Ruská Premier liga - preview 8. kola

07.05.2011, 08:52, aktualizováno 08.05.2011, 08:30
Previews
Ozdobou tohoto kola by mohlo být moskevské derby mezi Dinamem a CSKA. Další celek z hlavního města Spartak se utká s Amkarem, Kazaň přivítá solidně hrajícího nováčka z Krasnodaru a navečer se bude chtít Zenit vrátit na čelo vítězstvím proti Lokomotivu...
Dinamo Moskva - CSKA Moskva  (neděle 12:00)
Jedním z taháků 8. kola Premier Ligy je městské derby mezi Dinamem a CSKA. Oba moskevští giganti neoplývají zrovna blyštivou formu, nastartovat je může případný úspěch ve vzájemném souboji.

Dinamo po odvolání Miodraga Božoviče stále hledá trenéra, a tak mužstvo dočasně vede Sergej Silkin. Dočasný kouč bělomodrých si zatím vede dobře, pod jeho vedením Dinamo uhrálo bod s Machačkalou, následně trošku překvapivě vyhrálo v Nalčiku 3:2 a posunulo se na šesté místo. V nedělním derby bude Dinamo postrádat hříšníky Semšova s Fernandezem a zraněné duo Gabulov a Epureanu.

Nemastnými neslanými výkony se letos prezentuje CSKA. V minulém kole Armějci nezvládli derby proti Spartaku. "Souhlasím s kritikou směřující na naší adresu," přiznává trenér Sluckij. Kouče CSKA alespoň může těšit, že marodka v týmu je prázdná.

Do sestavy CSKA by se měl vrátit český útočník Tomáš Necid. Na lavičku se tak pravděpodobně vrátí Brazilec Vágner Love, který není v optimálním rozpoložení a spekuluje se o jeho letním odchodu.
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Šunin - Wilkshire, Kolodin, Granat, Lomić - Samedov, Ropotan, Sapeta, Smolov - Voronin, Kuranyi.
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - Nababkin, V.Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov - Tošič, Mamajev, Dzagojev, Gonzalez - Necid, Doumbia.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.75 - 3.20 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Spartak Moskva - Amkar Perm  (neděle 14:15)
Spartak, který povstal doslova z mrtvých a vyhrál v předcházejících dvou utkáních, doma přivítá zatím poslední Amkar, jenž minule nestačil na Tomsk.

Amkaru se v lize nedaří. Tým, který ještě loni zdobila výborná defensiva (když už to nešlo v útoku, tak aspoň něco), tak dostává letos poměrně dost branek. Tomuto uralskému celku chybí hlavně středový záložník Topču. V útoku to sice Rističovi docela jde, ale i to je málo a Permu se dávají pramalé naděje na udržení se v lize. Kouči Rachimovovi budou navíc chybět zadáci Kolomějcev se Sirakovem, které by měl nahradit Fedoriv s Kalašnikovem.

Spartak v minulém kole vykradl CSKA a dostal se již do první poloviny tabulky. Na lavičku se navíc opět navrátil Valerij Karpin, což klubu evidentně prospělo. Jediný gól utkání vsítil Ari, který by měl nahradit zraněného Wellitona. To ale není nejzajímavější novinou minulého týdne. Ruskými medii hýbe zpráva, že by brazilský středopolař Alex měl přestoupit zpátky domů, do Corinthians. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet. V základní sestavě by ho měl pro tento zápas nahradit Ibson a do stoperské dvojice se vrací Pareja. Naopak Karpinovi bude chybět stále zraněný Paršivljuk.

Zápas začne v 14:15 CET a bude ho řídit pan Jegorov ze Saransku.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.00 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rubin Kazaň - FK Krasnodar  (neděle 16:30)
Rubin doma přivítá FK Krasnodar a utkají se tak dva kluby, kterým to moc nejde. Kazaň nevyhrála pět zápasů a FK "jenom" tři. Uvidíme, jestli černou serii protrhnou.

Rubin v minulém kole nedokázal dvakrát udržet vedení na půdě Samary a pouze remizoval 2:2. Berdyjevovi svěřenci mají sice kladné skóre 7:6, ale ofenziva je hlavním problémem domácích. Trenér Berdyjev si na ni neustále stěžuje, avšak v minulém kole se konečně probudil arcistřelec Ďaďun a i v tomto zápase nastoupí osamoceně na hrotu. Uvidímě jak se mu bude dařit. Do základu by se měl vrátit Šaronov, chybět budou Orechov, Carlos Eduardo a Kasajev.

FK pomalounku padá tabulkou dolu. Po vydařeném startu to krasnodarským moc nejde. Za poslední tři zápasy vsítili pouhý jeden gól a to ještě při debalku 1:4 od Lokomotivu, což je velmi špatná bilance. Střelný prach vyschl hlavnímu střelci Picusceacovi a záložníci jakoby nevěděli, co s balonem. A to je hlavní problém Krasnodaru, neschopnost vymyslet kloudnou akci. Navíc jim v zápase bude chybět zadák Amisulašvili a záložník Vorobjov.

Zápas začne v 16:30 CEt a bude ho řídit pan Karasev z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.60 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Zenit Petrohrad - Lokomotiv Moskva  (neděle 18:45)
Osmý hrací den ruské Premier Ligy uzavře duel Zenitu Petrohrad a Lokomotivu Moskva. Výkop tohoto šlágru je naplánován na 18:45 v Petrohradu na stadionu Petrovskij.

Zenit v minulém kole odehrál podprůměrné utkání v Krasnodaru a může být rád, že si z jižního města odvezl bod za bezbrankovou remízu. Svěřenci trenéra Luciana Spallettiho si za celý zápas nevytvořili gólovou šanci. Italský kouč si určitě uvědomuje, že takový výkon by proti rozjetému Lokomotivu nestačil.

Železničáři se po mizerném vstupu do sezony probrali a drží třízápasovou sérii ligových výher. "Jurij Krasnožan ještě jako trenér Nalčiku ukázal, že je ve svém povolání skvělý. Hráči ho poslouchají na slovo, ale sázím na svůj tým," řekl lodivod Zenitu Spalletti.

Na obou stranách nenastoupí z různých důvodů několik fotbalistů. Domácímu Zenitu chybí zranění Širokov, Luković, Bystrov, Semak a Fajzulin. Hosté se v Petrohradu představí bez diskvalifikovaného Loskova a marodících Mareniče, Ivanova a Tarasova.
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Malafejev - Aňukov, Lombaerts, Alves, Hubočan - Ionov, Děnisov, Zyrjanov, Danny, Lazović - Keržakov.
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Guilherme - Šiškin, Burlak, Ďurica, Janbajev - Ignatěv, Glušakov, Ibrinćić, Ozdojev, Torbinskij - Maicon.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.20 - 4.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tom Tomsk - Křídla Sovětů Samara  (sobota 09:45)
Osmé kolo Premier Ligy načne souboj mezi zvedajícím se Tomskem a zatím nevýraznou Samarou.

Tomsk v minulém kole zvítězil na půdě Permu a neprohrál již čtvrtý zápas v řadě. Tým je tak v dobré formě. Dvěma brankami se na výhře v minulém kole podílel Golyšev. Tom se jinak prezentuje zajímavým fotbalem, kdy přes zahuštěný střed hráči vysílají do průniků Maxima Kanunnikova, který často sklepává balony pro další hráče, jímž je napříkald výše zmíněný Golyšev. Uvidíme, jak dlouho forma tomuto finančními problémy zmítanému klubu vydrží. Trenérovi domácích Nepomašnému se vrátí do sestavy levý bek Strojev, ale chybět mu budou zranění Klimov, Smirnov a Charitonov.

Samara v minulém kole remizovala doma s Rubinem po přestřelce 2:2, když pokaždé doháněla náskok soupeře. Tarchanovovým svěřencům se zatím nedaří podle jejich představ, nacházejí se hluboko v tabulce a ani hra není zrovna nejlepší. Křídla hrají otevřený fotbal, sympatický, ale ne účelný. To by mohl být v Tomsku kámen úrazu. Trenérovi Samary budou v tomto zápase chybět zranění Reinnette s Taranovem, naopak na hrot by se měl vrátit slovinský forvard Nejc Pečnik.

Zápas začne v 12:00 CET a bude ho řídit pan Arspanbekov z Moskvy.
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Pesjakov - Gultajev, Jokič, Sabitov, Strojev - Baljajkin, Tigorev, Kim Nam Il, Golyšev, Skobljakov - Kannunikov
Křídla S. - pravděpodobná sestava:
M'Bohli - Callagov, Džordževič, Ponomarenko, Mološ - Samsonov, Sosnin, Kuzněcov, Bober - Savin, Pečnik
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.10 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Kubaň Krasnodar - Těrek Groznyj  (sobota 12:00)
Společně s prvním zápasem rozherají své utkání Premier Ligy Kubaň s Těrekem. Krasnodar se vyhřívá u čela tabulky, kdežto Groznyj se snaží probít stále vpřed.

Kubaňi v minulém kole přerušil dvouzápasovou šňůru vítězství Lokomotiv a porazil ji na svém hřišti 2:1. Jedinou branku hostů vsítil Lacina Traore. I tak jsou v Krasnodaru zatím s vývojem ligy spokojeni. Tým hraje účelný fotbal, díky zahuštěnému středu soupeře do moc šancí nepouští a má produktivní útok. Osm branek není moc, ale Krasnodarští zužitkují vždy velké procento šancí. Na hrotu se i v tomto zápase bude vyskytovat osamocený Traore, kterého budou z krajů doplňovat Corajev s Vargou. Chybět bude zadák Zelao a Žiljajev, naopak do sestavy se tím pádem dostane levý bek Zuela.

Těrek díky Mguniho brance v minulém kole udolal Volgu a půjde do tohoto zápasu jistě namlsán. Už by bylo zapotřebí, aby Gullitovi svěřenci trošku zabrali, protože tři vstřelené branky za sedm kol je zoufale málo. Naopak obrana je zatím výborná, tým dostal pouze čtyři branky. Problém s útočníky je diskutovaným tématem. Prostor dostává často na hrotu osamocený Mguni, ale i to je málo. Holandský trenér má na výběr mezi právě Mgunim, Tiuím nebo třeba Asildarovem. Chce to více odvahy a nasadit dva útočníky, aby mohli Pavlenko s Kobenkem své spoluhráče zásobovat přihrávkami. Zatím je hra příliš ospalá. Gullitovi nikdo nebude chybět a do základní sestavy by se měl vrátit stoper Omeljančuk.

Zápas začne v 12:00 CET a bude ho řídit pan Meškov z Dmitrova.
Kubaň Krasnodar - pravděpodobná sestava:
Budakov - Kozlov, Armaš, Zuela, Žavněrčik - Varga, Tlisov, Kulik, Maksimov, Corajev - Traore
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Džanajev - Jatčenko, Omeljančuk , Ferreira, Zenghe - Vlasov, Georgijev,Pavlenko, Mauricio, Kobenko - Sadajev(Mguni)
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.91 - 3.10 - 4.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Volga Nižnij Novgorod - Anži Machačkala  (sobota 14:15)
Po výborném vstupu dochází Volze dech, naproti tomu Anži Machačkala se naladila na vítěznou vlnu a začíná plnit očekávání, která se do nově sestaveného ambiciózního kádru vkládají. Zajímavé sobotní utkání 8. kola Premier Ligy začíná v 13:45.

Volga měla parádní úvod sezony, z dvanácti možných uhrála devět bodů a chvíli se slunila na prvním místě. O to výraznější bylo následné procitnutí, v posledních třech kolech tým z Novgorodu neuhrál ani bod a vždy vyšla chválená ofenzíva na prázdno. Speciální utkání bude koučovat Omari Tetradze, kterého Volga zlákala právě z Machačkaly. "Teď pracuji ve Volze. Zápas proti Anži pro mě bude jak kterýkoliv jiný. Nic osobního v tom není, cíl máme je jako v každém utkání, hrát a vyhrát. Myslím, že celý ten humbuk kolem toho je přehnaný," řekl Tetradze, který se postaví proti svému zkušenému učiteli Gadži Gadžijevovi.

Nezdary Volgy v posledních týdnech ještě umocňuje výrazná marodka. Trenér Tetradze má sedm ztrát, citelná je především absence ofenzivního dua Chodžava a Marcvaladze. Ani hosté si ale nemůžou pískat, zranění jsou Joao Carlos, Jucilei a brankář Revišvili.

V táboře Dagestánců nyní panuje pohoda. Anži pod vedením zkušeného Roberta Carlose, který ve svých letech stále předvádí skvělé výkony, ztratilo v posledních pěti kolech jen čtyři body a vyšvihlo se na čtvrté místo v tabulce. Bohatý vlastník Machačkaly Kerimov ale míří výš, podle deníku Sport-Express chce dát klubu v létě na přestupy 30 milionů eur.
Volga N.N. - pravděpodobná sestava:
Abajev - Aravin, Salukvadze, Bendz, Getigežev - Tursunov, Sjuzin, Adžindžal, Šulenin, Gogua - Ahmetović.
Anži Machačkala - pravděpodobná sestava:
Makarov - Angbwa, Gadžibekov, Tagirbekov, Agalarov - Tardelli, Ahmedov, R. Carlos, Bussufa, Lachijalov - Holenda.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.35 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FK Rostov - Spartak Nalčik  (sobota 16:30)
Sobotní program 8. kola Premier Ligy uzavře duel mezi Rostovem a Spartakem Nalčik. Oba týmy okupují dolní příčky tabulky.

Rostov minulý týden prohrál v Machačkale 0:1. Tým z řeky Don měl po zápase co vyčítat sudímu Suchinovi, který nařídil v neprospěch jižního celku spornou penaltu, z které padl jediný gól utkání. Plno pochybností se vzneslo i po neméně sporném vyloučení Prošina deset minut před koncem, tedy v době, kdy se Rostov nadechoval k závěrečnému tlaku. Suchina byl následně potrestán stopkou na dva zápasy, ale body Rostovu nikdo nevrátí.

Zatímco Rostov je těsně nad pásmem sestupu, Spartak Nalčik se topí v sestupových vodách a společně s Permem uzavírá tabulku. Kavkazský mančaft zvítězil pouze v prvním kole, od té doby nastřádal směšné dva body. "Hráči mají nedostatek zkušeností, to je zásadní. Máme novou obranu složenou z fotbalistů, kteří s Premier Ligou zkušenosti nemají. Je přirozené, že potřebují nějaký čas na přizpůsobení. Pracujeme na zlepšení, snažíme se vyvodit důsledky a přijímat závěry, ale bohužel nic se neděje. Prostě nám chybí zkušenosti a sehranost. Není to podle našich představ, ale vše je před námi," míní trenér Nalčiku Ještrekov.
FK Rostov - pravděpodobná sestava:
Kočenkov - Chaguš, Okoronkwo, Salata, Bussadi - Kalačev, Gatcan, Blatnjak, Jankov, Česnauskis - Kiričenko.
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Fredrikson - Lebeděv, Džudovič, Jovanović, Bagajev - Leandro, Koncedalov, Berchamov, Siradze, Pylypčuk - Milić.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.00 - 3.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad742111:614
2.Lokomotiv Moskva741211:713
3.Kubaň Krasnodar74038:612
4.Anži Machačkala73316:512
5.CSKA Moskva63219:311
6.Dinamo Moskva732211:1111
7.FK Krasnodar72415:510
8.Spartak Moskva73135:910
9.Volga Nižnij Novgorod73048:59
10.Rubin Kazaň72327:69
11.Těrek Groznyj72233:48
12.Tom Tomsk72235:88
13.FK Rostov72148:107
14.Křídla Sovětů Samara61324:76
15.Spartak Nalčik71246:105
16.Amkar Perm71245:105

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ten stadion Chimki je pěknej.

Reagovat
smazaný uživatel

"Tým, který ještě loni zdobila výborná defensiva (když už to nešlo v útoku, tak aspoň něco)" Jinak, nemá to bejt spíš "defenzíva"?

Reagovat
božský John

Nevim,co proti mý staročeštině máš

defensiva,posice,ofensiva,televise

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kongo

Kazaň 1?

Reagovat
smazaný uživatel

Necka v základu, tak uvidíme co předvede.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele