Ruská Premier Liga - souhrn 30. kola

28.11.2010, 14:15, aktualizováno 28.11.2010, 14:15
Komentáře a souhrny
Sezona Premier Ligy pro sezonu 2010 se dnešními zápasy uzavřela. Mistr z Petrohradu se s ní rozloučil bezbrankovou remízou se Samarou, která si nejvyšší soutěž zahraje i příští rok. CSKA se také bez branek rozešla s Amkarem, také ten díky bodu zůstává v první lize. Remízou v neděli neskončil jen zápas v Nalčiku, odkud veze body Machačkala, a v Tomsku, který porazil Rostov. Do druhé ligy padá se Sibirem také Vladikavkaz.

Amkar Perm - CSKA Moskva 0:0

28.11.2010 12:00

Góly: -

CSKA nedokázalo porazit Amkar, kterému se nakonec povedlo udržet za sebou Alanii, a tak si Permiči zajistili ligovou příslušnost i pro příští rok. Zápas skončil 0:0.

Armějci nepřicestovali do Permu s optimální sestavou. Na vině byla zranění, karetní tresty apod. Navíc svěřenci trenéra Sluckého neměli o co hrát. A tomu odpovídal i počátek zápasu. Perm hrál doslova o všechno a musel bezpodmínečně bodovat.

V 6. minutě domácí již oslavovali gól po ráně Rističe. Jenže tomu předcházel ofsajd. To ale nevadilo Čepčugovovi, který hned seřval své spoluhráče, který k začátku utkání přistoupili poněkud laxně. Poté se hra vyrovnala. CSKA se dostávalo i k šancím, ale Usminskyj vše bez problémů kryl. Hráči Amkaru i nadále dobývali obranný val Moskvanů, ale ovoce to nepřinášelo. Ale šance měli hosté.

V 30. minutě si s obranou pohrál Oliseh a ve vápně střílel na zadní tyč, ale bránu netrefil. Málem se projevilo staré pravidlo "nedáš-dostaneš". O dvě minuty později Ristič již podruhé překonal Čepčugova, tentokrát v hlavičkovém souboji. Za brankáře Armějců zaskočil na čáře Ignaševič. Na konci poločasu hosty ještě pozlobil skvělý Ristič, ale jeho hlavička po rohu cíl nenašla. A jelikož Čepčugova nepřekonal ani Burmistrov, tak se šlo do šaten za stavu 0:0. Domácí moc dobře vědli, že Alania hraje zatím v Ramenskoje nerozhodně, ale chtěli o záchraně rozhodnout vlastními silami.

CSKA se nechtělo dát zahanbit, a tak na svého soupeře vlétlo již na začátku druhé půle, ale Honda byl v 47. minutě neúspěšný. Poté se taktovky opět chopili domácí a zejména Pejev hostům zatápěl. O 10 minut později pálil zmíněný Bulhar do obránce hostí, málem vsítil gól. V 62. minutě se musel zase činit Čepčugov, po standartní situaci vzal Belorukovovi míč z hlavy. Opět zachránil svůj tým. O dvě minuty později pádil Grišin po křídle a nacentroval na Rističe, který hlavičkoval prudce pod břevno, ale kde se vzal, tu se vzal Čepčugov a míč lapil. Poté se domácí torchu uklidnili a CSKA zpřesnilo hru. Hrálo se mezi šestnáctkami.

Až v 85. minutě pálil Dzagojev, ale Usminskyj se vyšvihl k tyčce a udržel svůj tým nad vodou. Poslední šanci měl opět vynikající Ristič. klasicky po centru hlavičkoval, ale Čepčugov balon vyrazil na roh. Z toho Permiči také gól nevsítili, a tak zápas skončil bezbrankovou remízou, která se nakonec ukázala jako zlatá. Perm totiž o skóre překonal Vladikavkaz, který tak putuje do 1. divizonu.

Více informací k zápasu

Spartak Nalčik - Anži Machačkala 1:3

28.11.2010 12:00

Góly: 73. Magomed Mitrišev - 45. Andrej Strelcov, 63. Ilja Kucharčuk, 75. Ilja Kucharčuk

Anži Machačkala porazila domácí Nalčik vysoko 3:1 a zajistila si udržení v Premier Lize. Kavkazský Spartak neměl před utkáním žádnou motivaci a podle toho zápas vypadal.

Hlavním tahákem 30. kola Premier Ligy byl boj o záchranu. Jedno takové záchranářské utkání se sehrálo v Nalčiku mezi domácím Spartakem a Anži Machačkalou. Body potřebovala Machačkala, Spartak Nalčik nemohl skončit lépe nebo hůře než šestý. Na lavičce Nalčiku se neobjevil Jurij Krasnožan, zkušený trenér byl právě na oční operaci v Moskvě. Místo něj mužstvo koučoval Sergej Trubicin.

Nalčik nastoupil v několika náhradníky Plyjevem, Dyšekovem a debutantem a Alexandrem Chochlovem. Místo Kolinka se vrátil do branky Fredriksson. Anži chyběl klíčový hráč Corajev. Stadion v Nalčiku byl podle očekávání poloprázdný, hlavní hluk na stadionu dělala skupinka hostujících fanoušků. Podporovatelé Machačkaly měli na sobě dresy gólmana Venjamina Mandrykina, který měl před dvěma týdny vážnou dopravní nehodu. Zápas začal minutou ticha za úmrtí známého komentátora Vladimira Meslačenka.

Od prvních minut hýřili aktivitou Dagestánci a brankář Fredriksson měl plné ruce práce. Fin chytil několik nebezpečných střel, a když ho hráči Anži překonali, zachránila ho tyč. Jako v případě hlavičky Strelcova. Ten samý hráč si napravil chuť v nastavení prvního poločasu, když rozvlnil síť Nalčiku po přihrávce Holendy z pravé strany. Nalčané byli pasivní a navíc ztratili tahouna Goguu, který se po jednom ze soubojů ve středu hřiště zranil a musel odstoupit.

Stejný scénář mělo utkání i po změně stran. Brankář Nalčiku Fredriksson byl stále v plné permanenci. V 63. minutě zvýšil na 2:0 střídající Kucharčuk, když těšil z krásné spolupráce Strelcova s Josanem. Nicméně nešlo si nevšimnout jakéhosi nezájmu obrany Spartaku. Tichou vodu utkání rozvířil žolík Nalčiku Mitrišev, který utekl obraně hostů, obešel brankáře a snížil na 1:2. Poslední slovo měla v 75. minutě Machačkala. Holenda obral o míč Džudoviče, přihrál Kucharčukovi a ten vsítil svoji druhou branku v zápasu. Hosté vyhráli 3:1 a udrželi se mezi elitou.

Více informací k zápasu

FK Saturn - Alanija Vladikavkaz 1:1

28.11.2010 12:00

Góly: 32. Zelăo - 13. Ivan Ivanov

Alanija po remíze se Saturnem opouští Premier Ligu. V zápase se s publikem měla loučit dlouhodobá opora Saturnu, Antonín Kinský, nakonec však jeho místo zaujal Artjom Rebrov.

Ramenčané i přesto, že byli domácím týmem a ze začátku působili lepším dojmem, obdrželi gól prakticky z prvního útoku. Po rozehrání rohu se nikdo z obránců Saturnu nedokázal zorientovat a Bulhar Ivan Ivanov otevřel skóre. Ovšem domácí za chvíli vyrovnali a také ze standardní situace. Zelao vstřelil branku po hrubé chybě Chomiče.

Pak hra byla docela klidná, gólové momenty si nevytvořil ani jeden tým. O přestávce Šešukov poslal do hry Collinse, který vystřídal Kirillova. Ovšem žádná změna ve hře neproběhla. Alanija se pomalu snažila prolomit obranu Saturnu pomocí centrů z křídel, ale Rebrov byl při těchto centrovaných balonech jistý. Ale ani domácí nemohli nic v útoku vymyslet.

S každou minutou měli vladikavkazští hráči méně času na záchranu, ovšem pořád nemohli nad soupeřem vyzrát. Avšak Saturn dokázal držet balón na svých kopačkách. Až v poslední desetiminutovce se Alanija probudila a převzala iniciativu. Nebezpečnou střelu vyslal Marat Bikmajev, čtyři minuty před koncem Gabulov úspěšně pronikl mezi obránci, ovšem jeho střelu nakonec zblokoval Parfjonov.

Před nastaveným časem Andrej Gordějev poslal na hřiště vyzkoušené borce a to Vladimíra Jevsejeva a Dmitrije Kiričenka. Dokonce byl Saturn blíž vítězství. Mahmudov šel sám na brankaře, jenže zaváhal se střelou a netrefil branku. Závěrečný hvizd potvrdil remízu a poslal Alaniji do nižší soutěže.

Více informací k zápasu

Těrek Groznyj - Sibir Novosibirsk 1:1

28.11.2010 12:00

Góly: 7. Šamil Asildarov - 70. Tomáš Čížek

Rozlučka Sibiru Novosibirsk s Premier Ligou skončila remízou v Grozném s hostiteli z Těreku. Čečence dostal v úvodu do vedení Asildarov, po změně stran vyrovnával Tomáš Čížek.

Těrek si chtěl před svými fanoušky napravit reputaci, v posledních šesti kolech totiž Grozenci ani jednou nevyhráli a veřejností jsou podezříváni za ovlivňování zápasů. Hostující Novosibirsk se tímto zápasem minimálně na rok rozloučil s Premier Ligou, příští rok bude bojovat o návrat mezi elitu v Pervyj Divizion.

Úvod zápasu se Těreku vydařil. Střelu Bracamonteho vyrazil brankář Solosin k Asildarovi a kanonýr Čečenců otevřel skóre. Sibir krátce na to vyrovnal, ale sudí Antipenkovi neuznal gól pro útočný faul. Nebyl to jediný neuznaný gól v prvním poločase, krátce před jeho koncem Bracamontemu zkazil radost ofsajd.

Krátce před koncem skóroval i Kacajev, ale opět z ofsajdu. V 70. minutě Orli vyrovnali na 1:1. Centr Galiulina hlavou dopravil do branky Těreku český záložník Tomáš Čížek. Těrek moc chtěl potěšit fanoušky vítězstvím a v závěrečných minutách dominoval. Blízko vítězné branky byl Andrej Kobenko, ale napálil břevno.

Více informací k zápasu

Tom Tomsk - FK Rostov 3:1

28.11.2010 12:00

Góly: 58. Aleksandr Charitonov, 79. Aleksandr Charitonov, 90. Kirill Kovalčuk - 55. Čavdar Jankov

Tom Tomsk se rozloučil se svými fanoušky vítězstvím nad Rostovem. V utkání, ve kterém o nic nešlo, vyhráli domácí 3:1.

V Tomsku bylo mínus 18 stupňů a hřiště kompletně pokryté sněhem. Nehledě na to se utkání odehrálo. Týmy působily uvolněně a chtěly si fotbal užít. V takových podmínkách ale nebylo jednoduché vymyslet nějaké kloudné akce a tak jedinou vážnou šancí prvního poločasu byla střela Rostovčana Gackana, brankář Poljakov míč konečky prstů vytěsnil.

V 55. minutě vedl Rostov 1:0. Jankov vnikl do šestnáctky Tomsku a střelou na zadní tyč překonal Poljakova. Hosté se z gólu těšili jen minutu. Poté z přímého kopu překonal Radiče Charitonov. Dění na hřišti se na dlouhou dobu uklidnilo, až v 83. minutě vybojoval míč pro Charitonova Klimov a střelec první branky Tomičů se zaskvěl i podruhé - 2:1. Ve čtvrté minutě nastaveného času uzavřel účet zápasu na 3:1 pro Tomsk Kirill Kovalčuk, který využil chyby v rozehrávce Rostova a dopravil míč do prázdné branky. Brankář Rostovčanů Radič byl totiž na druhé straně hřiště.

Více informací k zápasu

Lokomotiv Moskva - Rubin Kazaň 0:0

28.11.2010 12:00

Góly: -

Lokomotiv nedokázal porazit kazaňský Rubin a přišel tak o šanci na 4. místo v Premier Lize. Zápas skončil bezgólovou remízou 0:0.

Utkání začali překvapivě aktivněji hosté. V páté minutě pálil pěkně Kalešin, ale jeho střela mířila mimo branku. O pár minut minut později se na branku domácích řítil Martins, ale Guilherme mu na poslední chvíli vzal míč z kopačky. Úvod naprosto ovládli hosté. V 23. minutě se mohli Tataři dostat do vedení. Rjazancev nebezpečně hlavičkoval, ale jeho hlavička mířila těsne nad. Obránci Loko nevěděli, kde jim hlava stojí. V 31. minutě se konečně ozvali i domácí. Syčov dostal nádherný balon od Loskova a z hranice vápna střílel k pravé tyči, leč nepřesně. Poté se taktovky zase ujali Kazaňští. Zejména Bystrov zaměstnával obranu Železničářů nebezpečnými průniky. Ke konci poločasu vypálil Glušakov, ale jeho pokus pod břevno lapil Arlauskis. První poločas skončil přesně tak, jak začal - tedy bezbrankovou remízou. Nedá se ale říct, že by se diváci nudili.

Semin svým svěřencům určitě o poločaové přestávce vynadal. Moskvané na začátku druhé půle zatlačili Rubin na jeho půlku, ale ovoce to nepřineslo. Až v 60. minutě se dělo opět něco zajímavého. Stejná situace jako v první půli. Martins se řítil na bránu domácích, ale Guilherme mu opět odvážně skočil pod nohy. Brazilský gólman zachránil Loko od pohromy, již po několikáté. O deset minut později zazvonilo na druhé straně břevno. Glušakov málem vsítil gól. O pár minut později se ocitl Tarasovův loket na tváři Sibayi, který tomu trochu přidal. Pan rozhodčí byl ale neoblomný a Tarasov byl nucen jít pod sprchy. Bohužel pro hosty se Kazani nepodařilo tuto přesilovku využít. Nejblíže gólu byl až v 91. minutě Ansaldi, ale jeho rána zpoza vápna letěla mimo, a tak zápas skončil bez branek. Loko tak zakončí sezónu na 5. místě a kvalifikovalo se do předkola EL. Rubin je na tom o něco lépe, skončil 3. a má jisté předkolo LM.

Více informací k zápasu

Zenit Petrohrad - Křídla Sovětů Samara 0:0

28.11.2010 12:00

Góly: -

Samara v Petrohradu vybojovala bod a zajistila si tak účast v Premier lize i v příštím roce. Poklidný zápas skončil bez branek. Zápas nedohrál Portugalec Meira, který byl po dvou žlutých vyloučen.

Aktivněji začali domácí, navrátilec do základní sestavy Bucharov ve 4. minutě přihrával před branku na Dannyho, ale jeden z obránců míč odvrátil. Po aktivním začátku se hra trochu uklidnila, balon drželi na kopačkách hlavně hosté, ale ne a ne něco vymyslet. To nevadilo výborným fanoušků Zenitu, kteří opět svým miláčkům vytvořili výbornou atmosféru. V 17. minutě málem udeřil Bucharov. Po centru byl u balonu dřív než brankář Lobos, ale dostal se až do ostrého úhlu a Leilton míč odvrátil na roh. Z něj domácí také neudeřili. Po této akci se dlouho nic nedělo. Oba týmy se trápily s těžkým terénem a jakákoli složitější kombinace skončila před vápnem.

V 43. minutě z ničeho nic konečně vypálili hosté. Sosnin nechal promluvit svou levačku a zpoza vápna pálil k tyči. Malafejev byl poprvé nucen vykonat nějaký pohyb, míč vyrazil na roh. V nastavení jen těsně minul tyčku svou střelou Jakovlev, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu 0:0. Domácí byli sice lepší, ale nepřineslo to ovoce.

Druhý poločas začali lépe hosté, kteří se více tlačili do útoku, kdežto hráči Zenitu se snažili hrát obezřetně a opatrně. V 50. minutě se do útoku také vrhli domácí. Ionov byl faulován a z přímého kopu technicky po zemi pálil Huszti, ale Lobos jeho pokus kryl. V 57. minutě střílel z velké dálky Fajzulin, ale jeho střela ohrozila maximálně domácí kotel. V 60. minutě fauloval Meira a dostal druhou žlutou kartu. První obdržel za nesportovní chování, a tak byl nucen jít pod sprchy.

V 68. minutě po centru hlavičkoval Kuzněcov, níkým nehlídaný, ale pouze do náruče Vjačeslava Malafejeva. Jednalo se o teprve o první náznak šance po vyloučení. Po zbytek utkání Samara dostala Zenit pod trvalý tlak, leč bez nějaké větší šance. Až v 87. minutě pálil pohotově Savin, ale nad. Hosté se zdráhali střílet, spíše kombinovali, ale bez nějakého úspěchu. Terén byl proti. Konec zápasu se jen dohrával. Fans na Petrovském oslavovali titul nádhernými chorály, kotel se dokonce vysvlékl do půl těla a užíval si poslední manuty mistrovské sezony. Poté, co pan rozhodčí pískl do píšťalky, se mohli radovat všichni. Spaletti se dokonce svlékl do půl těla a šel se radovat k fanouškům. Ale Samara nemusela také zoufat. Křídla se zachránila. Jen pro informaci, zápas skončil tak jak začal, 0:0.

Více informací k zápasu

Dinamo Moskva - Spartak Moskva 1:1

28.11.2010 12:00

Góly: 40. Dmitrij Chochlov - 28. Welliton

Moskevské Dinamo i Spartak remizovali v Chimkach 1:1. Oba týmy dohrály zápas o deseti. Symbolický gól vstřelil loučící se kapitán modrobílých Dmitrij Chochlov, svůj 50. v Premier Lize pak vstřelil Welliton.

Před začátkem zápasu proběhlo vyhlášení nejlepšího hráče Dinama za uplynulou sezónu. Tím se stal německý útočník Kevin Kuranyi. A právě Kuranyi byl ten, kdo udával tempo zápasu hned ze začátku. Zprvu se ocitl v ofsajdu a pak vyslal dobrý pas na Semšova. Ten mohl znepříjemnit situaci Spartaku, jenže hráči červenobílých míč převzali.

V 15. minutě se ukázali spartakovci. Ze standardní situace vystřelil Ananidze. Pak ve vzdušném souboji se nepodařilo prosadit Kuranyimu a několik minut nato vystřelil Samedov, ovšem mimo. Po několika minutách Šešukov hrubě fauloval Semšova. Dokonce se u Semšova objevila krev na obličeji. Vypadalo to, že Dinamo bude střídat, nakonec však ruský reprezentant po ošetření pokračoval ve hře. Navíc to s Dinamem šlo od deseti k pěti. V jedné z následujících chvil obránce špatně vykopl míč, ten se odrazil nahoru a dezorientoval Šunina. Nejrychleji se zorientoval Welliton a poslal Spartak do vedení.

Vstřelený gól nabudil Spartak. Prakticky minutu na to mohl poslat do dvoubrankového vedení Ananidze, který vtrhl do pokutového území z levého křídla, jenže Dinamo zachránil Šunin. A přece jen ze začátku aktivnější modrobílí vstřelili vyrovnávací gól. Voronin poslal ze standardní situace pas na Chochlova, a ten z hranice pokutového území nedal šanci Dikanovi a poslal míč do růžku brány.

Střídání, která byla provedená před druhým poločasem, vedla ke změně systému na hřišti. Ovšem hra jako taková se neměnila. Dinamovci byli pořad aktivnější. Po centru Voronina se Epureanu pokusil míč dostat do brány, ale Dikan byl připraven. Jako odpověď přišla šance Spartaku. Krásnou kombinaci zakončil Šešukov, ale přesně do středu brány, kde čekal připravený Šunin.

Rychlost hry byla pořad na vysoké úrovní. Dá se to vysvětlit chladným počasím. Ovšem dobrý dojem ze hry zkazil Ropotan. Rumun tvrdě fauloval McGeadyho a rozhodčí neváhal a ukázal červenou kartu. Dinamovci v deseti už ani nepomýšleli na útok. Dvakrát mohl skórovat Ibson, kterého do útoku vyslali jeho spoluhráči. V 79. minutě se síly na hřišti vyrovnaly. Nervy na uzdě neudržel McGeady. Ir fauloval Kovalčika, načež předčasně opustil hřiště. Nakonec zápas skončil nerozhodně 1:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad30208261:2168
2.CSKA Moskva30188451:2262
3.Rubin Kazaň301513237:1658
4.Spartak Moskva301310743:3349
5.Lokomotiv Moskva30139834:2948
6.Spartak Nalčik301281040:3744
7.Dinamo Moskva30913838:3140
8.Tom Tomsk301071335:4337
9.FK Saturn308101227:3834
10.FK Rostov301041627:4434
11.Těrek Groznyj30891328:3433
12.Anži Machačkala30961529:3933
13.Křídla Sovětů Samara307101328:4031
14.Amkar Perm30861624:3530
15.Alanija Vladikavkaz30791425:4130
16.Sibir Novosibirsk30481834:5820

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Je dobře ve sestoupila Alanija

Reagovat
smazaný uživatel

*že

Reagovat
smazaný uživatel

Nalčik to v boji o udrzeni bohuzl svy kavkazsky druzbe z Dagestanu "prekvapive" nechal ...chtel sem dolu hlavne Anži

Reagovat
smazaný uživatel

Co říct krátce k sezoně, první 3 místa podle očekávání, největší překvapení asi Nalčik, největší zklamání Dinamo Moskva. Byl bych mnohem spokojenější, kdyby sestopila Machačkala (a místo Sibiru třeba Těrek...)

Reagovat
smazaný uživatel

Zklamal i Lokomotiv a castecne Spartak. Umisteni sice nakonec nemaj tak spatny, ale ten odstup a priserny vykony jsou za ocekavanim.

Reagovat
kubys

Těrek ne, on má dost dobrý tým, navíc jsem si na něj docela zvykl, i když ligu hrajou 3-4 roky?

Reagovat
kubys

Tak jsou kokoti v Nalčiku? Jak ten zápas vypadal?

Reagovat
RickNash

No bafuňáři obou týmů se sešli a dohodli výsledek... Zápas samotnej vpodstatě nebyl důležitej...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim ze vubec nebylo treba, verim ze Kavkazci si to na hristi bratrsky navzajem nechali i bez penez.

Reagovat
smazaný uživatel

"Čížek se se sezonou rozloučil výhrou"

Reagovat
božský John

UFOPOOORNOOOOOOOOOO

Amkar se zachránil !

Reagovat
smazaný uživatel

Už se těším na příští "ročník" který se vlastně bude hrát systémem jaro-podzim-jaro s tím, že po podzimu se tabulka rozdělí na 2 části a prvních 8 bude hrát o poháry, druzí o sestup. Jsem hlavně zvědavý na Novgorod, tak velké město by mělo mít zástupce v nejvyšší lize.

Reagovat
FC Porto FC

Ted už to bude vždy jen o CSKA a Zenitu

Reagovat
smazaný uživatel

Coze? proc jako?

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mne spíš o ničem, jako vždycky.

Reagovat
kubys

Lacná provokace...

Reagovat
smazaný uživatel

Jaktože Porto v Portugalsku tak vévodí letos? Že by si uvědomili, že to bez zákulisních intrik nejde a opět do toho začali rvát peníze ? Pravda, po prodej Bruna Alvese jich bude dost, to si zase rozhodčí namastí kapsu .

Reagovat
smazaný uživatel

Když za Alvése nějakej hajzlík šoupne tolik nejspíš defraudovaných plynových peněz

Reagovat
smazaný uživatel

Krasnožan má jít do Lokomotivu. Příští sezonu tipuju na sestup Nalčik.

Reagovat
smazaný uživatel

já četl Křižan a řekl sem si "WTF?"...

Reagovat
kubys

Kdo?

Reagovat
smazaný uživatel

oj, ono to je bez Ř, sorry

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

Těrek příští rok bude hrát o evropské poháry. Už teď mají několik jistých vítězství, jak ten závěr sezony ovlivnili.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele