Souhrn kvalifikace o MS 2022 - pátek 12.11.

12.11.2021, 19:57, aktualizováno 12.11.2021, 22:46
Komentáře a souhrny
Harry Kane (© AFP)
Dánsko si poradilo s Faerskými ostrovy a zůstává stoprocentní. Anglie rozstřílela Albánii, na čemž se hattrickem podílel Harry Kane, přesto stále nemá jistý postup, neboť Polsko naplnilo úlohu favorita proti Andoře. Itálie remizovala se Švýcarskem a o skóre zůstává na čele skupiny C, kde se rozhodne v posledních zápasech...
Skupina C

Itálie - Švýcarsko 1:1

12.11.2021 20:45

Góly: 36. Giovanni Di Lorenzo - 11. Silvan Widmer

Italové měli velkou šanci rozhodnout o postupu na mistrovství v Kataru stejně jako Švýcaři, které od prvního místa dělilo jen horší skóre. A tahle situace se ani po vzájemné konfrontaci nezměnila. Švýcarsko sice šlo rychle do vedení, ale Italové dokázali nakonec srovnat. Vyhrát se jim ale nepovedlo, protože Jorginho v závěru překvapivě nedal penaltu.

Trenér Roberto Mancini se musel potýkat s několika absencemi, z nichž nejednu řešil až na poslední chvíli. Zraněného Immobileho nahradil Andrea Belotti, který chtěl hodně dát gól, aby si trochu vylepšil současnou nepříliš úspěšnou sezonu. Jenže v útoku se mu nedařilo. Italy, myslím, dost překvapil rychlý a agresivní presink hostujících hráčů.

A ještě víc je překvapila minuta jedenáctá. Noah Okafor totiž krásným pasem oslovil kolegu Silvana Widmera, který to v Itálii díky dlouholetému působení v Udinese velmi dobře zná. Tentokrát si zkušený obránce naběhl na zadní tyč a dělovkou z první propálil brankáře Donnarummu!

Italové se briskně hnali za vyrovnáním a málem se jim to povedlo po dvaceti minutách. Rychlý bek Emerson se dostal ze strany až do pokutového území, odkud přihrával pod sebe na Jorginha. Jeho prudká střela ale byla zablokovaná a s dorážkou Belottiho si zase poradil perfektní brankář Sommer.

Klíčovou události ve snaze domácích o srovnání se stal zpočátku nepříliš drsný faul na Jorginha. Jenže ten měl pro Švýcary fatální následky, protože z následné standardní situace Italové srovnali. Na centr od Lorenza Insigneho si naběhl obránce Giovanni Di Lorenzo, jenž dokázal překonat brankáře Sommera - 1:1.

Do konce první půle se již nic zajímavého nestalo. Zajímavější situaci jsme ale viděli krátce po změně stran. Ve 49. minutě totiž Okafor trefil centrem Leonarda Bonucciho do ruky! Sudí si toho ale nevšiml a nechal hru plynout. Trenér Mancini se přirozeně nechtěl nervovat až v posledním kole a do hry vyslal ve formě hrající duo Tonali - Berardi. Jenže ani jejich příchod Italům nepomohl.

Bylo vidět hodně bojovného ducha na obou stranách, ale s postupem času se oba týmy soustředily především na bránění. V 77. minutě se k zajímavé střele protlačil Lorenzo Insigne, jenže jeho pokus mířený k tyči brankář Yann Sommer stihl vytěsnit mimo. Přesto mohli Italové strhnout vedení na svou stranu. García totiž srazil k zemi Berardiho a sudí po nápovědě VARu pískal penaltu. K ní se postavil ostřílený exekutor Jorginho, jenže Sarriho oblíbený metronom napálil míč hodně vysoko nad bránu!

Více informací k zápasu

Severní Irsko - Litva 1:0

12.11.2021 20:45

Góly: 17. Benas Šatkus (vl.)

Páteční utkání mezi Severním Irskem a Litvou nebylo nijak divácky atraktivní a padl v něm jediný gól, který si navíc hosté vsítili sami. Ostrovní výběr se díky těsnému vítězství v poměru 1:0 posunul na třetí místo skupiny C s osmi body o skóre před čtvrté Bulharsko a na závěr s Itálií potřebuje minimálně získat shodný počet bodů jako jeho rival ve Švýcarsku. Pro Litvu naopak kvalifikace skončila, s jedinou výhrou na kontě obsadila poslední páté místo.

Litevci k vylepšení své současné pozice potřebovali v Belfastu zvítězit, jenomže krátce po odehrané čtvrthodině inkasovali a na dobře organizovanou defenzívu protivníka recept nenašli. V osmi odehraných duelech proto uspěli jen jednou nad Bulharskem (3:1) a celkově spokojeni být nemohou. Svěřenci trenéra Iana Baraclougha začali aktivně a první možnost si vypracovali ve 12. minutě, kdy brankář Šetkus skvěle odvrátil přízemní pokus Washingtona.

Domácí favorit se radoval z vítězného zásahu za dalších pět minut. Po rohovém kopu z levé strany vyskočil do vzduchu bránící Benas Šatkus, jenomže vůbec neodhadl trajektorii míče a smolným zakončením svými zády pokořil překvapeného brankáře Šetkuse. Hosté se však nechtěli vzdát a po necelé půlhodině hry mohli nečekaně srovnat, jenže Lasickas nezakončil svůj únik příliš dobře a šajtlí trefil jen dobře postaveného gólmana Peacocka-Farrella.

Severní Irsko dokázalo znovu rozvlnit síť necelých pět minut před přestávkou, ale gól hlavou v podání Magennise nakonec neplatil, jelikož ten si v předchozím souboji s Vaitkūnasem počínal nedovoleně rukama. Druhý poločas toho příliš zajímavého nepřinesl, hostům se v ofenzívě nedařilo a domácí se naopak nikam netlačili, výsledek se proto trochu očekávaně již nezměnil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Itálie743013:215
2.Švýcarsko743011:215
3.Severní Irsko72236:78
4.Bulharsko72236:108
5.Litva81074:193
Skupina F

Rakousko - Izrael 4:2

12.11.2021 20:45

Góly: 51. Marko Arnautović (pen.), 62. Louis Schaub, 72. Louis Schaub, 84. Marcel Sabitzer - 32. Nir Bitton, 58. Dor Peretz

Tak tohle si Izrael za rámeček rozhodně nedá. Ztratil totiž další slibně se vyvíjející zápas, tentokrát nestačil na Rakušany. V Klagenfurtu sice Izrael po brance Nira Bittona vedl a do kabin šel po poločase jako vítěz, jenže pak si nechal dát fatální čtyři branky a prohrál. S druhou příčku se proto může rozloučit.

Izrael stále myslel na druhé místo a s ním spojené play-off. Jenže to by musel vyhrát duel s Rakouskem, které sice bylo v tabulce až za ním, ale pořád se jednalo o velmi kvalitní kádr, který umí zaujmout. A to se dnes večer rozhodně potvrdilo. První půle sice dopadla špatně, ale z pohledu domácích výtečný druhý poločas zachránil jejich reputaci. Nastříleli v něm totiž rovnou čtyři branky!

Záložník Marcel Sabitzer se dostal do první šance utkání, když po pěkné patičce spoluhráče vyrazil s míčem do velkého vápna, jenže brankář Marciano dokázal jeho ránu vyrazit. Domácího brankáře Daniela Bachmanna zase trochu vyděsil Dor Peretz, který vypálil z větší vzdálenosti a Bachmann měl nemalé potíže.

Po půlhodině už se konečně měnilo skóre. Překvapivě ale ve prospěch hostů. Lienhart totiž fauloval Dabbura kousek za vápnem a hosté kopali standardku. K ní se postavil Nir Bitton a nekopl to moc dobře. Díky výrazné teči obránce Seiwalda ale míč dostal opačnou rotaci a skončil za zády naprosto bezmocného brankář Bachmanna.

První poločas trochu zaváněl nudou, ale jeho následník vše zachránil. Už po pěti minutách od návratu ze šaten totiž domácí Rakušané dostali po faulu ve vápně šanci zahrávat pokutový kop. Ten si vzal na starosti útočník italské Bologně Marko Arnautović a naštěstí pro domácí poslal velmi umístěnou střelu, na kterou Marciano těsně nedosáhl!

V 56. minutě mohli domácí definitivně otočit utkání ve svůj prospěch, když Sabitzer dokázal tečovat míč těsně před Marcianem. Ten však vytáhl naprosto luxusní zákrok a balon na poslední chvíli vytáhl mimo. Co víc, o tři minuty později se po chybě brankáře Bachmanna dostal k míči Daniel Peretz a hlavou ho usměrnil do sítě - 2:1 pro Izrael.

Doposud všechno dobré a Izrael živil šanci na druhé místo. Jenže to by se na trávníku nesměl objevit střídající Louis Schaub. Zkušený záložník německého Kölnu se jen tři minuty po inkasované brance dostal k míči ve vápně a se štěstím ho dokázal napálit k tyči mimo Marcianův dosah - 2:2.

O chvíli později se do zakončení krásně dostal kličkující Marko Arnautović a jen těsně minul bránu hostí. Co se nepovedlo tomuhle zkušenému útočníkovi, to se jen za pět dalších minut povedlo znovu střídajícímu Louisi Schaubovi. Rakušané předvedli rychlou kombinaci, která míč dostala k Arnautovićovi. Ten elegantně přenechal míč Schaubovi, jenž obešel obránce a propálil i brankáře Marciana - 3:2.

Aby se Rakušané nemuseli strachovat o výhru, přidali na tempu a do konce utkání se jim povedlo odskočit na rozdíl dvou branek. Izraelci špatně rozehráli dost blízko vlastního vápna, k míči se rychle dostal záložník Marcel Sabitzer a dovolil si vypálit. To mu velmi často vychází a dnes se mohl znovu radovat. Jeho přesně umístěná rána zaplula k tyči a Marciano přepočítával už čtvrtou inkasovanou branku.

Více informací k zápasu

Dánsko - Faerské ostrovy 3:1

12.11.2021 20:45

Góly: 18. Andreas Skov Olsen, 63. Jacob Bruun Larsen, 90+3. Joakim Mæhle - 89. Klaemint Olsen

Dánská reprezentace si s velkým předstihem zajistila účast na nadcházejícím mistrovství světa, dosavadním průběhem proplula jako nůž máslem a před posledními dvěma zápasy se mohla pyšnit plným počtem čtyřiadvaceti bodů i úchvatným skóre 27:0. Nyní potvrdila úlohu favorita proti Faerským ostrovům, avšak v samém závěru přeci jen přišla o neprůstřelnost a podceňovaného protivníka nakonec zdolala v poměru 3:1.

Severský výběr se nyní vyhřívá na vedoucí příčce se sedmadvaceti body a před druhým Skotskem disponuje sedmibodovým odstupem. Trenér Kasper Hjulmand přeci jen lehce změnil složení základní jedenáctky a dal šanci i těm hráčům, kteří úplně pravidelně nenastupují. Dánové i přesto byli na trávníku aktivnější od samého začátku a devátou výhru za sebou si rozhodně zasloužili.

První možnost si vypracovali po dvanácti odehraných minutách, kdy po centru z pravé strany v podání Andrease Skova Olsena hlavičkoval z hranice brankového území osamocený Poulsen, ale bližší tyč přeci jen o kousek minul. Domácí se dočkali vedoucí trefy krátce po čtvrthodině hry. Tentokráte se po krásné kombinaci na jeden dotek dostala sražená střela Polusena k nabíhajícímu Skovu Olsenovi, jenž ve skluzu snadno uklidil balón do prázdné branky.

Přesně o deset minut později mohl navýšit náskok suveréna skupiny F obránce italského Udinesse Stryger Larsen, ale po pasu Daramyho zamířil o kousek vedle levé konstrukce. Dánové zvýšili náskok zhruba půlhodiny před závěrečným hvizdem. Po rychlé akci na pravé straně se v 63. minutě krásně uvolnil neúnavný Poulsen a nahrávkou skrz nohy bránícího protihráče našel u protější tyče osamoceného Jacoba Bruuna Larsena, který zblízka nezaváhal.

Za dalších jedenáct minut chtěl rozvlnit síť také střídající Cornelius, avšak tomu na poslední chvíli zabránil ve skórování dobře postavený Nattestad. Faerské ostrovy ukončily dlouhou šňůru protivníka bez inkasované branky minutu před koncem základní hrací doby. Centr Andreasena totiž dokázal tečovat hlavou zády k brance Klaemint Olsen a trefil se přesně k levé tyči, brankář Schmeichel se v tomto případě natahoval marně.

Dánové ale vzápětí žádné drama nedopustili, jelikož ve třetí nastavené minutě jim vrátil dvoubrankový náskok Joakim Mæhle. Ten si po narážečce s Corneliusem navedl míč před hranici šestnáctky, všiml si lehce vyběhnutého gólmana Gestsona a parádním lobem ho ukázkově přehodil. Faerským ostrovům před závěrečným střetnutím v Izraeli patří pátá pozice se čtyřmi body a na této příčce celý cyklus s vysokou pravděpodobností i zakončí.

Více informací k zápasu

Moldavsko - Skotsko 0:2

12.11.2021 18:00

Góly: 38. Nathan Patterson, 65. Che Adams

Skotsko po očekávaném vítězství na půdě Moldavska definitivně stvrdilo svou druhou pozici ve skupině F, a tedy účast v dodatečném play-off o MS v roce 2022 v Kataru. Kýžený cíl, jenž mu s jistotou mohl zaručit jedině tento tříbodový výsledek, naplnilo zásluhou branky Nathana Pattersona z první půle a té od Cheho Adamse ze druhé. Domácí naopak žádný gól nevsítili.

V tabulce tak zůstává moldavský výběr stále na poslední příčce s jediným bodem na kontě, a pokud se mu na závěr tohoto kvalifikačního cyklu nezdaří vyhrát v Rakousku, ze dna pořadí se neodpoutá, a to ani přes případné nezdary Faerských ostrovů, s nimiž bojuje o konečné páté místo. Asi klíčovým okamžikem byl pro jeho nynější porážku neproměněný pokutový kop.

Hosté byli na hrací ploše těmi aktivnějšími, bylo vidět, že v Kišiněvě zkrátka hodlají dokráčet k baráži, a podnikali k tomu v ofenzívě potřebné kroky. Už ve 3. minutě se podařilo rozvlnit síť Adamsovi, jemuž míč prostrčil McGinn, avšak prvně jmenovaný byl v ofsajdu, a tak jeho trefa nemohla být uznána. Proti gólmanovi Namascovi pak neuspěli Armstrong ani Robertson.

Ve 22. minutě nicméně museli být Skotové pořádně na pozoru, Moldavsko se totiž osmělilo po hlavičce Ionity, jehož svým pasem zprava našel Revenco, a brankář Gordon se mezi třemi tyčemi měl co ohánět. Ve 38. minutě již přece došlo ke změně skóre, McGinn prostrčil balón ve vápně na Pattersona, který svou levačkou nasměroval střelu parádně ke vzdálenější tyčce.

V 65. minutě Skotsko přidalo svůj druhý přesný zásah na své konto. McGinn elegantně nahrál patičkou Pattersonovi, ten následně v brankovém území vyhledal Adamse, jenž z blízkosti bez obtíží zacílil. Moldavané mohli alespoň snížit v 82. minutě, zahrávali totiž penaltu poté, co ve vlastní šestnáctce zahrál rukou Patterson, avšak exekutor Rata selhal a na Gordona nevyzrál.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Dánsko990030:127
2.Skotsko962115:720
3.Izrael941420:1913
4.Rakousko941415:1613
5.Faerské ostrovy91175:204
6.Moldavsko90184:261
Skupina I

Andorra - Polsko 1:4

12.11.2021 20:45

Góly: 45. Joan Cervós - 5. Robert Lewandowski, 11. Kamil Jóźwiak, 45+2. Arkadiusz Milik, 73. Robert Lewandowski

Polsko potvrdilo úlohu jasného favorita na půdě trpaslíka z Andorry a díky snadnému vítězství 4:1 definitivně odrazilo nápor třetí Albánie, která v pátek utrpěla debakl v Anglii (0:5). Náš severovýchodní soused se stále nachází na druhé pozici se ziskem dvaceti bodů a před výběrem z Balkánského poloostrova si vytvořil nedostižný pětibodový náskok. Na vedoucí Anglii momentálně ztrácí tři body a je téměř stoprocentní, že už ji nepřeskočí.

Letošní finalista evropského šampionátu totiž zakončí tento kvalifikační cyklus na půdě největšího outsidera evropské části ze San Marina a jeho porážka je tak naprosto nereálná, navíc i v případě tohoto senzačního výsledku by Polsko muselo zvítězit obrovským rozdílem ve svém závěrečném duelu s Maďarskem. Domácí v každém případě obsadí předposlední pátou pozici a svou pouť zakončí v Albánii.

Tento páteční souboj začal velmi kuriózním momentem, neboť už po patnácti sekundách hry v něm byla udělena červená karta. Od skotského rozhodčího Beatona ji uviděl domácí Cucu, který nešetrně udeřil loktem do obličeje hlavičkujícího Glika a zápas tak pro něj velmi předčasně skončil. Favorizovaní hosté zužitkovali svou území převahu v 5. minutě, kdy se prosadil jejich nejvěhlasnější kanonýr Robert Lewandowski.

Třiatřicetiletý ostrostřelec německého Bayernu převzal tečovanou Jóźwiakovu přihrávku před hranicí brankového území a svůj přízemní pokusu usměrnil do protějšího spodního rohu. Krátce po deseti odehraných minutách byl rozdíl ve skóre dokonce dvoubrankový, jelikož po nádherném centru z levého křídla od Frankowskiho zapomněla defenzíva Andorry na zcela volného Kamila Jóźwiaka a ten poloprázdnou branku nemohl minout.

Vzápětí se poprvé vytáhl brankář Álvarez proti ráně Klicha a přesně po půlhodině hry hlavičkoval z dobré pozice jen do boční sítě Milik. Andorra nečekaně snížila v poslední minutě úvodního dějství, kdy po přímém volném kopu z pravého křídla tečoval balón v brankovém území Joan Cervós a chytře překonal marně se natahujícího gólmana Szczęsnyho. Poláci ale nezaháleli a ještě v nastavení první půle si vzali zpět dvoubrankový náskok.

Centr Rybuse z levé strany se odrazil k Lewandowskimu, jenž okamžitě sklepl balón pro dobře postaveného Milika a forvard francouzské Marseille pohotově zakroutil svůj pokus do bližšího dolního růžku. Po změně stran se nejprve blýskl Álvarez, jenž famózním zákrokem zneškodnil prudkou hlavičku nezastavitelného Lewandowskiho, vzápětí nebyl uznán gól Milikovi vinou centimetrového ofsajdu.
Svěřenci portugalského trenéra Paula Sousy uzavřel gólový účet tohoto střetnutí zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Podruhé se prosadil Lewandowski, který po rohovém kopu Zielińskiho hlavičkoval ze sedmi metrů do vzdálenější šibenice a domácí strážce Álvarez se stačil pouze ohlédnout.

Více informací k zápasu

Anglie - Albánie 5:0

12.11.2021 20:45

Góly: 9. Harry Maguire, 18. Harry Kane, 28. Jordan Henderson, 33. Harry Kane, 45+1. Harry Kane

Anglie je jen krůček od přímého postupu na světový šampionát do Kataru. V posledním kole na půdě San Marina jí bude stačit uhrát bod a o první příčku jí nikdo nepřipraví. V měření sil s Albánií se famózně prezentovala hlavně v první půli, v níž zaznamenala všech pět branek, přičemž hattrick zaregistroval do svých už tak bohatých statistik nezastavitelný Harry Kane.

Domácí už od úvodních pasáží zápasu potvrzovali roli jasného favorita. A hned v 9. minutě se ujali vedení, které bez větších obtíží udrželi až do závěrečného hvizdu sudího Zwayera. Navíc svému soupeři ještě následně naložili čtyřikrát. Onu rozdílovou trefu si na své konto zapisoval Maguire, jenž si nejvýše naskočil na centr Jamese z přímého volného kopu a hlavičkou zacílil.

Hosté mohli nasměrovat tohle střetnutí přece jenom trochu jiným směrem, a ne že ne. Ve 14. minutě si totiž vytvořili obrovskou šanci poté, co hrubici v obraně vytvořil Walker. Ten totiž vůbec neodhadl rychlost své zpětné přihrávky ke spoluhráči Pickfordovi, vyslal tedy na zteč zcela volného Uzuniho, ten však v tutovce selhal a trestuhodně nepřelstil anglického brankáře.

Tohle neproměnění příležitosti se Albánii šeredně vymstilo, neboť o pár chvil později naopak její protivník svou možnost zužitkoval, a svůj náskok tak navýšil. Henderson vlétl zprava do šestnáctky, vyslal jemný oblouček do brankového území, odkud Kane neměl žádné problémy skórovat. Anglie družinu z Balkánského poloostrova nešetřila ani v okamžicích následujících.

Ve 28. minutě jí zasadila třetí úder v pořadí. Foden u pokutového území prostrčil balón rychle na Hendersona, ten si narazil chytře s Kanem, pak si ve vápně narovnal merunu na levačku a jeho lehce tečovaný pokus bránícím Ismajlim doputoval za brankovou čáru. Ve 30. minutě se snažil gólově znovu uvést Kane, avšak jeho zakončení zablokoval vracející se obránce Veseli.

Ve 32. minutě Kane zahrozil opětovně, jeho technickou střelu ale likvidoval bravurně gólman Strakosha, každopádně minutu na to již kapitán The Three Lions přece zaúřadoval, to když si naběhl na přihrávku Sterlinga, a byť se dostal do složitějšího úhlu, propálil svého soka velmi účelným způsobem. Do přestávky ještě Strakosha musel lovit balón ze své sítě ještě jednou.

Hattrick přitom zkompletoval stále neúnavný Kane, jenž pas z rohového čtvrtkruhu od Fodena využil mistrnými nůžkami, přestože se ho snažil natěsno zarazit střídající Dermaku. Ačkoli po přestávce již ke změně skóre nedošlo, Anglii tato skutečnost úplně vadit nemusela. Albánie se za takového stavu mohla těžko vzedmout k nějakému odporu, v útoku byla prakticky nečinná.

Více informací k zápasu

Maďarsko - San Marino 4:0

12.11.2021 20:45

Góly: 6. Dominik Szoboszlai, 22. Dániel Gazdag, 83. Dominik Szoboszlai, 88. Bálint Vécsei

Maďarsko si ve svém předposledním utkání v tomto kvalifikačním cyklu dokázalo poradit se San Marinem a díky dvěma brankám v úvodu a samém závěru nakonec přehrálo trpaslíka evropské části po výsledku 4:0. V tabulce se však stále nachází na čtvrté příčce se čtrnácti body a kvůli jasné výhře Polska v Andoře (4:1) se na závěrečný turnaj neprobojuje. Ve svém závěrečném zápase v Polsku tak bude na dálku bojovat s Albánií o konečné třetí místo.

Hosté dle předpokladů nebodovali ani ve svém devátém kvalifikačním duelu a se skóre 1:36 beznadějně obsadí poslední šestou pozici, za pátou Andorrou zastávají o bodů šest. Výběr vedený italským trenérem Marcem Rossim zažil vynikající úvodní polovinu prvního dějství a během dvaadvaceti minut skóroval hned dvakrát. Už po necelých šesti odehraných minutách ho dostal do vedení teprve jednadvacetiletý záložník německého Lipska Dominik Szoboszlai.

Ten po hezké narážečce se Szalaiem přelstil chytrou kličkou bránícího Mularoniho a pak nezištnou přízemní střelou ze čtrnácti metrů překonal marně se natahujícího brankáře Benedettiniho. Neuběhlo ani dalších šestnáct minut a jasný favorit se radoval ze své druhé vstřelené branky. Dániel Gazdag těsně předtím nevyzrál na hostující strážce ze sedmi metrů, následně ale zužitkoval přesnou zpětnou přihrávku v podání Néga a ranou z první propálil bezmocného Benedettiniho.

V následujícím průběhu prvního poločasu byl vidět hlavně Szalai, neboť nejprve neplatila jeho trefa z 25. minuty kvůli ofsajdovému postavení a pak svým technickým pokusem z patnácti metrů mířil o kousek vedle bližší tyče. Tempo hry od tohoto okamžiku výrazně opadlo, Maďaři znovu zabrali až v závěrečné čtvrthodině. Nejprve se pokusil skórovat Varga, nicméně Benedettini odvrátil jeho tečovanou střelu na rohový kop.

Vzápětí se však se prosadil podruhé v tomto utkání talentovaný Szoboszlai. V tomto případě převzal přihrávku od Schäfera po vynikající práci Néga a ranou z dvaceti metrů zamířil přímo do pravého spodního růžku. V 88. minutě se měnilo skóre ještě jednou.

Z pravého křídla dokázal odcentrovat Balogh a Battistini nepříliš šťastně posunul míč jen k dobře postavenému Bálintu Vécseiovi, jenž nekompromisní dělovkou z dvanácti metrů vsítil svůj vůbec první reprezentační gól mezi seniory. San Marino v pondělí zakončí své účinkování v kvalifikaci proti téměř jistému vítězi skupiny I Anglii.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Anglie972029:323
2.Polsko962129:920
3.Albánie950411:1215
4.Maďarsko942317:1214
5.Andorra92078:236
6.San Marino90091:360

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (23)

Přidat komentář
Shevchenko

Ten Jorginho je fakt ko*ot

Reagovat
Pharrell

Jn zrovna na takovou rozhodující penaltu jde on. Vždyť je moc ani neumí v Chelsea např. jich taky pár nedal a i minule zápas ve Švýcarsku (0:0) tam také neproměnil penaltu.

Reagovat
Shevchenko

Ale on to kopat umí i to co mu chytnul Pickford tak to kopnul docela dobře ale proti Švýcarům obě penalty takhle totálně posere.

Reagovat
Pharrell

Jn máš pravdu. Ale Itálie minule u nich taky hráli remízu a teď v rozhodující moment na penaltu tam pošlou hráče (Jorginho) který minule nezvládl penaltu ve Švýcarsku. Taková “karma” no ale prostě na penaltu tam měl jít jiný borec. Verratti Berardi a nebo třeba Chiesa.

Reagovat
Kixi Syhimour

Ta jeho bilance na penaltách se čím dá horší, ne?

Reagovat
Shevchenko

No za Itálii nedal 3 za sebou

Reagovat
Ichbin Kobalt

nakonec ma vic štěsti ,než umu ....malem posral finale euro ,nedal penaltu a ted z dvou vitěztvi ,uděla 2 remizy idiot

Reagovat
Pharrell

Ale proč ty penalty za Itálii kope hlavně Jorginho a ne někdo jiný třeba (Immobile,Chiesa,Verratti,Barella a další)? Zajímalo by mě hlavní důvod proč zrovna tento hráč. Mě se nelíbí jeho ani za Chelsea a v nároďáku je to škoda slov.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
oli9

Dejte mu ten zlatý míč

Reagovat
Ichbin Kobalt

to už radši Messimu

Reagovat
Pharrell

Reagovat
oli9

Faerske ostrovy gól danum

Reagovat
Modroočko

V noci Kanada

Reagovat
Benfica

maju to celkom dobre rozohrate, verim, ze postupia

Reagovat
Modroočko

Dúfam v to, každopádne ten panamský obrat v Hondurase im veľmi nezabral do karát... v prvom vzájomnom zápase ich síce porazili, ale Panama na nich stále stráca len dva body a myslím si, že sú aj skúsenejší než Kanaďania, čo im môže v závere kvalifikácie pomôcť. Minimálne čo sa týka boja o tretie postupové miesto, najlepšia štvorka by Kanade hádam už nemala ujsť.

Reagovat
Benfica

Kanada ma teraz už kvalitnejší výber ako konkurencia, mimo USA a Mexika, tak im celkom verim na to 3 miesto

Reagovat
Liquid

přesně tak, někdo v bundeslize, někdo ve francouzské, mají kvalitnější výběr než Panama

Reagovat
Benfica

Mi pride, ze Kanada dosla na chut aj futbalu a zacali sa tam tomu viac venovat.. a mozu stavat na Davidovi a Davisovi

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Liquid

Nebýt ta změna, kdy se góly venku nepočítají, tak by Švýcaři při rovnosti bodů s Italama byli 1. nehledě na celkové skóre ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne v kvalifikaci na MS je a bylo důležitější skóre než vzájemný zápas. Ten je důležitější v kvalifikaci na ME.

Reagovat
Liquid

a Finsko možná v baráži, bylo by fajn, kdybychom je chytli my, ostatně posledně jsme také chytli toho nejslabšího - Černou Horu, Kamara by něco zaslechl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele