Serie A - souhrn 3. kola: Inter a Juventus za tři body

01.09.2023, 20:49, aktualizováno 03.09.2023, 22:54
Komentáře a souhrny
Lautaro Martínez (© AFP)

Inter nadělil čtyři góly Fiorentině a po třech kolech zůstává stoprocentní. Juventus pro změnu zvítězil na půdě Empoli. AS Řím stále čeká na vítězství, v pátečním šlágru podlehl AC Milán a propadl se na sestupové příčky. Triumf hostí přinesl i nedělní magnet, Lazio v něm přemohlo Neapol...

Empoli FC - Juventus FC 0:2

03.09.2023 20:45

Góly: 24. Danilo, 82. Federico Chiesa

Juventus napravil nedávné domácí zaváhání a v utkání třetího kola Serie A zvítězil na hřišti Empoli 2:0. O vítězství Staré dámy rozhodl v polovině úvodního dějství Danilo, jenž se do střelecké listiny mohl zapsat hned dvakrát, avšak jednou Brazilcovu gólovou radost ukončilo odpískání útočného faulu. Azzurri se tak ani na třetí pokus první trefy v sezoně nedočkali a i nadále zůstávají bez bodu na posledním místě tabulky.

Empoli prožilo asi nejhorší možný vstup do sezony, jelikož hned v prvním soutěžním utkání vypadlo z ligového poháru, přičemž poté následovaly dvě ligové porážky bez jediné vstřelené branky. Napravit si ve třetím kole reputaci ovšem nebylo ani zdaleka jednoduché, jelikož se mu do cesty postavil Juventus. Ten po lehké výhře nad Udinese zaváhal, když pouze remizoval doma s Bolognou. I on tak chtěl ztrátu odčinit.

Hosté z Turína poprvé překonali obranu Azzurri v 11. minutě, hlavička Danila ale nemohla být označena za gólovou, neboť jí předcházel na první pohled viditelný faul. Ve 24. minutě byla ale již radost brazilského obránce plnohodnotná, když po rohovém kopu využil volného prostoru ve vápně a prudkou přízemní ranou nedal Etritu Berishovi šanci.

"Stará dáma" i nadále dominovala a o osm minut později mohla udeřit podruhé. Střelu Westona McKenniho směřující do odkrytého koutu branky ale na poslední chvíli jeden z domácích hráčů zablokoval. Krátce před odchodem do šaten zahrával Juventus po faulu Bartosze Bereszynského pokutový kop. Ten ale Dušan Vlahović neproměnil, když vypálil pouze do míst, kam skákal připravený Berisha.

V úvodu druhého dějství si ani jeden z týmů větší příležitosti nevytvářel. To platilo až do 59. minuty, kdy se pohotově uvolnil Federico Chiesa a ze strany postupoval na brankáře Empoli. Hostující útočník stíhaný obránci soupeře ale šanci nevyužil, když obstřelem zamířil pouze vedle vzdálenější tyče. O chvíli později již zvedal po parádní ráně z voleje ruce nad hlavu Paul Pogba, radost hráčům Juventusu ale zkazil odpískaný ofsajd.

V rozmezí mezi 75. a 80. minutou se do zakončení opakovaně dostal střídající Andrea Cambiaso, gólman Empolesi si ale se všemi pokusy Itala poradil. V 82. minutě přesto znovu inkasoval, když jeho chybného vyběhnutí využil Chiesa a střelou do zcela odkryté branky navýšil vedení Staré dámy. Od dalšího inkasování uchránila Berishu v nastavení branková konstrukce, hlavičku Arkadiusze Milika odrazilo břevno a ránu Moise Keana zastavila tyč.

Juventus potvrdil roli favorita a po lehkém zaváhání z minula opět získal tři body. Na vítězství se pokusí navázat 16. září doma proti Laziu, Empoli změří o den později síly se silným AS Řím.

Více informací k zápasu

US Lecce - Salernitana Calcio 2:0

03.09.2023 20:45

Góly: 6. Nikola Krstović, 90+8. Gabriel Strefezza (pen.)

Lecce navázalo na povedený začátek sezony, když ve třetím kole Serie A na vlastním stadionu porazilo Salernitanu 2:0. Hosté vstoupili do střetnutí nejhorším možným způsobem, když hned v šesté minutě prohrávali po brance Nikoly Krstoviče, jenž se trefil také ve svém prvním startu před týdnem proti Fiorentině. Ačkoliv si poté celek ze Salerna vytvořil několik příležitostí na vyrovnání, gólu se na rozdíl od domácího Gabriela Strefezzy nedočkal, a tak se Lecce zařadilo v tabulce po bok Juventusu hned za milánské velikány.

Lecce po těžké záchraně v minulé sezoně vstoupilo do letošního ročníku náramně, když nejprve porazilo na domácí půdě vicemistra Itálie Lazio a poté uhrálo cenný bod na hřišti Fiorentiny. I Salernitana neměla špatný start, v pekelné atmosféře Římanů totiž uhrála remízu 2:2, na kterou navázala dalším bodem doma proti Udinese. Právě proti Orlům se trefil kanonýr Boulaye Dia, jenž se po zranění vrátil do základní sestavy, ve které nastoupil i tentokrát.

Plány Salernitany na další bodový zisk ale dostaly trhliny již v šesté minutě, kdy po centru Valentina Gendreye zakončil hlavou mimo dosah hostujícího brankáře Krstovič. Aktivní Giallorossi byli blízko navýšení vedení krátce po konci úvodní čtvrthodiny, proti projektilu na bližší tyč však Guillermo Ochoa bravurně zasáhl.

Hosté tempo hry následně vyrovnali a ve 28. minutě poprvé výrazněji zahrozili, když zpoza vápna vypálil nebezpečně Grigoris Kastanos. S přízemním projektilem kyperského útočníka si ale Wladimiro Falcone bez větších potíží poradil. V závěru úvodní půle přihrál Kastanos zcela osamocenému Antoniovi Candrevovi, jenž však šanci na vyrovnání nevyužil a tvrdý projektil nasměroval pouze do připraveného gólmana "Vlků".

V úvodu druhého poločasu převzal iniciativu tým ze Salerny, herní převahu ale v nebezpečnou příležitost proměnit nedokázal. Krátce před hodinou hry vyzkoušel pozornost Ochoy skákavou ranou Mohamed Kaba, pokus směřující pod břevno ovšem Mexičan zneškodnil. Hráči Lecce svého soupeře do blízkosti Falconeho branky až na výjimky nepouštěli.

V 75. minutě navíc byli blízko druhé trefy, když ránu Ylbera Ramadaniho mířící do sítě zastavil až tygřím skokem k tyči Ochoa. Promarněné příležitosti mohli Giallorossi v závěru litovat, osamocený Jovane Cabral měl na kopačce vyrovnání, ze středu vápna ale zamířil vysoko nad břevno. V nastavení pak o konečné podobě skóre rozhodl suverénně proměněnou penaltou Strefezza.

Lecce tak potvrdilo nedávné dobré výkony a získalo další tři body do tabulky. Na skvělou formu se pokusí navázat i po reprezentační pauze, kdy 17. září svede souboj s Monzou. Salernitana změří o den později síly s Turínem.

Více informací k zápasu

Turín FC - Janov CFC 1:0

03.09.2023 18:30

Góly: 90+4. Nemanja Radonjić

Turín s Davidem Zimou na lavičce prolomil sérii špatných výsledků a v domácím duelu třetího kola Serie A porazil nováčka z Janova 1:0. Od úvodních minut aktivnější "Býky" srážela v cestě za plným bodovým ziskem především nepřesnost v koncovce. Ačkoliv hostující brankář Josep Martínez nemusel takřka po celou dobu utkání čelit žádným výraznějším příležitostem, nakonec přece jen inkasoval. V nastaveném čase druhé půle totiž předvedl krásnou individuální akci Nemanja Radonjić a ranou pod břevno rozhodl.

Nováček nejvyšší italské soutěže z Janova napravil prohru z prvního kola tím nejlepším možným způsobem, když v minulém klání vyzrál na Lazio, které porazil venku 1:0. Naopak Turín neměl vůbec dobrý vstup do sezony, o čemž svědčila pouhá remíza s Cagliari a vysoká prohra na San Siru s AC Milán. Mizerné výsledky chtěli Býci napravit v souboji se soupeřem, s nímž padli z posledních 11 vzájemných střetnutí jen jednou.

Byli to právě domácí fotbalisté, kteří do duelu vstoupili aktivněji a v úvodní čtvrthodině svého protivníka nepouštěli do blízkosti vlastní branky. Sami si však první možnost vytvořili až ve 20. minutě, kdy po faulu Milana Badelje zahrávali přímý kop. Karol Linetty ale naskytnuté příležitosti nevyužil a z nadějné pozice vypálil jen do připravené zdi.

Další šanci si Granata vytvořila krátce po konci úvodní půlhodiny, kdy po zaváhání obrany Janova pálil na hranici ofsajdu Duván Zapata. Kolumbijský útočník ale případným ofsajdovým diskuzím předešel, když zamířil jen vedle levé tyče. Fotbalisté Turína svoji převahu stupňovali a jen o chvíli později znovu zahrozili, když Linettyho dalekonosná střela proletěla těsně nad břevnem.

I po změně stran se hra po většinu času odvíjela na obranné polovině hostů, stejně jako v úvodním dějství ale Býky v cestě za vedoucí trefou srážela nepřesnost v zakončení. To v 57. minutě potvrdil Linetty, který zpoza napřáhl ke střele a svým pokusem výrazně minul. V 72. minutě se poprvé ve druhé půli dostali do zakončení také fotbalisté Janova, hlavička osamoceného Mortena Frendrupa ale cíl rovněž nenašla.

Ofenzivní mizérii neprolomil ani střídající Pietro Pellegri, jenž v rozmezí několika minut dvakrát nebezpečně zakončoval hlavou. V nastavení měl na kopačce rozhodnutí Berkan Kutlu, jenže v největší šanci svého týmu nechal vyniknout domácího gólmana. A tak vešlo v platnost tradiční fotbalové pořekadlo, když o chvíli později vystřelil Turínu vítězství ranou pod víko Radonjić.

Turín tak napravil nepovedené výkony a doma vybojoval první tři body do tabulky. Následující utkání odehraje 18. září, kdy se střetne se Salernitanou. Janov vyzve o dva dny dříve silnou Neapol.

Více informací k zápasu

Inter Milán - ACF Fiorentina 4:0

03.09.2023 18:30

Góly: 23. Marcus Thuram, 53. Lautaro Martínez, 58. Hakan Çalhanoğlu, 73. Lautaro Martínez

Inter Milán zvítězil ve třetím kole Serie A na domácí půdě 4:0 nad Fiorentinou. Úvodní gól utkání obstaral již v první půli útočník Marcus Thuram, jenž se trefil poprvé od svého příchodu z německé Borussie Mönchengladbach. Po změně stran navíc poprvé zafungovala Francouzova spolupráce s Lautarem Martínezem, proti kterému nastoupil ve finále loňského mistrovství světa. Svému novému útočnému kolegovi totiž nahrál na jeden z jeho dvou přesných zásahů ve druhém poločase. Antonín Barák se v sestavě kvůli virové nákaze opět neobjevil.

O favoritovi duelu nemohlo být pochyb, jelikož Nerazzurri podlehli Fialkám od roku 2017 jen dvakrát a po prvních dvou kláních nové sezony zůstávali stoprocentní. Ve skvělé formě navíc hrál Martínez, jenž se v aktuálním ročníku trefil již třikrát. Také Fiorentina ale mohla spoléhat na argentinského kanonýra, neboť v obou jejích ligových zápasech se prosadil Nicolás González, který navíc dalšími dvěma góly vystřílel Fialkám postup do skupinové fáze Evropské konferenční ligy.

Již ve třetí minutě hry natáhl před vápnem ke střele Federico Dimarco, ale jeho pokus Oliver Christensen bez problémů pokryl. V 18. minutě se k ráně uvnitř pokutového území dostal Thuram, ale z ostrého úhlu branku přestřelil. O pět minut později už se Nerazzurri radovat mohli, když centr Dimarca uklidil hlavou do sítě Thuram.

Ve 34. minutě mohl vedení domácích navýšit Martínez, ale na hranici malého vápna cíl přestřelil. V poslední minutě prvního poločasu pak měl další gól na noze Thuram, ale přihrávku do bezprostřední blízkosti branky poslal nad horní tyč.

Hned po změně stran mohli domácí navýšit své vedení, ale Denzel Dumfries trefil z ostrého úhlu pouze levou tyč. V 53. minutě už La Beneamata vedla o dvě branky, když po rychlém útoku přesně zamířil Martínez. O pět minut později přidal třetí gól Interu Hakan Calhanoglu, který proměnil pokutový kop po faulu Christensena. Po hodině hry mohlo být pro Fiorentinu ještě hůř, ale Thuramova rána těsně minula levou tyč. V 73. minutě pak přidal svůj druhý gól v zápase střelou pod břevno Martínez.

Inter tedy opět nezaváhal a připsal si další výhru. V příštím kole ho 16. září čeká městské derby s AC Milán, Fiorentina se o den později utká s Atalantou.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - SS Lazio 1:2

02.09.2023 20:45

Góly: 32. Piotr Zieliński - 30. Luis Alberto, 52. Daichi Kamada

Neapol v domácím duelu třetího kola Serie A podlehla Laziu 1:2. Souboj dvou nejlepších týmů loňského ročníku gólově odšpuntoval navzdory ofenzivní převaze domácích šikovnou patičkou Luis Alberto. Ačkoliv obhájce titulu velmi rychle našel odpověď díky brance Piotra Zieliňského, body pod Vesuvem nezůstaly. Po změně stran se totiž poprvé od letního příchodu trefil Daiči Kamada, jenž vyměnil dres Orlů z Frankfurtu za Orly z hlavního města Itálie. Římané si tak trochu překvapivě v jednom z papírově nejtěžších utkání sezony připsali své první body.

Úřadující mistr vstoupil do nové sezony podle očekávání, když v úvodních dvou kolech zvítězil s jediným inkasovaným gólem. Skvělou zprávou pro Partenopei bylo, že Victor Osimhen na svou střeleckou formu nezapomněl a už se stihl třikrát prosadit. Naopak na straně Lazia byla velmi pochmurná nálada, jelikož Orli dvakrát v řadě prohráli s papírově slabšími soupeři. Celek z hlavního města tak měl co napravovat.

Poprvé v sezoně se v základu Neapole objevil Khvicha Kvaratskhelia, který už ve třetí minutě střílel těsně vedle levé tyče. Z přímého kopu o chvíli později protáhl brankáře Zieliňski, na něhož navázal nebezpečnou hlavičkou Osimhen. Po 20 minutách hry se opět připomněl gruzínský reprezentant, jedovatou ránu do horního rohu brány vytěsnil na roh Ivan Provedel. Lazio ofenzivní pokusy obhájce titulu ustálo a samo pak těsně před odehranou půlhodinou udeřilo. Ojedinělou návštěvu ve vápně Neapole zužitkoval patičkou Luis Alberto, jemuž míč podél brankové čáry přiťukl Felipe Anderson. Domácí ovšem rychle srovnali zásluhou Zieliňského, jehož skákavý a nadvakrát tečovaný balon se štěstím doputoval až do sítě.

Jen pár vteřin po změně stran pálil uvnitř vápna Zieliňski, Provedel ovšem předvedl skvělý reflex a míč směřující pod břevno vyrazil. Na druhé straně ukázal v 52. minutě efektivitu hostů Kamada. Japonský záložník přijal přesný pas po práci skvěle hrajícího Felipeho Andersona a ranou na vzdálenější tyč vrátil Římanům vedení. To mohl zvýraznit po hodině hry Mattia Zaccagni, radost z přesného zásahu mu ale překazil ofsajd. Ze stejného důvodu opadla euforie i po gólu Mattea Guendouziho, jehož premiéra v dresu Lazia mohla začít snově. Neuznané branky ovšem nemusely hosty mrzet, jelikož domácí ke srovnání nepustili.

Neapol tak s dosud trápícím se soupeřem zaváhala a poprvé v sezoně poznala chuť porážky. Oba celky sehrají další duel 16. září. Gli Azzurri změří síly s Janovem, Orly poté bude čekat další těžká zkouška v podobě Juventusu.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - AC Monza Brianza 3:0

02.09.2023 20:45

Góly: 35. Éderson, 42. Gianluca Scamacca, 62. Gianluca Scamacca

Fotbalisté Atalanty ve třetím kole Serie A bez větších problémů zdolali v premiérovém duelu před zraky svých fanoušků Monzu 3:0. Svým teprve druhým gólem v nejvyšší italské soutěži otevřel skóre Éderson, na kterého ještě do přestávky navázal z West Hamu příchozí Gianluca Scamacca. Ten se v dresu nového zaměstnavatele poprvé představil v základní sestavě a rovnou se radoval ze vstřelené branky. Stejný hráč pak po změně stran korunoval svůj výkon další trefou.

Jasným favoritem utkání byla podle bookmakerů domácí Atalanta, oba soupeři však prožívali v podstatě shodný vstup do sezony, jen v opačném pořadí výsledků. Zatímco Monza první zápas prohrála a minule brala tři body, Atalanta okusila porážku v minulém kole proti Frosinone. Domácí tak byli v tabulce o příčku před Monzou jen díky lepšímu skóre.

První velkou šanci si vytvořili hráči Bergama. Ve 23. minutě Scamacca umístil svoji hlavičku do dolního rohu branky, Michele Di Gregorio ale předvedl skvělý zákrok. Následná dorážka Giorgia Scalviniho sice v síti skončila, ale předcházel jí jasný ofsajd. Krátce po půlhodině hry si míč na hranici vápna navedl hostující Samuele Birindelli, jeho rána však prosvištěla kousek vedle vzdálenější tyče. Úvodní branka tak přišla ve 34. minutě, kdy po rohu pálil uvnitř vápna Éderson. Druhou branku přidali domácí tři minuty před poločasovým hvizdem, kdy zavěsil hlavičku pod břevno Scamacca.

Po změně stran opticky ovládla hru Monza. Ta sice držela míč velkou většinu času, hráči Biancorossi si ale stěží hledali cestu přes obranný blok domácího týmu. A tak se z ojedinělého protiútoku mohli znovu radovat hráči Atalanty, když svou druhou branku v utkání přidal Scamacca, který z hranice půlkruhu mířil přesně ke vzdálenější tyči. Ve zbytku střetnutí už si Nerazzurri bez problémů pohlídali třígólový náskok, naopak sami ještě přidali další dvě branky, které nemohly být kvůli ofsajdům uznány.

Atalanta tak napravila zaváhání z minulého kola a opět získala tři body. V příštím kole nastoupí 17. září na hřišti Fiorentiny, Monza ve stejný den přivítá Lecce.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Frosinone Calcio 0:0

02.09.2023 18:30

Góly: -

Frosinone remizovalo v duelu třetího kola Serie A 0:0 v Udine a již podruhé za sebou bodovalo. Nováček soutěže měl dosud poměrně dobrý vstup do ročníku a i v severovýchodní Itálii byl dlouho nebezpečnějším týmem. Po pauze se nicméně iniciativa přelila na stranu domácích, kteří se však také nemohli prosadit. Výsledek zápasu výrazně ovlivnil i videorozhodčí, na základě jehož podnětu byly odvolány dva pokutové kopy i jeden vlastní gól.

V o něco lepším rozpoložení do duelu jistě vstupoval hostující celek Frosinone, jenž v minulém utkání doma zvítězil nad silnou Atalantou 2:1 poté, co v prvním kole vzdoroval Neapoli. Ve třetím klání měl nováček narazit na mnohem schůdnějšího soupeře, kterým bylo Udinese. Tomu nefungovala zejména ofenziva, když se dosud prosadilo pouze jednou, a to ještě proti slabé Salernitaně. Změnit to mohl mladý ofenzivní talent Lorenzo Lucca. Ten před sezonou přišel z Ajaxu a třeba proti Salernu se zaskvěl asistencí.

Frosinone očividně chtělo navázat na výborný výkon proti Bergamu a už v deváté minutě mohlo jít do vedení. Walid Cheddira měl velice dobrou pozici ve vápně, avšak svou ránu poslal trestuhodně nad břevno. Na druhé straně mohl výrazně odpovědět Florian Thauvin, který předvedl pěkné zakončení po centru. Stefano Turati však jeho pokus zneškodnil. Ve 28. minutě se hosté dožadovali penalty po domnělém faulu Joaa Ferreiry. Rozhodčí však pokutový kop po konzultaci se systémem VAR odvolal. Oba týmy se snažily předvést ofenzivní akci, která by jim zajistila vedení, avšak do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Na puntík rozhodčí znovu ukázal ve 47. minutě. Ilario Monterisi se totiž podle všeho dopustil faulu v pokutovém území. Hlavní sudí nicméně po konzultaci z videorozhodčím odvolal i tuto penaltu. Shodou okolností odložil oslavy Bianconeri jen o tři minuty - to se totiž do vlastní brány trefil Simone Romagnoli. I tento gól však rozhodčí zrušil. Udinese dál šlapalo na plyn a mohlo jít záhy do vedení. Přízemní střelu Lazara Samardžiče ale čapnul Turati. Svoji šanci dostal i Lucca, který po hodině hry hlavičkoval těsně nad břevno. Žádný z týmů se tak prosadit nedokázal.

Utkání tím pádem skončilo remízou a Udinese se ani na třetí pokus nedočkalo výhry. V příštím kole nastoupí 17. září na hřišti Cagliari, Frosinone prověří doma Sassuolo.

Více informací k zápasu

Bologna FC - Cagliari Calcio 2:1

02.09.2023 18:30

Góly: 59. Joshua Zirkzee, 89. Giovanni Fabbian - 22. Zito Luvumbo

Bologna v duelu třetího kola Serie A porazila Cagliari 2:1 a poprvé v novém ročníku v lize triumfovala. Sardinský tým, jehož dres oblékl zhruba na hodinu hry i Jakub Jankto, si v první půli vypracoval náskok díky trefě Zita Luvumby. Chrti však vývoj utkání otočili, když se nejdříve prosadil akademií Bayernu ostřílený Joshua Zirkzee a vítěznou branku obstaral teprve 20letý odchovanec milánského Interu Giovanni Fabbian, pro něhož šlo o vůbec první soutěžní trefu v dospělém fotbale. Tato výhra zároveň znamenala deváté domácí vítězství z posledních 11 soutěžních zápasech proti tomuto soupeři.

Oba celky dokázaly před vzájemným měřením sil získat ze dvou odehraných utkání pouze bod. Pro fotbalisty Bologni ovšem první dvě kola nebyla vůbec jednoduchá, jelikož se střetli s AC Milán a Juventusem. Ani Cagliari však nemělo nejlehčí los a muselo se smířit s prohrou proti Interu. Nováček ligy však stále čekal na svůj první vstřelený gól v letošní sezoně. Starost mu navíc mohl dělat i fakt, že na půdě Felsinei vyhrál naposledy v roce 2010. Se změnou této bilance měl pomoci Jankto, který začínal v základu.

Bologna se chopila iniciativy hned od počátku a první ohrožení soupeře si připsala poměrně brzy. Už v sedmé minutě napřáhl Jesper Karlsson a jeho dělovka skončila na levé tyči. Vedení tak získalo na svou stranu Cagliari. V dresu nováčka se prosadil ve 22. minutě Luvumbo, který po dlouhé přihrávce od spoluhráče z obrany nejprve setřásl soupeře a poté přesně zamířil k pravé tyči. Domácí měli drtivou převahu v držení míče a mnohem častěji i zakončovali, z pohledu výsledku jim to však k ničemu nebylo.

Chrti nastoupili do druhé půle naprosto drtivě, zatímco jejich sardinský soupeř se stáhl do obranné ulity a prakticky neměl žádnou protihru. To se hostům vymstilo po hodině hry, kdy srovnal skóre Zirkzee. Bývalý talent Bayernu zakončil po rychlé akci přesně do levého dolního rohu. Domácí dostali skvělou příležitost k rozhodnutí utkání v 75. minutě, kdy kopali penaltu kvůli předchozí hře rukou. Riccardo Orsolini ale svou dělovku napálil do břevna. V posledních vteřinách zápasu však hosté přichystali Bologni doslova dárek. Boris Radunovič v brance Sardiňanů neudržel míč v rukách a Fabbian rozhodl.

Cagliari tak opět nedokázalo na půdě Bologni naplno uspět a nakonec nezískalo ani bod. Další utkání sehraje 17. září, kdy se střetne s Udinese, Bologna změří o den později síly s Veronou.

Více informací k zápasu

AS Řím - AC Milán 1:2

01.09.2023 20:45

Góly: 90+2. Leonardo Spinazzola - 9. Olivier Giroud (pen.), 48. Rafael Leão

Hrozivý vstup AS Řím do sezony pokračoval i ve třetím kole Serie A, ve kterém Giallorossi padli na domácí půdě s AC Milán 1:2. Před startem utkání sice ještě domácí fanoušci oslavovali příchod nové posily Romela Lukaka, už v deváté minutě jim ovšem radost zkazil proměněnou penaltou Olivier Giroud. Po změně stran poté pečetil třetí vítězství hostů v řadě pohlednými nůžkami Rafael Leao. Rossoneri tak proti soupeři, jenž se představí v rámci Evropské ligy i na půdě Slavie, neprohráli už po osmé v řadě.

Odvěké rivaly a jedny z nejúspěšnějších klubů na italské scéně provázelo letos úplně jiné rozpoložení. Zatímco AC Milán vstupoval do utkání jako vedoucí celek se dvěma vysokými výhrami v zádech, AS Řím mohl být rád za jeden bod. Jediným pozitivem pro Vlky mohlo být střelecké probuzení v minulé sezoně utrápeného Andrey Belottiho, který vstřelil již dva góly. Zato hosty vedla hvězdná útočná dvojice, jež se postarala již o pět tref -⁠ Giroud a Christian Pulišič.

První příležitost utkání si v šesté minutě připravili Miláňané. Ruben Loftus-Cheek za pomoci narážečky s Giroudem pronikl do pokutového území a římská defenziva s potížemi odkopla míč do zámezí. Následně však do hry vstoupil videorozhodčí, jenž našel v nepřehledné situaci uvnitř šestnáctky faul Ruie Patrícia. Výhodu penalty pro Il Diavolo posléze suverénně využil francouzský kanonýr Giroud. Ve 22. minutě se naopak brankář Vlků zaskvěl parádním zákrokem proti ráně Pulišiče, který si na hranici malého vápna našel prudký centr Thea Hernándeze. Žalostný výkon Římanů v úvodním dějství dokreslil fakt, že si Giallorossi nepřipsali žádnou střelu na branku.

Milánští fotbalisté pokračovali v parádním představení i po přestávce a již ve 48. minutě padající Leao přidal střelou přes hlavu hezký pojišťovací gól pro červenočerné. Šance pro Capitolini vrátit se do zápasu přišla v 61. minutě, kdy Fikayo Tomori odešel po druhé žluté kartě předčasně do sprch. Útočnou sílu AS Řím posílil v 70. minutě Lukaku, a připsal si tak první minuty v novém angažmá. Postupem času se Vlci dostávali místy až do drtivého tlaku, snížení se však dočkali až v nastaveném čase zásluhou Leonarda Spinazzoly.

AC Milán tak potvrdil lepší formu než soupeř a v nové sezoně si připsal další výhru. Hosty čeká 16. září městské derby s Interem. Svěřenci Josého Mourinha přivítají o den později Empoli.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Hellas Verona 3:1

01.09.2023 18:30

Góly: 11. Andrea Pinamonti, 64. Domenico Berardi, 72. Domenico Berardi (pen.) - 56. Cyril Ngonge

Hráči Sassuola se ve třetím kole Serie A dočkali premiérového vítězství v ročníku, když doma porazili Veronu 3:1. Neroverdi se brzy dostali do vedení, po změně stran však srovnal Cyril Ngonge, jehož nenápadný centr skončil díky chybnému úsudku 36letého brankáře Andrey Consigliho v síti. Přesto Hellas kvůli následným dvěma gólům Domenica Berardiho na body nedosáhl, a nezopakoval tak počin z titulové sezony 1984/1985, kdy dosud jedinkrát vstoupil do nejvyšší italské soutěže třemi výhrami v řadě.

Oba týmy vykročily do nové sezony naprosto odlišně. Zatímco Verona se držela v popředí s maximálním počtem šesti bodů, Sassuolo se ocitlo na poslední příčce tabulky bez bodu, a navíc nevstřelilo ještě ani gól. Vyrovnaněji již vyznívala vzájemná bilance, když z posledních 16 zápasů domácí zvítězili přesně v polovině případů. Situaci jim komplikovala suspendace Maxima Lópeze, jenž měl navíc namířeno do Fiorentiny.

První zajímavá šance se zrodila v sedmé minutě, kdy hostující Josh Doig obešel obránce a z rohu šestnáctky pálil těsně vedle pravé tyče. Krátce nato se ale situace obrátila a po nenápadné příležitosti okusili poprvé v tomto ročníku Serie A gólovou radost hráči Sassuola. Centr Jeremyho Toljana našel v pokutovém území hlavu Andrey Pinamontiho a ten pohotově skóroval ranou do levé části branky. Ve 26. minutě srovnal po brejku střelou do odkryté brány Ngonge, nicméně jeho oslavu ukončil vztyčený praporek signalizující ofsajd.

Po změně stran začala hostující Verona tahat za delší konec, její kombinace ale v závěrečné fázi ztroskotávaly. V 56. minutě však dokázal s velkou dávkou štěstí srovnat Ngonge, jehož centrovaný balon doplachtil až za záda nepozorného Consigliho. Jenže netrvalo dlouho a opětovné vedení Neroverdi zařídil po tečované střele na přední tyč Berardi. Italský útočník byl pak v 72. minutě faulován v pokutovém území a sám se postavil k nařízené penaltě, kterou poslal svůj tým do dvoubrankového trháku.

Sassuolo tak konečně zabralo a dočkalo se před soubojem s Frosinone, který ho čeká 17. září, důležitých tří bodů do tabulky. Verona se o den později pokusí vrátit na vítěznou vlnu v domácím utkání s Bolognou.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Inter Milán
3
3
0
0
8 : 0
9
2
AC Milán
3
3
0
0
8 : 2
9
3
Juventus FC
3
2
1
0
6 : 1
7
4
US Lecce
3
2
1
0
6 : 3
7
5
Atalanta Bergamo
3
2
0
1
6 : 2
6
6
SSC Neapol
3
2
0
1
6 : 3
6
7
Hellas Verona
3
2
0
1
4 : 4
6
8
ACF Fiorentina
3
1
1
1
6 : 7
4
9
Bologna FC
3
1
1
1
3 : 4
4
Frosinone Calcio
3
1
1
1
3 : 4
4
11
Turín FC
3
1
1
1
2 : 4
4
12
SS Lazio
3
1
0
2
3 : 4
3
13
US Sassuolo
3
1
0
2
3 : 5
3
14
AC Monza Brianza
3
1
0
2
2 : 5
3
Janov CFC
3
1
0
2
2 : 5
3
16
Salernitana Calcio
3
0
2
1
3 : 5
2
17
Udinese Calcio
3
0
2
1
1 : 4
2
18
AS Řím
3
0
1
2
4 : 6
1
19
Cagliari Calcio
3
0
1
2
1 : 4
1
20
Empoli FC
3
0
0
3
0 : 5
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (104)

Přidat komentář
Alberto Aquilani

Prvýkrát sa teším na repre pauzu

Reagovat
danko10

Tri zápasy. Jeden bod. Všetky naše sklíčka už sú v nemocnici. Toto je katastrofálny mančaft vo všetkých mysliteľných smeroch.

Gratulácia AC. Prišli, prevzali body previazané mašľou, žiadny problém.

Reagovat
gunkskunk

Mě bolí sledovat talent Lea, to jako by se mu ani zdaleka nikdo z nás ani nepřibližoval, to je úplně jiný svět...

Reagovat
danko10

Ten moment, keď mu Zeki vyzliekol trenky, v podstate zosobnil celý zápas.

Reagovat
gunkskunk

Dnes nedošlo z naši strany ani k jednomu přesnému crossu... S takovou bude zázrak jestli Lukaku dosáhne alespoň 10ti gólů za sezonu.

Reagovat
Lech

Mourinho OUT

Reagovat
Lech

Sorry, dopice at tahne

Reagovat
Alberto Aquilani

Za posledných 11 ligových zápasov máme... 1! slovom jednu výhru ( a aj to je tá, ako nás v poslednom kole proti Spezii zachránil pred konferenčnou ligou z penalty Dybala). To je úplne neuveriteľná vec.

Ja som sa k Mourovi snažil dlho nevyjadrovať, pretože jednak sme dali tú konferenčnú a druhak, minulý rok tá EL bola za mňa veľká paráda. Tie vyraďovačky a najmä teda domáce zápasy či so Salzburgom alebo Sociedadom a potom aj s Feyenoordom či Leverkusenom doma boli zvládnuté naozaj brutálnym spôsobom. Za mňa bolo vynikajúce aj to finále, kde sme IMO boli lepší. Ale takto to už ďalej nejde. Snáď po repre pauze s Contem.

Apropo, toto na videu je hra a intenzita, ktorú som si myslel, že budeme predvádzať stále. Bohužiaľ to v lige nevieme.

https://www.youtube.com/watch?v=Khty4JC81bM

Reagovat
gunkskunk

Jedna věc je José, druhá, že nám dle mne opravdu schází kvalita. Beru na vědomí, že máme problem s fair play a i s financemi ale když se podívám na ty "zázračné" naše přestupy tak většina těch příchozích hráčů má již to nejlepší dávno za sebou a tak to i vypadá. Ta squadra by dle mne nehrála lépe v ofenzivnějším přístupu...

Reagovat
smazaný uživatel

Fonseca měl víc bodů na zápas s Borjou, Villarem, Diawarou a Cristantem na stoperu.

Ibanez a Mancini byli na úrovni 15letého Marquinhose a 17letého Materrazziho. V bráně otřesný Pau.

Reagovat
Francesco Totti AS

Dokud bude Mou v EL tak pokračuje

Reagovat
smazaný uživatel

Z posledních 21 zápasů průměr 1,24 bodu na zápas. Hipstera vyhodili s 1,76 ve 26. kole. Garcia letěl v 19. kole s 1,79 a skóre 36:23. Hrozný fotbal, ale uměli jsme dát gól, vyhrát derby i porazit Juve, neprohrát s Milánem a Neapolí. Právě po remíze s Milánem letěl - mimochodem z 5. místa. Samozřejmě to bylo správně díky Spalovi a jeho 14-4-1. Takovou sérii už možná nikdy neuvidíme.

Fonseca měl totálku 1,74. Mou je teď na 1,62.

Cunteho snesu maximálně na 8 měsíců. Přípravu by ani nepotřeboval, Spurs převzal v listopadu na asi 9 . místě a s průmarem 2,0 bodu na mač je dotáhl do LM na vlně nějakého motivačního hype.

Ale drama dalšího mercata s ním nedám. Friedkin ho chtěl před Mourem, to víme. Ale když to nevzal tehdy, když mohl dostat 80-100 mega, proč by to bral teď, když nemáme nic?

Měl bych jednu podmínku, Daniho k němu a Frantu k Pintovi na seriózní roli.

Reagovat
10

Ber to trochu jako nadsázku, ale Di Francesco hrál semifinále LM, kde vás zaříznul rozhodčí jako kráva, skončil 3. v lize a je to pro fanoušky AS největší klaun. Mourinho vyhrál Intertoto cup s 3. týmem Eredivisie, kde ve finále nebyl ani lepší, cestou vyřadil sestupující tým PL, Bodo a Vitesse, v lize byl 6. a 7. a je to bůh forever..? Mou je fakt čaroděj.

Reagovat
Salfovic

Jen bych tedy vynechal tu nadsázku.

Reagovat
cresposuper

https://www.corrieredellosport.it/foto/calcio/calcio-mercato/2023/08/31-112419448/scudetto_beato_gli_ultimi_le_pagelle_del_mercato?fotonews=1

Roma ma voto mercato 8 (najvyssie spolu s Milanom) a voto squadra 7 (rovnako ako Inter, viac ako Juve).

Reagovat
danko10

Taliani sú kreténi.

Reagovat
Eichel

Reagovat
10

v Gazzettě taky

Torino, Milan, Inter a Roma nejvyšší známka 8

Reagovat
danko10

To ich vnímanie fotbalu ide ruku v ruke so stavom ligy. Vlastne so stavom celej krajiny.

Reagovat
10

Jako když má člověk trošku možnost to sledovat zblízka, tak si říkám, že jsme na tom u nás s tím procentem kokotů možná ještě docela dobře.

Reagovat
danko10

Hovor za seba.

Reagovat
10

neber mi tu iluzi

Reagovat
stuff

Reagovat
10

je pravda, že u vás na Slovači je to asi horší...ono už od Pardubic na východ to jde pěkně do prdele

Reagovat
Truffaldino

Reagovat
Salfovic

Spíš bych řekl, že to jde do prdele, když se blížíš k hranicím, prakticky kdekoliv. Celkem zajímavej fenomén.

Reagovat
Kapřík

Bratislava je zrovna úplně na hranicích.

Reagovat
Salfovic

Myslel jsem v ČR.

Reagovat
Spalovač šancí

Ale rakouských

Reagovat
Furia Ceca

A maďarských

Reagovat
10

Co konkrétně myslíš? Historicky jsou to nejchudší části republiky, většinou tam žádná intelektuální elita nežila.

Reagovat
vodka

a ta, co tam byla, tak byla vypakována...

Reagovat
10

a nahrazena většinou s prominutím "chátrou"...

Reagovat
Shevchenko

Sudety no, měli jsme si tu ty Němce nechat.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Reagovat
smazaný uživatel

Pražáček?

Reagovat
10

ne

Reagovat
stuff

Jj, je to tu peklicko, ale ja to tu uz dozijem. Chlapca poslem za hranice najskor jak to pojde.

Reagovat
10

Do Čech?

Reagovat
stuff

Studoval som tam aj robil, mam rad cr, ale ked uz pojde za hranice, ta nevidim asi barz dovod, preco si z celej eu vybrat prave cr.

A hoc ste terza na tom celkom fajn, este nedavno to taka hitparada s milosom a zemanom nebola. Je este v skolke, to sa este tu toho pomeni

Reagovat
10

Taky mám ve školce. Takže máme čas třeba 15 let, uvidíme, v jakým stavu to tady bude vypadat. A hlavně jak to bude vypadat jinde, protože nemám úplně pocit, že by to na západě nešlo dost výrazně do prdele

Reagovat
stuff

Duplom ked som fanda Talianska nielen vo futbale. Tam to tiez ma nepeknu trajektoriu. Na druhu stranu to tam na ulici necitim. Ta cechoslovacka najebanost tam neje.

Reagovat
10

Právě, na to se mi špatně kouká, protože jsem měl v plánu tam být víc. Jako turista to člověk nevidí, ale když se bavíš s lidma, tak to tam jde do prdele hrozivě... dost Čechů, co tam žili třeba 20 let, se vrátili do Čech, nebo to mají reálně v plánu. Včetně lidí, do kterých bych to nikdy neřekl, protože už to byli Italové se vším všudy.

Reagovat
DelPiero137

Co by si vypichopol ako najvaznejsie problemy Talianska?

Reagovat
10

byrokracie, ekonomika jihu (45+% obyvatelstva na hranici chudoby, ekonomika na úrovni Rumunska), extrémní politika, nejstarší obyvatelstvo v Evropě (23% lidí 65 let+, nejrychlejší úbytek obyvatelstva na západě), rozdělení společnosti, rozdělení severu/jihu, mafie, korupce, životní prostředí...tam funguje víceméně jen gastronomie

Reagovat
DelPiero137

V tak velkej krajine by som cakal lepsiu ekonomiku ako v Rumunksu

Vyhliadky nie su moc ruzove, co ma dost mrzi

Reagovat
10

to mluvím o jihu Itálie, ne celku...ten sever to vylepšuje samozřejmě, ale nemůže to táhnout celý

Reagovat
DelPiero137

Jih mas namysli Rim a nizsie? Alebo Neapol nizsie?

Co by tam malo byt hlavnou ekonomickou silou? Turistika, polnohospodarstvo, lodna vyroba? Vlada kasle na nejaky plan rozvoja a ide si svoje?

Reagovat
stuff

Jj, tento rok sme boli dva tyzdne v a pri bari a je to paradna diera.

Na druhu stranu jak som vyssie pisal, v ita je vela veci, kere ekonomickym rastom neodrbes.

Napr ked je u nas sviatok obce abo odpust, ta su dobrovolni hasici, omsa a bud sa vsetci ozeru abo ozeru a pobiju.

Tam sme nahodou boli tiez ked boli neco jak dni obce a do zapadakova posledneho dosol orchester, par opernych spevakov. Nehovorim o kulture stravy, o architekture, kera tiez vplyva na wellbeing a najma ti ludia mozno maju svoje problemy, ale su veseli a priatelski. Co je pre mna najvacsi rozdiel oproti csfr. Tam na dopravu som si sice par dni zvykal, ale ked si zvyknes na chaos a skutre, ta si cajk. Ked ides pomaly, ta Ta obchadzaju jak mravce suter a kazdy trubi, ale bazmeg nejak tak veselo. Tu ked urobis chybu alebo len sa nekomu nepacis, furt ide typek z druheho auta vystupovat a sa bit abo dostane pomaly infarkt.

Ludia tu su schopni na teba vybehnut ked vypravas po ukrajinsky/rusky, ked ides na prajd/ nejdes na prajd, ked si tmavsi abo si sa ne/ockoval kurva fakt pre cokolvek. Tak najebnu spolocnost sme tu na sk este nemali

Reagovat
10

To máš pravdu, na důchod je Itálie pořád nejlepší volba, ale pro děti na to člověk kouká trochu jinak.

Já to, co popisuješ, víceméně neznám, žiju v takový bublině mimo velký město. A když jsem bydlel v Praze, tak jsem to asi nevnímal, nebo to nebylo takový...

Reagovat
10

A možná to je taky výrazně jiný na Slovensku, to nedokážu posoudit.

Reagovat
PP

ty krááávo.. Socio-demo s tou ekonomikou vypadá do budoucna jako slušný masakr.

Reagovat
Alberto Aquilani

Dobre, a teraz čisto teoreticky, vezmi si, že by tento káder prebral Conte, alebo Spalletti, či Serse Cosmi. Teraz je samozrejme ten efekt, že nikto nevie hrať fotbal a všetko sú to priemeráci. OK, nemá ten team potenciál predávať, ale že by bol kádrovo až tak horší od špičky si teda nemyslím.

Reagovat
cresposuper

Ten kader mate tak divne pozliepany, velku cast tvoria hraci, ktori uz maju to najlepsie za sebou.

Reagovat
smazaný uživatel

Rui a Smaling ok.

Spina vypadá vyhořele, ale je mu jen 30 a díky všem těm zraněním které měl je mu vlastně spíš 26.

Pak pár otazníků jao Aouar a Sanches, ale furt jsou mladí. Ze zbytku jen nejstarší Lukaku, El Sha a Llorente se 30.

Reagovat
cresposuper

+ Paredes, Lukaku, Belotti

Reagovat
Alberto Aquilani

Paredes 29, Lukaku a Belotti 30. Navyše zrovna Belottak je momentálne asi o parník najlepší hráč. A Lukaku včera vyhral snáď všetky súboje. Ja chápem, že je taká vlna toho, že berieme len hráčov po svojom vrchole, ale netreba zas z každého robiť vyhoreného dôchodcu. Pretože podľa týchto kritérií hral posledné finále LM team, ktorý ich mal vo svojom základe väčšinu :-)

Reagovat
cresposuper

Nejde o vek, skor o to, ze ti hraci uz posledne roky vykonnostne klesaju. Lukaku bol v minulej sezone okrem par zapasov na konci slaby, predtym v Chelsea tiez slabota, cele leto netrenoval s timom atd.

Inak ja teda nehovorim, ze to napriklad Inter ma poskladane nejak uzasne, len dolezitost tychto hracov v kadri je predsalen o nieco nizsia a zaroven tam su aj kvalitni mladsi hraci, co u AS moc nevidim.

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

díky těm zraněním je mu naopak spíš 36

Reagovat
smazaný uživatel

Svaly měl staré už jako mladý, ale klouby má jako junák!

Reagovat
pastal

Šílené co včera a nejen včera Řím předvedl!!!AC úplně v pohodě za tři body , Mourek by tohle měl ukončit v Evropě solidní výsledky ale liga je katastrofa už delší dobu

Reagovat
10

Mourinho je génius v odvádění pozornosti od hřiště a vytváření virtuální reality. To je normální čaroděj.

On má v Římě průměr 1.61 bodu na zápas (i Zdenda s EDF měli víc) se skóre 113:87, hraje totální neorganizovanou sračku bez hlavy a paty, ale fanoušci ho milují, chodí plný Olimpico a nikoho v Římě snad ani nenapadne, že by se vůbec začalo diskutovat o tom, že by ho vyhodili. Naopak ho chtějí prodloužit..?

Reagovat
Truffaldino

V Itálii nemá žádnou opozici, Zeman dostal za své výtky kritiku ihned zpět, Cassano jde proti proudu snad ve všech tématech a Sabatini raději stáhl ocas a z prvotních výčitek se obrátil k diplomacii a chvále. Nikdo z bývalých hráčů nevystoupí, vždycky se kritika stočí k rozhodčím, k zraněním atd. a v momentě, kdy se udělá pár zápasů v kuse, přistoupí Francesco a řekne, že je herní projev úplně irelevantní a důležité jsou jen výsledky. Hrajeme stále stejně, každá první půle v lize je jak přes kopírák, včera to bylo stejné utkání jako v lednu na AC, sedmdesát minut nekoukatelného utrpení a na konci zápasu zvýšíme tempo a saháme po remíze. Popravdě jsem rád, že se to tentokrát nepovedlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Borci z Chiesy, co byli na zápasech, psali, že už to vůbec není takové jak loni, lidi začínají být nasraní, otrávení, jde to i slyšet během zápasu, ta frenetika je pryč. Ale proč pak stále chodí.. asi doufají v zázrak, nevím.

Na Špalkův fotbal chodilo 37k. Mou má průměr 55.

Reagovat
Salfovic

Kolik z nich má permici, nevíte někdo ?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím přesně, prodalo se určitě 25-30k permic, ale spíš více.

Reagovat
pastal

40 se prodalo permic

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

Nadhera

Reagovat
Pipo123

Nechcem aby to vyznelo toxicky voči fans AS či samotnému klubu, ale toto je tak keď máš trénera čo je mediálne známejší a má viac úspechov než samotné AS. Príde mi že ho berú ako modlu, navyše on "dobre" odvádza pozornosť na rozhodcov a iné veci, za všetko môže niekto iný (to je vlastne taká slovenská špecialia )

Reagovat
10

Souhlasím. Nechcem aby to vyznelo toxicky voči fans AS (v Itálii) či samotnému klubu, ale myslím, že José jim dává pocit důležitosti, pomáhá jim s jejich komplexem méněcennosti, který za poslední roky mohl vzniknout, ztotožňují se s ním. Tenhle fenomén vnímám i v politice.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten komplex méněcennosti vznikl rozhodně dříve než za poslední roky, metropolitní klub se třemi tituly, síla na severu.

A za každý úspěch se tvrdě zaplatilo roky krize.

Reagovat
Ranoth

pekne si to vyskladal Jožko

Reagovat
Salfovic

Svěřenci Josého Mourinha vytěžili z prvních třech zápasů jen jeden bod a odstartovali nejhůře od sezony 1950/1951

Klasická Mourkova třetí sezona, pokud ho co nejdřív nevyhodíte, tak to bude kolosální průser.

Reagovat
castelL

Čo to do prdele tá Neapol v tom zápase stvárala? Hovnobrci z Rímu vyhrali zásluhou hovna..

Reagovat
MarcoBanco

Zásluhou hovna? Jeden team daval goly druhy nie.. to Laziu ešte 2 neuznali

Reagovat
El Matador

Asi měl na tiketu výhru Neapole

Reagovat
castelL

nemal nemal, vrátil som sa z akcie a pozerali sme futbal, Neapolu je mi ľúto

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
zurix_new

Ten Thuram to je palič to je strašné

Reagovat
Freedo

Včera jsem koukal na Juve a nejsem si jistý ohledně pravidel fotbalu. Když jde hráč sám na bránu, vystřelí vedle a pak ho obránce dojede skluzem, tak to nebývá penalta? Přišlo mi to jako úplně jasný faul na Chiesu, ale s ostatními jsem se neshodl na tom, jestli se to píská.

Reagovat
Savi

Máš někde video? I dohrání by penalta měla být

Reagovat
Freedo

https://youtu.be/7tNmle78NQo?feature=shared&t=82

Tou druhou nohou ho podle mě dojel.

Reagovat
Nuno čomes

A proč? Zakončení už dávno proběhlo, míč šel do autu, nemělo to na hru žádný vliv. Zase z toho nedělejte nekontaktní sport

Reagovat
Freedo

Tak mě jde o ta pravidla. Přijde mi, že když si útočník kopne míč kolem brankáře a nemá už šanci ho doběhnout, přičemž brankář ho sundá, tak je to penalta skoro vždy. V čem je tohle jiné, co se týče vlivu na hru?

Reagovat
Nuno čomes

Když tě sundá golman, tak to byla a je to téměř vždy penalta. Zdali jde míč do autu nebo ne se začíná řešit možná až teď, kdy je moderní pískat kontakty a nedejbože tyhlety situace z videa, které si poslal. To cos poslal je hodně na sílu a nerozumím, proč se to vůbec rozebírá.

Reagovat
Nuno čomes

Jinými slovy se z toho vytratil cit a mají se pískat nějaké nesmyslné doteky a kontakty. A rozhodčí tomu jen pomáhají, ti jsou tak špatní, že většinou sami neví, co pískají.

Reagovat
Savi

Těžko říct, ale v tomto případě mi to nepřišlo jako intenzivní nějak. Tady bych to asi nepískl.

Reagovat
Lech

Urcite ne

Reagovat
GEGE

Většinou se to píská ale hodně záleží na intenzitě toho dohrání.

Reagovat
10

Calcio e finanza (https://www.calcioefinanza.it/) vydali přehled platů v calciu.

Roma 104.7m hrubého ročně (meziročně +16m), Juventus 121,3m hrubého ročně (meziročně -44m), Neapol 68m hrubého ročně (-3m meziročně)

Reagovat
GEGE

Reagovat
Pipo123

Jak je na tom Lazio? Predpokladám že to bude viac než po minulé sezóny

Reagovat
10
Reagovat
Pipo123

Casale ma taký plat?

Reagovat
El Matador

Andreson a Zaccagni by měli podepisovat nový smlouvy, těm půjde plat taky určitě na 3 čistýho

Reagovat
Salfovic

Takže na www.capology.com mají platy v Serii A dost na píču.

Reagovat
10

Juventus jim třeba celkem sedí, co jsem v rychlosti koukal

Reagovat
Salfovic

Já srovnával to Lazio a to mají dost blbě.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě to sedí, ale platí součet pod tabulkou, ne nahoře.

Reagovat
Zark

Ta nová akvizice z Lecce Krstovic vypadá zajímavě, komplexní útočník. Vypadá to na další povedenou trefu z východu v podání Corvina, kolikátá už...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele