základní část, 9. kolo
24.10.2010 13:45 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Celtic FC - Rangers FC 1:3

Očekávané derby mezi Celticem a Rangers ovládli hosté, kteří si z Celtic Parku odváží cenné vítězství 3:1 a svému soupeři unikli v tabulce o tři body. Lépe přitom začali domácí a po prvním poločase vedli gólem Hoopera, druhá půle však patřila hráčům Rangers, přičemž vlastní gól Loovense a dvougólový Miller otočili výsledek utkání na 3:1.

Celtiku možná uškodila nezkušenost, v základní sestavě domácích totiž nastoupilo hned šest hráčů, kteří Old Firm ještě nikdy nehráli. To na druhé straně byli úplnými nováčky pouze náhradníci Weiss a Beattie. Utkání začalo hodně tvrdě a už v prvních pěti minutách viděli žluté karty Stokes a McCulloch. Hned v úvodu hry ohrozil bránu Celticu Whittaker a brankář Forster musel zasahovat proti střele Davise. Po střetu s Naismithem musel být kvůli ráně nad okem už ve 14. minutě vystřídán kapitán domácích Maloney, kterého nahradil Juarez a hned poslal střelu vedle brány Rangers.

Další zákrok musel Forster vytáhnout proti střele Davise a na druhé straně nastřelil brankovou konstrukci obránce Izaguirre. Bougherra ani McCulloch se poté gólově neprosadili a volný kop Ki Sung-Yonga lapil gólman McGregor. Celtic zakončil první poločas sérií rohových kopů, z nichž poslední skončil v nastavení vedoucí brankou. Kiho rohový kop nešťastně prodloužil Whittaker přesně k Hooperovi, který míč uklidil do brány.

Rangers se však podařilo brzy v prvním poločase odpovědět, po volném kopu Davise tečoval míč Lafferty a Loovens si balón smolně srazil do vlastní brány, 1:1. Stokes měl poté dvě šance dostat Celtic znovu do vedení, první střela však mířila mimo bránu a s druhou si poradil McGregor. V 55. minutě proto byla řada na Rangers. Vše začalo slabým odkopem Forstera, který zachytil Naismith, jenž našel Edua a Majstorovičův obranný pokus skončil na kopačce Millera, který z první poslal Rangers do vedení 2:1.

Další velká chvíle Rangers přišla o deset minut později, kdy náhradník Broadfoot upadl v pokutovém území při souboji s Majstorovičem a i přes protesty domácích hráčů, podle kterých Broadfoot svůj pád přihrál, nařídil rozhodčí penaltu. K té se postavil Miller, který přesnou střelou zvýšil na 3:1. Celtic se mohl vrátit do hry, ale Kiho volný kop vyrazil McGregor a Majstorovičův pokus byl zablokován. Rangers představovali stálou hrozbu a čtvrtý gól měl na kopačce Lafferty, místo přihrávce lépe postavenému spoluhráči však nepřesně vystřelil. Když se v závěrečných minutách neprosadil ani Ledley, skončilo utkání vítězstvím Rangers 3:1.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
Maverick 65

Je to tam The Gers!

Reagovat
X-bano-X

Ako pozeram vo všetkých štatistikách bol Celtic lepší a prehral o 2 góly hmmmm

Reagovat
smazaný uživatel

jo McGregor bol famozny a utocnici celticu zufali

Reagovat
Maverick 65

Reagovat
Devil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele