základní část, 14. kolo
20.11.2010 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Celtic FC - Dundee United 1:1

Celtic v domácí soutěži pomalu začíná ztrácet kontakt se svými městskými rivaly Rangers, kteří mají na čele již tříbodový náskok. V tomto kole byli zelenobílí sice blízko k výhře proti Dundee United, v nastavení ale hostující tým srovnal na 1:1 a pojistil si tak místo v klidném středu tabulky.

Domácí nastupovali na hřiště s vědomím, že každoročně hlavní konkurent v boji o titul uspěl, tlak na nich ale příliš znát nebyl. Už ve třetí minutě přiťukl Majstrojović míč po rohovém kopu k Murphymu, který hlavičkoval do tyče. Dvě minuty nato se na druhé straně ozval Goodwillie, po přihrávce od Russella ale pálil mimo.

Dundee se jevilo v dobrém světle, v 23. minutě ovšem inkasovalo. Kapitán Kenneth zaváhal a nedokázal včas odvrátit míč do bezpečí, čehož využil jeho protějšek Maloney k nahrávce Hooperovi, který v pohodě překonal Perniše. Domácí kanonýr mohl přidat druhou trefu za dalších pár minut, tentokrát ale slovenský brankář hostí skvěle zasáhl.

Celtic pokračoval v tlaku i po změně stran, Perniš byl ale vždy na své pozici. Hostující Goodwillie pak mohl srovnat krok, vynikající pozici ale prováhal a nakonec vytěžil pouze rohový kop místo branky.

Aktivnější ale byli nadále domácí, své šance ale neproměnil jak Hooper po přihrávce McGinna, tak Ledley. Ve třetí minutě nastaveného času tak přišel trest, po trestném kopu Douglase si na míč vyskočil Dillon a hlavičkou z bezprostřední blízkosti rozhodl o dělbě bodů.

Autor: Petr Vaněček / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele