3. kolo
03.09.2023 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Lecce (© AFP)

Krstovič vletěl do Serie A jako uragán. Posila z Dunajské Stredy vyšvihla Lecce za giganty

Lecce navázalo na povedený začátek sezony, když ve třetím kole Serie A na vlastním stadionu porazilo Salernitanu 2:0. Hosté vstoupili do střetnutí nejhorším možným způsobem, když hned v šesté minutě prohrávali po brance Nikoly Krstoviče, jenž se trefil také ve svém prvním startu před týdnem proti Fiorentině. Ačkoliv si poté celek ze Salerna vytvořil několik příležitostí na vyrovnání, gólu se na rozdíl od domácího Gabriela Strefezzy nedočkal, a tak se Lecce zařadilo v tabulce po bok Juventusu hned za milánské velikány.

Lecce po těžké záchraně v minulé sezoně vstoupilo do letošního ročníku náramně, když nejprve porazilo na domácí půdě vicemistra Itálie Lazio a poté uhrálo cenný bod na hřišti Fiorentiny. I Salernitana neměla špatný start, v pekelné atmosféře Římanů totiž uhrála remízu 2:2, na kterou navázala dalším bodem doma proti Udinese. Právě proti Orlům se trefil kanonýr Boulaye Dia, jenž se po zranění vrátil do základní sestavy, ve které nastoupil i tentokrát.

Plány Salernitany na další bodový zisk ale dostaly trhliny již v šesté minutě, kdy po centru Valentina Gendreye zakončil hlavou mimo dosah hostujícího brankáře Krstovič. Aktivní Giallorossi byli blízko navýšení vedení krátce po konci úvodní čtvrthodiny, proti projektilu na bližší tyč však Guillermo Ochoa bravurně zasáhl.

Hosté tempo hry následně vyrovnali a ve 28. minutě poprvé výrazněji zahrozili, když zpoza vápna vypálil nebezpečně Grigoris Kastanos. S přízemním projektilem kyperského útočníka si ale Wladimiro Falcone bez větších potíží poradil. V závěru úvodní půle přihrál Kastanos zcela osamocenému Antoniovi Candrevovi, jenž však šanci na vyrovnání nevyužil a tvrdý projektil nasměroval pouze do připraveného gólmana "Vlků".

V úvodu druhého poločasu převzal iniciativu tým ze Salerny, herní převahu ale v nebezpečnou příležitost proměnit nedokázal. Krátce před hodinou hry vyzkoušel pozornost Ochoy skákavou ranou Mohamed Kaba, pokus směřující pod břevno ovšem Mexičan zneškodnil. Hráči Lecce svého soupeře do blízkosti Falconeho branky až na výjimky nepouštěli.

V 75. minutě navíc byli blízko druhé trefy, když ránu Ylbera Ramadaniho mířící do sítě zastavil až tygřím skokem k tyči Ochoa. Promarněné příležitosti mohli Giallorossi v závěru litovat, osamocený Jovane Cabral měl na kopačce vyrovnání, ze středu vápna ale zamířil vysoko nad břevno. V nastavení pak o konečné podobě skóre rozhodl suverénně proměněnou penaltou Strefezza.

Lecce tak potvrdilo nedávné dobré výkony a získalo další tři body do tabulky. Na skvělou formu se pokusí navázat i po reprezentační pauze, kdy 17. září svede souboj s Monzou. Salernitana změří o den později síly s Turínem.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele