Serie A - souhrn 34. kola: Gudmundsson dotahuje Skuhravého

26.04., 22:42, aktualizováno 29.04., 22:37
Komentáře a souhrny
Albert Gudmundsson (vlevo) (© AFP)

Janov v pondělní dohrávce skolil doma snadno Cagliari, o jeden gól se přitom postaral Albert Gudmundsson. Ten postupně začíná dotahovat statistiky Tomáše Skuhravého. Islanďan jich má na svém kontě už čtrnáct, bývalý český reprezentant v sezóně 1990/91 skóroval patnáctkrát.

Janov CFC - Cagliari Calcio 3:0

29.04.2024 20:45

Góly: 17. Morten Thorsby, 27. Morten Frendrup, 63. Albert Gudmundsson

Hráči Janova zvítězili v pondělní dohrávce 34. kola Serie A před vlastními fanoušky 3:0 nad Cagliari. Skóre otevřel po čtvrthodině hry norský záložník Morten Thorsby, na nějž ještě do konce první půle navázal Dán Morten Frendrup. Sestupem ohroženým Rossoblu, kterým v utkání chyběl český reprezentant Jakub Jankto kvůli zraněnému kotníku, tak skončila čtyřzápasová série bez porážky, po níž se nadále musí strachovat o udržení v nejvyšší soutěži.

Italská liga se dostala do finální fáze a z dvojice účastníků pondělní dohrávky čekal náročnější závěr sezony Cagliari. Jeho náskok na sestupové příčky se po víkendovém programu ztenčil na tři body, forma Sardiňanů však dodávala jejich fanouškům jistou naději. V průběhu trojboje proti Atalantě, Interu a Juventusu totiž ani jednou neprohráli a tentokrát zamířili na půdu Janova, jenž doma třikrát v řadě nevyhrál.

Bouřlivá atmosféra na Stadio Luigi Ferraris domácí fotbalisty nabudila a ti v úvodu duelu dvou nováčků dominovali. Do první příležitosti se protlačil po rohovém kopu stoper Koni De Winter, ale ze vzduchu branku těsně minul. V 17. minutě se už Janované radovali. Na parádní centr Stefana Sabelliho si v pokutovém území naskočil Thorsby a razantní hlavičkou rozvlnil síť. Ještě veseleji bylo v domácím táboře o 10 minut později, kdy rychlou kombinaci zakončil přesnou ranou z prvního doteku Frendrup. Po půlhodině hry měl na kopačce zvýšení náskoku Mateo Retegui, jehož dělovka však skončila vysoko nad brankou Simoneho Scuffeta.

Claudio Ranieri na nepříznivý vývoj duelu reagoval o poločasové pauze hned třemi změnami v sestavě, které však na hrací ploše nebyly příliš znát. Šance přibývaly prakticky jen na straně Janova a ofenziva Cagliari působila bezradně. Zlomit odpor celku ze Sardinie mohli definitivně v rozmezí čtyř minut Thorsby a De Winter, Norovo zakončení však pokryl Scuffet a hlavička Belgičana letěla vedle. Rossoblu to ale nemrzelo, jelikož po hodině hry s přehledem proměnil velkou šanci jejich nejlepší střelec Albert Gudmundsson. Alespoň čestný úspěch hostů mohl zapsat zhruba čtvrt hodiny před koncem Paulo Azzi, razantní dorážkou ovšem prostor mezi třemi tyčemi minul.

Souboj účastníků minulého ročníku druhé nejvyšší soutěže tak ovládl Janov. Ten v příštím kole zavítá 5. května na stadion AC Milán, Cagliari tentýž den přivítá Lecce.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - US Sassuolo 5:1

28.04.2024 20:45

Góly: 17. Riccardo Sottil, 54. Lucas Martínez, 58. Nicolás González, 62. Antonín Barák, 66. Nicolás González - 57. Kristian Thorstvedt

Sassuolo v utkání 34. kola Serie A nestačilo na Fiorentinu, na jejímž hřišti prohrálo rozdílem třídy 1:5. Dominantní výkon Fialek gólově odšpuntoval již v 17. minutě Riccardo Sottil, na kterého po změně stran navázali v rozmezí 12 minut hned čtyři jeho spoluhráči včetně českého reprezentanta Antonína Baráka, jenž do duelu naskočil v základní sestavě a kromě přesného zásahu si připsal i asistenci.

Fiorentina musela po úspěchu v Evropské lize, ve které přešla do semifinále přes Viktorii Plzeň, zkousnout hořkou porážku v italském poháru, kde před branami finále padla na hřišti Atalanty. Nabitého programu Fialek chtělo využít Sassuolo, jež potřebovalo získávat body jako sůl. Neroverdi se totiž nacházeli na předposlední příčce tabulky, přičemž z předchozích 13 klání vyhráli pouze jednou.

Od úvodního hvizdu drželi domácí fotbalisté otěže zápasu pevně ve svých rukou. Ve skóre se tento fakt projevil již v 17. minutě, kdy perfektní ranou ze střední vzdálenosti nedal veteránu Andreovi Consiglimu šanci Sottil. Další trable pro hostující tým mohly přiletět v podobě prudké rány Fabiana Parisiho, ta však mířila pouze do pravé tyče. Navýšit náskok toskánského mančaftu mohl také Barák, jeho rána z úhlu ale mířila pouze na Consigliho.

Klub z Florencie odskočil na rozdíl dvou gólů v 54. minutě, když po perfektně zahraném rohovém kopu Arthura Mela hlavičkoval do pravého dolního rohu Lucas Martínez Quarta. Po druhé inkasované brance se hosté konečně probrali a Kristian Thorstvedt dokázal prudkou střelou z těsné blízkosti nekompromisně zakončit bleskový útočný výpad. To ovšem vybudilo domácí celek k další ofenzivní aktivitě, když po milimetrově přesném centru Sottila hlavičkoval přesně Nicolás González.

Zahanbit se nenechal ani Barák, jenž precizně mířenou technickou ranou na vzdálenější tyč obstřelil bezmocného Consigliho, a diváci tak v rozmezí osmi minut viděli hned čtyři přesné zásahy. La Viola ovšem nekončila, v 66. minutě proměnil González Barákův pas přízemním projektilem k levé tyči. O tři minuty později se mohl znovu prosadit český reprezentant, tentokrát však Neroverdi zachránila tyč.

Sassuolo tak v boji o záchranu nezískalo důležité body a z Florencie odjelo s debaklem. V následujícím kole se 4. května utká s čerstvým šampionem Interem, Fiorentina změří o den později síly s Veronou.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - AS Řím 2:2

28.04.2024 18:00

Góly: 64. Mathías Olivera, 84. Victor Osimhen (pen.) - 59. Paulo Dybala (pen.), 88. Tammy Abraham

Neapol remizovala v nedělním šlágru 34. kola italské Serie A na svém hřišti s AS Řím 2:2. Gli Azzurri dominovali již v prvním poločase, ve kterém ale nebyli dostatečně efektivní. Vlci toho využili po změně stran, kdy se z pokutového kopu trefil Paulo Dybala. Domácí inkasovaný gól vyburcoval k obratu ve skóre, když se po Mathiasovi Oliverovi prosadil z penalty i Victor Osimhen. Poslední slovo si však vzal v 88. minutě Tammy Abraham, pro kterého šlo po dlouhodobém zranění kolene o první branku v letošní sezoně. Pro Vlky byla ovšem i remíza ztrátou, neboť Atalanta na ně ztrácí v boji o Ligu mistrů už jen dva body.

Do taháku nedělního programu Serie A vstupovali v lepším rozpoložení Římané, kteří si zpříjemnili týden dohrávkou duelu s Udinese, jemuž uštědřil rozhodující úder Bryan Cristante. Vlci ovšem neměli vůbec jistý postup do Ligy mistrů, protože jim na záda dýchala nejen Atalanta, ale zpovzdálí také Neapol. Forma loňského mistra však měla k ideálu daleko, a tak se objevily spekulace, že mise trenéra Francesca Calzony pod Vesuvem skončí hned po závěru ročníku.

Lepší vstup do zápasu měli domácí. Už ve druhé minutě si našel ve vápně centrovaný balon Frank Anguissa, nedokázal jej ale umístit mezi tři tyče. Do zakončení se několikrát propracoval také Osimhen, jenže všechny jeho pokusy buď zblokovala obrana, nebo mířily přímo do náruče gólmana Mileho Svilara. V 36. minutě utekl hostující defenzivě Anguissa, zakončení se mu však vůbec nepovedlo. Z dálky napřáhl ke střele také Khvicha Kvaratskhelia, obrana ovšem ztečovala míč mimo branku. Z následné akce znovu pálil gruzínský útočník, tentokrát ho nicméně vychytal skvělý Svilar.

I ve druhé půlce utkání měla otěže ve svém držení Neapol. V 57. minutě se k zakončení dostal Stanislav Lobotka, brankář ale znovu skvěle zasáhl a následnou dorážku nedovolil doběhnuvší obránce. O chvíli později se však dopustil faulu ve vlastním vápně Juan Jesus a AS Řím poslal v 59. minutě z penalty do vedení Dybala. Domácí ale brzy poté prolomili střeleckou smůlu, když se o pět minut později prosadil z dálky tečovanou ranou Olivera. Otočit stav klání chtěl Osimhen, dobrým zákrokem mu to však znemožnil Svilar. Nigerijský útočník dokázal překonat brankáře AS až v 84. minutě, kdy proměnil pokutový kop nařízený po faulu na jeho parťáka Kvaratskheliu. Ještě před koncem zápasu hlavou znovu srovnal stav Abraham.

Neapol dotáhla jeden ze šlágrů kola jen k dělbě bodů, a top pětce se tak nepřiblížila. Partenopei navštíví v dalším kole 6. května Udine, AS Řím o den dříve hostí Juventus.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Empoli FC 2:0

28.04.2024 18:00

Góly: 42. Mario Pašalić (pen.), 51. Ademola Lookman

Atalanta porazila ve 34. kole Serie A na vlastním hřišti Empoli 2:0. Gólový účet otevřel v závěru prvního dějství z penaltového kopu Mario Pašalič, na nějž navázal krátce po změně stran pojišťující brankou Ademola Lookman. Nigerijský útočník tak potvrdil výbornou formu, když se v posledních třech utkáních přímo podílel na pěti trefách Nerazzurri. Ti po druhé výhře za sebou poskočili v tabulce na šestou pozici zaručující účast ve skupinové fázi Evropské ligy. Hosté se naopak po další venkovní prohře nacházejí jen dva body od sestupových příček.

Atalanta prožívala fantastický duben, když po skvělém postupu do semifinále Evropské ligy přes Liverpool prošla také do finále italského poháru. I v lize ale mělo Bergamo o co bojovat, neboť ztrácelo na pátou příčku, zajišťující Ligu mistrů v následující sezoně, jen čtyři body, přičemž mělo oproti AS Řím zápas k dobru. V dobré náladě ovšem bylo i Empoli, jež v minulém kole překvapivě porazilo Neapol, a odpoutalo se tak od sestupové propasti.

Hra se v úvodu přesouvala ze strany na stranu. V dresu hostů zahrozil M’Baye Niang a Jacopo Fazzini. Za domácí mohl dvakrát skórovat Lookman, bývalý hráč Evertonu a Fulhamu ale na Eliu Caprileho ani jednou nevyzrál. Atalanta se gólu dočkala ve 42. minutě, kdy z penalty nařízené rozhodčím Michaelem Fabbrim vstřelil gól Pašalič.

Do druhého dějství vstoupili lépe Orobici a odměnou jim za to byla branka. Po šesti minutách rozvlnil síť Lookman, který za vápnem napřáhl a poslal míč nechytatelně k levé tyči Caprileho brány. Velkou šanci měl na kopačkách i Isak Hien. Hráč, na kterého si dělala zálusk i pražská Slavia, ale gól díky zákroku hostujícího brankáře nevstřelil.

Atalanta tak navázala na úspěch v poháru a doma získala další tři body. V následujícím kole se 6. května střetne s již jistě sestupující Salernitanou, Empoli změří o den dříve síly s Frosinone.

Více informací k zápasu

Bologna FC - Udinese Calcio 1:1

28.04.2024 15:00

Góly: 78. Alexis Saelemaekers - 45+1. Martín Payero

Bologna remizovala ve 34. kole Serie A s Udinese 1:1. Pro domácí tým se zápas nevyvíjel dobře, když inkasoval v nastavení první půle po zakončení Martina Payera a navíc dohrával bez vyloučeného Sama Beukemy. Rossoblu však potvrdili fantastickou domácí formu a v závěrečných minutách vyrovnali zásluhou Alexise Saelemaekerse. Jedinými týmy, které tak Bolognu doma porazily, zůstávají oba milánské velkokluby.

Bianconeri měli za sebou nezvyklou dohrávku, když proti AS Řím dokončovali kvůli kolapsu obránce Evana Ndicky jen závěrečných 23 minut. Navzdory krátkému času se jim nepodařilo udržet nadějný remízový stav, a tak si připsali už třetí prohru v řadě. Bídné formy Udinese chtěla využít Bologna, jejíž poslední konfrontace přišla také proti římskému velkoklubu, na rozdíl od Zeber si však dokázala připsat plný bodový zisk.

Ačkoliv oba týmy dělilo před utkáním propastných 34 bodů, do herního projevu se to žádným výrazným způsobem nepromítlo. Fotbalisté Bologni před domácími fanoušky sice drželi většinu času míč na svých kopačkách, přes zformovanou defenzivu Udinese se ale jen těžko prosazovali. Vše již nasvědčovalo tomu, že se do kabin půjde za nerozhodného stavu. Z ojedinělé šance se ale po zmatcích v obraně Rossoblu prosadil Payero.

Podle očekávání se po pauze svěřenci Fabia Cannavara stáhli do hlubokého defenzivního bloku, ve kterém bránili svůj cenný náskok. Směrem dopředu se spoléhali především na rychlé protiútoky, kterými soupeři značně komplikovali život. To se naplno projevilo v 64. minutě, kdy po nešetrném zastavení jednoho z brejků viděl druhou žlutou kartu obránce červenomodrých Beukema. Hráči Bologni se ale i přes nevýhodu jednoho muže v poli nehodlali vzdát. Srovnání zařídil před koncem z volného kopu Saelemaekers, který svou střelou dokonale zaskočil brankáře Bianconeri Maduku Okoye.

Bologna si udržela měsíc a půl trvající neporazitelnost, ale tentokrát získala jen bod. Rossoblu zamíří v dalším kole 3. května do Turína, Udinese přivítá o tři dny později Neapol.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Turín FC 2:0

28.04.2024 12:30

Góly: 56. Hakan Çalhanoğlu, 60. Hakan Çalhanoğlu (pen.)

Inter ve svém prvním vystoupení před vlastními fanoušky poté, co dal skalpem AC razítko na zisk titulu, porazil ve 34. kole Serie A Turín FC 2:0. Nerazzurri k výhře pomohla téměř celý druhý poločas trvající početní převaha, kterou dvakrát využil Hakan Calhanoglu. Radost z vítězství byla umocněná také 18. nulou pro Yanna Sommera, čímž se Švýcar přiblížil rekordnímu počinu legendárního Gianluigiho Buffona. V žebříčku udržených čistých kont aktuálního ligového ročníku se navíc osamostatnil na první příčce, kde ho dosud doplňoval brankář turínských Býků Vanja Milinkovič-Savič.

Logo Interu se pomalu chystalo na aktualizaci, jelikož na něj měla přibýt druhá hvězdička značící 20. titul v historii klubu, který si Nerazzurri zajistili před týdnem v derby s AC Milán. Novopečený mistr se tak mohl začít soustředit i na dílčí cíle, přičemž jedním z nich byl případný rekord Sommera v počtu čistých kont. Na vyrovnání Buffona mu scházely čtyři nuly a tu první mohl zapsat proti Turínu, jenž ve třech vzájemných duelech v řadě neskóroval.

Po 10 minutách utkání si s jedním z hostujících obránců pohrál Marcus Thuram, jeho následná střela ovšem prosvištěla nad břevnem. V 15. minutě výtečně zalepil míč Duván Zapata a vyprášil rukavice Sommera. Ve 34. minutě vyslal zajímavý pokus Calhanoglu, jeho střela mířící nechytatelně do dolního rohu ovšem skončila nešťastně na jednom z jeho spoluhráčů.

Takřka hned po změně stran přišla pro Býky velká komplikace, když byl za zmaření gólové šance vyloučen Adrien Taméze. Z následného přímého kopu pálil Calhanoglu těsně nad. Turecký záložník se však dočkal gólové radosti v 56. minutě, kdy se k němu dostal skákavý balon, který nekompromisně napálil do brány. Vzápětí přidal Calhanoglu svůj druhý přesný zásah, když se trefil tentokrát z pokutového kopu.

Inter tak i přes jistou ztrátu motivace nezaváhal a získal další tři body. V příštím kole se představí 4. května na hřišti Sassuola, Turín přivítá o den dříve Bolognu.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Hellas Verona 1:0

27.04.2024 20:45

Góly: 72. Mattia Zaccagni

Fotbalisté Lazia si ve 34. kole Serie A poradili s Veronou, kterou porazili 1:0. Rozhodující trefa, o niž se postaral uzdravený Mattia Zaccagni, přiblížila Biancocelesti jejich městskému rivalovi na rozdíl pouhých tří bodů. Kromě toho je ale také posunula blíže Lize mistrů, které se díky dobrým výkonům italských celků v evropských pohárech v příštím ročníku zúčastní i pátý nejlepší tým tabulky.

Lazio sice protáhlo vítěznou sérii na tři duely v řadě, těsný skalp Juventusu mu však nestačil na zvrácení semifinálového dvojboje v italském poháru. Rozčarování ze ztráty naděje na zisk trofeje museli Orli hodit za hlavu a přeorientovat se na ligovou soutěž, v níž byli ve hře o pátou příčku. Verona přijela do hlavního města povzbuzená euforickým okamžikem z domácího stadionu, kde v záchranářské bitvě zdolala gólem z 93. minuty Udinese.

Římané se podle papírových předpokladů ujali taktovky hned od úvodního hvizdu. Dlouho se jim ovšem nedařilo prolomit kompaktní blok Hellasu, a tak si v 19. minutě pomohli standardní situací. Míč od rohového praporku doputoval až k nikým nehlídanému Gustavu Isaksenovi, který ale přízemní ranou z voleje ztroskotal na Lorenzu Montipóvi. Hosté poprvé výrazněji zahrozili po půlhodině hry, kdy se do vzduchu zavěsil Karol Swiderski, jehož nepřesnou hlavičku kontroloval Christos Mandas pohledem.

Na startu druhého poločasu se řítil sám na Montipóa Daiči Kamada, jenž ve vyložené šanci zazmatkoval a místo zakončení volil nesmyslně přihrávku. Ještě blíže úvodnímu gólu byl minutu nato Luis Alberto, který pumelicí divže nerozpůlil břevno. Lazio se zaslouženého vedení nakonec dočkalo v 72. minutě, kdy přesného pasu španělského středopolaře využil střídající Zaccagni a ranou k bližší tyči vyvolal na Stadio Olimpico euforii. Závěr už si Římané zkušeně pohlídali, díky čemuž přiživili milionové sny.

Verona tak na důležité vítězství nenavázala a v hlavním městě nebodovala. V příštím kole přivítá 5. května Fiorentinu, Lazio se představí o den dříve v Monze.

Více informací k zápasu

Juventus FC - AC Milán 0:0

27.04.2024 18:00

Góly: -

V nejsledovanějším zápase 34. kola italské Serie A mezi Juventusem a AC Milán se zrodila bezbranková remíza. V utkání hrála hlavní roli především taktika a gólových příležitostí bylo poskrovnu. K nejzajímavější šanci prvního poločasu se dostal na jeho konci Dušan Vlahovič, jehož volný kop brankář Marco Sportiello vytěsnil. Rossoneri i přes spoustu absencí, převážně v obranné řadě, nakonec alespoň prodloužili působivou sérii bez porážky na hřišti Staré dámy, kde neprohráli už popáté v řadě. Zároveň si také na druhé příčce v tabulce udrželi pětibodový náskok právě na svého soupeře.

Juventus napříč soutěžemi již třikrát v řadě nevyhrál, poslední porážka ze hřiště Lazia ale měla přece jen radostnější nádech. Snižující gól Arkadiusze Milika z 83. minuty totiž znamenal postup Staré dámy do finále Coppa Italia. AC Milán už naopak věděl, že sezonu zakončí bez trofeje. Jeho zmar podtrhlo derby s Interem, po němž svěřenci Stefana Pioliho, který má v létě klub opustit, sledovali mistrovské oslavy městského rivala.

Po úvodní převaze domácích se postupně začali dostávat do hry i hráči v červeno-černých dresech. Oproti velkým očekáváním před utkáním bylo i v dalším průběhu prvního poločasu zajímavých příležitostí poskrovnu. Na tu největší si museli diváci počkat až do samotného závěru úvodního dějství, když se Vlahovič postavil na hranici šestnáctky k volnému kopu. Proti jeho nepříjemné střele do pravého dolního rohu se ale vytáhl Sportiello.

Po přestávce se intenzita v herním projevu obou mužstev zvýšila a již v 50. minutě mohl domácí fanoušky potěšit Danilo. Ten se po ráně Filipa Kostiče zpoza pokutového území dostal k dorážce, trefil ovšem jen ležícího gólmana Rossoneri. Hru oživil také příchod čerstvých sil, zejména pak Federica Chiesy, který svým pohybem výrazně pomohl útočnému snažení Bianconeri. V 73. minutě mohl přinést klid na domácí lavičku rovněž střídající Milik, jeho hlavička ale postrádala potřebnou razanci. Ke konci utkání mohl po závaru v šestnáctce Pioliho svěřenců rozhodnout Rabiot, trefil nicméně jen dobře postaveného Malicka Thiawa.

AC Milán tak na Allianz Stadium neprohrál už popáté v řadě. V příštím kole přivítá 5. května Janov, Juventus se představí tentýž den na hřišti AS Řím.

Více informací k zápasu

US Lecce - AC Monza Brianza 1:1

27.04.2024 15:00

Góly: 90+2. Nikola Krstović - 90+6. Matteo Pessina (pen.)

Hráči Lecce remizovali ve 34. kole Serie A s Monzou 1:1 a udělali další důležitý krok ke klidnému závěru sezony. Brianzoli vsadili na stadionu soupeře, kterého neporazili pětkrát za sebou, na defenzivní styl hry. Ten slavil úspěch až do nastavení druhého poločasu, v němž z ojedinělé nebezpečné příležitosti skóroval domácí střelec se zkušenostmi ze slovenské ligy Nikola Krstovič. V bláznivém závěru utkání si ale nachystali Lombarďané rychlou odpověď, když z penalty určil konečné skóre Matteo Pessina.

Lecce v závěru sezony chytlo s nástupem Lucy Gottiho na manažerský post druhý dech a po 10 získaných bodech z posledních pěti klání se vyhouplo z boje o záchranu až na 13. příčku. Naopak Monza schytala v předešlých týdnech velmi těžký los, což vyústilo v sérii čtyř střetnutí po sobě bez vítězství. Trápit ji to však příliš nemuselo, neboť se nacházela v poklidném středu tabulky.

Opatrný začátek duelu na Stadio Via del Mare divákům příliš zajímavých momentů v okolí šestnáctek nenabídl a obě mužstva počítala spíše osobní souboje a fauly než pohledné fotbalové akce. Ráz utkání se pokusil změnit po 20 minutách hry dalekonosnou ranou Georgios Kyriakopoulos, jenže razantním pokusem branku Wladimira Falconeho těsně minul. Nastolené tempo, které připomínalo spíše přátelské utkání, se do konce první půle nezměnilo, a do kabin se tak šlo bez gólu i velké šance.

Poločasová přestávka na obraz hry výraznější vliv neměla. Fotbalisté Lecce sice byli střelecky aktivnější, nebezpečí pro branku Micheleho Di Gregoria nicméně drtivá většina zakončení neznamenala. Svěží vítr přinesl na hrací plochu hostující Daniel Maldini, který svými dravými průniky po levé straně zlobil domácí defenzivu. Trpěliví fanoušci se nakonec zásahu dočkali v nastavení, kdy si odražený míč našel pár metrů za vápnem Krstovič, jenž pumelicí vymetl šibenici. Jediným střelcem utkání se však nestal, jelikož v bláznivé koncovce duelu se postaral o vyrovnání proměněnou penaltou Pessina.

Vyrovnaná bitva tak nakonec divákům vítěze nenabídla. Oba celky odehrají další zápas 5. května. Lecce vyzve Cagliari, Monza změří o den později síly s Laziem.

Více informací k zápasu

Frosinone Calcio - Salernitana Calcio 3:0

26.04.2024 20:45

Góly: 10. Matías Soulé (pen.), 25. Marco Brescianini, 85. Nadir Zortea

Frosinone porazilo ve 34. kole Serie A na vlastní půdě beznadějně poslední Salernitanu 3:0. Už v 10. minutě byla nařízena kontroverzní penalta, s jejíž exekucí si zkušeně poradil Matías Soulé. Nadvládu domácích na trávníku poté ještě v první půli potvrdil Marco Brescianini přesnou střelou k zadní tyči. Giallazzurri se tak dočkali premiérového triumfu od 21. ledna. Smutek naopak zavládl v táboře hostů, kteří po třech sezonách mezi elitou sestoupili do Serie B.

Hráči Salernitany vstupovali do utkání se šňůrou 15 ligových zápasů v řadě bez vítězství, přičemž ve 12 z nich prohráli. V pozici nejhoršího týmu Serie A se tak v podstatě už připravovali na sezonu ve druhé lize. To stejné mohlo čekat i Frosinone, tomu se totiž povedlo zvítězit naposledy před třemi měsíci.

O první velkou šanci se v páté minutě postaral Soulé, který prošel přes tři hráče až do vápna, ale jeho střela špičkou kopačky skončila těsně vedle levé tyče. Argentinský útočník si spravil chuť o pět minut později, kdy se z penaltového puntíku nemýlil a poslal svůj tým do vedení.

Canarini měli klání pevně v rukou a ve 25. minutě udeřili znovu z rychlého protiútoku, na jehož konci pálil Brescianini přesně do protipohybu brankáře. Salernitana dokázala o chvíli později snížit, gól byl ovšem z důvodu ofsajdu odvolán.

Granata se ve druhém poločase výkonnostně zvedla, avšak ani jeden z týmů si nedokázal vytvořit větší šanci. Na tu si tak diváci museli počkat do 64. minuty, kdy si Walid Cheddira navedl míč do středu hřiště, ale jeho střela po zemi proletěla okolo levé tyče.

Hostům se přesto podařilo vstřelit branku, avšak ta byla z důvodu ofsajdu opět zrušena. V 80. minutě pálil po zpětné přihrávce z míst penaltového puntíku Enzo Barrenechea, jenže netrefil míč ideálně. Sladkou tečku pro domácí si připravil pět minut před koncem Nadir Zortea, jehož rána levou nohou zapadla do sítě.

Frosinone tak uspělo a získalo klíčové tři body. Oba celky sehrají další zápas 5. května. Giallazzurri změří síly s Empoli, Granata se utká s Atalantou.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Inter Milán
34
28
5
1
81 : 18
89
2
AC Milán
34
21
7
6
64 : 39
70
3
Juventus FC
34
18
11
5
47 : 26
65
4
Bologna FC
34
17
12
5
49 : 27
63
5
AS Řím
34
17
8
9
61 : 41
59
6
Atalanta Bergamo
33
17
6
10
61 : 37
57
7
SS Lazio
34
17
4
13
43 : 35
55
8
ACF Fiorentina
33
14
8
11
50 : 37
50
9
SSC Neapol
34
13
11
10
52 : 43
50
10
Turín FC
34
11
13
10
31 : 31
46
11
AC Monza Brianza
34
11
11
12
36 : 44
44
12
Janov CFC
34
10
12
12
38 : 40
42
13
US Lecce
34
8
12
14
31 : 49
36
14
Cagliari Calcio
34
7
11
16
36 : 59
32
15
Hellas Verona
34
7
10
17
31 : 45
31
16
Frosinone Calcio
34
7
10
17
43 : 63
31
17
Empoli FC
34
8
7
19
26 : 50
31
18
Udinese Calcio
34
4
17
13
32 : 51
29
19
US Sassuolo
34
6
8
20
40 : 70
26
20
Salernitana Calcio
34
2
9
23
26 : 73
15

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (36)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
10

2 výhry za posledních 13 kol. AC v odevzdaným tempu, bez kompletní obrany, stejně jsme nedali gól.

Jediný pozitivum je, že do konce už zbývají jen 4 kola...

Reagovat
M11

Nejvic me na tom vytaci, jak se vsichni tvari, ze je to vlastne v poradku.. totalne poslapavaji znacku Juve

Reagovat
10

přesně, "plníme plán"

Reagovat
El Matador

Arnautović legenda Interu dvakrát v klubu na hostování = dva tituly

Reagovat
Nuno čomes

Proč měl včera vlastně Leao pásku?

Reagovat
Kucka

Už letos jednu kapitánoval a o víkendu byl, myslím, podle startů služebně nejstarší na place.

Reagovat
Nuno čomes

Proč měl včera vlastně Leao pásku?

Reagovat
snuff24

Hakan bude jako záložník ještě nakonec druhej nejlepší střelec ligy

Reagovat
10

ale na góly ze hry je na 564. místě...

Reagovat
Nuno čomes

Z 549 hráčů.. Jak to dokázal borec

Reagovat
marmot85

Ale do Juve bys ho vítal s otevřenou náručí, no ne?

Reagovat
10

no ne

Reagovat
marmot85

Oba víme, že teď trochu kecáš.

Reagovat
10

určitě bych tohodle tureckýho umaštěnce nevítal s otevřenou náručí...ale je pravda, že zrovna on by za prachy neměl problém do Juve přijít, charakter v tomhle ukázal už dostatečně

Reagovat
Nuno čomes

Spíš režisér hry

Reagovat
Interista_4ever

Hakan je prostě ŠÉF!

Reagovat
GEGE

Slušná vlna se ztrhla proti Lopetegui, tohle asi za celou dobu nepamatuju, že by se takhle šlo proti trenérovi...

Reagovat
Largo

Reagovat
Truffaldino

Bod dobrý, leč dle průběhu ne úplně zasloužený, nádhradníci (Bove, Azmoun, Kristensen) špatní, jde o další potvrzení, jak je každá změna v sestavě znát, obvzlášť v sestavě bez Paredese. Dneska se k tomu přidal i špatný výkon Pellega a nejistota Ndicky s Mancinim. Neapol má lepší kádr, je odpočatá bez vložených zápasů v týdnu, doma je silná a k tomu dnes konkrétně hrála velmi dobře. Za mě je pořád sympatické, že se snažíme hrát fotbal a jestli bych si měl vybrat mezi mourinhovským pojetím a tímto, tak stále stojím za dnem otevřených dveří.

Reagovat
Nuno čomes

Škoda, mohli jste společně s Bolognou zatlačit ještě více na Juventus. Oni by byli schopní ještě skončit za Atalantou. Škoda.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Pelle byl dobrý přesně asi 4 zápasy. A to dobrý je podmíněno jeho gólem, kterým vykoupí své nedostatky, občas.

Mancini je v hajzlu od toho úmrtí, nesoustředěný.

Bod z Neapole není taková hrůza, i když jiní tam letos loupili.

Reagovat
MarcoBanco

Bude smutné ak nakoniec spadne Sassuolo a Udinese.. Aj ked si to vykonom zaslužia, račej by som poslal dole Frosinone s Lecce

Reagovat
Largo

Me by treba Udinese hodne chybelo, snad to zvladnou

Reagovat
Igli

Reagovat
Igli

Taky se mi nelíbí je vidět takto dole. Hlavně snad je případný sestup finančně nějak úplně neodepíše a ideálně se zase hned vrátí..hlavně to udinese

Reagovat
Pozor skluz!!!

Já bych Sassuolo poslal do B, sportovní úsek je nenažraný, mají top sponsoring, svůj stadion, a každý rok dost příjmů z 1-2 prodejů, tentokrát prodali úplně všechny a ještě ty Carnevaleho kecy jak nás zachránil koupí dvou děcek.

Ať jdou do hajzlu, za rok se vrátí.

Udinese snad udrží, ale nevím, jestli s Cannavarem..

Lecce.. chtěl bych ať jsou i kluby z jihu v lize. A Frosinone si to pojebali tím, že pustili Grossa, ale část sezony měli super, než se hipsterovina vyčerpala.

Reagovat
10

Nesouhlasím jen s tím Udine, kde imho platí to samé, co pro Sassuolo. Navíc u nich je to už dlouhodobější...

Reagovat
Kucka

Sass mám rád, ale letos to je tragédie, zasloužený padák.

Reagovat
Pipo123

Sassuolo mi chýbať nebude, ako robili to tam dobre, ale hrať tam musí byť hrozné, chodí na nich málo ludí a keď už tak tam príde viac fanúšikov hostí. Tam je vždy otrasná atmosféra

Chcel by som vidieť Palermo, Bari atd kde by to zase bolo vyhrotené, aj keď možno nie výsledkovo, tak aspoň by to malo atmosféru

Reagovat
pastal

Reagovat
Largo

Reagovat
Ronaldo.com

Reagovat
MarcoBanco

Tiež by rád videl v prvej lige zástupcu zo Sicilie, ak nie Palermo tak by šla ak Catania.. samozrejme neviem ako du nam tom oba kluby finančne, ak by to bol jednosezonny prepadak tak je to k ničomu

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Pozor skluz!!!

Je to umely klub.

Kdyz pujdou nahoru tradicni kluby z jihu, budu moc rad Ale vypada to ze krome Palerma nikdo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele