základní část, 9. kolo
23.10.2010 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Kilmarnock FC - Inverness Caledonian 1:2

Inverness potvrdil, že se do ligového ročníku nevrátil z důvodu zachránit se, ale umístit se v horní polovině tabulky. To také nastínil sobotní duel v Rugby Parku, kde jeho hráči překvapivě zvítězili 2:1 a ztížili tak Kilmarnocku další práci v nadcházejících zápasech. Inverness byl v utkání šťastnějším týmem a po polovině druhé půle vedl i díky jedné penaltě už 2:0, domácí se i přes obrovský tlak zmohli jen na snížení.

Kilmarnock zůstal na desátém místě se sedmi body, Inverness se i přes výhru propadl na pátou pozici, o skóre se před něj dostal Heart of Midlothian. Nicméně na třetí příčku zaručující poháry ztrácí Thistle jen dva body, hra je tedy ve všech směrech otevřená. Podle průběhu utkání by si však Kilmarnock alespoň jeden bod zasloužil. V zápase měl mnohem více šancí a navíc sudí proti němu odpískal velmi kontroverzní penaltu.

Těsně před půlí totiž Momo Sissoko možná ani lehce neatakoval ve vápně Russella Duncana, sudí i přesto ukázal na penaltový puntík a kopala se tak penalta. Tu s přehledem proměnil Adam Rooney a otevřel gólový účet, gólman Cammy Bell byl bezmocný. V předchozím průběhu však Kilmarnock naprosto dominoval, nejvíce hrozili Eremenko, Sammon a Kelly. I ve druhé půli se dostávali domácí do vážnějších možností, jenže po dvaceti minutách zaváhali v obraně.

Předtím trestuhodně zahodili své šance na vyrovnání Pascali, Sammon a Eremneko. Proto v 66. minutě po nepřesné přihrávce Frazera Wrighta se dostal do zakončení Johmy Hayes a v podstatě nebylo co řešit - 0:2. Jenže Kilmarnock se před vlastními fanoušky nehodlal vzdát a čtvrthodiny před koncem ještě utkání zdramatizoval. Branku obstarali dva střídající hráči. V 64 .minutě přišel na hřiště Harry Forrester, v 70. minutě ho doplnil Rui Miguel.

A právě Forrester nacentroval krásný balón do vápna, který našel Miguelovu hlavu a Kilmarnock tak snížil - 1:2. V samém závěru měli domácí permanentně balón na kopačkách, jenže nedokázali nijak výrazněji ohrozit hostující branku. V příštím zápase se Kilmarnock pokusí napravit zaváhání na hřišti Hearts, Inverness bude chtít překvapit v Ibrox Parku superfavorita z Rangers.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele