základní část, 14. kolo
20.11.2010 16:00 CET
4 : 2
(1:0)

Reportáž

Inverness Caledonian - Hibernian FC 4:2

Inverness si díky skvělému výkonu na domácím hřišti proti Hibernianu připisuje další tři body. Hosté sice vstřelili dvě branky, soupeř však hlavně díky hattricku Adama Rooneyho skóroval hned čtyřikrát a výhru 4:2 si plně zasloužil.

Domácí vstoupili do utkání aktivně a už po sedmi minutách hry se dostali do vedení. Po spolupráci s Rooneym dostal míč Foran a na jeho střelu gólman Brown nedosáhl, 1:0. Hibs mohli odpovědět, ale Rankin mířil jen mimo bránu. Nejistá obrana Invernessu poté pustila Hibs do dvou příležitostí, ale centr Millera vyrazil Esson a De Graaf mířil mimo bránu. Domácí se poté dostali zpět do hry a jen skvělý zákrok Browna zachránil Hibs od pohromy po hlavičce Rosse.

Pokud byl Brownův předchozí zákrok působivý, další byl ještě lepší, Hayes totiž našel Rooneyho, ale jeho střelu dokázal Brown vyrazit. Hibs museli odrážet mnoho centrovaných míčů do pokutového území, při jednom z nich však zapomněli na Forana, který ale mířil jen do postranní sítě. Hosté o přestávce zareagovali a udělali hned dvě změny, které však valný účinek neměly. Krátce po startu druhé půle zahrál Duncan rohový kop přesně na Rooneyho, jehož gólovou střelu na brankové čáře zastavil Hanlon rukou.

Hanlon okamžitě viděl červenou kartu a Rooney z penalty zvýšil na 2:0. Rooney mohl po centru Duncana vstřelit i další branku, tentokrát však nemířil přesně. V 66. minutě se Hibs dostali zpět do hry, Hayes totiž nezvládl zpětnou přihrávku, míč ukořistil Riordan a poslal ho za Essonova záda, 2:1. Naděje Hibs na zvrat v utkání však trvaly jen čtyři minuty, poté totiž Hayes napravil svoji chybu a přesně našel Rooneyho, který bez problémů prostřelil Browna, 3:1.

Hosté se však i tentokrát zmohli na snížení stavu, Nishe v pokutovém území fauloval Tokely a Miller se z penalty nemýlil, 3:2. Jen o dvě minuty později už domácí znovu zvýšili své vedení na rozdíl dvou branek. Hayes přihrával, míč dostal Rooney a přesným zakončením zaznamenal svůj hattrick a zvýšil tak na konečných 4:2.

Autor: Vít Sedlák / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele