základní část, 9. kolo
23.10.2010 16:00 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Hamilton Academical - St. Johnstone FC 1:2

Nejistý start Hamiltonu do nového ligového ročníku má pokračování, tentokrát Accies nestačili na vlastním hřišti St. Johnstonu, kterému podlehli 1:2. Hosté šli do vedení v prvním poločase po brance Parkina, v 68. minutě ještě sice srovnal Mensing, ale volný kop Graingera z konce utkání rozhodl o vítězi zápasu.

První zajímavější příležitost měli v utkání domácí, když nebezpečně centroval Imrie, Maybury však srazil míč na roh. Jen o chvíli později se ke střele odhodlal Jim Goodwin, gólman Graeme Smith si s ní však s přehledem poradil a na druhé straně mířil pouze nad bránu Collin Samuel. St. Johnstone stupňoval svůj tlak a Millar střílel těsně nad bránu. V 19. minutě hry se hostům konečně podařilo prosadit, když si na centr Craiga naskočil Parkin a hlavičkou překonal brankáře Černého.

Hamilton se pokoušel o vyrovnání, krátce před půlhodinou hry však střelu Hasselbainka zneškodnil Smith. Na druhé straně měl práci Černý, který musel vyrážet volný kop Graingera. Ve 40. minutě měl velkou příležitost Flavio Paixao, Smithovi se však podařilo míč vyrazit na roh. Hned po přestávce se domácí dožadovali pokutového kopu za zákrok Duberryho na Imrieho, rozhodčí však žádosti zamítl.

Na zajímavý centr Paixaa poté Hasselbaink nedosáhl a krátce před hodinou hry odmítl rozhodčí odpískat pokutový kop po pádu Parkina. Goodwinova tvrdá rána byla zablokována, ovšem poté zahrál v pokutovém území rukou Duberry a 22 minut před koncem utkání přišlo vyrovnání, z penalty srovnal Mensing. Hasselbaink mohl dokonce dostat domácí i do vedení, ale jeho střelu Smith chytil. Čtyři minuty před koncem základní hrací doby přišel vítězný gól St. Johnstonu, Grainger skvěle zahrál volný kop, na který byl Černý krátký.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele