Serie A - preview 3. kola: Fiorentina vyzve Inter

01.09.2023, 08:33, aktualizováno 03.09.2023, 09:21
Previews
Lautaro Martínez (© AFP)

Inter hostí Fiorentinu a může napodobit konkurenční AC Milán, který jako jediný zatím neztratil ani bod. Juventus cestuje do Empoli.

Turín FC - Janov CFC

neděle 18:30

Po dvou zápasech to v řadách Turína nehýří optimismem, na druhou stranu sezona je teprve na začátku a už proti Janovu může přijít zlepšení. "Býci" přivítají nováčka na svém stadionu a nic jiného, než tři body neberou.

Turín už proti jednomu nováčkovi nastoupil a s Cagliari pouze remizoval 0:0. V domácím prostředí to byla jednoznačná ztráta. Granata pak nepochodila ani v Miláně, kde s AC prohrála vysoko 1:4. Do třetice se parta trenéra Juriće pokusí uspět proti Janovu, jenž se letos vrátil do nejvyšší soutěže ze Serie B. Úvodní výsledky donutily vedení ještě posílit kádr a fanoušci se mohou těšit na útočníka Duvána Zapatu. Kolumbijský snajpr přišel z Atalanty Bergamo a měl by vyplnit nezacelenou díru po dřívějším odchodu Andrey Belottiho.

První kolo Grifonům sice nevyšlo, ovšem o týden později překvapilo a na půdě vicemistra Lazia zvítězilo 1:0. Jedinou branku přitom vstřelil reprezentant Mateo Retegui. Janov se chce vyhnout záchranářským starostem a výhra na půdě silného soupeře by ho mohla nakopnout k dobrým výkonům. Jestli nešlo o náhodu ukáže už duel v Turíně.

Očekává se vyrovnané utkání. Loni spolu sice tyto týmy nehrály, ale v předchozích sezonách se hrálo vždy vyrovnaně. Janov dokonce poslední vzájemný zápas na svém stadionu vyhrál 1:0.

Ivan Jurić musí oželet starty Secka a Sanabrii. Jeho protějšek Alberto Gilardino postrádá ještě o jednoho hráče navíc, k dispozici nebudou Messias, Matturro a Vogliacco.

Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković - Schuurs, Buongiorno, Rodríguez - Bellanova, Tameze, Ricci, Ilić, Lazaro - Vlasić, Pellegri

Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Martínez - Sabelli, Bani, Dragusin, Vasquez - Strootman, Badelj, Frendrup - Malinovskyi - Gudmundsson, Retegui

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.15 - 3.17 - 4.05

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Inter Milán - ACF Fiorentina

neděle 18:30

Milánský gigant z modročerné části města módy je mnohými považován za hlavního favorita na zisk mistrovského titulu a Inzaghiho parta by si Scudetto od Neapole moc ráda vzala. Zatím sice vykročila tou správnou nohou, ale faktem je, že Fiorentině se na San Siru proti ní daří jako málokomu jinému.

Nerazzurri si musí dávat dobrý pozor na to, jak k utkání přistoupí. Fiorentina s nimi totiž mívá velmi dobrou bilanci. Od roku 2015 se Fiorentina utkala s Interem v Miláně devětkrát a dokázala ho už třikrát porazit. A pokud si říkáte, že to není zrovna moc vysoké číslo a tedy žádný výkon, tak vězte, že víckrát se to za tohle období povedlo jen dvěma týmům. Juventusu a Sassuolu, oba soupeři nad Interem na San Siru vyhráli čtyřikrát. Inter by si tedy měl dávat velmi dobrý pozor, byť zdánlivě drží všechny trumfy v ruce.

Inter vyhrál oba své úvodní duely v novém ročníku a daří se mu skvěle zejména v obraně. Nedostal ještě ani jednu branku, což je úspěch, kterým se nikdo další pochlubit nemůže. Nejlepší defenzivu v lize prověřily zatím jen slabší oponenti (Monza a pak Cagliari), to je pravda, ale obrana byla vždycky velmi silnou zbraní Nerazzurri. A trenér Simone Inzaghi si na ní bude zakládat i v tomto ročníku.

V rozhovoru pro deník Gazzetta dello Sport uvedl: "Dobrá obrana byla vždycky silnou součástí naší strategie a jsem rád, že můžeme v tomto trendu pokračovat. Máme skvělé obránce, teď k nim přibyl ještě Benjamin Pavard, což je další důležitá součást. Vycházíme ze zajištěné obrany a když vím, že je na ni spolehnutí, celý tým to uklidňuje. Věřím, že i v tomto roce ukážeme, jak těžko se naše obrana překonává."

No, Fiorentina bude mít co dělat. A to i přesto, že nová a Inzaghim zmíněná posila z Bayernu Mnichov ještě zřejmě nebude připravená na ostrý start od úvodních minut. A hodila by se, protože zraněn zůstává stoper Acerbi. Fialky mají těch absencí ještě víc, konkrétně jsou mimo hru Amrabat, Barák, Castrovilli, Ikoné, Jović a Sabiri.

Fiorentině start do nového ročníku Serie A nevyšel podle očekávání. Nejprve sice Viola rozstřílela Janov čtyřmi góly a po prvním kole byl trenér Vincenzo Italiano opěvován, jenže hned poté se něco zadrhlo. Lecce, které měl podle předzápasových statistik potkat stejný osud, totiž uhrálo s Violou remízu. Především díky prvnímu kolu se ale Fialky pyšní nejlepším útokem v lize (spolu s prvním AC Milán), takže jejich nedělní souboj na Meazze s nejlepší obranou ligy z Interu bude určitě hodně zajímavý.

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Sommer - Darmian, De Vrij, Bastoni - Dumfries, Barella, Çalhanoğlu, Mchitarjan, Dimarco - Lautaro, Thuram

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Dodò, Milenković, Ranieri, Parisi - Mandragora, Arthur - Brekalo, Bonaventura, Gonzalez - Nzola

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 3.98 - 4.98

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Empoli FC - Juventus FC

neděle 20:45

V květnu letošního roku dostal Juventus na Empoli nařezáno a domácí fanoušci by si jistě přáli repete. "Stará dáma" nic podobného zopakovat nechce a naopak touží splatit veškeré účty a odvézt si tři body.

Byl to pro Azzurri velký večer. Doma před vlastními diváky potupit Juventus 4:1, to se vrylo fanouškům do paměti. Ovšem s novou sezonou je tu jiný Juventus, který nechce nic podobného v žádném případě zopakovat. "Stará dáma" má velké ambice a ráda by se vrátila do Ligy mistrů. O Scudettu příliš nemluví.

Juventus začal sezonu skvěle a v Udinese vyhrál jasně 3:0. Namlsaní fanoušci pak čekali, že doma smetou Boloňu, ale nic takového se nestalo. Juve pouze remizovalo 1:1 a poprvé ztratilo body. Byla tu i jistá pozitiva, jako start Paula Pogby. Francouzský záložník se vrátil po dlouhém zranění a je připraven Juve pomoci. V poslední době se ale objevují informace o zájmu ze Saúdské Arábie.

Juventus se za favorita na Scudetto nepovažuje, nicméně je jasné, že se s ním minimálně do boje o Ligu mistrů musí počítat. Tradiční italský velikán je letos bez evropských pohárů a o to více se může koncentrovat na domácí soutěž.

Empoli má za sebou dvě porážky bez vstřeleného gólu. Zanettiho svěřenci nejprve těsně podlehli Veroně a o týden později nestačili ani na Monzu. Juventus zrovna není soupeřem, na kterém by se mělo Empoli chytit, na druhou stranu nebude mít co ztratit a to by mohla být jeho výhoda. Hlavním cílem Azzurri je v této sezoně poklidná záchrana.

O posledním vzájemném zápase už šla řeč - Juventusu se vůbec nepovedl a naopak Empoli bylo v euforii. Celková bilance ale jasně hovoří ve prospěch Juventusu, takže o favoritovi zápasu je jasno. "Stará dáma" se také v případě vítězství může posunout do klíčové první čtyřky.

Oba tábory hlásí dvě absence. Co se týče domácích, těm nepomohou Caprile s Maldinim. Juventus pak bude bez De Sciglia a brankáře Szczesného.

Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Perisan - Ebuehi, Ismajli, Luperto, Cacace - Marin, Grassi, Fazzini - Baldanzi, Caputo, Cambiaghi

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Perin - Danilo, Bremer, Alex Sandro - Weah, Fagioli, Locatelli, Rabiot, Cambiaso - Vlahović, Chiesa

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.52 - 4.00 - 1.67

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

US Lecce - Salernitana Calcio

neděle 20:45

Třetí kolo nejvyšší soutěže zakončí v neděli večer celky Lecce a Salernitany a možná trochu překvapivě půjde o duel dvou týmů, které ještě neprohrály. Lecce uhrálo proti silným celkům skvělé čtyři body, zatímco Salernitana dvakrát remizovala.

Lecce patří v úvodu sezony k největším překvapením a málokdo čekal, že v soubojích s Laziem a Fiorentinou uhraje čtyři body. Jihoitalský celek doma přehrál vicemistra Lazio 2:1 a ve Florencii remizoval 2:2. S výsledky tak panuje absolutní spokojenost a pro Lecce to jsou samozřejmě plusové body, protože důležitější zápas s přímými konkurenty teprve přijdou.

A v neděli večer tomu bude zrovna tak. Salernitana by se dle prognóz měla pohybovat ve druhé polovině tabulky a Lecce je tím pádem přímým konkurentem.

Hosté také zatím neprohráli a i zisk dvou bodů je výborným počinem, zvláště, když v prvním kole hráli na půdě AS Řím (2:2). Ve druhém zápase pak remizovali s Udinese (1:1) a do třetice se pokusí o první vítězství na jihu Itálie v Lecce.

Trenér domácích D'Aversa má k dispozici kompletní kádr a vedle domácího prostředí je to další nesporná výhoda. Pokud jde o Salernitanu, ta hlásí dvě absence. Mimo hru jsou Daniliuc a Maggore.

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Gendrey, Pongračić, Baschirotto, Gallo - Rafia, Ramadani, Gonzalez - Almqvist, Krstović, Strefezza

Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Ochoa - Lovato, Gyomber, Pirola - Mazzocchi, Coulibaly, Legowski, Bradarić, Martegani - Candreva, Dia

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.91 - 3.39 - 4.78

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Frosinone Calcio

sobota 18:30

Úvodní dvě kola Udine na výhru nestačily a do třetice se o ní pokusí v domácím souboji s Frosinone. Papírově jsou "Zebry" favoritem, ovšem hosté si v minulém kole vyšlápli na Atalantu a jsou při chuti.

Udinese první zápasy nevyšly a po domácím krachu s Juventusem (0:3) přišla jen remíza 1:1 se Salernitanou. Nyní už fanoušci věří, že se podaří zvítězit, protože soupeřem bude poměrně oblíbené Frosinone. A především nováček, který je považován na jednoho z hlavních aspirantů na sestup. Frosinone se vrátilo do nejvyšší soutěže po čtyřech sezónách strávených v Serii B, nicméně celou ligu vyhrálo a v minulém kole ukázalo, že ho není radno podceňovat.

I Ciociari zcela zaskočili silnou Atalantu a zvítězili 2:1. Špatný výkon nepředvedli ani proti mistrovské Neapoli a tak je dobré se před nimi mít na pozoru. Na lavičce působí trenér Di Francesco, jenž v nejvyšší soutěži už působil a v minulosti vedl Sassuolo nebo AS Řím.

Udinese se střetne s Frosinone poprvé od května 2019. Tehdy "Zebry" na půdě soupeře vyhrály 3:1 a stvrdily jeho sestup z nejvyšší soutěže. "Frosinone je tým, který ukázal, že má jasnou identitu a Eusébio Di Francesco je vždy připravený trenér. Hrají s nadšením a zaslouženě vyhráli Serii B," prohlásil na adresu hostů kouč Andrea Sottil.

Udine trápí v úvodu sezony marodka a ani na sobotu není tým trenéra Sottila kompletní. Chybějí Pafundi, Masina, Brenner, Ehizibue a Deulofeu. Oproti tomu působí Frosinone svěže a jedinou absenci představuje Kalaj.

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Kabasele, Bijol, Perez - Joao Ferreira, Samardžić, Walace, Lovrić, Kamara - Thauvin, Lucca

Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Turati - Oyono, Monterisi, Romagnoli, Marchizza - Gelli, Mazzitelli, Barrenechea, Baez - Cheddira

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.93 - 3.55 - 4.38

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Bologna FC - Cagliari Calcio

sobota 18:30

Sobotní podvečer bude pro Bolognu příležitostí trochu si ulevit od náročných a slavných soupeřů, protože na půdu Felsinei dorazí Cagliari. Nováček ze Sardinie má sice stejný počet bodů na kontě jako jeho hostitel, ale zatím stále čeká na první vstřelenou branku.

Bologna by ráda reagovala na minulý zápas, který má pro ni hořkou pachuť. Remizovala sice se slovutným Juventusem, což by před zápasem zřejmě brala všemi deseti, jenže měla i na víc. A po právu se cítí ukřivděna, protože ji sudí Marco Di Bello několika výroky poškodil. On to z jeho strany nebyl povedený zápas ani pro jednu stranu, však si také pár týdnů od pískání odpočine. Ale především situace, kdy neodpískal penaltu pro Bolognu v 71. minutě a faulu na Ndoye vyvolala v Itálii hodně divoké reakce.

Trenér Thiago Motta může před tímto duelem cítit částečnou naději na body alespoň díky domácímu prostředí. Faktem je, že ze Stadio Renato Dall'Ara si Cagliari odvezlo tři body domů naposledy v roce 2010 a od té doby je spíš přenechává domácímu výběru. Ten půjde v sobotu do akce bez obránce Soumaora, zatímco Cagliari má marodku přeci jen širší. Zcela fit není Pavoletti, mimo hru jsou i Rog, Mancosu nebo Lapadula.

Cagliari vstoupilo do sezony po roční odmlce sympaticky a remizovalo s turínským FC. Minule už si ale neporadilo s Interem a první domácí utkání mu pořádně zhořklo. Kromě jasné dominance Nerazzurri nedokázalo Cagliari čelit brankám Dumfriese s Martínezem a padlo o dvě branky. Na první vstřelenou branku nového ročníku proto stále čeká. Trenér Claudio Ranieri ale věří, že své mužstvo nakonec dokáže dovést až k záchraně. Sardinský celek působil před loňským pádem do druhé ligy v té první šest let za sebou.

Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Posch, Beukema, Lucumì, Lykogiannis - Aebischer, Moro - Orsolini, Ferguson, Ndoye - Zirkzee

Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Radunović - Zappa, Dossena, Obert, Augello - Nández, Makoumbou, Sulemana, Azzi - Luvumbo, Šomurodov

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.81 - 3.82 - 4.68

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

SSC Neapol - SS Lazio

sobota 20:45

V Serii A najdeme před začátkem třetího kola jen tři týmy, které jsou stále potupně bez bodu. A jedním z nich je překvapivě loňský vicemistr, Lazio. V sobotu večer bude chtít tuhle bilanci změnit, jenže ho čeká velmi náročný úkol. Biancocelesti se totiž podívají právě na půdu jediného týmu, který byl loni lepší než oni. Do Neapole.

Neapol si v minulém ročníku zajistila po velmi dlouhém čekání mistrovské Scudetto a po většinu roku prakticky neměla konkurenci. Svůj náskok rychle načerpala a tentokrát se jí vyhnulo i klasické zaškobrtnutí a slábnutí, které na ni ke konci ligy většinou přichází. Od svého nejbližšího pronásledovatele si nakonec udržela odstup celých šestnácti bodů. Tím týmem bylo římské Lazio.

S ním už Neapol sehrála mnoho památných a atraktivních utkání, oba týmy se dlouhodobě profilují jako ofenzivně smýšlející mužstva. Většinou se ale jeden z nich raduje z výhry, o remízy moc často nezavadíme. V rámci první italské ligy se remíza mezi Neapolí a Laziem neudála už od 5. listopadu 2016! Tehdy seděl na lavičce Partenopei právě současný kouč Lazia Maurizio Sarri. Od té doby odehrála obě mužstva třináct vzájemných utkání, z nichž desetkrát se radoval z výhry právě celek z Kampánie.

Ten má i současnou sezonu a tedy jízdu za obhajobou titulu skvěle rozjetou. Na začátku sezony si podle očekávání poradil s Frosinone a minule navázal plynule výhrou nad Sassuolem. Se skóre 5:1 je stoprocentní a v tuto chvíli se nachází na druhé příčce za vedoucím AC Milán, jenž dal o jednu branku víc. Gólově se opět vrátil do plné síly Victor Osimhen, který je momentálně už na třech zásazích.

Neapolský celek má tu výhodu, že je prakticky kompletní, žádné vynucené absence z hlediska karet nemá. A mnoho lidí asi bude zvědavých na střet nového trenéra Rudiho Garcii s mužem, který je s neapolskou lavičkou spojen v moderní době asi nejvíc. Maurizio Sarri trénoval Neapol v letech 2015 až 2018 a zanechal v ní jasný otisk. Kromě toho, že si udržoval bodový zisk 2,16 bodů na zápas (jeho nejlepší statistika v kariéře), hrál s ní skvělý fotbal.

"Sarriball" se nyní snaží implementovat do hlav hráčů Lazia, ale zatím se mu to v této sezoně daří o poznání hůř než v té minulé. Lazio prohrálo zatím oba své zápasy, po porážce od Lecce si s ním minule poradil i nováček z Janova a dokonce od Lazia neinkasoval. Góly má v římském dresu dlouhodobě na starosti především Ciro Immobile a jde mu to fantasticky. Pokud teď nastoupí, připíše si svůj jubilejní tří stý start ve všech soutěžích. A za tu dobu se podílel na enormních 246 gólech svého týmu!

SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Juan Jesus, Olivera - Anguissa, Lobotka, Zieliński - Politano, Osimhen, Kvaracchelija

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Lazzari, Casale, Romagnoli, Marušić - Kamada, Cataldi, Luis Alberto - Felipe Anderson, Immobile, Zaccagni

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 4.13 - 5.38

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - AC Monza Brianza

sobota 20:45

Atalanta i letos bude bojovat hodně vysoko, jak jsme na ni poslední roky zvyklí. Takže start, který Gasperiniho svěřenci prožívají, momentálně není rozhodně příliš pozitivní. Vylepšit si své postavení můžou hráči La Dea už s Monzou, která se k nim podívá už v sobotu večer.

Orobici zrovna nezáří. Hned na úvod si sice poradili se Sassuolem docela jasně 2:0, jenže v minulém kole vůbec nepodali dobrý výkon. Ligový nováček z Frosinone totiž zcela nečekaně dokázal jejich vzájemné utkání dovést do vítězného cíle a porazil slavnějšího soka 2:1. Jedna výhra a jedna porážka v úvodních dvou kolech není něco, na co by byli fanoušci La Dea zvyklí. V posledních devíti letech se jim totiž jen dvakrát stalo, že by si za první tři kola připsali víc než jednu porážku.

Na Gewiss Stadium v Bergamu se ale nyní objeví Monza a na tu mají místní velmi dobré vzpomínky. Atalanta totiž dokázala Monzu v minulém ročníku porazit v obou případech a to ještě s velmi impresivním skóre 7:2! Trenér Gasperini ale tentokrát obměnil své útočné věže a dost možná bude nucen nastoupit jen se Scamaccou a Murielem. Trio Hateboer, Palomino a El Bilal je zraněné. Hosté zase nemohou počítat s Bettellou a D’Ambrosiem.

Monza taky přes léto razantně obměnila tvář, i když se jí povedlo zachovat většinu opor. Od nového ročníku, prvního "vzpomínkového" po zesnulém prezidentu Berlusconim, si v Monze slibují velké věci. Minimálně vyrovnání loňské jedenácté příčky. Po úvodní porážce od milánského Interu si v minulém kole Monza vylepšila chuť, když se jí díky dvěma gólům talentovaného mladíka Colpaniho povedlo porazit Empoli. To prozatím stačí na deváté místo, o skóre právě za Atalantou.

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Musso - Djimsiti, Scalvini, Kolašinac - Zappacosta, De Roon, Éderson, Ruggeri - Koopmeiners - De Ketelaere, Scamacca

AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Di Gregorio - Izzo, Pablo Marì, Caldirola - Birindelli, Pessina, Gagliardini, Ciurria - Colpani, Caprari - Mota

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 4.11 - 4.85

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Hellas Verona

pátek 18:30

Hellas vstoupil do sezony naprosto fantasticky a bude chtít zůstat stoprocentní. V přímém rozporu se nachází forma Sassuola, kterému se zatím nedaří absolutně nic. Jak dopadne přímý střet těchto dvou mužstev?

Poslední dobou se ze střetů mezi Hellasem Verona a Sassuolem stává záruka branek. Jen za pět minulých vzájemných utkání si oba týmy udržují solidní průměr a pokaždé padly aspoň tři góly v zápase. Tentokrát se bude muset vytáhnout především domácí mužstvo, aby tato bilance zůstala zachována. Protože úvod do sezony se Neroverdi absolutně nepovedl a doposud nenajdeme v Itálii mužstvo s horším skóre.

Sassuolo dlí po dvou odehraných duelech až na posledním místě tabulky a ještě ani jednou se mu nepovedlo dát gól! Ani jeho obrana ale není zárukou neprůchodnosti, protože inkasovala už čtyřikrát. Svěřenci trenéra Dionisiho ale na druhou stranu soupeřili s těžkými protivníky, protože po úvodním duelu s Atalantou si je minule podal i čerstvý mistr z Neapole.

Hellas v minulém ročníku utekl jen těsně hrobníkovi z lopaty a přes léto se činil. Že ale bude mít až tak dobro formu, to čekal jen málokdo. Nejdřív si poradil s Empoli a následně zaskočil i silný AS Řím! Zatím tedy trenér Baroni může být naprosto spokojen a plánovat, jak si poradí se Sassuolem, jemuž bude chybět mozek záložní řady Maxime López. Hellas nicméně také nebyl ušetřen absencí, zejména vykartovaný stoper Hien bude hodně chybět.

US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Toljan, Erlić, Viti, Viña - Boloca, Henrique - Defrel, Bajrami, Laurienté - Pinamonti

Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipò - Coppola, Magnani, Dawidowicz - Faraoni, Hongla, Duda, Doig - Mboula, Ngonge - Bonazzoli

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.99 - 3.72 - 3.90

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

AS Řím - AC Milán

pátek 20:45

Už páteční předehrávka italské Serie A nabídne velký šlágr. Do věčného města zavítá AC Milán, aby zde navázal na výhry z předchozích dvou kol. Římané zatím na výhru čekají a aby se jí dočkali, angažovali do svých řad belgického útočníka Romelua Lukakua. Bývalý kanonýr Interu už bude připraven.

Romelu Lukaku zavítal do italské metropole na roční hostování a jeho hlavním úkolem bude dostat AS Řím do boje o titul. Soutěž z působení v Interu pochopitelně zná a v ročníku 2020/2021 byl hlavním strůjcem vítězství Scudetta v dresu Nerazzurri.

Na titul čekají v Římě už hodně dlouho a minimálně v úvodních dvou kolech to na změnu nevypadá. "Vlci" jenom remizovali na Stadio Olimpico se Salernitanou 2:2 a ve Veroně dokonce 1:2 prohráli. Jako favorita na titul nevidí Římany ani legenda Francesco Totti: "Samozřejmě mě to mrzí a bolí to, protože bych chtěl vidět Římany mnohem výše v tabulce, ale ještě se může stát cokoliv. Hlavním cílem je návrat do Ligy mistrů. O Scudettu mluvit nebudu, musíme být realisté."

Pro ambiciózního Josého Mourinha to není zrovna dobrá zpráva, nicméně sezona je pořád na začátku a proti Milánu se to může změnit.

Rossoneri zažívají zcela odlišný start a ve dvou kolech získali plný počet bodů. Při vší úctě k Boloni a Turínu bude AS Řím první výraznější zatěžkávající zkouškou. "Každý zápas je důležitý, jsme Milán a hrajeme tak, abychom vyhrávali. Římané mají jen jeden bod, ale je to silný tým, jejich statistiky v prvních dvou zápasech byly dobré, ale my chceme navázat na dvě vítězství v řadě. Protivníci se sice mění, ale my si chceme zachovat svojí identitu," prohlásil na tiskové konferenci Stefano Pioli.

Milán v létě vydatně posiloval a jak už bylo řečeno, velké jméno přivedl i AS Řím. Romelu Lukaku v milánských derby většinou exceloval a pokud nastoupí, určitě bude představovat hrozbu. "Jsou silní i bez Dybaly a Lukakua. Je to organizovaný a fyzicky dobře připravený tým. Musíme být nachystáni. Lukaku je důležitým podpisem, ale uvidíme, co se stane na hřišti," dodal milánský kouč.

AS Řím by potřeboval výhru nad silným protivníkem a zvláště nad Milánem, který od listopadu 2019 ani jednou neporazil. Od té doby milánští na Stadio Olimpico dvakrát vyhráli a jednou remizovali.

Dybala i Lukaku by měli být připraveni zasáhnout do hry, od první minuty to ale zřejmě nebude. Domácím pak budou scházet Abraham, Kumbulla a Sanches. Pokud jde o Milán, ten hlásí jen jednu absenci, kterou je záložník Bennacer.

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Rui Patricio - Mancini, Smalling, Llorente - Kristensen, Pellegrini, Cristante, Aouar, Zalewski - El Shaarawy, Belotti

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Maignan - Calabria, Thiaw, Tomori, Theo Hernández - Loftus-Cheek, Krunić - Reijnders, Pulišić, Leao - Giroud

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.97 - 2.99 - 2.83

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
AC Milán
2
2
0
0
6 : 1
6
2
SSC Neapol
2
2
0
0
5 : 1
6
3
Inter Milán
2
2
0
0
4 : 0
6
4
Hellas Verona
2
2
0
0
3 : 1
6
5
ACF Fiorentina
2
1
1
0
6 : 3
4
6
Juventus FC
2
1
1
0
4 : 1
4
7
US Lecce
2
1
1
0
4 : 3
4
8
Atalanta Bergamo
2
1
0
1
3 : 2
3
9
AC Monza Brianza
2
1
0
1
2 : 2
3
10
Frosinone Calcio
2
1
0
1
3 : 4
3
11
Janov CFC
2
1
0
1
2 : 4
3
12
Salernitana Calcio
2
0
2
0
3 : 3
2
13
AS Řím
2
0
1
1
3 : 4
1
14
Bologna FC
2
0
1
1
1 : 3
1
15
Cagliari Calcio
2
0
1
1
0 : 2
1
16
Udinese Calcio
2
0
1
1
1 : 4
1
Turín FC
2
0
1
1
1 : 4
1
18
SS Lazio
2
0
0
2
1 : 3
0
19
Empoli FC
2
0
0
2
0 : 3
0
20
US Sassuolo
2
0
0
2
0 : 4
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (133)

Přidat komentář
Largo

Forza Roma!

Reagovat
Rox

0:2 na pohodu (Leao, Tomori)

Reagovat
Votas

Klaasen je prý už v Miláně na zdravotní prohlídce a měl by být zadarmo na dva roky. Takže Asllani asi na hostovačku...čekám Monzu. Nebo Henrikovo koleno nestačilo jenom úplně zaledovat a bude o berlích. Každopádně je to prdel tady to skládání zálohy, když si člověk vzpomene na časy, kdy tam vedle sebe pobíhali kreativní velikáni jako Medel, M´Vila, Kuzmanović a Melo.

Reagovat
maras93

Věřím, že Lukaku dobře zachytá a vyhrajeme

Reagovat
Recoba Inter

Jsi trapný

Reagovat
maras93

Ok, to mě mrzí

Reagovat
Recoba Inter

A navíc hloupý

Reagovat
maras93

Ok

Reagovat
Recoba Inter

Ok

Reagovat
Alberto Aquilani

Čisto teoreticky, dostaneme poriadny výprask, Friedkinom dôjde trpezlivosť a vezmú Conteho, nebol by som nasraný

Reagovat
Eichel

a budú na to financie? Conte bude chcieť raketu

Reagovat
danko10

Zachrániť nás dnes môže iba to oranisko na Olimpicu, alebo fakt, že to Leao a spol vyhrajú v hlavách už pred zápasom. Ak nie, tak, vzhľadom na to, čo predvádza obrana, dostaneme štyri.

Reagovat
GEGE

To je totální tragédie co se děje kolem těch útočníků... Arnautovic byl totální dělo oproti tomu co se teď honí za jména ...to měl zrovna zůstat Origi nebo Colombo...

Reagovat
maras93

Úplně v klidu bych si nechal Colomba.

Reagovat
GEGE

On na to asi úplně mít bohužel nebude jinak by mu Pioli tu šanci dal...i když fyzicky vypadá dobře tak to bude asi další hráč typu Petagna nebo Cutrone který se časem uklidí do 2 ligy...Loni střídal v Lecce dobré zápasy ze špatnými a v Monze bude mít cestu do základu taky složitou...z nějakého důvodu se ti mladí italští útočníci nemůžou pořádně prosadit...

Reagovat
maras93

Může být, ale nejsem si jistej, že s tím co se skloňuje to bude lepší. Takhle jsme mohli dát šanci alespoň mladému Italovi a odchovanci. Namísto toho se skloňuje Mir ze Sevilly, Daka se nestíhá. Ani jeden není žádné terno. Vypadá to, že se budeme zase spoléhat jen na Girouda a doufat, že vydrží co nejvíc zápasů.

Upřímně doufám, že se tohle za rok vyřeší natáhnutím J. Davida k nám, ale to je jen momentální zbožné přání.

Reagovat
GEGE

Však jo taky bych si radši nechal průměrného odchovance než tahat průměrného a dražšího cizince...

Reagovat
maras93

Reagovat
smazaný uživatel

Pokračuje ofenzivní smršť Mouroballu, 3:3, my dáme tři hlavou.

Reagovat
Raffaello

To jsou kašpaři

Reagovat
LesyJePan

Žiruuuuud!

Reagovat
bobis21

Takový nesmysl bych čekal o nějakého dorostence, ne od golmana v předdůchodovém věku

Reagovat
$dolar$

To nikoho v Rime nenapadlo pritahnout golmana? Vsak to je uplna parodie, co kazdy kolo Patricio predvadi.

Reagovat
smazaný uživatel

Mou nejspíš něco dluží Mendesovi.

Reagovat
Salfovic

Za co byla ta penalta ?

Reagovat
maras93

RLC chtěl dorazet a Patricio mu tam strcil nohu

Reagovat
Salfovic

Tak to mi přijde celkem přísný, ten domácí by ten míč i bez toho stačil odkopnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Savi

Jasná

Reagovat
bobis21
Reagovat
Salfovic

Dík. Já to nestihl, tak jsem to pak viděl jen na krátkém videu na redditu a nechápal.

Reagovat
Godwinson

Je smutný sledovat takový šlágr s tak špatnými hráči. A ještě s totálně tragickým Římem.

Reagovat
stuff

Mam nejaku choru dlhodobu slabost pre Joseho. Paci sa mi jeho showka. Ale toto je neuveritelna bieda. Tam nie je vobec nic. A to pozeravam pravidelne juve

Reagovat
Alberto Aquilani

Chcem sa ospravedlniť hipstovi že som vravel, že jeho fotbal bolo to najhoršie čo som kedy videl. Toto je o 2 leveli inde. Síce vravím, že tá minulosezónna jazda EL bol ten najlepší Rím v Európe aký som zažil, ale v lige je to totálna bieda a už stačilo. Kiežby José skončil a prišiel to nejak zachrániť Conte.

Reagovat
danko10

Pekné. Moc pekné. Sme zostupoví.

Reagovat
Lech

Hosi tam neni nic tpc

Reagovat
Salfovic

Já fakt nechápu fanoušky Říma, pravidelně chodit na takovou mrdku a ještě být vlastně spokojen.

Reagovat
Maritazzi

Já jsem tak rád, že aspoň racionálně jsem se rozhodl letět až zejtra. Pod timhle hovadem to nemá absolutně žádnej smysl. Tohle prokoukl naprosto každej kromě italskejch magorů a dolara, kterej si myslí, že to je kvůli Patriciovi (ačkoliv to, že je pořád v bráně je taky bizár). Tam jsou všichni naprosto mimo, nikdo neví, kde stát, jak založit útok, ale tak máme Lukakua že jo.

Reagovat
GEGE

Solidní dominance. Roma neměla vůbec nic ale chce to pojistit, víme co dokážou jejich standartky...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
$dolar$

Celik

Reagovat
LesyJePan

Rafaaaaa

Reagovat
GEGE

To je zvíře BRAVO RAFA!

Reagovat
maras93

Klasickej Tomori. Trošku jsem se toho bál.

Reagovat
Rox

Je to škoda, proti Bologne dobrý, proti Turínu bezchybnej a možná i nejlepší na hřišit, proti Římu nenecháme AS v 11 lidech vystřelit a nakonec si vykoleduje červenou. Menší chyba Pioliho, měl ho stáhnout o půli nebo po druhým gólu, z tohohle týmu ale vyzařuje síla. Posílili jsme na postech, který nás trápili a hlavně máme šířku kádru. Základ úžasnej, na lavičce nejdražší posila Chukwu, Okafor, Musah, vrátí se Bennacer, věřím, že PSG bude proti nám mít velký problémy ve skupině. Jen tak dál

Reagovat
Savi

Pry ho Pioli dle svych slov chtel uz stahnout, ale vyfasoval kartu o par minut driv nez to stihl. Rikal ze to byla jeho (Pioliho) chyba.

Reagovat
maras93

Souhlasím. Bylo jasný, že to na něj budou hrát a tuším, že uz tam nějaký faul měl předtím, tak jsem doufal že bude opatrnější a že ho Pioli sundá. Po ty červený jsem byl posranej, že to dopadne jak loni, kdy jsme vedli 2:0 a pak dostal červenou Theo a byla z toho remíza. AS srovnavalo pak ke konci zápasu.

Reagovat
maras93

Reagovat
Lech

Ostuda. Kolik dpc, 2 strely na branu za zapas?

Reagovat
AngryPrd

Toto je asi prvy krat, co som sledoval zapas proti AS v pohodicke a od 1 minuty som vedel, ze to urcite dame. Zo strany AS uplne zbytocna penalta ale spravne posudena, herny prejav ako ked sa 11 novych hracov prvy krat stretne a zacnu hrat. Jose to muzstvo uplne znicil. Uprimnu sustrast s fanusikmi AS, fakt mi to ich stare dobre muzstvo chyba ked proti nim hrame. Drzim vam palce aby ste sa z toho dostali, urcite aj s novym trenerom

Reagovat
danko10

Ktoré je to staré dobré mužstvo? Lebo Rím je tragikomický presne od momentu, keď skončil Spalletti.

Reagovat
Largo

Reagovat
AngryPrd

Presne to, alebo v case ked ich trenoval F.Capello.

Reagovat
stuff

Chvilu pod Rudim to bolo fajn

Reagovat
Largo

Jo, je to nedustojny utrpeni.

Reagovat
smazaný uživatel

Fucking disgrace.

Reagovat
mastakillah

Zieluuu

Reagovat
Martin9719

Piotro...

Reagovat
cresposuper

Stred Napoli mi pride oproti minulej sezone hodne priepustny a nekompaktny.

Reagovat
mastakillah

To je produktivita. Klobouček

Naštěstí offside

Reagovat
mastakillah

Naštěstí podruhé

Napotřetí to třeba vyjde …

Druhý poločas katastrofa z naší strany

Reagovat
Pipo123

Guendouzi !!!!!!!!!!!!!!! Krása, Neapol je lepšia, no vieme využiť naše šance, hlavne Kamada, jemu ten gol strašne pomôže.

Reagovat
GEGE

Lazio

Reagovat
El Matador

Reagovat
El Matador

Zajímavý, že hrajeme stejný ho*no jako proti lecce a Janovu najednou “dáme 4 góly”

Reagovat
Pipo123

Musí si to sadnúť, kvalita tam je, len v tej výstavbe útoku strašne chýba SMS, on vyhral a podržal veľké množstvo lôpt. Taký hráč tam nie, Alberto maká, ale je softík rovnako ako Kamada, ale Guendouzi to môže zmeniť, ten môže trošku suplovať hru SMS. Osobne si myslím že postupom času vytlačí práve Kamadu na lavičku. Btw Ciro je total v prdeli, ten musí ísť na lavičku, on už nemá nič okrem zakončenia.

Reagovat
El Matador

Já sem hodně zvědavej na Rovellu, kdy dostane minuty :)

Reagovat
mastakillah

Anguissa je dneska fakt mimo

Reagovat
GEGE

Alberto neskutečný šéf a Cataldi pod Sarrim taky slušné zlepšení.

Reagovat
Pipo123

Paradoxne na Cataldiho sa prvé kolá extrémne nadávalo, no dnes super, on Sarri na tejto pozícii zlepší každého.

Reagovat
vilp

Lobotka těch posledních 20 minut do defenzivy slušně nedával, bránění všech těch protiútoků Lazia se pro jistotu radši ani neúčastnil.

Reagovat
mastakillah

Parádní lekce z produktivity ze strany Lazia. Za ten výkon v druhém poločase si body opravdu nezasloužíme. Gratulace

Reagovat
Pipo123

Prvé zápasy nic moc, ale Alberto hraje dobre, hlavne bojuje, to je pre mňa teraz ten leader na trávniku, nie Ciro ale Alberto. Jemu paradoxne ten odchod SMS môže pomôcť, v minulej sezóne si tam trošku prekážali, aspoň v tom systéme čo sa hraje pod Sarrim

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Zark

Dneska Empoli dostane dardu

Reagovat
Forza_Inter

Reagovat
10

Gól klasicky přes Biraghiho

Reagovat
cresposuper

Paradny vykon zatial, to malo byt aspon 3-0

Reagovat
Rudy

Sance jsou, to je pozitivni Na muj vkus spousta poslapanych kotniku. Trochu to mirnit!

Reagovat
Rudy

Parada, jeste to muze byt pekna divocina 5:0

Reagovat
cresposuper

Italiano je taky Zeman bez vlasov nie je mozne, aby Fiorentina s tymto kadrom hrala ako tretoligovy tim

Reagovat
Tomanatura

Kazdy jeden vzajemny zapas ma Inter 10 tutovek.

Reagovat
10

mě úplně serou, to je úplně teplej fotbal

Reagovat
stuff

Kostic Gatti

Reagovat
mrtvej ofsajd

Sleduje někdo serii B?

Co to je to Catanzaro? Kde se vzalo?

Reagovat
Forza_Inter

maju slusny utok, ale dlhodobo nebudu podla mna stihat na kvalitnejsie teamy ako parma alebo spezia

Reagovat
cresposuper

Nechapem, jak moze mat Spezia s tym kadrom 1 bod a skore 3:7.

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
10

Nemám ty zápasy s Empoli rád. Když vidím jejich kombinace a technický schopnosti těch hráčů v porovnání s náma, tak se mi chce brečet. Zvlášť když jejich rozpočet na tu jedenáctku by pokryl plat možná tak Vlahoviće...

Reagovat
M11

Miretti je mimo.. ten nemuze hrat v zakladu

Reagovat
10

Přechod do útoku, míč na křídle a celá záloha na půlce v chůzi...

Reagovat
stuff

Jednoznacne najslabsi z tych "nasich mladych"

Reagovat
10

Technicky je na tom dobře, ale koncentrace a řešení na finální třetině hřiště je strašný. Měl jít hostovat, tohle mu nepomůže, že ho bude Max pravidelně střídat po prvním poločase...

Reagovat
Raffaello

Z těch tří - Rovella, Fagioli, Miretti - je jednoznačně nejslabší, což je ale jen tím, že není vyhraný. To už by možná měl lepší s Kájou a Soulem ve Frosinone.

Reagovat
10

Já si pro něj přál Empoli, v tom systému a kolektivu, s Fazzinim, Baldanzim, Cambiaghim a spol. by to bylo zajímavý sledovat.

Reagovat
Raffaello

Pomohlo by mu asi cokoliv, aby nebyl pod tlakem a pod Allegrim. Ale tohle mladé jádro Empoli by nebylo vůbec špatný.

Reagovat
M11

DANILO !!!

Reagovat
10

Danilo

Reagovat
stuff

Capitaaanoooo

Reagovat
Raffaello

Reagovat
10

No, ještě že jí nedal, Gatti s sebou seknul hodně komicky...

Reagovat
stuff

Reagovat
Raffaello

Reagovat
Alberto Aquilani

No téééda, som si vedomý toho, že sa mi to časom hrozne vypomstí, ale jak máme tendenciu zhadzovať ten náš káder, tak ja by som z tohto Juventusu až na Teka nebral nikoho. Podľa mňa na každom poste až na brankára máme minimálne vyrovnaného hráča.

No dobre, vzal by som ešte jedného z tých ich wingbeckov na ľavo a asi Rabiota miesto Pelega

A Allegriho miesto Moura

Reagovat
Raffaello

Vybrat si toho horšího z dvojice brankářů, to chce koule. Ale on kdokoliv je lepší než Patricio.

Allegri místo Josého? Jdi se vycpat. Vždyť to jsou pomalu dvojčata, oba ordinují děsnou bídu. Skočit z pod autobusu pod vlak není řešení.

Reagovat
10

Teď to Miretti udělal jako pán, škoda že to Fede takhle zajebal

Reagovat
danko10

Vlahović je podivín. Polovice súbojov sa nezúčastní a v druhej polovici si neodskočí od brániaceho hráča. Hlavne že sa tvári, že by potreboval lepšie puky. 80 miliónov… Trezeguet by ho zjedol.

Reagovat
10

Dušan brání stopery

Reagovat
10

Škoda Polpo

Reagovat
stuff

Zdravy Paul by bol najvacsia posila poslednych rokov

Reagovat
10
Reagovat
stuff

Reagovat
Raffaello

Reagovat
Kapřík

Já říkal, že nejlepší bude prodat Arabům.

Reagovat
M11

FEDE !!!

Reagovat
10

Fedeeeeeex

Reagovat
M11

Pochvala Milikovi, ze na nic necekal a hned sel s tou nahravkou nahoru

Reagovat
stuff

Neviem, kto ho tu minule tak strasne hejtil, ale kiezby ken mal destinu jeho schopnosti

Reagovat
10

Here we go again

Reagovat
stuff

Prave ty si sa, myslim, este krotil

Reagovat
10

já myslím toho Keana jinak Milikův fanoušek nejsem, on hraje dobře 2 měsíce v roce, to je takovej polskej Morata...

Reagovat
Kapřík

Ale teda o dost levnější.

Reagovat
Raffaello

Že mu občas něco vyjde, z něj nedělá v porovnání s ostatními skvělého hráče. Tvému oblíbenci Sissokovi taky občas něco vyšlo, i když byl většinu času trapnej.

Reagovat
stuff

V ziadnom pripadne nie s ostatnymi. Iba s Kenom. Suhlasim hore s desinou. Milik taky polsky Morata. Pridal by som mozno polsky Boriello/Matri/Gila. Jemne nadpriemerny utocnik, kery pravidelne dava goly, stal par korun a je ok s lavickou.

Ken neukazal este nikde nic a asi si to nemyslim len ja, ked z anglicka, kde dvacku stoji aj rohova zastavka, nikto nebol ochotny dat ponuku.

Sissoko ano, okrem prveho polroku bol slaby(ako zvysok timu), ale na rozdiel od Kena vedel aspon jednu vec, a to odoberat lopty.

Reagovat
Raffaello

Na tuhle pozici přicmrndávače si máš sehnat Itala, ideálně ve věku 18-23 let, a ne Poláka. Pokud to stavíš do pozice Kean vs Milik, vždycky Kean.

Plešatej vysmátej černoch z Francie, každý si maloval Makelelo a ono ouha. První půl rok byl jen hype lidí, kteří v něm chtěli vidět něco lepšího. Hrál tužku od začátku do konce. Ale měl vtipný momenty, rozhodně dokázal pobavit... Ty jsi na to odebírání míče hrozně zaměřený.

Reagovat
stuff

Ty zas na Talianov. Tiez si vyberiem na lavicku radsej Taliana. Ved nech prinesu Taliana na urovni Milika, budem rad. Ale nenecham nekvalitneho magora hrat len koli tomu, ze nemas rad Polakov

A ano, som stara skola, mam rad, ked sa superovi aspon niekto postavi do cesty v strede pola. Bo to, jak sa bez problemov chodi cez nas stred hriska, to je Eredivise.

Reagovat
Raffaello

To ale není nic proti Polákům, jen to není Ital no. Cizinec? Jen pokud je špička a má hrát základ. Na lavičce nemá cizinecká legie co pohledávat. Zvlášť pak levná pakáž z východu. Ale to je pořád dokola.

Hele, mám radši 1:0 než 5:3. Obrana je pro mě poezií. Ale Sissoko byl fakt tragéd a do toho měřítka posledních 5 let zálohy Juve krásně zapadá, byl by dalším blbcem v řadě.

Dneska jsem zjistil, že vice kapitán za Brazilcem je Rabiot. Ten klub je tak v hajzlu, že mu fakt může konkurovat jen AS.

Reagovat
stuff

Aj suhlasim aj nie. Klub ako juve by mal mat hrotaka c.2 nejakej kvality. Ak skrtneme Kena, ze sa tu nedohodneme, je nejaky Talos, kery by ponukal aspon podobny pomer cena/vykon jak Polak a bol dostupny?

Viem, ze proti Polakom zrejme nic nemas, len som si dovolil maly vtipek.

A ano, odobnostne je to v juve bieda, ale Guintoli a toto leto mi davaju nadej. Museli urobit vela smutnych krokov, ale za mna je to jedina cesta. V ita neviem, ci najdem nejaky top klub, ktory podla mna to robi dobre. Najma inter hned jak dojde zotrvacnost, podla mna skaredo narazi. Ac predalo dusu ajked po sportovej stranke to mozno pojde. Neapol stoji a pada na jednom cloveku, kery ked sa na to vysere, su spat v tretej.

Reagovat
stuff

Dalsie kolo bude zaujimave. Blba reprepauza

Reagovat
10

Střídající hráči skvěle

Reagovat
Raffaello

Cambiasso ukázal za 20 minut víc než trapnej Kostič za 70 minut.

Reagovat
10

Kostić navázal tam, kde skončil minulou sezonu. Pokud měl ukázat, že byla chyba přemýšlet o jeho prodeji, tak se mu to fakt nepovedlo...on i Weah na druhý straně je proti McK výrazný rozdíl.

Cambiaso se ale rychle stává oblíbencem, nuovo Spina.

Reagovat
Raffaello

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele