Ruská Premier Liga souhrn - 9. kolo

06.05.2008, 19:34, aktualizováno 07.05.2008, 20:30
Komentáře a souhrny
CSKA Moskva si z Tomsku veze jenom bod za remízu 0:0. Rubin Kazaň dokázal otočit utkání na půdě FK Moskva. Spartak Moskva v divokém utkání přestřílel Šinnik Jaroslavl. Vladivostok nepotvrdil roli favorita a doma podlehl Nalčiku. Amkar Perm těsně přehrál Saturn a dostal se na třetí místo v tabulce. FK Chimki zůstavá poslední po porážce od Grozného, kterou zařídil slovenský bek Zabavník. Samara ukradla cenný bod z půdy moskevského Dinama...

Spartak Moskva - Šinnik Jaroslavl 4:2

06.05.2008 16:45

Góly: 14. Mozart (pen.), 34. Ricardo Silva (vl.), 64. Welliton, 79. Roman Pavljučenko - 11. Roman Monarev, 61. Ricardo Silva

Šest branek padlo v duelu Spartak Moskva – Šinnik Jaroslavl. Domácí zvítězili 4:2 a potvrdili vzestup formy.

Už v 11. minutě se dostali hosté do vedení, po fatálním nedorozumění zadáků Spartaku otevřel skóre Monarev. Vyrovnání na sebe však nenechalo dlouho čekat, po faulu Basta na Maidanu proměnil pokutový kop brazilský záložník Mozart.

V 34. minutě se dostal Spartak do vedení, z pravé strany zaútočil Jiránek a jeho přihrávku do pokutového území si nešťastně zrazil do sítě Ricardo Silva. Spartak měl kontrolu nad míčem, ale větší příležitosti si nevytvářel. Hosté se nezalekli papírové síly moskevského celku a čas od času vystrkovali růžky, především Bojarincev na pravé straně dělal zadákům Spartaku problémy. Šinnik však doplatil na hrubky v obraně, v závěru poločasu se ocitl Welliton v souboji jeden na jednoho proti Djordjevičovi, který následně zatáhl za záchranou brzdu a sudí Dorošenko ho po druhé žluté kartě vyloučil.

V druhém poločase Spartak zavřel svého soupeře na vlastní polovině, ale byl to Šinnik, kdo se radoval z branky, Ricardo Silva v 61. minutě napravil své zaváhání a po skvěle zahrané standardce z kopačky Bojarinceva překonal hlavou Pletikosu. Hlavičkou se však nemýlil ani momentálně nejlepší střelec soutěže, brazilský útočník Welliton, a vrátil Spartaku vedení - 3:2.

Inkasovaný gól Šinnik nesrazil, svěřenci Ivana Ljacha se tlačili směrem k brance Pletikosy, zároveň však nechávali v defenzívě otevřené vrátka. Další pohroma postihla Šinnik v 78. minutě, Kudrjašov brutálně fauloval Pavlenka a dostal rovnou červenou kartu. Aby toho nebylo málo, z následného přímého kopu se z třiceti metrů trefil střídající kanonýr Spartaku Pavljučenko. Gól jde také na vrub Stepanova, který při střele doprostřed zaspal. Čtvrtá branka definitivně srazila Šinnik do kolen. Spartak si připsal druhé vítězství v řadě a potvrdil výsledkový i herní vzestup, Šinnik sice nezískal ani bod, ale s favoritem odehrál vyrovnanou partii a za svůj výkon se nemusí stydět.

Více informací k zápasu

FK Moskva - Rubin Kazaň 1:2

06.05.2008 17:30

Góly: 34. Vitalij Kalešin - 61. Hasan Kabze, 88. Aleksandr Rjazancev

Fotbalisté FK Moskva se sice díky brance Kalešina dostali do vedení, ale nakonec na domácím stadionu Eduarda Strelcova neuhráli ani bod. Rubin může děkovat náhradníkům, vítězství 2:1 mu vystřílelo duo Kabze a Rjazancev.

Zajímavé utkání na vlastní oči sledoval lodivod ruské reprezentace Guus Hiddink. Domácí posílení vítězstvím v Nalčiku vstoupili do zápasu aktivně, nebezpečné bylo především útočné duo Bracamonte a Adamov. Poprvé v zápase dal o sobě výrazně vědět horký kandidát do ruské reprezentace Sergej Semak, ale mířil vedle.

Za celý první poločas se obrana Moskvy dopustila jediné chyby, kterého ale dvojice Semak, Karadeniz nepotrestala. Moskevští zahrozili v podobě střely Bystrova, kterou Kozko s námahou zneškodnil. V 33. minutě se FK Moskva dostalo do vedení, Kalešin na pravé straně obehrál Šaronova a levou nohou poslal nechytatelnou bombu na vzdálenější tyč, Kozko se natahoval marně. Tým Olega Blochina si gól za svou aktivitu zasloužil, Rubin útočil jen sporadicky.

Granátově červeným se lepí smůla na paty, minutu před koncem první půle se zranil útočník Bracamonte, kterého nahradil jeho krajan Maxi Lopéz.

Do druhého dějství nastoupil Rubin jako vyměněný, Kurban Berdijev přinutil své svěřence k větší aktivitě směrem dopředu, do druhého poločasu nastoupila dvojice útočníků Savo Miloševič, Hasan Kabze. Druhý jmenovaný v 60. minutě vyrovnal, když využil přesnou přihrávku Semaka. Při sprintu si však natáhl sval a musel být vystřídán Rjazancevem.

V 65. minutě předvedl Kozko fantastický zákrok proti střele Godunoka. Poté došlo k mýlce rozhodčích, Maxi Lopéz se vyhnul ofsajdové pasti a přihrál přesně na Jopa, polský zadák rozvlnil síť, ale pomezní nesprávně signalizoval ofsajd. Na druhé straně barikády mohl udeřit Savo Miloševič, když unikal na gólmana Ževnova, v koncovce však selhal, na svou první branku v dresu Kazaně si tak bude muset ještě počkat.

A přece jenom se Rubin dočkal vítězné branky, minutu před koncem normální hrací doby se prosadil Rjazancev, který se dostal na hřiště díky zranění střelce vyrovnávajícího gólu Turka Kabzeho. Ve zbývajícím čase si Rubin pohlídal vedení a po víkendové prohře opět ukázal svoji sílu a upevnil si vedení v lize. Vyhrál osmý z devíti zápasů.

Více informací k zápasu

Luč-Energija Vladivostok - Spartak Nalčik 0:2

07.05.2008 10:00

Góly: 58. Ricardo Baiano, 90. Kirill Kočubej

Vladivostok nevyhrál už sedmý zápas v řadě a zůstává na předposledním místě tabulky. Ve středečním utkání podlehl na svém hřišti Spartaku Nalčik 0:2. Branky hostů vstřelili Ricardo a Kočubej.

Utkání se hrálo na velmi nekvalitním trávníku, který fotbalové hřiště zrovna nepřipomínal. I tento faktor kvalitě hry rozhodně neprospěl. První šanci zápasu měl záložník hostů Geterjev, ale jeho střela mířila mimo branku. O několik chvil později udělal velkou chybu obránce Vladivostoku Novkovič, ale Kalimullin poslal svůj projektil vysoko nad svatyni domácích. Dobrou příležitost měl po standardní situaci Gogua, ale jeho pokusu scházela přesnost.

Hned v úvodu druhé půle nebezpečně zahrozil hostující Dzachišev, ale s jeho hlavičkou si Čech poradil. Spartak využil své herní převahy v 58. minutě, kdy se gólově prosadil Ricardo. Domácí si za druhý poločas vypracovali jednu z vážnějších šancí, ale střídající Lanko jen o několik centimetrů minul branku hostů. Definitivní tečku za utkání udělal Kočubej, který z rychlého protiútoku uklidil míč přesně k tyči. Hosté si tak na své konto připsali tři body za zasloužené vítězství 2:0.

Více informací k zápasu

Tom Tomsk - CSKA Moskva 0:0

07.05.2008 14:00

Góly: -

CSKA Moskva jenom remizovalo v Tomsku a čelo tabulky se mu opět o něco vzdálilo. Klub z hlavního města se sice může pyšnit nejlepší obranou v lize, ta ovšem ostře kontrastuje s nejhorším útokem. Výsledek 0:0 tak příliš lidí nepřekvapil.

Hosté začali aktivněji a v úvodu se připomněly dvě jejich brazilské hvězdy - nejprve Vagner Love mířil nepřesně a poté zahrozil také Jo, tomu ovšem byl odmáván ofsajd. Hned první šance Tomsku málem znamenala vedení, jenomže proti Archipovovi se vyznamenal Akinfejev.

První půle jinak příliš zajímavých momentů nepřinesla a oba trenéři tak během poločasové přestávky sáhli ke střídání. Příchody Strojeva a Dudua ovšem hru příliš neoživily. Šance se začaly množit až s blížícím se závěrem. V té první byl blízko ke skórování Jo, jemuž chyběly centimetry. Na druhé straně pak domácí podnikli rychlý brejk a Akinfejev měl práci po střele Klimova.

V závěrečné desetiminutovce na sebe nejvíce upozornili oba trenéři, kteří se marně snažili své svěřence vyburcovat k lepšímu výkonu. Domácí se již soustředili výhradně na udržení bezbrankového stavu a to se jim také podařilo, CSKA tak zaznamenalo další ztrátu.

Více informací k zápasu

Amkar Perm - FK Saturn 1:0

07.05.2008 16:15

Góly: 37. Ivan Starkov

Po čtyřech zápasech bez prohry tentokrát Saturn nestačil na rozjetý Perm. Ten už v prvním poločase rozhodl o své jednogólové výhře a posunul se tak na třetí místo.

Hostující tým v letošní sezóně zatím nepodává moc dobré výkony a když už se zdálo, že je jeho krize zažehnána, přišla dnešní nepříjemná porážka. Míč za záda bývalého českého reprezentanta Antonína Kinského poslal již v 38. minutě domácí záložník Ivan Starkov. Saturn na nepříjemně vyvíjející se stav už zareagovat nedokázal a z Permu odjíždí s prázdnou.

Oba týmy vstoupily do utkání poměrně opatrně, více ze hry však měl Saturn. Hosté se ale proti domácí obraně nemohli téměř prosadit, a tak Perm udeřil. Predrag Šikimič připravil pozici pro dnešního jediného střelce Starkova a ten svou příležitost přetavil v branku.

Saturn ovšem začal po změně stran velmi aktivně a měli hned dvě příležitosti. Nejprve zkoušel štěstí z velké vzdálenosti Pejev a zanedlouho také Martin Kušev. Ani jeden z nich ovšem na gólmana Gabulova nevyzrál. Také Perm však nic kloudného nevymyslel, a proto konečný výsledek utkání zní 1:0 pro Amkar.

Více informací k zápasu

FK Chimki - Těrek Groznyj 0:1

07.05.2008 17:00

Góly: 77. Radoslav Zabavnik

Slovenský zadák Radoslav Zabavník rozhodl o výhře Těreku Groznyj na půdě posledních Chimek. Čečenské mužstvo zvítězilo nejtěsnějším možným rozdílem - 1:0.

V 17. minutě vyhrál útočník Chimek Vladimir Bajramov hlavičkový souboj s obráncem Těreku a orazítkoval břevno, v koncovce neuspěl ani nejlepší střelec FK Chimki Eldar Nizamutdinov, ve stoprocentní šanci mířil jen do tyče. Známé nepsané pravidlo nedáš – dostaneš, se tentokrát nepotvrdilo. Těrek si sice vytvořil několik nadějných příležitostí, ale nepřesnost a smůla jim nedovolila vstřelit branku. První poločas skončil bez branek.

V 78. minutě přišel rozhodující moment celého zápasu. Roman Berezovskij vyrazil míč před sebe a dobíhající Radoslav Zabavník dopravil míč do sítě podmoskevského klubu. Ve zbývajícím čase se Chimkám nepodařilo převzít iniciativu a do šancí se nedostávali.

Těrek zvítězil poprvé v této sezóně venku a může se těšit z umístění v klidném středu tabulky. FK Chimki zůstávají poslední.

Více informací k zápasu

Dinamo Moskva - Křídla Sovětů Samara 2:2

07.05.2008 18:30

Góly: 2. Aleksandr Keržakov, 77. Cvetan Genkov - 67. Andrej Tichonov, 90. Sergej Budylin

Gólem Budylina v 90. minutě přišlo Dynamo Moskva o výhru nad Krylja Sovětov Samara. Modrobílí se museli smířit s remízou 2:2, nezvítězili ve čtyřech po sobě jdoucích ligových duelech v řadě.

V základní sestavě hostujícího týmu se objevil poprvé v této sezóně Jiří Jarošík. Diváci na Dinamo stadionu se ani nestačili pořádně usadit a už ve 2. minutě je rozradostnil svou druhou brankou v sezóně kanonýr Keržakov. Po přihrávce Kombarova na bližší tyč dopravil míč za záda Lobose. Další útok Dinama mohl skončit gólem o několik minut později, Danni se odhodlal k individuálnímu průniku, ale v koncovce neuspěl. Další šanci domácích z kopačky Semšova zlikvidoval připravený Lobos.

Také hostující Samara o sobě dala vědět a to především díky rychlému přechodu do útoku. Střelecký pokus Bobera těsně minul tyč. Dal o sobě vědět i Jiří Jarošík, který pro změnu střílel nad. Starosti trenérovi domácích přidělalo zranění Granata, kterého musel nahradit Klimavičius.

Rodily se další příležitosti, Savin střílel těsně nad břevno. Na druhé straně barikády stojí za zmínku sólo Keržakova, který rozebral dva obránce, ale na Bootha si už nepřišel.

Dinamo chtělo udeřit i na začátku druhé půle, příležitosti Kovalčika a Escobara se mezi tři tyče nevlezly. V 67. minutě hosté vyrovnali, na precizně provedený přímý kop Tichonova byl Šunin krátký. Odpovědět mohl prakticky ihned Keržakov, ale situaci jeden na jednoho nezvládl.

Trenéru Kobelevovi se podařilo střídání náhradník Genkov se několik minutu poté, co se dostal na hřiště zapsal mezi střelce, když zužitkoval vysunutí Semšova. V závěru utkání Dinamo málem pojistilo vedení třetí brankou, Keržakov přihrál Semšovovi, který se poradil s dotírajícím obráncem a střílel na bližší tyč, k radosti mu chyběly centimetry. Domácí fanoušky rozesmutnil v 90. minutě Budylin a vyrovnal na konečných 2:2. Dinamo přišlo v závěru o tři body a pocit vítězství nezažilo už čtyři kola.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rubin Kazaň980116:624
2.Spartak Moskva944118:1216
3.Amkar Perm951311:616
4.Lokomotiv Moskva843110:515
5.Dinamo Moskva943213:1115
6.Křídla Sovětů Samara942313:914
7.CSKA Moskva83327:412
8.Těrek Groznyj84048:1312
9.Tom Tomsk93248:1011
10.Spartak Nalčik93157:1110
11.Saturn Moskevská oblast92349:109
12.Šinnik Jaroslavl922512:168
13.Zenit Sankt-Petěrburg61417:77
14.FK Moskva914410:137
15.Luč-Energija Vladivostok91357:136
16.FK Chimki913510:206
Zbývající zápasy
23.07. 14:00Zenit Sankt-Petěrburg - Lokomotiv Moskva

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Rubin nepřestává udivovat

Reagovat
smazaný uživatel

FC Rubin

Reagovat
fantomas

Kazaň se koukám vrátila na vítěznou vlnu

Reagovat
M11

ukazali ze jsou letos opravdu velkym tymem lip na domaci prohru odpovedet nemohli

Reagovat
božský John

To FK Moskva se mi letos nelibi...ale Cizek s Hubnikem sou furt v poho:D...uz by mel jit Blochin od válu...jinak nad Rubinem smekam...

Reagovat
Shevchenko

Neříkal tady někdo, že Rubin s FK Moskva určitě stratí?

Reagovat
smazaný uživatel

málem jo.jsem měl podanou remízku a oni minutu před koncem tohle

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, zase to s haluzí uhráli.

Reagovat
božský John

To byl nejakej blb..pri forme FK....se mi libil rozhovor s Čížkem...v ruskejch novinach psal ze se naposled napil na novej rok a pritom na ceskym dome je s lahvi pulitru v ruce pecenej varenej

Reagovat
smazaný uživatel

at jde do fakt do prdele ten kalouda

Reagovat
božský John

bozinku muj a cos cekal ze v ty nabity zaloze bude hrat?

Reagovat
fantomas

už šel v zimě

Reagovat
božský John

To je sice hezky ale je mu asi 20!!:..a v zaloze kde hrajou hraci typu Carvalho,Krasič,Zhirkov a Aldonin zatim nema narok se prosadit

Reagovat
fantomas

no dyt - do prdele už šel v zimě

Reagovat
božský John

Proste na to zatim nema...v Rusku neni jednoduchy se aklimatizovat...zatim muze bejt rad ze hraje za becko a tusim ze snad jednou uz stridal...

Reagovat
fantomas

jooo, dyt ja souhlasim

Reagovat
božský John

Jansý..vim o cem mluvim taky sem tam bydlel a zatim musi bejt trpelivej..hlavne rusaci daj na to kdyz si treba kopne za repre a v lete nebo na podzim uz bude hrat previdelnejc kvuli vetsi vytizenosti ostatnich zalozniku

Reagovat
smazaný uživatel

Po Euru se do sestavy dostane.

Reagovat
božský John

Dyt rikam v lete nebo na podzim...

Reagovat
M11

CSKA nej obrana nejhorsi utok

Reagovat
smazaný uživatel

tak Spartak už se začíná dotahovat na Kazaň jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím je to takové dotahování v důchodovém tempu.

Reagovat
smazaný uživatel

hmmm to jsou moudrý slova po kole kdy oba týmy na plno bodovali

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
-Kopy-

Kua jsem se překlik, samo, že

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele