základní část, 9. kolo
23.10.2010 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Motherwell FC - Dundee United 2:1

Kromě nedělního šlágru 9. kola SPL byl také k vidění sobotní šlágr mezi Motherwellem a Dundee United. Motherwellu se nepovedl pouze úvodní duel s Hibs, jinak získal z dalších sedmi zápasů téměř maximum, které mohl. Navíc odrazil útok právě dotírajícího Dundee, které ho mohlo při případné výhře přeskočit.

Domácí se dostali do vedení již v úvodní minutě po vlastní brance. Těsný stav udrželi až do přestávky, avšak pět minut po pauze hosté srovnali díky penaltě. Jenže jako by si Dundee muselo v tomto klání vypít kalich hořkosti až do dna, druhou vlastní branku si totiž United vsítili čtvrthodiny před koncem a na tu odpověď ve zbývajícím čase již nenašli. Motherwell si udržel dvoubodové manko na třetí pozici, Dundee kleslo s jedenácti body na sedmou příčku.

Hned v 1. minutě se řítil na gólmana Dundee Dušana Perniše Jamie Murphy a tvrdě vypálil. Perniš sice vyrazil, jenže pouze do obránce Scotta Severina a právě od něj skončil balón v síti. Hned na to mohl navýšit po neuvěřitelném sólu přes dva hráče Nick Blackman, avšak jeho pokus zastavil těsně před brankovou čarou Paul Dixon. Motherwell byl v průběhu celé první půle aktivnějším celkem.

Jenže po půlhodině hry ho potkala nepříjemnost, když kvůli svalovým problémům musel ze hry odstoupit hvězdný Keith Lasley, nahradil ho Steven Saunders. Po pauze Dundee i přes nemastný, neslaný výkon srovnalo stav. Ve vápně totiž nešikovně zahrál rukou Steven Hammell a sudí odpískal penaltu, kterou s přehledem proměnil ostrostřelec David Goodwillie. O něco později mohl Goodwille zvrátit stav zápasu, svůj únik ale nezakončil přesně.

V dalším průběhu hrozil především domácí Murphy. Ten opět skvěle napřáhl ze střední vzdálenosti, Perniš však ukryl balón v náručí. Domácí nakonec tlak zužitkovali přesně v 75. minutě. Nádherný centr do vápna od Humphreyho si nešťastně do vlastní sítě srazil Dillon - 2:1. V příštím kole bude chtít Dundee napravit situaci doma s Hibernianem, Motherwell by rád potvrdil dobrou formu doma s Hamiltonem.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele