základní část, 14. kolo
20.11.2010 13:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Kilmarnock FC - Rangers FC 2:3

Kilmarnock pořádně potrápil vedoucí Rangers, ani dva góly Conora Sammona však nestačily k výhře. Na druhé straně totiž zaznamenal hattrick Kenny Miller a již dopředu je jisté, že Rangers zůstanou na čele ligové tabulky i po tomto kole.

Kilmarnock chtěl v zápase překvapit, čemuž napovídala jeho nedávná forma, i skvělé výkony playmakera Alexeje Eremenka. A právě finský reprezentant připravil pro Sammona první šanci, s jeho střelou si však McGregor poradil. O chvíli později se tentýž hráč dostal k dalšímu ohrožení brány Rangers, mířil však mimo tyče. Rangers poprvé zahrozili po patnácti minutách hry, kdy se na okraji pokutového území dostal k hlavičce Miller, ale míč zamířil pouze nad bránu.

Z dálky se pokusil McGregora překonat Eremenko, gólman ale jeho střelu vyrazil. Domácí se však zaslouženě ujali vedení, když Eremenko přihrál na zadní tyč Kellymu, jehož střelu vyrazil McGregor pouze k Sammonovi, jenž míč posunul do odkryté brány, 1:0. Druhý gól mohl přidat Taouil, jeho pokus však McGregor chytil. Pět minut před koncem první půle stála série chyb domácích hráčů Kilmarnock vedení. Brankář Bell přihrál nakrátko Hamillovi, který nepochopitelně vracel míč zpět Bellovi a ukořistil ho tak Miller, jehož musel faulovat Sissoko.

K pokutovému kopu se postavil Miller a bez problémů Bella překonal, 1:1. Jen dvě minuty po startu druhé půle mohli jít domácí opět do vedení. Bryson v pokutovém území našel Sammona, ale jeho gólovou střelu famózně vytěsnil McGregor. V 55. minutě trestali Rangers podruhé, tentokrát chyboval Bell, míč získal Lafferty a i přes riziko červené karty ho musel zastavit Sissoko. Ten samozřejmě viděl druhou žlutou kartu a Miller navíc z penalty otočil výsledek ve prospěch Rangers.

Miller poté zahodil velkou příležitost ke zvýšení vedení, mířil jen mimo bránu. Kilmarnocku se však podařilo rychle srovnat, na Hamillův míč si naběhl Sammon a srovnal na 2:2. Hra nahoru dolů pokračovala a v 63. minutě znovu vedli hosté, když Whittaker našel na okraji pokutového území volného Millera a jeho přesná střela mu zajistila druhý hattrick v sezóně. Navzdory hře v oslabení byl Kilmarnock stálou hrozbou a McGregor musel vyrážet pokus Taouila. Na konci utkání mířil těsně mimo Hamill a na druhé straně dokázal Bell vyrazit Millerův pokus o čtvrtý gól.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele