SOUHRN LM - 1. KOLO, ÚTERÝ

14.09.2005, 01:22
Aktuality
Prvními osmi zápasy se rozjela hlavní část Ligy mistrů 2005/2006. Úspěšně do ní vstoupil obhájce z Liverpoolu, který vyhrál v Seville nad Betisem. V souboji českých gólmanů byl úspěšnější Petr Čech, jehož Chelsea porazila Zítkův Anderlecht, Real Madrid si odvezl výprask z Lyonu, slovenské Artmedii se domácí premiéra výsledkově nevydařila, když podlehla Interu.


Skupina E


AC Milán splnil úlohu favorita, i když turecký Fenerbahce odolával, na branku Kaká z úvodu zápasu odpověděl po hodině hry proměněnou penaltou Alex a ještě pět minut před koncem byl stav nerozhodný 1:1. Pak však domácí zužitkovali svůj trvalý tlak, brazilský kouzelník Kaká za sebou nechal dva bezmocné obránce a sólo zakončil přesnou trefou. Výhru pak ještě dorážkou do prázdné branky pečetil Ševčenko.


O nejtěsnějším vítězství loňského semifinalisty rozhodla přesná hlavička Jana Vennegoora of Hesselinka, který zužitkoval centr z přímého kopu. Německý tým nespasil ani kanonýr posledních týdnů Sören Larsen, který v závěru hlavičkoval mimo.

Tabulka:
1. AC Milán11003:13
2. PSV Eindhoven11001:03
3. Schalke 0410010:10
4. Fenerbahce SK10011:30


Skupina F


Real Madrid už delší dobu není to, co býval, a ukázalo se to i v Lyonu. Místní Olympique si totiž se slavným Bílým baletem doslova pohrál. Real sice nezačal špatně, ale pak během deseti minut dostal tři góly a bylo po zápase. Za zmínku stojí především branka Juninha, který se trefil z přímého kopu z dobrých 30 metrů. Brazilský záložník si dojem ze zápasu trochu pokazil o něco později, když nedal penaltu.


Dva vlastní góly, z nich jeden velmi kuriózní, byly k vidění v řeckém Pireu. Zpočátku šlo vše podle plánu, Olympiakos vedl po vlastní brance Laga, ale před přestávkou vyrovnal Skjelbred a krátce po ní si dal vlastní gól Mavrogenidis. Brankář Nikopolidis dělal co mohl, na čáře zastavil míč mířící do sítě, ale vyrazil jej jen do nohou spoluhráče, od nichž se vrátil do sítě. Pečeť pak Rosenborg své výhře dal v závěru z brejku.

Tabulka:
1. Olympique Lyon11003:03
2. Rosenborg Trondheim11003:13
3. Olympiakos Pireus10011:30
4. Real Madrid10010:30


Skupina G


Londýnská Chelsea byla jasným favoritem a hned od začátku to bylo znát. O vítězství nakonec rozhodla jediná trefa - z přímého kopu napřáhl obávaný dělostřelec Frank Lampard a míči naordinoval úhybný manévr těsně před Zítkou, takže český gólman šel na špatnou stranu. Pojistka však stále ne a ne přijít, a tak hosté mohli trestat, jenže Johnem Terrym tečovaná střela Vanden Borreho skončila na tyči.


Obhájce trofeje vstoupil do soutěže nečekaně dobře, už po dvou minutách zápasu na stadiónu Betisu vedl. A když o chvíli později zvýšil García, byli domácí zralí na ručník. Oklepali se, po přestávce z brejku snížili, ale víc už nedokázali a na svůj historicky první start v Lize mistrů nebudou vzpomínat příliš v dobrém.

Tabulka:
1. Liverpool FC11002:13
2. Chelsea FC11001:03
3. Real Betis10011:20
4. RSC Anderlecht10010:10


Skupina H


Ofenzivní fotbal a přestřelka se šťastným koncem pro domácí, to bylo k vidění v Ibrox Parku. Rangers zapomněli na katastrofální start v domácí lize a porazili Porto 3:2. Na dvě branky sice hosté dokázali odpovědět a vyrovnat, ale když v 85. minutě hlavou rozvlnil síť Kyrgiakos, byl už to gól vítězný.


Artmedia Bratislava v utkání se silným protivníkem podle očekávání neuspěla, byť prohrála jen o gól a v závěru mohla i vyrovnat. O jediný gól zápasu se po Adrianově přihrávce postaral Julio Cruz, druhou největší šanci měl Adriano sám, když z přímého kopu trefil tyč. Utkání zkomplikovala 56. minuta, kdy byl vyloučen Verón a domácí zaveleli k útoku, ale bod vydolovat nedokázali.

Tabulka:
1. Glasgow Rangers11003:23
2. Inter Milán11001:03
3. FC Porto10012:30
4. Artmedia Bratislava10010:10


Autor: Petr Starý

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Po víkende som si našich hráčov zastával/Real/, aj teraz si ich ešte zastanem, aj keď už mi dochádza trpezlivosť.Ako píšem pri komentári, Luxemburgo nech s nimi niečo spraví, lebo jeho stolička sa rozkýva.Keď padneme aj na Espanyolu, tak už si ich zastávať nebudem, ale verím v obrat/čo mi iné ostáva?/

Reagovat
HOST*inkognito

Včera jsem byl u kámoše co má satelit, tak jsme si mohli vybrat zápas na který se budem dívat. Chalsea - Anderlecht my přišel docela nezajímavý zápas tak jsme se rozhodli pro Lyon - Real. Oba nefandíme ani jednomu týmu tak jsme se těšli hlavně na dobrý fotbal. No a rozhodně jsme nebyli zklamaní. Byl to hodně kvalitní zápas jedním dechem ale musím dodat, že o kvalitu zápasu se přičinil pouze Lyon. Nestačili jsme se oba divid co ten Reál předváděl za katastrofický fotbal. To byl tak hrozný výkon Reálu jaký jsem v jeho podání ještě neviděl. No a to ještě mohou děkovat Casiassovi za tu penaltu a některé další zákroky, které pak v prostřihu naší televize ani nebyly. Co to mělo znamenat to ať mi prosím někdo vysvětlí...

Reagovat
HOST*Real

Prosim tě mohl bys mi napsat od koho má ten tvůj kamarád satelit myslim Karneval nebo UPC atd... Protože já mám UPC a myslim, že tam to nedávali ná žádném programu ... Na oficiál stránkách Realu jsem četl, že to dává Canal+ a na UPC neni aspoň myslim, že ne. Tak mi prosim tě odepiš na od koho má satelit a na jakym programu jste na koukali ... Předem DIKY.

Reagovat
smazaný uživatel

no, ja mam kabel od karnevalu a tam jsou krome Galaxie a markizy tak 2-3 programy ktery obcas sleduju, ale obesel bych se bez nich, a zbytek ( asi 35 ) programu uplne na <-> Ono se spis koukni na netu, na jakym satelitu Canal+ vysia, pak si budes muset sehnat kartu, aby si dekodoval signal. BTW- jestli se ti to povede, tak napis, hlavne kde a za kolik

Reagovat
HOST*inkogniro

Zeptám se co to bylo, ale tuším, že komentář byl ve francouštině. Napíšu jak to zjistím. Jinak Vás fanoušky Reálu moc nepotěším protože na hráčích Lyonu bylo vidět, že jsou překvapeni, že to vítězství přišlo tak snadno. Prostě Reál to hrál jak nějaký ťukec na pláži a né jako zápas LM. Raul byl docela nasranej, no a po poločase už nebylo co řešit. To už si Lyon pohlídal. I když mi osobně přišlo, že si v poločase asi uvědomili, že to moc dobře nehrajou a šli do sebe tak už bylo pozdě.

Reagovat
smazaný uživatel

Carew říkal, že v útoku jsme hodně nebezpeční, ale vzadu nevíme, jak bránit. Asi to bude v hlavách hráčů. Nebo v trenérovi

Reagovat
smazaný uživatel

...a možno v srdciach hráčov, či si vôbec uvedomujú/hlavne legionári/ za koho hrajú To len narážam na ten prístup, pretože v sobotu som videl bojovať o dušu len štyroch:Míchel, Raul, Beckham a Robinho.Snáď ešte Helguera s Ramosom, ale to som prižmúril oči..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na toto by som chcel tiež odpoveď... To si mi ani nemal písať, že to bola až taká katastrofa, bol by som si myslel, že aspoň sme sa snažili hrať futbal..No ale čo je pravda, je pravda, takže žiadne ružové okuliare.

Reagovat
smazaný uživatel

No je pravda, že z toho sestřihu to až tak špatně nevypadalo. Dvě haluze ze standardek, naše tyčka, pak už to asi nešlo

Reagovat
Xavi

Inkognito Španěle moc v lásce nemá, takže bych ho zase tak vážně nebral...

Reagovat
HOST*inkognito

Xavi, moc dobře víš že já jsem se vždycky od těch vašich ''žabomyších'' válek real vs. barca distancoval (jak už jsem říkal nefandím ani jednomu), jenom mě včera překvapil přístup hráčů realu. No ale vzhledem k tomu, že jsme to přepínali na ten divný zápas Chalsea - Anderlecht, tak tě můžu uklidnit a říct, že ani zápas a výkon Chalsea nebyl nijak úchvatný a kdyby si tam Anderlecht nenechal ''rozebrat'' školácky tu zeď tak mohli pomýšlet třeba i na bod. Jinak co nového v sešívaném táboře? Zatím to vypadá spíše, že si to s náma rozdáte o záchranu. Předtím ale ještě stihneme/te udělat ostudu v evropě.

Reagovat
smazaný uživatel

heh, Pucek nam zaridi par penalt a bude zase dobre

Reagovat
HOST*Baggio

real su riadne sracky, 3body nechali doma s Celtou (novacik ligy) a teraz ostudne prehrali s Lyonom, a prvy zapas ligy tiez nebol bohvieaky vykon

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

Troškumě zarazila laxnost hráčů Interu,kteří mi připadali, že je obtěžuje hrát zápas někde na Slovensku.Zasloužili si za to potrestat,ale Artmedia hrála s přílišným respektem. Jinak mě chvílemi bavilo nekritické fandění komentátorů,ale na to jsem si už u Slováků zvykl. Červenou jako dostal Verón jsem taky v životě neviděl.Přál bych Artmedii víc odvahy do dalších zápasů!

Reagovat
HOST*Luis

Mne přijde, že Inter hrál to co chtěl, bohužel ofenzivní hody se nekonaly, ale ten tým je podle men neskutečnej!!!!!! Jinak Lyonu bych přál dojít hodně daleko, to je tým, který snad nemá za pár let výpadky ve formě. A co předvedl pan Kaká to je důvod proč stojí za to se koukat na fotbal- bohužel jenom ten evropský

Reagovat
smazaný uživatel

Má dobrej tým,ale na AC a JUVE to stačit nebude.Ještě jsem nepochopil proč dostal ten golman přednost před Toldem, připadal mi hodně nejistý.Jinak Kaká klobouk dolů.K tomu je těžké něco dodávat. Můj tip po prvním kole Itálie 12 bodů!

Reagovat
Jajinek

Julio Cesra je spickovej golman kterej za tech par zapasu co odehral vsechny presvedcil ze bude jasna jednicka.Loni dost chybujici Toldo je mynulost...Cesar treba v Palermu dostal 3 goly za ktery nemohl ale dalsich 5 jesnejch chytil..Proti Trevisu taky velka jistota a nezdalo se mi ze by vypadal vcera nejiste...rozhodne ne jako Toldo ve finale Suprpoharu proti Juve ciz byla fakt hruza...

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo to hlavně u těch centrů.Udělal 2 kroky dopředu,pak se zastavil a vrátil se zpět.ty míče mohl v klidu mít.Jinak je pravda,že to mohlo být pouze včera,protože mi připadlo jako by UEFA dala brankářům nějaké drgy,aby padalo více branek.

Reagovat
sansiro

Ten Cesar odchytal cele predsezonni turne Interu po Anglii a osvedcil se. Jak uz bylo napsane, Inter mohl dostat v Palermu i 6 golu.

Reagovat
sansiro

Takze AC klasicky udolal doma soupere v zaveru. Mame docela tezkou skupinu, ale snad to pujde. Zatim to vypada dobre! Tento rok by to chtelo ale v lize poradne zabrat. A to co predvedl borec Kaká, smekam. To je hrac! FORZA MAGICO MILAN! KAKÁ NA HRAD!

Reagovat
HOST*Tomik10

Ano souhlasim jen ta liga zatim nic moc jinak kaká se fak předved.

Reagovat
HOST*yarda

Kaká nasrad

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele