30. kolo
28.11.2010 12:00 CET
1 : 3
(0:1)
Stadión:
Spartak, Nalčik

Reportáž

Spartak Nalčik - Anži Machačkala 1:3

Anži Machačkala porazila domácí Nalčik vysoko 3:1 a zajistila si udržení v Premier Lize. Kavkazský Spartak neměl před utkáním žádnou motivaci a podle toho zápas vypadal.

Hlavním tahákem 30. kola Premier Ligy byl boj o záchranu. Jedno takové záchranářské utkání se sehrálo v Nalčiku mezi domácím Spartakem a Anži Machačkalou. Body potřebovala Machačkala, Spartak Nalčik nemohl skončit lépe nebo hůře než šestý. Na lavičce Nalčiku se neobjevil Jurij Krasnožan, zkušený trenér byl právě na oční operaci v Moskvě. Místo něj mužstvo koučoval Sergej Trubicin.

Nalčik nastoupil v několika náhradníky Plyjevem, Dyšekovem a debutantem a Alexandrem Chochlovem. Místo Kolinka se vrátil do branky Fredriksson. Anži chyběl klíčový hráč Corajev. Stadion v Nalčiku byl podle očekávání poloprázdný, hlavní hluk na stadionu dělala skupinka hostujících fanoušků. Podporovatelé Machačkaly měli na sobě dresy gólmana Venjamina Mandrykina, který měl před dvěma týdny vážnou dopravní nehodu. Zápas začal minutou ticha za úmrtí známého komentátora Vladimira Meslačenka.

Od prvních minut hýřili aktivitou Dagestánci a brankář Fredriksson měl plné ruce práce. Fin chytil několik nebezpečných střel, a když ho hráči Anži překonali, zachránila ho tyč. Jako v případě hlavičky Strelcova. Ten samý hráč si napravil chuť v nastavení prvního poločasu, když rozvlnil síť Nalčiku po přihrávce Holendy z pravé strany. Nalčané byli pasivní a navíc ztratili tahouna Goguu, který se po jednom ze soubojů ve středu hřiště zranil a musel odstoupit.

Stejný scénář mělo utkání i po změně stran. Brankář Nalčiku Fredriksson byl stále v plné permanenci. V 63. minutě zvýšil na 2:0 střídající Kucharčuk, když těšil z krásné spolupráce Strelcova s Josanem. Nicméně nešlo si nevšimnout jakéhosi nezájmu obrany Spartaku. Tichou vodu utkání rozvířil žolík Nalčiku Mitrišev, který utekl obraně hostů, obešel brankáře a snížil na 1:2. Poslední slovo měla v 75. minutě Machačkala. Holenda obral o míč Džudoviče, přihrál Kucharčukovi a ten vsítil svoji druhou branku v zápasu. Hosté vyhráli 3:1 a udrželi se mezi elitou.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele