Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina F, 9. kolo
12.11.2021 20:45 CET
3 : 1
(1:0)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Jacob Bruun Larsen (© AFP)

Dánsko opět vyhrálo, ovšem inkasovalo svůj první gól

Dánská reprezentace si s velkým předstihem zajistila účast na nadcházejícím mistrovství světa, dosavadním průběhem proplula jako nůž máslem a před posledními dvěma zápasy se mohla pyšnit plným počtem čtyřiadvaceti bodů i úchvatným skóre 27:0. Nyní potvrdila úlohu favorita proti Faerským ostrovům, avšak v samém závěru přeci jen přišla o neprůstřelnost a podceňovaného protivníka nakonec zdolala v poměru 3:1.

Severský výběr se nyní vyhřívá na vedoucí příčce se sedmadvaceti body a před druhým Skotskem disponuje sedmibodovým odstupem. Trenér Kasper Hjulmand přeci jen lehce změnil složení základní jedenáctky a dal šanci i těm hráčům, kteří úplně pravidelně nenastupují. Dánové i přesto byli na trávníku aktivnější od samého začátku a devátou výhru za sebou si rozhodně zasloužili.

První možnost si vypracovali po dvanácti odehraných minutách, kdy po centru z pravé strany v podání Andrease Skova Olsena hlavičkoval z hranice brankového území osamocený Poulsen, ale bližší tyč přeci jen o kousek minul. Domácí se dočkali vedoucí trefy krátce po čtvrthodině hry. Tentokráte se po krásné kombinaci na jeden dotek dostala sražená střela Polusena k nabíhajícímu Skovu Olsenovi, jenž ve skluzu snadno uklidil balón do prázdné branky.

Přesně o deset minut později mohl navýšit náskok suveréna skupiny F obránce italského Udinesse Stryger Larsen, ale po pasu Daramyho zamířil o kousek vedle levé konstrukce. Dánové zvýšili náskok zhruba půlhodiny před závěrečným hvizdem. Po rychlé akci na pravé straně se v 63. minutě krásně uvolnil neúnavný Poulsen a nahrávkou skrz nohy bránícího protihráče našel u protější tyče osamoceného Jacoba Bruuna Larsena, který zblízka nezaváhal.

Za dalších jedenáct minut chtěl rozvlnit síť také střídající Cornelius, avšak tomu na poslední chvíli zabránil ve skórování dobře postavený Nattestad. Faerské ostrovy ukončily dlouhou šňůru protivníka bez inkasované branky minutu před koncem základní hrací doby. Centr Andreasena totiž dokázal tečovat hlavou zády k brance Klaemint Olsen a trefil se přesně k levé tyči, brankář Schmeichel se v tomto případě natahoval marně.

Dánové ale vzápětí žádné drama nedopustili, jelikož ve třetí nastavené minutě jim vrátil dvoubrankový náskok Joakim Mæhle. Ten si po narážečce s Corneliusem navedl míč před hranici šestnáctky, všiml si lehce vyběhnutého gólmana Gestsona a parádním lobem ho ukázkově přehodil. Faerským ostrovům před závěrečným střetnutím v Izraeli patří pátá pozice se čtyřmi body a na této příčce celý cyklus s vysokou pravděpodobností i zakončí.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele