Skotská Premier League - souhrn 14. kola

20.11.2010, 14:56, aktualizováno 20.11.2010, 18:05
Komentáře a souhrny
Po Rangers, kteří zvítězili v Kilmarnocku, se výhry o jeden gól mohl dočkat také Celtic, jenže v poslední minutě o dva body proti Dundee přišel. Inverness díky hattricku Rooneyho nasázel čtyři góly Hibernianu. Aberdeen doma nestačil na St. Johnstone. Hearts také díky gólu Skácela porazili Hamilton 2:0.

St. Mirren FC - Motherwell FC 1:1

20.11.2010 16:00

Góly: 37. Gareth Wardlaw - 74. Nick Blackman

St. Mirren potvrdil vzestup formy i v zápase s favorizovaným Motherwellem, který obral o dva body. Domácí šli do vedení v 37. minutě po gólu Wardlawa a Motherwellu se podařilo pouze srovnat zásluhou Blackmana.

První střelu směrem na bránu vyslali hosté, Gowův volný kop však dokázal vyrazit Samson. Blackman se v další šanci Motherwellu neprosadil a na druhé straně mířil van Zanten těsně mimo bránu. St. Mirren se však osm minut před koncem první půle dostal do vedení. McGowan poslal z pravé strany přesný centr a Wardlaw namířil svoji hlavičku do sítě, 1:0.

Higdon mohl dokonce ještě zvýšit vedení St. Mirrenu, ale jeho volný kop vyrazil Randolph. Obránce Motherwellu, Mark Reynolds si po centru Travnera málem vstřelil vlastní gól a na straně Saints viděl Wardlaw žlutou kartu za faul na Hateleyho. Blackman však v 74. minutě dokázal srovnat stav na 1:1, když na okraji pokutového území přebral míč od Hammella a přesnou střelou překonal gólmana Samsona.

Hosté v závěru zápasu ještě dostali početní výhodu, po faulu na Craigana totiž viděl druhou žlutou kartu Higdon a utkání tak pro něj skončilo. V posledních minutách už však vážnější příležitost k vidění nebyla a utkání tak skončilo remízou 1:1.

Více informací k zápasu

Inverness CT - Hibernian FC 4:2

20.11.2010 16:00

Góly: 7. Richie Foran, 51. Adam Rooney, 70. Adam Rooney, 80. Adam Rooney - 66. Derek Riordan, 78. Liam Miller

Inverness si díky skvělému výkonu na domácím hřišti proti Hibernianu připisuje další tři body. Hosté sice vstřelili dvě branky, soupeř však hlavně díky hattricku Adama Rooneyho skóroval hned čtyřikrát a výhru 4:2 si plně zasloužil.

Domácí vstoupili do utkání aktivně a už po sedmi minutách hry se dostali do vedení. Po spolupráci s Rooneym dostal míč Foran a na jeho střelu gólman Brown nedosáhl, 1:0. Hibs mohli odpovědět, ale Rankin mířil jen mimo bránu. Nejistá obrana Invernessu poté pustila Hibs do dvou příležitostí, ale centr Millera vyrazil Esson a De Graaf mířil mimo bránu. Domácí se poté dostali zpět do hry a jen skvělý zákrok Browna zachránil Hibs od pohromy po hlavičce Rosse.

Pokud byl Brownův předchozí zákrok působivý, další byl ještě lepší, Hayes totiž našel Rooneyho, ale jeho střelu dokázal Brown vyrazit. Hibs museli odrážet mnoho centrovaných míčů do pokutového území, při jednom z nich však zapomněli na Forana, který ale mířil jen do postranní sítě. Hosté o přestávce zareagovali a udělali hned dvě změny, které však valný účinek neměly. Krátce po startu druhé půle zahrál Duncan rohový kop přesně na Rooneyho, jehož gólovou střelu na brankové čáře zastavil Hanlon rukou.

Hanlon okamžitě viděl červenou kartu a Rooney z penalty zvýšil na 2:0. Rooney mohl po centru Duncana vstřelit i další branku, tentokrát však nemířil přesně. V 66. minutě se Hibs dostali zpět do hry, Hayes totiž nezvládl zpětnou přihrávku, míč ukořistil Riordan a poslal ho za Essonova záda, 2:1. Naděje Hibs na zvrat v utkání však trvaly jen čtyři minuty, poté totiž Hayes napravil svoji chybu a přesně našel Rooneyho, který bez problémů prostřelil Browna, 3:1.

Hosté se však i tentokrát zmohli na snížení stavu, Nishe v pokutovém území fauloval Tokely a Miller se z penalty nemýlil, 3:2. Jen o dvě minuty později už domácí znovu zvýšili své vedení na rozdíl dvou branek. Hayes přihrával, míč dostal Rooney a přesným zakončením zaznamenal svůj hattrick a zvýšil tak na konečných 4:2.

Více informací k zápasu

Aberdeen FC - St. Johnstone FC 0:1

20.11.2010 16:00

Góly: 83. Zander Diamond (vl.)

V duelu dvou trápících se celků a sousedů ze dna tabulky uspěl St. Johnstone, který zvítězil nejtěsnějším rozdílem na hřišti Aberdeenu. O osudu zápasu rozhodla vlastní branka domácích, kteří si tak připisují již pátou ligovou prohru v řadě, zatímco soupeř do té doby stejnou sérii utnul.

Dons vs. Saints Hostující Saints začali lépe a po pěti minutách měli první příležitost, když Adams obehrál domácího kapitána Hartleyho a z velké vzdálenosti vypálil, od gólového úspěchu ho však centimetry dělily. Na druhé straně obrana hostí dala příliš prostoru Vernonovi, toho ale vychytal Enckelman. Větší šanci ale měl v 22. minutě na druhé straně Taylor, kterého uvolnil do gólové pozice MacDonald, křídelník St. Johnstonu však trefil jen brankovou konstrukci.

Dons se nechtěli nechat zahanbit a po spolupráci s Robertsonem pálil Hartley, jeho technický pokus ale byl příliš vysoký. Další nadějnou pozici měli domácí po půlhodině hry, kdy se Aluko dostal až před Enckelmanna, ten ale nadvakrát šanci zlikvidoval. Finský brankář hostí si do přestávky ještě poradil s pokusy Vernona a znovu Aluka a uchránil tak pro svůj tým poločasový bezbrankový stav.

Aberdeen pokračoval v nastoleném trendu i po přestávce, hned v 48. minutě mu ale nastal problém. McArdle totiž zbytečně fauloval Taylora a od sudího Colluma uviděl červenou kartu. Hosté dlouho početní převahu nevyužívali a až s blížícím se závěrem procitli. Domácí brankář Langfield dobře zasáhl proti MacDonaldovi I Taylorovi, v 83. minutě ale do jeho sítě nešťastně nasměroval hlavičku obránce Diamond a bylo to 0:1. Domácí už ve zbývajících minutách vyrovnat nestihli a tak znovu prohráli.

Více informací k zápasu

Celtic FC - Dundee United 1:1

20.11.2010 16:00

Góly: 23. Gary Hooper - 90. Sean Dillon

Celtic v domácí soutěži pomalu začíná ztrácet kontakt se svými městskými rivaly Rangers, kteří mají na čele již tříbodový náskok. V tomto kole byli zelenobílí sice blízko k výhře proti Dundee United, v nastavení ale hostující tým srovnal na 1:1 a pojistil si tak místo v klidném středu tabulky.

Domácí nastupovali na hřiště s vědomím, že každoročně hlavní konkurent v boji o titul uspěl, tlak na nich ale příliš znát nebyl. Už ve třetí minutě přiťukl Majstrojović míč po rohovém kopu k Murphymu, který hlavičkoval do tyče. Dvě minuty nato se na druhé straně ozval Goodwillie, po přihrávce od Russella ale pálil mimo.

Dundee se jevilo v dobrém světle, v 23. minutě ovšem inkasovalo. Kapitán Kenneth zaváhal a nedokázal včas odvrátit míč do bezpečí, čehož využil jeho protějšek Maloney k nahrávce Hooperovi, který v pohodě překonal Perniše. Domácí kanonýr mohl přidat druhou trefu za dalších pár minut, tentokrát ale slovenský brankář hostí skvěle zasáhl.

Celtic pokračoval v tlaku i po změně stran, Perniš byl ale vždy na své pozici. Hostující Goodwillie pak mohl srovnat krok, vynikající pozici ale prováhal a nakonec vytěžil pouze rohový kop místo branky.

Aktivnější ale byli nadále domácí, své šance ale neproměnil jak Hooper po přihrávce McGinna, tak Ledley. Ve třetí minutě nastaveného času tak přišel trest, po trestném kopu Douglase si na míč vyskočil Dillon a hlavičkou z bezprostřední blízkosti rozhodl o dělbě bodů.

Více informací k zápasu

Heart of Midlothian - Hamilton Academical 2:0

20.11.2010 14:00

Góly: 32. Rudolf Skácel, 52. David Templeton

Hearts podle očekávání zvítězili nad Hamiltonem a i po tomto kole si udrží svoji třetí příčku tabulky. Krátce po půlhodině hry poslal domácí do vedení Rudolf Skácel a ve druhé půli ještě zvýšil na konečných 2:0 David Templeton.

Domácí byli aktivnější, z gólmanů však jako první zasahoval Kello, který si poradil s rohovým kopem Imrieho. Pro Hamilton byl nebezpečný hlavně Templeton, který už se téměř dostal do pokutového území, těsně před ním ho však zastavil Mensing. O deset minut později tentýž hráč fauloval také Elliotta a domácí zahrávali přímý kop, z něhož Skácel mířil jen těsně mimo bránu. Podruhé už se Skácel nemýlil, z dálky vystřelil a Černý na míč nedosáhl, 1:0.

Domácí mohli do konce poločasu vést už o dvě branky, Bouzid si však s hlavičkou dobře neporadil a Černý míč za svá záda nepustil. Krátce po startu druhé půle přesto Hearts své vedení zvýšili, ke střele z dálky se odhodlal Templeton a míč skončil přesně v horním rohu brány, 2:0. Černý měl o chvíli později znovu práci, pokus Palazuelose však dokázal vytěsnit.

Po hodině hry zasahoval proti střele Skeltona Kello a pár minut na to si slovenský gólman poradil i se šancí Casalinuova. Ani dvojčata Paixaovi hru Hamiltonu příliš neoživila, ovšem po faulu Palazuelose na Flavia se kopala penalta. Hamilton se mohl dostat zpět do hry, ale Kello vystihl směr a Mensingovu střelu vyrazil. Do konce zápasu už gól nepadl, přestože k němu měl blízko Elliot, utkání tak skončilo 2:0.

Více informací k zápasu

Kilmarnock FC - Rangers FC 2:3

20.11.2010 13:00

Góly: 21. Conor Sammon, 59. Conor Sammon - 42. Kenny Miller (pen.), 55. Kenny Miller (pen.), 64. Kenny Miller

Kilmarnock pořádně potrápil vedoucí Rangers, ani dva góly Conora Sammona však nestačily k výhře. Na druhé straně totiž zaznamenal hattrick Kenny Miller a již dopředu je jisté, že Rangers zůstanou na čele ligové tabulky i po tomto kole.

Kilmarnock chtěl v zápase překvapit, čemuž napovídala jeho nedávná forma, i skvělé výkony playmakera Alexeje Eremenka. A právě finský reprezentant připravil pro Sammona první šanci, s jeho střelou si však McGregor poradil. O chvíli později se tentýž hráč dostal k dalšímu ohrožení brány Rangers, mířil však mimo tyče. Rangers poprvé zahrozili po patnácti minutách hry, kdy se na okraji pokutového území dostal k hlavičce Miller, ale míč zamířil pouze nad bránu.

Z dálky se pokusil McGregora překonat Eremenko, gólman ale jeho střelu vyrazil. Domácí se však zaslouženě ujali vedení, když Eremenko přihrál na zadní tyč Kellymu, jehož střelu vyrazil McGregor pouze k Sammonovi, jenž míč posunul do odkryté brány, 1:0. Druhý gól mohl přidat Taouil, jeho pokus však McGregor chytil. Pět minut před koncem první půle stála série chyb domácích hráčů Kilmarnock vedení. Brankář Bell přihrál nakrátko Hamillovi, který nepochopitelně vracel míč zpět Bellovi a ukořistil ho tak Miller, jehož musel faulovat Sissoko.

K pokutovému kopu se postavil Miller a bez problémů Bella překonal, 1:1. Jen dvě minuty po startu druhé půle mohli jít domácí opět do vedení. Bryson v pokutovém území našel Sammona, ale jeho gólovou střelu famózně vytěsnil McGregor. V 55. minutě trestali Rangers podruhé, tentokrát chyboval Bell, míč získal Lafferty a i přes riziko červené karty ho musel zastavit Sissoko. Ten samozřejmě viděl druhou žlutou kartu a Miller navíc z penalty otočil výsledek ve prospěch Rangers.

Miller poté zahodil velkou příležitost ke zvýšení vedení, mířil jen mimo bránu. Kilmarnocku se však podařilo rychle srovnat, na Hamillův míč si naběhl Sammon a srovnal na 2:2. Hra nahoru dolů pokračovala a v 63. minutě znovu vedli hosté, když Whittaker našel na okraji pokutového území volného Millera a jeho přesná střela mu zajistila druhý hattrick v sezóně. Navzdory hře v oslabení byl Kilmarnock stálou hrozbou a McGregor musel vyrážet pokus Taouila. Na konci utkání mířil těsně mimo Hamill a na druhé straně dokázal Bell vyrazit Millerův pokus o čtvrtý gól.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rangers FC14121134:1537
2.Celtic FC14111233:1034
3.Heart of Midlothian1482422:1326
4.Inverness Caledonian1473424:1624
5.Motherwell FC1472522:1623
6.Dundee United1454515:2019
7.Kilmarnock FC1452722:1817
8.Hibernian FC1442817:2514
9.St. Johnstone FC1442810:2214
10.St. Mirren FC1433814:2612
11.Aberdeen FC14311015:2910
12.Hamilton Academical1423911:299

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

po 14tich zapasoch - 19 golov ta 30 padne ... o tom niet pochyb.... skoda len ze nepridal nejaky gol v LM ... tam by to GR potrebovali

Reagovat
smazaný uživatel

v stredu prida

Reagovat
smazaný uživatel

budem len rad, kludne aj 2

Reagovat
smazaný uživatel

že mu není hanba dávat to z penalt

Reagovat
smazaný uživatel

bez fandit tej zhrdzavenej Sparte

Reagovat
smazaný uživatel

Mit takove stesti na rozhodci jako Rangers Kazdy rok ta sama pisnicka

Reagovat
smazaný uživatel

Killie 2 Rangers 3

3 body su doma ale natrapili sme na ne nakoniec viac nez sa cakalo.

Mozno by bola remiza spravodlivejsia ale Killie sa na vlastnej kozi presvedcili ze zbytocne chyby stoja malych proti velkym vysledky.

Inak deficit vyluceneho hraca nebolo vobec vidiet co sa takisto proti OF nestava.

Tak teraz hor sa doliecit sramy a v stredu vybehnime proti United za vitazstvom.

Reagovat
Bennhy

Co ma Weiss proti Kellovi? Preco ho aspon nevyskusa? Mucha predsa vobec nechyta v klube a Kellovi sa zda celkom dari...

Reagovat
smazaný uživatel

Drzim palce Dusanovi Pernisovi nech sa mu dari viac nez v tomto rozhovore.

http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/scotland/8407103.stm

Reagovat
Ferguson6

Kello dalsi CS

Reagovat
smazaný uživatel

v nastaveni

Reagovat
X-bano-X

trhám tiket.............

Reagovat
smazaný uživatel

Keď Rangers nemôže, rozhodca pomôže...

Reagovat
smazaný uživatel

nakonec tabulku střelců vyhraje Skácel

Reagovat
smazaný uživatel

skácel

Reagovat
smazaný uživatel

do repre

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

zase nepřehánějme

Reagovat
smazaný uživatel

Caley jedou na pohary

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň jeden rooney davá goly

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Ferguson6

Ja tam vidim len radost

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele