Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina C, 9. kolo
12.11.2021 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Windsor Park (© AFP)

Severní Irsko těsně zdolalo Litvu a stále může skončit třetí

Páteční utkání mezi Severním Irskem a Litvou nebylo nijak divácky atraktivní a padl v něm jediný gól, který si navíc hosté vsítili sami. Ostrovní výběr se díky těsnému vítězství v poměru 1:0 posunul na třetí místo skupiny C s osmi body o skóre před čtvrté Bulharsko a na závěr s Itálií potřebuje minimálně získat shodný počet bodů jako jeho rival ve Švýcarsku. Pro Litvu naopak kvalifikace skončila, s jedinou výhrou na kontě obsadila poslední páté místo.

Litevci k vylepšení své současné pozice potřebovali v Belfastu zvítězit, jenomže krátce po odehrané čtvrthodině inkasovali a na dobře organizovanou defenzívu protivníka recept nenašli. V osmi odehraných duelech proto uspěli jen jednou nad Bulharskem (3:1) a celkově spokojeni být nemohou. Svěřenci trenéra Iana Baraclougha začali aktivně a první možnost si vypracovali ve 12. minutě, kdy brankář Šetkus skvěle odvrátil přízemní pokus Washingtona.

Domácí favorit se radoval z vítězného zásahu za dalších pět minut. Po rohovém kopu z levé strany vyskočil do vzduchu bránící Benas Šatkus, jenomže vůbec neodhadl trajektorii míče a smolným zakončením svými zády pokořil překvapeného brankáře Šetkuse. Hosté se však nechtěli vzdát a po necelé půlhodině hry mohli nečekaně srovnat, jenže Lasickas nezakončil svůj únik příliš dobře a šajtlí trefil jen dobře postaveného gólmana Peacocka-Farrella.

Severní Irsko dokázalo znovu rozvlnit síť necelých pět minut před přestávkou, ale gól hlavou v podání Magennise nakonec neplatil, jelikož ten si v předchozím souboji s Vaitkūnasem počínal nedovoleně rukama. Druhý poločas toho příliš zajímavého nepřinesl, hostům se v ofenzívě nedařilo a domácí se naopak nikam netlačili, výsledek se proto trochu očekávaně již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / soccerway.com, onlajny.com, uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele