžově, je se podívat na hru Chile kritickou optikou. Ani výhra 4:0 nad Japonskem nebyla tak idylická, jak působí na výsledkové tabuli. Trable v zadních řadách tentokrát nezůstaly nepotrestány, jedna inkasovaná branka z penalty každopádně nepředstavovala výraznější potíž. Pravdou však je, že v Ekvádoru měli Chilané jednoho z nejslabších protivníků na turnaji, což tým od rovníku dokonale potvrdil i dnes v noci. Skutečná hrozba tak přijde až v závěrečném duelu s Uruguayí, jež taky poprvé odhalí silné i slabé stránky obhájců titulu v plném rozsahu.

Pozitivem, kromě výtečně fungujícího ofenzivního dua, určitě zůstává forma Charlese Aránguize. Záložník Leverkusenu po dvou asistencích z prvního zápasu přidal třetí parádní "áčko" právě pro Alexise a suverénně kraluje jihoamerickým nahrávačům.

Katarská pýcha předcházela pád

Jak svěže a pozitivně se Katar předvedl v úvodním utkání Copy, tak zklamaný byl snad každý, kdo sledoval druhé vystoupení asijského šampiona. Stejně tak, kdo letos v lednu nesledoval zmíněný Asijský pohár, nemá úplně ucelenou představu o tom, co to Katar vlastně touží hrát.

Vezměme to tedy trochu od píky. Katar na začátku roku vyhrál mistrovství Asie s nečekanou suverenitou. Útočník Almoez Ali se navždy zapsal do dějin, když v průběhu turnaje nasázel neskutečných 9 gólů - a stal se jak nejlepším hráčem turnaje, tak i rekordním kanonýrem všech šampionátů. Vězte však, že na údernou ofenzivu obecně Katar zas až tolik nespoléhá.

Což je informace, která může trochu překvapit ty diváky, kteří se sledováním pořadatele MS 2022 začali právě na Copa América. Jednoduše proto, že výkon Kataru v prvním kole proti Paraguayi byl nesmírně živelný, bohatý na ofenzivní výpady - a naproti tomu mírně rozháraný v obraně. Katařané nechávali vzadu skuliny až příliš často, pročež jsme se dočkali atraktivního špílu s hromadou šancí a ještě po hříchu plytké gólové listiny. Výsledek mohl být mnohem bohatší než 2:2. Konkrétně v prvním poločase se mohl brankář Paraguaye Fernández přetrhnout, aby dvě, tři stoprocentní šance soupeře zlikvidoval. A celý Katar se jen držel za hlavu.

Stejně jako jeden každý nezaujatý divák, kterému tentýž celek nachystal ve druhém kole absurdně mizernou podívanou. Proti tomu, že se Katar vytasil s úpornou defenzivou ve snaze utlumit nebezpečné ofenzivní zbraně Kolumbie, by člověk nic nenamítal. Pragmatický přístup v tomto konkrétním případě dává smysl a navíc, svěřenci Félixe Sáncheze Base, si na organizované defenzivě staví. Ano. Žádné přehnaně živelná představení, jako by si divák mohl myslet při koukání na duel s Paraguayí. Tohle bylo Kataru mnohem podobnější; byť samozřejmě důraz na destrukci a bránění byl proti Kolumbii předimenzovaný.

Což o to, tohle by ještě nevadilo. Horší bylo představení arabského hosta Copy Américy po lidské stránce. Že fotbalově nenadchneš, totiž občas tribuny rozdýchají. Ale chování, které je vyloženě unfair, agresivní, a to navíc směrem k rozhodčímu, to už se překousává těžko. Katar nejenže nepředvedl nic na hřišti, jeho fotbalisté navíc chvílemi povážlivě dřeli frňáky o dno i co do kvality charakterové.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (276)

Přidat komentář
Marv

Katar si ještě spraví chuť v závěru skupiny

Reagovat
Stannis Baratheon

Prohrou 3:0

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kepy_FCB

Co tam dělá ten arabášskej Průjem

Reagovat
LidoOP

Pořád si tam to místo zaslouží víc než Česko na EURU

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Josifek

Reagovat
TheAdy

Reagovat
icka

Reagovat
mistr129

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Reagovat
netopier

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme videorozhodčí pochválit, už zachránili 2 remízy 0:0

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Elliasson

Reagovat
pospec7

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Josifek

Reagovat
TheAdy

Reagovat
krisa

Reagovat
Coutinho10

tak dnes konečně Brazílie v normálním čase

proti Venezuele celkem smůla, když nebyl uznán ten Coutsův gol, ale pokud i proti Peru bude plno šancí, tak ty góly už přijdou a i ten postup

Reagovat
Stannis Baratheon

Jako kdyby nepřišel postup, tak to už by z téhle skupina byla fakt tragédie

Reagovat
Coutinho10

fotbal se vyrovnává a třeba Argentina je ještě ve větších problémech , ale koukám, že postupujou i 2 nejlepší ze 3. míst, takže i oni si to asi pohlídaj, ale aspoň je o co hrát a neni to zápas vyloženě o ničem

Reagovat
Coutinho10

Brazil XI vs Peru

Alisson (GK);

D. Alves, T. Silva, Marquinhos, F. Luis;

Arthur Melo, Casemiro, Coutinho;

Gabriel Jesus, Firmino, Everton Soares.

Reagovat
John Obi Mikel

Dal bych Sandra místo Luise a Williana místo Ježíše.

Reagovat
Coutinho10

Jesus si zaslouzil hrat, takze s tim nemam problem

Reagovat
Coutinho10

Casemirooooo dobre to zavrel na zadni tyci

Reagovat
Coutinho10

Goooaaaaaal Bobby Firminooooo ...brankar Peru

Reagovat
Coutinho10
Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Mariano13

znova predčasne oslavoval

Reagovat
fenixLFC

a znova no look gol

Reagovat
Coutinho10

potřeboval se podívat, jak moc jsem blízko něho

Reagovat
Mariano13

lebo kopnúť do prázdnej je strašne náročné

Reagovat
icka

jj z obrovske dalky do prazdne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

indyjání

Reagovat
John Obi Mikel

Golman

Reagovat
REPLIKATOR

Golman Peru

Reagovat
John Obi Mikel

Od druheho golu Belgie na MS vstřelily Brazílii gól akorát Panama a Česko

Reagovat
REPLIKATOR

Faktor Alisson

Reagovat
John Obi Mikel

A faktor Pavelka

Reagovat
adoxx

famózní

Reagovat
Coutinho10

famozni

Reagovat
KingMaster13

Venezuela postup se skore 1:0.... this is my sen Snad to tak skončí

Reagovat
REPLIKATOR

#FDF

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

To by bylo téměř dokonalé. I 3 remízy 0:0 totiž občas stačí k postupu.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle byla pěkná skupina, i když 0:0 skončily jen 2 zápasy.

https://en.wikipedia.org/wiki/1990_FIFA_World_Cup_Group_F

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší byl Kirin cup 2011 myslim

Reagovat
Coutinho10

wow Everton paradne

Reagovat
REPLIKATOR

Spíš golman díra. Nemůže dostat takový gól na přední tyč.

Reagovat
John Obi Mikel

Ten je dneska v koncích

Reagovat
KingMaster13

Karius z Latinský Ameriky

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Coutinho10

bylo to celkem necekany, takhle samozrejme by takovej gol na predni tyc nemel dostat, ale urcite bych za tohle Evertona pochvalil, protoze to dobre udelal a vystrelil hned po tom, co si to posunul pres obrance, takze brankar na to nestihl zareagovat

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
John Obi Mikel

Everton by mohl přestoupit do Evertonu

Reagovat
REPLIKATOR

Mikel by mohl točit reklamy pro OBI.

Reagovat
John Obi Mikel

Oscar by mohl dostat Oscara

Reagovat
KingMaster13

Eden dorazí do Edenu

Reagovat
Coutinho10

uz dorazil 3x a mohl by po ctvrte

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
KingMaster13

Mohl by se tu konečně usadit. Do Realu místo něj pošleme Zmrhala

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Coutinho10

musi postupne no ... Lille -> Chelsea -> Real Madrid -> Slavia Praha

Reagovat
John Obi Mikel

Souhlas. Zmrhal by tam zapadl víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
John Obi Mikel

Hazard hraje Hazard?

Reagovat
smazaný uživatel

Milan Skriniar by mohol dat gol AC Milan

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
adoxx

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

A co by tak mohl dělat Kaká ?

Reagovat
Bandita_Harry

Kaka by mohol robit agenta Kaapa Kakka

Reagovat
DrQQ

Valencia do Valencie. :-)

Reagovat
John Obi Mikel

Kterej

Reagovat
DrQQ

Čo ja viem?

Antonio, Enner, Leonardo, Daniel Rosero, Ever, Tito, Juan David, Joel, Jhojan, David, Diego, Luis, Carlos, Juan, Andrés, ...

Nech si vyberú koho chcú, kľudne aj všetkých. :-)

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
netopier

nestraš

Reagovat
John Obi Mikel

Komentátoři si stěžují na pozdní odmávání ofsajdů a tady si na ně nikdo nestěžuje. Zvláštní to pocit.

Reagovat
Coutinho10

protoze to pres O2 nesleduje tolik lidi jako na verejne CT

Reagovat
REPLIKATOR

O2

Reagovat
Coutinho10

i ten, kdo je nemá, tak za 2 kila měsíčně to je zadarmo, jestli to pořád platí...

Reagovat
Whitemedia

překvápko, že se tu celorepublikově dostupná telka kritizuje víc než O2.. k tomu navíc to, že to není nijak extra divácky sledovaný turnaj

Reagovat
Coutinho10

Dani Alveees krasne to podporil a az do golu

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Škoda, že si vybírá tak nesympatické kluby.

Reagovat
Coutinho10

docela by me zajimalo, jak by se mu darilo v Man City, kdyz byl na odchodu z Juve a vypadalo to, ze tam opravdu pujde

Reagovat
John Obi Mikel

Lepší než Walker by asi byl. Ale City je pro me stejne nesympaticky klub jako PSG. I když za to vlastne muzou Neymar s Guardiolou za ty (ne)sympatie

Reagovat
Coutinho10

j, ale tihle 2 mi zrovna nejak zvlast nevadej

Reagovat
John Obi Mikel

Brazílie

Reagovat
Pharrell

Reagovat
celeb

Pozeram, ze ti Peruanci bez koky ani pobehnut nezvladnu.

Reagovat
John Obi Mikel

Za Chile nastupuje Ballón. Asi chtějí zvýšit držení míče

Reagovat
celeb

Panecku, ked pozeram ten vyber stredopoliarov Brazilie a porovnam to s Argentinou ...

Ale vlastne to aj brankari a obrancovia.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

krasne Willian..ty strely ma proste super

Reagovat
smazaný uživatel

Do prdele aj Willianem. Teď Valverde udělá všechno možné proto, aby jej přivedl.

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím ať je to pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím, nechte si ho

Reagovat
John Obi Mikel

Williaaaaaaan

Reagovat
fenixLFC

peru luckeri dostat z tej penalty gol tak by na skore nemuseli ani postupit takto musia okrem hocijakej vyhry argentincov vyhrat japonci o dva goly...

Reagovat
John Obi Mikel

Napsat o nekom, komu v prvnim zapase neuznali (byt spravne) 2 goly luckeři

Reagovat
fenixLFC

tak hodnotim len tento zapas, respektive jeho skore dostat gol z tej penalty tak by museli dufat ze konkurenti z tretich miest nevyhraju

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
John Obi Mikel

Jesus

Reagovat
Olafek

Ježišmarja

Reagovat
REPLIKATOR

Jidáš

Reagovat
Coutinho10

mohlo byt i 6, ale i tak super pohodovy zapas, kdy nebyl problem s efektivitou jako s Venezuelou

Reagovat
Pharrell

Reagovat
veikko

Neviděl jsem zápas Brazílie - Venezuela. Že je zraněný Figuera jsem pochopil z oslavy Machíse, který mu gól věnoval, ale co je s Villanuevou? Že na stoperu nastoupil Mago mě docela nepříjemně překvapilo, protože doposud působili s Chancellorem sehraně a dobře.

Reagovat
fantomas

Villanueva taky out do konce turnaje, horecka dengue.

Reagovat
veikko

Sakra, tak to hlavně ať se vůbec uzdraví. Venezuela se mi zatím právě hodně líbí (ne, že bych to neočekával ), i když třeba Farinez zatím rozhodně za očekáváním kromě té parády proti Peru. Teď už je loterie, jak daleko dojdou, zvláště škoda je právě Villanuevy. Jo a ten Soteldo je zatím vynikající. Deset minut na hřišti a hned Pepanovi zařídil gól (hlavně že Rondón se tam snaží 3 zápasy a nic).

Reagovat
Remt

OT: Chodili byste s holkou, která fandí jinýmu klubu než vy?

Reagovat
Stannis Baratheon

Pro tak ortodoxního fandů Liverpoolu to musí být asi fakt dilema...

Reagovat
Remt

jakože zas tak ortodoxní nejsem, dokážu pochopit, že lidi fandí někomu jinýmu Ale pokud jeden fandí hodně jednomu, druhej druhýmu a berou to trochu vážně, mohl by to být problém v budoucnu co?

Reagovat
smazaný uživatel

Tobe je 12?

Reagovat
Remt

ne a tobě? podle toho komu fandíš ti mentálně víc být ani nemůže

Reagovat
Remt

kdyby mi řekla na prvním rande, že fandí plzni tak se zvednu odejdu a nechám jí tu večeři ještě zaplatit

Reagovat
smazaný uživatel

Takovýhle stery teď frčí na základce?

Reagovat
Remt

na debilní komentář ještě debilnější odpověď co jsi jako čekal? nedávno jsme tu v pohodě rozfrčeli debatu o tom kdo má a nemá doma ženskou která má ráda fotbal a jak to ženský berou. To ovšem do konverzace nepřispíval takový ňouma jako jsi ty:-)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dement

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mistr129

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Stannis Baratheon

1. Neporozumění ironii je jeden z příznaku Aspergerova syndromu.

2. Ne, mezi třeba Spartou a Slavii bych to s hodně přihmouřenýma očima pochopil, kdybyste byli oba ortodoxní, ale fanoušek Liverpoolu, co byl ve skutečnosti na Anfieldu párkrát za život?

3. Tam dole ses ukázal opravdu, že jsi se zasekl mentálně tak na předškolním věku průměrného chlapečka z Rwandy s Downovým syndromem.

Reagovat
Remt

Normálně jsem se zeptal na určitou otázku a doufal jsem v normální konverzaci/normální odpověď:-) Dočkal jsem se jen hloupé otázky na věk.

Reagovat
Ed_Hazard

Ty asi nemas zaujem si vrznut, ak riesis taketo kokotiny. Ci?

Reagovat
Remt

Mám určité zásady

Reagovat
CR7RONALDO

Áno. Možno pred pár rokmi by som ti povedal, že nie, ale treba si uvedomiť, že život nie je iba o tvojom obľúbenom klube a už len to, že vôbec má rada futbal je veľké plus.

Reagovat
Remt

To si právě také myslím, že už jen to je veliké plus. Že ti to nepřepíná na romanťárny

Reagovat
CR7RONALDO

No vidíš to. Presne to by mi vadilo omnoho viac.

Reagovat
valloire

nikdy

Reagovat
John Obi Mikel

Jo. Mohli bychom se popichovat.

Reagovat
TopinB

Reagovat
Elliasson

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, vysukal bych jí to z hlavy

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
REPLIKATOR

Pokud by fandila United nebo Spartě, tak ne.

Reagovat
C-M@ster

Jo, však je to sranda, ne?

Ale záleží jak moc fanaticky fandíte... Jestli ona fandí United a ty Liverpoolu, tak máš momentálně vyhráno a stojí to jen na tom, zda ona unese tu situaci.

Reagovat
Elliasson

Ano. I kdyby to byl Real Madrid, Sparta Praha, Ajax Amsterdam...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ani nahodou, to bych ji musel zabit

Reagovat
John Obi Mikel

Argentina má papírově třetí nejsilnější tým na turnaji. Tohle by byl obrovský propadák, kdyby dnes nevyhrála.

Reagovat
uff

Neviem no Argentine moc dnes neverim. Mne to pripada akoby sa zislo 11 jednotlivcov, ktory si idu zakopat. No ktovie mozno sa daju dokopy ako francuzi v 2006 a dotiahnu to daleko.

Reagovat
LAM

Na to se čeká už dlouho.Hrajou bez systému a všechno házej na Messiho.Aguero,Di maría a ostatní hrajou v repre hodně pod svoje možnosti

Reagovat
valloire

Patrně jsi zapomněl na to, že i Messi hraje pod své možnosti....i když, jakmile není sehraný z klubu, nic nevymyslí....

Reagovat
celeb

papier znesie vsetko, aj hovno. Realne Uruguay s Braziliou su uplne niekde inde, potom Chile s Kolumbiou. Argentina ma slabeho brankara, obranu a aj zalohu. Ten utok im to nevytrhne.

Reagovat
valloire

jj, hrajou jenom v Ajaxu nebo City....samý nuly

Reagovat
smazaný uživatel

Argentina dneska dobra sestava.

Reagovat
Stannis Baratheon

Někdo prosí nějaký spolehlivý stream na Argentinu?

Reagovat
REPLIKATOR

Argentina vypadne.

Reagovat
smazaný uživatel

*vyhraje Copu

Reagovat
Coutinho10

Qatar ta rozehravka

Reagovat
Coutinho10
Reagovat
Kixi Syhimour

Kde sleduješ prosím? A neříkej, že na O2

Reagovat
Coutinho10

bohuzel rikam

Reagovat
technecium

Kupte mi Lautara do Barcy

Reagovat
smazaný uživatel

Messi je v náladě, zdá se.

Reagovat
technecium

Jo? Co udělal?

Reagovat
smazaný uživatel

Zkouší na něj docela nečekané věci. Teď třeba měl patičku jenom tak pro diváky.

Reagovat
valloire

to neumí

Reagovat
smazaný uživatel

A presuje

Reagovat
smazaný uživatel

A teď chtěl dávat jesle v plném běhu na hranici šestnáctky, místo klasické kličky.

Reagovat
John Obi Mikel

Taky ale mohl nahrát

Reagovat
John Obi Mikel

Foyth na stoperovi je risk. Přitom na pravem beku nikdo extra dobry nehraje.

Reagovat
C-M@ster

Proč tam nechodí lidi?

Reagovat
John Obi Mikel

Drahy

Reagovat
C-M@ster

Až tak? Kolik to stojí v pepočtu?

Reagovat
John Obi Mikel

Nevim ted, myslim, ze jsem to cetl na tomto webu.

Reagovat
John Obi Mikel

"Podle médií není na vině slabší návštěvnosti nezájem Brazilců o fotbal, ale ceny vstupenek. Nejlevnější stojí v přepočtu 30 dolarů (téměř 700 korun), což je zhruba dvakrát víc než na domácí ligové zápasy.

Ekonomická situace v zemi je navíc mnohem horší než v roce 2014, kdy Brazílie hostila mistrovství světa. Minimální měsíční mzda v největší jihoamerické zemi je 256 dolarů (5800 korun) a registrováno je více než 13 milionů nezaměstnaných."

Reagovat
Edgar Davids

Katar hraje krasne, ale naivne...ale ono jim to jednou, dvakrat vyjde a Argentinci se jeste budou divit

Reagovat
John Obi Mikel

Komentator Pry ze Dybala na teto Cope sanci dostal a neoslnil.

Reagovat
Stannis Baratheon

Ty lidi jsou fakt nemocný...Při každým rohu mobil z kapsy a natáčet..... To když padne gol, tak se nad tím budou doma ještě ukájet? Místo aby si případný gol vychutnali přímo během té vlny euforie.....

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy v životě už si tu nahrávku nepustí.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
uff

Reagovat
Stannis Baratheon

Jeto tak, a to je bohužel smutné. To je jak někde v zoo nebo na u památek. Internet je fotek zvířátek nebo památek plný, ale oni si stejně musí svou fotku udělat.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl, Argentina přestala hrát. Čekal sem, že budou chtít přidat druhý a ne to jenom udržet.

Reagovat
John Obi Mikel

Delaji chybu, Kataru muze vyjit jedna akce a jsou tam, kde byli

Reagovat
smazaný uživatel

Messi byl ve hře, měli toho využít a útočit dál, něco by se chytilo.

Reagovat
REPLIKATOR

Atmosféra na stadionu zase o ničem.

Reagovat
Dr. Admess

Katar přehrává Argentinu. LOL.

Reagovat
REPLIKATOR

Argentinu dokáže přehrát kdejaký průměrný tým...

Reagovat
Dr. Admess

Za to může Messi! Měl by bránit, odebírat míče, prokličkovat 5 hráčů a dát hattrick!

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Majk91

Reagovat
pingla

Stacilo by, kdyby byl schopny udrzet mic vepredu, ale to by chtel po nem trener moc.

Reagovat
Dr. Admess

Vidíš, a co já se díval, tak ho měl u nohy velmi často, často jej rozdával, často si pro něj chodil až na polovinu hřiště. Ale chápu, že takové prvky si ve hře asi nevšímáš, když fandíš United, kde tohle nikdo už pár let nedělá.

Reagovat
pingla

Mozna neprozivame nejlepsi roky, ale aspon bavime fotbalem cely svet

Reagovat
Dr. Admess

Bavíte fotbalem? Jseš si jist?

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

No..kdybych měl na Argentinu vsazený barák, tak si nervama asi ukoušu PRDEL.

Reagovat
REPLIKATOR

Dobrá díra ve zdi

Reagovat
LAM

Když už začala Argentina dobře ,tak prostě musej pčestat hrát,aby dostali Katar do utkání.Hlavně Aguero opět za paliče a Messi opravdu nemá ani jednoho hráče,kterej by si to snim narazil.

Reagovat
smazaný uživatel

ten gol kataru visi ve vzduchu

Reagovat
smazaný uživatel

aguero je strasne divny.. v city z neho cisi uplne sebevedomi pri zakonceni ale v repre strili jak nespor

Reagovat
smazaný uživatel

přesně

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
hrundy

Komentátor trumfnul i Vlastu Vláška...

Reagovat
REPLIKATOR

Saravia Co je tohle za kopyto? Ukopne si balon, soupeř tam má dávno nohu a on to stejně urve i s nohou

Reagovat
smazaný uživatel

Co to s nima je do prdele. Snad se proti Venezuele nastartujou.

Reagovat
John Obi Mikel

Messi

Reagovat
Kixi Syhimour

Messi

Reagovat
technecium

Co chce Messi víc omg?

Reagovat
smazaný uživatel

tvl kdyz ti to skoci tesne pred kopackou? vycitat messimu kdyz da z 10 tehle situacich 9 krat gol mi neprijde fer

Reagovat
ttopi

Tohle lidi co hrajou FIFU a na fotbal koukaj z gauče nepochopí.

Reagovat
LAM

fakt blbej odskok

Reagovat
marke7

Se podívej na opakovačku... všichni se tu smějí, jak magoři přitom mu to skočilo přesně před nohou.

Reagovat
REPLIKATOR

Messi

Reagovat
smazaný uživatel

tvl messi

Reagovat
John Obi Mikel

PAULO

Reagovat
smazaný uživatel

A teď z hovna

Reagovat
Kixi Syhimour

Teď to celé vyhrají

Reagovat
technecium

Hrajou proti Kataru

Reagovat
Kixi Syhimour

Mistrům Asie

Reagovat
technecium

Mistr Asie < Nejslabší tým JIžní Ameriky

Reagovat
fenixLFC

tento zapas bol toho dokazom

Reagovat
technecium

Reagovat
John Obi Mikel

Dybala to oživil.

Reagovat
popltak

Dybala

Messi opět bída

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

jj, druhej poločas díky němu a Paredesovi Argentina Katar jasně přehrávala, hrozná bída

Reagovat
eder

Dnes prohrál lidsky sympatičtější tým, bohužel.

Reagovat
smazaný uživatel

coze?

Reagovat
smazaný uživatel

Všechno nejlepší Leo

Reagovat
Visca el barca

Koho bude mít Argentina dál?

Reagovat
Jordi Alba

Měla by mít Venezuelu.

Reagovat
technecium

Reagovat
Visca el barca

Teď koukám na pavouka a nedokážu to moc pochopit Každopádně super

Reagovat
smazaný uživatel

Venezuelu, v semi případně Brazílie/někdo.

Reagovat
LAM

Ten styl Argentiny je tak na náhodu že to není možný,Aguero konečně gol

Jinak škoda toho odskoku,takhle do nebes to Messi opravdu nedává,ale jinak si několikrát parádně rozjel akci do leva kde stačilo jen vrátit a byly by z toho obrovský šance,ale ti hráči to prostě nevrátěj a zazděj to před bránu.

Argentna naprosto nepřesvědčila a dle mě nemá sebemenší šanci dostat se jen do finále.A hlavně i kdyby jo,ak narazej na Brazílii tak nemaj nárok.

Reagovat
marke7

To víš, taková možnost si do Messiho kopnout, tak to spoustě lidí nedá. Přitom stačilo si pustit opakovačku a vše bylo jinak.

Nicméně bych řekl, že Argentina dalším zápasem končí.

Reagovat
John Obi Mikel

Odskok je sice mrcha, ale tohle by zrovna on dávat měl. Za tohle se smějeme úplně každému.

Reagovat
marke7

tou první větou jsi mě dostal.

Reagovat
smazaný uživatel

S Brazílii klidně ať betonujou a ukopou to až na penalty.

Reagovat
John Obi Mikel

Messi dnes sice několik akcí pěkně vymyslel, ald na druhou stranu jich velke množství sám zkazil, takže jeho vychvalování není na místě. To samé jeho spoluhráči. Průměrný výkon jak LM, tak celého týmu, kde vyčníval snad akorát Otamendi.

Armani - Foyth, Otamendi, Pezzela, Tagliafico - Dybala, Paredes, Lo Celso - Messi - Aguero, Lautaro

Reagovat
YNWA__MSN

4-2-1-3

Reagovat
YNWA__MSN

Argentina

Reagovat
REPLIKATOR

Stejná tragédie a postup se 4 body jako na MS. První zápas play-off opět konečná.

Reagovat
YNWA__MSN

S Venezuelou snad ne

Reagovat
smazaný uživatel

Úplně klidně, Venezuela to ubrání a postoupí na penalty.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
YNWA__MSN

Brazílie vs Ekvádor Argentina vs Venezuela

Brazílie vs Argentina

Final

Uruguay vs Chile

Uruguay vs Kolumbie Chile vs Peru

Reagovat
Bandita_Harry

Boby a Alli budu majstri Ameriky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele