9. kolo
06.05.2008 16:45 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

Spartak Moskva - Šinnik Jaroslavl 4:2

Šest branek padlo v duelu Spartak Moskva – Šinnik Jaroslavl. Domácí zvítězili 4:2 a potvrdili vzestup formy.

Už v 11. minutě se dostali hosté do vedení, po fatálním nedorozumění zadáků Spartaku otevřel skóre Monarev. Vyrovnání na sebe však nenechalo dlouho čekat, po faulu Basta na Maidanu proměnil pokutový kop brazilský záložník Mozart.

V 34. minutě se dostal Spartak do vedení, z pravé strany zaútočil Jiránek a jeho přihrávku do pokutového území si nešťastně zrazil do sítě Ricardo Silva. Spartak měl kontrolu nad míčem, ale větší příležitosti si nevytvářel. Hosté se nezalekli papírové síly moskevského celku a čas od času vystrkovali růžky, především Bojarincev na pravé straně dělal zadákům Spartaku problémy. Šinnik však doplatil na hrubky v obraně, v závěru poločasu se ocitl Welliton v souboji jeden na jednoho proti Djordjevičovi, který následně zatáhl za záchranou brzdu a sudí Dorošenko ho po druhé žluté kartě vyloučil.

V druhém poločase Spartak zavřel svého soupeře na vlastní polovině, ale byl to Šinnik, kdo se radoval z branky, Ricardo Silva v 61. minutě napravil své zaváhání a po skvěle zahrané standardce z kopačky Bojarinceva překonal hlavou Pletikosu. Hlavičkou se však nemýlil ani momentálně nejlepší střelec soutěže, brazilský útočník Welliton, a vrátil Spartaku vedení - 3:2.

Inkasovaný gól Šinnik nesrazil, svěřenci Ivana Ljacha se tlačili směrem k brance Pletikosy, zároveň však nechávali v defenzívě otevřené vrátka. Další pohroma postihla Šinnik v 78. minutě, Kudrjašov brutálně fauloval Pavlenka a dostal rovnou červenou kartu. Aby toho nebylo málo, z následného přímého kopu se z třiceti metrů trefil střídající kanonýr Spartaku Pavljučenko. Gól jde také na vrub Stepanova, který při střele doprostřed zaspal. Čtvrtá branka definitivně srazila Šinnik do kolen. Spartak si připsal druhé vítězství v řadě a potvrdil výsledkový i herní vzestup, Šinnik sice nezískal ani bod, ale s favoritem odehrál vyrovnanou partii a za svůj výkon se nemusí stydět.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele