Ruská Premier Liga - souhrn 3. kola

26.03.2010, 19:13, aktualizováno 28.03.2010, 19:35
Komentáře a souhrny
Kazaň ztratila první body v sezóně, když remizovala s Těrekem. Marek Suchý se zapsal mezi střelce a pomohl Spartaku k výhře nad Lokomotivem. Zenit zvládl utkání na hřišti Dinama Moskva, Rostov jediným gólem porazil Saturn. Samara podlehla Tomsku 2:3. Nalčik potvrdil dobrý vstup do sezóny výhrou v Novosibirsku. Moskevské CSKA vyhrálo v Machačkale.

FK Rostov - FK Saturn 1:0

28.03.2010 17:00

Góly: 17. Aleksandr Pavlenko

FK Rostov jasně přehrál Saturn a díky brance tvůrce hry Alexandra Pavlenka porazil podmoskevské mužstvo 1:0. Nový trenér Oleg Protasov se tak dočkal prvního vítězství u kormidla domácích.

Vstup do utkání vyšel Rostovu podle představ, Lebeděnko poslal z levé strany centr na Pavlenka a mozek modrožlutých hlavou uklidil míč do sítě. Saturn inkasovaný gól psychicky nalomil a hráči Rostovu byly pány na hřišti. Proti zdecimované obraně Saturnu si Rostovčané vytvořili několik slibných příležitostí, ale do kabin se šlo za stavu 1:0.

Ve druhém poločase se obraz hry příliš nezměnil, Saturn se v útoku vůbec neprosazoval a navíc v průběhu zápasu kvůli zranění přišel o Jakubka s Kovelem. Druhý jmenovaný se na hřišti ohřál jen pár minut a protože Saturn neměl možnost dalšího střídání, dohrávali hosté v deseti. Podmoskevští mohou vděčit brankáři Antonínu Kinskému, že si z Rostovu odváží pouze jednogólovou porážku. 35letý Čech se blýskl několika úžasnými zákroky.

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - Těrek Groznyj 0:0

28.03.2010 14:30

Góly: -

Rubin Kazaň ve třetím kole ztratil první body, na zdevastovaném terénu stadionu Centralnyj pouze remizoval s Těrekem Groznyj.

Úrovni zápasu hodně uškodil "trávník", který doplácí na únorové zápasy Kazaně v Evropské lize. Právě žalostný stav hrací plochy mohl být důvodem zranění Turka Gökdenize Karadenize, který šel v desáté minutě ze hřiště a jeho místo zaujal spoluobčan Kabze.

Zničená hrací plocha sváděla oba celky k nakopávaným míčům, z čehož vyplynuly četné osobní souboje. První vážnější příležitost poloprázdný stadion Kazaně viděl až ve 20. minutě poté, co Ansaldi vyzkoušel pozornost gólmana Těreku Dikana. Jedna z mála pohledných akcí zápasu proběhla ve 34. minutě před brankou Čečenců, ale ani Bucharov ani Kabze na Dikana nevyzráli. Chvíle zkušeného brankáře Kazaně Ryžikova přišla až chvíli před koncem poločasu, opora Rubinu zneškodnila tvrdou střelu Kobenka.

Ve druhém poločase o sobě dal poprvé vědět kanonýr Těrek Asildarov. Po rohovém kopu Georgijeva se jeho hlavička odrazila od nohy jednoho ze zadáků Kazaně a z následné dorážky vychytal Ferreiru Ryžikov. Tou dobou kouč Rubinu Berdyjev stáhl špatně hrajícího Kabzeho a nahradil ho mladým Portnjaginem. Ještě jednou Ryžikov spasil Kazaň, když vyrazil gólovou střelu Arceho.

Rubin Kazaň ke konci utkání působil unaveným dojmem a hosté měli navrch. Poslední šanci zápasu si přesto vypracovali Tataři. Po měkkém centru Ansaldiho div že neskóroval střídající Portnjagin.

Více informací k zápasu

Spartak Moskva - Lokomotiv Moskva 2:1

28.03.2010 12:00

Góly: 11. Marek Suchý, 18. Ari Ferreira - 28. Oleksandr Alijev

Ambiciózní Lokomotiv Moskva utrpěl další ztrátu, když opět ztratil všechny body s přímým konkurentem v boji o mistrovský titul. Po úvodní prohře v Kazani Železničáři prohráli i v Lužnikách se Spartakem Moskva 1:2, ikdyž v závěru zápasu sahali aspoň po remíze.

Další moskevské derby přivítal teplý a slunečný jarní den, který do ochozů stadionu Lužniki přilákal něco kolem 40 tisíc fanoušků. Ti od začátku zápasu viděli poměrně pohledný a rychlý fotbal se šancemi na obou stranách. Hned po 11 minutách se dočkali i prvního gólu. Po standardce z kopačky Alexe byl ve skrumáži před brankou nejdůraznější Marek Suchý a od jeho kolene se míč odrazil do branky Guilhermeho.

Hned v 18. minutě se gólově představila i další čerstvá posila Spartaku. Brazilec Ari si zpracoval chytrou přihrávku Alexe a umístěnou střelou s trochou štěstí přidal druhý gól Spartaku. Druhý gól domácí ohromně povzbudil a hostující Lokomotiv prakticky nepouštěli k balonu. V 28. minutě však utekl domácím aktivní Janbajev a předložil gólovou přihrávku Alijevovi, který nekompromisně zakončil.

Po úvodní útočné půlhodině se hra zklidnila a vyrovnala a na hřišti bylo k vidění více tvrdých osobních soubojů ve středu pole. Podobný fotbal pokračoval i ve druhé půli, do které nečekaně nenastoupil domácí Welliton, kterého vystřídal Jakovlev. Lokomotiv pak během druhé půle vystřídal špatného Syčova, který se v zápase ukázal pouze nasimulovaným pádem před pokutovým územím Spartaku.

Lokomotiv s blížícím se koncem zápasu stupňoval tlak a vypracoval si několik nebezpečných šancí. Žádná z nich se gólově neujala a když v 92. minutě zakroutil Alijev přímý kop pouze do břevna Džanajevovy branky, ukončil rozhodčí Lajuškin zápas za stavu 2:1 pro domácí.

Více informací k zápasu

Dinamo Moskva - Zenit Petrohrad 1:2

27.03.2010 16:30

Góly: 66. Dmitrij Kombarov (pen.) - 12. Danny, 33. Vladimir Bystrov

Zenit ve 3. kole Premier ligy zvítězil v jednom ze šlágrů kola 2:1 nad Dinamem Moskva a na stadionu v Chimkách tak dokázal porazit velkého moskevského rivala, když na góly Dannyho a Vladimira Bystrova dokázal zareagovat pouze z penalty Kirill Kombarov.

Hráči domácích byli v úvodu zápasu aktivnější, rychlými akcemi rozebírali obranu Zenitu a vypracovali si několik šancí. Na druhé straně byl však velice aktivní Srb Danko Lazovič, který už ve 12. minutě krásnou přihrávkou vyslal do první gólové akce utkání Dannyho. Branka bývalé hvězdy Dinama domácí hráče naprosto opařila a na hřišti začali dominovat hosté z Petrohradu.

Pohledný fotbal v rychlém tempu nabídl druhý gól za dalších jednadvacet minut, když si Lazovič efektně zpracoval dlouhý míč ze středu hřiště a nabídl další gólovou přihrávku Dannymu. Danny tentokrát zamířil pouze do břevna a do odkryté brány musel dorážet Vladimir Bystrov. Dvougólové vedení pak hosté v poklidu udrželi do konce poločasu.

Ve druhé půli rychlé tempo hry lehce opadalo, iniciativu přebralo domácí Dinamo a začalo si vypracovávat příležitosti před brankou Malafejeva. Fantastickým momentem se pak v 54. minutě blýskl domácí Samedov, když krásným sólem doslova posadil na zadek hned několik obránců hostí. Samedovovu troufalou akci zastavil skvělým zákrokem až brankář Malafejev.

V 66. minutě však Malafejev nedovoleně sestřelil v pokutovém území aktivního Samedova a Dinamo vybojovalo pokutový kop. Penaltu s přehledem proměnil Kirill Kombarov a vykřesal pro domácí naději na srovnání. V závěru si však Zenit dokázal vedení pohlídat a zaslouženě vyhrál 2:1.

Více informací k zápasu

Křídla Sovětů Samara - Tom Tomsk 2:3

27.03.2010 11:30

Góly: 5. Andrej Ivanov (vl.), 12. Ilja Gultjaev (vl.) - 24. Dmitrij Mičkov (pen.), 32. Kirill Kovalčuk, 39. Đorđe Jokić

Přesto, že Křídla Sovětů už v jedenácté minutě vedly 2:0, nakonec podlehly hostům z Tomsku 2:3. Všechny góly padly v prvním poločase. Během zápasu padly dva vlastní góly, k vidění byla penalta a červená karta.

Jeden ze sobotních zápasů třetího kola se uskutečnil v Samaře, kde živořící Křídla Sovětů hostily Tom Tomsk. Po dvou kolech Samara okupovala poslední místo, když prohrála oba své zápasy a nedokázala vstřelit ani jeden gól, a tomiči byli s jedním vítězstvím a jednou porážkou na deváté příčce.

Neuběhlo ani čtvrt hodiny a domácí už vedli 2:0. První gól Samary v nové sezóně zařídil exspartakovec Andrej Ivanov, který je v Tomi na hostování. Ivanov neúspěšně odvracel centr Budylina z levé strany a vstřelil gól.

Ale jeden dárek hostům byl málo, sami připravili druhý gól do vlastní branky. Po pasu z hloubě pole u pokutového území přebral balón Savin, postoupil blíž k brance a v boji s pasivně hrajícím Gultjaevym kopl nohou ve směru branky. Parejko se příliš zdržel se skokem a nedokázal chytit slabou střelu. Avšak posledním, kdo se dotkl balónu nebyl Savin, nýbrž Gultjaev, proto i druhý gól zápasu byl vlastní.

Po špatném začátku Tom přebrala iniciativu. A domácí, když vedli 2:0, souhlasili s roli druhých houslí a čekali na chybu soupeře. Dočkali se však snížení skóre. Z penalty, kterou rozhodčí Turbin zapískal po ruce Taranova v pokutovém území, vstřelil gól Mičkov. Gólman sice vystihl směr a dokonce se dotkl balónu, avšak brance nezabránil.

Ke konci poločasu hosté srovnali. Obránce Křídel neuhlídal v pokutovém území Kirilla Kovalčuka, mladší bratr Sergeje zpracoval přihrávku od Charitonova a překonal bezmocného brankaře. A to ještě ze strany Tomsku nebylo poslední slovo. Po centru do pokutového území a hlavičce ještě dokázal na brankové čáře odvrátit Belozjorov, ale prvním u dorážky byl Jokić, který se z bezprostřední vzdálenosti nemýlil- 3:2.

"To nejdůležitější je se nevzdávat," prohlásil o přestávce prezident Křídel Sovětů Viktor Razvejev. "Máme ještě jednu půli abychom uspokojili diváky." RFS zrušil Samaře zákaz pro registrací nových hráčů a Razvejev je díky tomu optimistický naladěn.

Druha půle byla úplně odlišnou. Pomalá hra, velký boj uprostřed hřiště, málo konstruktivních a kreativních myšlenek v útoku, málo nebezpečných kombinací a střelby na branku. Největším nebezpečím se staly standardní situace. Půl hodiny do konce měl velkou možnost srovnat skóre Stavpeca, ale po skvělém pase Andžindžala, který ho poslal samotného na brankaře, netrefil míč. Deset minut před koncem po rozehrávce rohu se míč dostal k Belozjorovu. Ten střílel z voleje, trefil však pouze obránce.

Ve zbylém čase hosté, kterým stav vyhovoval, poměrně chytře bránili a nedovolovali soupeři ohrozit Parejko. Samařanům nevyšel ani finálový nápor.

Konec zápasu se nesl v duchu potyčky mezi Belozjorovem a Nam-Il Kimem, na konci které byl po druhé žluté kartě nucen korejec odejít ze hřiště. Zápas tak skončil 2:3 ve prospěch Tomi.

Více informací k zápasu

Sibir Novosibirsk - Spartak Nalčik 0:2

27.03.2010 09:00

Góly: 17. Vladimir Ďaďun, 53. Vladimir Ďaďun

Sibir prohrál na svém hřišti s Nalčikem Spartak 0:2. Oba góly vstřelil Vladimír Djadjun. Po dvou vítězstvích ve třech kolech tak Spartak shlíží na všechny týmy z první pozice.

V sobotu se v Novosibirsku pokazilo počasí, které jako kdyby vybízelo fanoušky: "Nechoďte na fotbal. Seďte doma, nic pěkného na hřišti stejně neuvidíte a jenom zmrznete." Ale ty nejvěrnější fanoušky ani sníh a ani vítr nevyplašily. A to těsně před výkopem podle oficiálních stránek Sibiru se vítr zrychlil na sílu vichřice.

Situace byla natolik vážnou, že se mohlo stát neštěstí, kdy silný poryv větru málem odnesl kluky s panelem jednoho z oficiálních sponzorů RFPL.

Týmy nijak na hřiště nepospíchaly, ohřívaly se v útrobách stadionu. Hra začala pomalu a velmi nepřesně. Sibir, nehledě na to, že byl domácím týmem, přenechal iniciativu soupeři. Ale ani Spartak se nijak nesnažil ohrozit Kowalewského branku. Navíc začalo hustě sněžit.

V 18. minutě se "předvedl" polský brankař, když vyběhl na lajnu pokutového území, aby odkopl míč, ale udělal to tak nešťastně, že Vladimír Djadjun otevíral skóre do prázdné branky. Celkově se mezi Kowalewským a Djadjunem vytvořil v tomto zápase dobrý tandem.

Zatímco se Novosibiřané snažili vymyslet aspoň něco, aby srovnali skóre, tvůrčí hra domácích se vytratila někde za sněhovou vánici. Mimochodem, celý první poločas se hrál s bílým balónem a druhou půli s oranžovým. Výměna míčů však změnu hry nepřinesla.

Jakmile začala druhá patnáctiminutovka, Spartak zdvojnásobil své vedení. Obrana Sibiru chybovala a Djadjun se hrnul v ústrety Kowalewskému. Ten zase šel naproti Djadjunovi. Útočník obhodil brankaře a trefil branku - 0:2.

Trenér Sibiru Igor Kriušenko zkoušel oživit hru a pustil na hřiště třetího útočníka Alexandra Antipenko, ale ani to nepomohlo. Novosibirsk nedokázal vymyslet kloudnější akcí, která by byla pro Spartak nebezpečnou. A tak si Nalčik pohlídal vítězství. Teď má na svém kontě sedm bodů.

"Náš tým zvítězil, a to je dobře. Kde byly v naší hře slabiny? Kluci vyhráli a nezaslouží si kritiku," řekl trenér Spartaku Jurij Krasnožan hned po zápase.

"Prohráli jsme, a to můžeme hodnotit pouze negativně," prohlásil Kriušenko. "Hráči opět chybovali a celkově si sami můžou za prohru. A co přesně se nepovedlo? Nechci nikoho jmenovat, prohrál celý tým."

Více informací k zápasu

Anži Machačkala - CSKA Moskva 1:2

26.03.2010 17:15

Góly: 11. Andrej Strelcov - 49. Keisuke Honda, 62. Tomáš Necid

CSKA Moskva vybojovalo v předehrávce třetího kola Premier Ligy tři body na půdě Machačkaly. Přitom pro CSKA se nevyvíjelo utkání vůbec dobře, v prvním poločase mělo navrch Anži, které šlo po gólu Strelcova do kabin s jednogólovým vedením. Po změně stran však vyrovnal Keisuke Honda a vítěznou branku vsítil český reprezentační útočník Tomáš Necid.

Nováček Premier Ligy Anži se věhlasnějšího soupeře nezalekl a hostující CSKA se muselo bránit energickým nájezdům domácího mužstva. Za aktivitu byla Machačkala odměněna vedoucím gólem, na kterém nese vinu reprezentační brankář Akinfejev, který podcenil centr z pravé strany a Strelcov po jeho hrubce přišel ke gólu velmi lacino.

CSKA se v blízkosti svatyně Anži v prvním poločase vůbec neprosazovalo, Miloš Krasič úplně ztratil loňskou formu a jediný hrotový útočník Armády Tomáš Necid se vůbec nedostal k míči. Jedinou hrozbu pro Anži tak v prvním poločase představoval výborně hrající Japonec Keisuke Honda, ale sám bez podpory spoluhráčů toho moc nezmůže ani hráč jeho kalibru.

Kouč Leonid Sluckij si během poločasové přestávky uvědomil, že jsou nutné změny a na hřiště poslal mladého tvůrce hry Alana Dzagojeva. Neuplynulo ani pět minut a CSKA vyrovnalo. Typicky provedený přímý kop Keisuke Hondy překvapil Abajeva natolik, že ho propustil za svá záda.

Anži mohl dostat zpátky do vedení obránce Kvirkvelija, ale nastřelil tyč. Tou dobou už CSKA začalo vládnout na hřišti a s jeho útočnými výpady měla obrana Anži plné nohy práce. Nakonec kapitovali domácí ještě jednou, Tomáš Necid tvrdou hlavičkou zakončil za záda bezmocného Abajeva povedený centr Ščennikova.

Hubené vedení si svěřenci trenéra Leonida Sluckého s přehledem pohlídali a kromě průběžného vedení v tabulce Premier Ligy si zajistili i dobrou náladu před důležitým kláním čtvrtfinále Ligy mistrů proti Interu Milán.

Více informací k zápasu

Alanija Vladikavkaz - Amkar Perm 0:0

26.03.2010 15:00

Góly: -

Ve Vladikavkazu, kam za Alanií přicestoval Amkar, se zahajovalo třetí kolo ruské nejvyšší soutěže. Leopardi po remíze se Saturnem a porážce od Spartaku Nalčík operovali na 11. příčce s jedním bodem, hráči Permu po porážce s CSKA a vítězství nad Anži byli na 9. místě se třemi body.

Zápas odstartoval velmi opatrně. Vladikavkazci jako domácí měli častěji míč na svých kopačkách. Hosté jako kdyby souhlasili, že budou hrát druhé housle a spokojeně čekali ve středu hřiště a ani se nesnažili o napadání. Ovšem první nebezpečnější situace pocházela právě z kopaček hráčů Amkaru, ale Kušev se zamotal při snaze o průnik do pokutového území. Alania odpověděla ohrožením branky ze standardní situace, Čočijev to zkoušel hlavou, ale i díky dobré práci obránce nedokázal zamířit přesně.

Ještě jeden nebezpečný moment vytvořili domácí v půli prvního poločasu, kdy stříleli na branku Narubina. Ten se s tímto pokusem vypořádal bez vážnějších potíži. Pak Alania jako kdyby ožila. Nizamutdinov málem utekl Popovovi a hrozilo, že půjde sám na brankáře. Jenže střílel z dvaceti metrů a míč prolétl těsně kolem tyče.

Týmy to však neprobudilo, a tak jediným "oživením" se stal nebezpečný faul Kaity, který ve středu hřiště velmi nebezpečně fauloval Sadikova, za což musel předčasně do útrob stadiónu. Za chvíli sudí ukázal žlutou kartu i Sadikovovi a pak za nepovolené zmaření útočné akce obdaroval žlutou kartou Mamaha. Hra začala být čím dál tím nervóznější a méně zajímavou. Pokračoval boj o balón uprostřed zeleného pažitu.

Ve druhém poločase se nic moc nezměnilo, jen iniciativu převzal Amkar, který měl o jednoho hráče v poli navíc. V šedesáté čtvrté minutě dostal na své kopačky míč Novaković, který stál v pokutovém území. Rozhýbal tři protihráče a z nevýhodné pozice se pokusil zakončit. Míč ale chytil připravený Chomič. Následně se do pokutového území z křídelního prostoru dostal Sadikov, obešel obránce, ale střela byla nepřesná. Hráči Permu útočili víc a víc, ale díky brejku málem rozhodla Alania. Kuzněcov se nacházel ve výhodné pozici, obránce však zabránil nebezpečné situaci.

Konec zápasu byl ve znamení ne příliš úspěšných útočných akcí na obě strany. Bylo ovšem vidět, že ani jeden tým se za gólem nijak nežene. Zápas tak skončil nudnou remízou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Spartak Nalčik32104:17
2.Rubin Kazaň32103:07
3.Zenit Petrohrad32104:27
4.CSKA Moskva32103:17
5.Tom Tomsk32015:36
6.Těrek Groznyj31203:15
7.Spartak Moskva31113:34
8.Dinamo Moskva31112:24
9.Amkar Perm31111:14
10.FK Rostov31112:34
11.Lokomotiv Moskva31024:43
12.FK Saturn30212:32
 Alania Vladikavkaz30212:32
14.Anži Machačkala30121:31
15.Sibir Novosibirsk30121:51
16.Křídla Sovětů Samara30032:70

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (125)

Přidat komentář
domingo

Skóre Permu

Nemáte někdo statistiku vítězných gólů? Řekl bych, že Necid už jich pár mít bude...

Reagovat
Tsigi

loni z 10 bylo pět vítězných, jeden úvodní a jeden na remízu

Reagovat
domingo

Reagovat
Arbiter

podle mě je Perm rodu ženského, protože v ruštině je to ta Perm', takže skóre Permi.

Reagovat
Shevchenko

Nechápu čemu se směješ, minulý rok měli takové skóre po úvodních pěti zápasech.

Reagovat
smazaný uživatel

Permský beton je proslulý. I když minulou sezónu jim to pak začalo hodně skřípat a dostávali hodně branek.

Reagovat
Shevchenko

Navíc fanoušek Auxerre.

Reagovat
domingo

Tak to byla podpásovka

My aspoň máme útočníka, nejlepším střelcem Permu je jakýsi Kušev, který nehraje ani za bulharskou repre :)

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně Necka, jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

dělá radost, kluk jedna sešívaná

Reagovat
smazaný uživatel

hmmmm slavistu aspon neco potesi

Reagovat
smazaný uživatel

Když už to podělává Slavie, tak aspoň že její odchovanci se snaží ve světě, viz. Necka a Suchoš. Aspoň že tak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Honda.

Reagovat
smazaný uživatel

Necid Honda

Reagovat
milan78

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Jemně poupravím

Necid Honda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Necid udělal velký výkonnostní progres, paráda.

Jinak,

průměrný Kováč si našel angažmá ve West Hamu, Jiránek kapitán Spartaku, Kinský kapitán Saturnu, Marek Čech se dostal až do Lokomotivu Moskva, Necid hraje s CSKA čtvrtfinále Ligy mistrů, Suchý má výborně nakročeno, Jarošík se dostal z Ruska do Chelsea atd...atd... Už se těším na další takový přestup Čecha do RPL a dalších x-názorů jak se zakope.

Reagovat
smazaný uživatel

Spousta lidí holt podceňuje kvality ruské ligy. Taky jsem byl dřív tak zabedněný a zaslepený. Ale všichni s nimi musí počítat.

Reagovat
smazaný uživatel

přiznejme si ale že Jarošík šel do anglie hlavně kvůli tomu že bylo CSKA propojeno s Abramovičem.spíš že šel z ruska do španělska

Reagovat
rufus

Když nebudou odcházet takový jako Kalouda. Pro lepší hráče je Rusko vhodná destinace, ať už po kvalitativní nebo finanční stránce. A když mluvim o kvalitě, nevíš jak je na tom Holenda. Má vůbec na to nastupovat pravidelně?

Reagovat
smazaný uživatel

Kalouda a jeho fanousci byli blazni, kdyz si mysleli ze se Kalouda prosadi pres hrace jako Zirkov, Krasic a spol. co hrali v zaloze.

Anzi ma slaby utocniky, Holenda v zakladu hraje, ale zatim teda mizerne. Byl i v antisestave kola

Reagovat
rufus

Vůbec nechápu, jak si mohl Holendu někdo vytipovat jako posilu.. Asi to musí být vážně tou jejich slabou konkurencí, ale spíš mě k němu sedí právě to, že byl v tý antisestavě kola. I když pár světlých okamžiků ve Spartě měl, ale vyjimka potvrzuje pravidlo. Ale přeju mu, aby dal nějakýho gola, když už ho koupil takovej super tým jako Anži, ať může mít aspon z něčeho radost.

S tim Kaloudou je to těžký. Jak na tom je, vidíme ve Spartě. Talent v něm byl a snad ho ještě dokáže zužitkovat, ale CSKA je pro něj velký sousto. A pak naše noviny, bez jakychkoliv dalších informací o kádru CSKA, napíšou, že se v Rusku zakopal. A lidi, co nemají možnost sledovat Ruskou ligu tomu pak věří.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.rfpl.org/

Dole jsou video sestřihy z každého zápasu ruské ligy, tak kdyby měl někdo zájem, tak zachvíli tam bude i zápas Anži - CSKA, přidávají to tam rychle.

Reagovat
M11

super

Reagovat
mickey mouse

díky ti

Reagovat
smazaný uživatel

díky teď jsem ten sestřih viděl, ale na můj vkus byl střed obrany CSKA nějakej průchodnej, ale byl to jen sestřih, takže nebudu vynášet nějaké soudy

Reagovat
smazaný uživatel

to bude tim, ze obrana CSKA totiz je uplne drevena a pruchodakova

Reagovat
Arbiter

Reagovat
smazaný uživatel

Ti golmani

Reagovat
smazaný uživatel

Akifeev mě docela překvapil

Reagovat
smazaný uživatel

*Akinfeev

Reagovat
smazaný uživatel

To hodnotis z jednoho pustenyho golu, nebo dvouminutovyho sestrihu? ....Akinfejev ma porad neskutecnou formu, treba minuly kolo proti Dinamu vychytal uplne neskutecny veci.

Reagovat
smazaný uživatel

OK, jasně... prostě jsem nečekal, že by dokázal vyrobit takovou školáckou hrubku, toť vše. Nesoudím ho.

Reagovat
smazaný uživatel

Na můj vkus poslední dobou hodně chyb a to u něj nebylo zvykem.

1. Superpohár proti Kazani

2. Gól v Rusku proti Seville, který byl napůl jeho

3. Teď proti Anži.

Samozřejmě pořád dokáže ohromně podržet CSKA, ale ty chyby to trochu sráží...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky co ma chudak za tou tragickou obranou delat... tu chybu v Superpoharu mu taky pripravil tou mizernou rozehravkou Ignaševič.

Reagovat
Arbiter

vůbec nevíš

Reagovat
Arbiter

První půli hrálo CSKA totální tužku a mohli být rádi, že nedostali více gólů, ale tou druhou to vyvážili. Hondová standardka byla lahůdková

Reagovat
smazaný uživatel

"Kopyto" Necid opět rozhodl

Reagovat
smazaný uživatel

Honda je snad nejlepší kup letošní sezony vůbec, velkokluby udělali velkou volovinu

Reagovat
smazaný uživatel

udělaly

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nemyslím si to, má teď dobrý mezistupínek. Šel do kvalitnější ligy, bude hrát pravidelně evropské poháry a potom už bude pro velkoklub hotový hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojojo pro něho je to ideální, každopádně ta cena bude rozhodně o dost vyšší

Reagovat
smazaný uživatel

Je to prostě borec říkal sem to už když tam přestupoval,tohle není rychlokvaška jako byl Kalouda.O NEcidovi se vědělo už od přípravky že je to sniper.Kaloudu pomalu nikdo neznal tenvyleěl až později.Necid měl jasně větší předpoklady a ty potvrdil.

Reagovat
smazaný uživatel

Samare byl vcera ukoncenej zakaz nakupu hracu a dneska Kridla Sovetu posililo 21 hracu - 4 z nich hned v zakladu proti Tomsku. Snad se krysy zachrani

Reagovat
smazaný uživatel

21 hráčů? Celkem mazec, ale očividně potřebují kvalitu a tu narychlo jinak než kvantitou neseženou...

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdyt v kadru a na treninkach bylo asi 7 hracu ...mezi nima jsou i kvalitni hraci jako Samsonov, Strelkov nebo Stavpec. A hned Samara dala svuj prvni gol v lize a po par minutach vedou nad Tomskem

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, jaká tam je situace, jen jsem koukal na ten počet hráčů, to je prostě maso...

Reagovat
domingo

7 hráčů? to hráli s dorostencema?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne s dorostencema, ale s hracema juniorky (muzstvo do 21 let).

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi neuvěřitelně líto Samary, tohle ji musí srážet

Reagovat
Arbiter

tak prohrávají jen o gól, navíc mají čtvrt hodiny, ještě to můžou obrátit

Reagovat
smazaný uživatel

Jde o to, že vedli 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Výbornej zápas Danny a Bystrov nejlepší plejeři

Reagovat
smazaný uživatel

Bystrov? za to ze doklep mic do prazdny? ....krome Dannyho byl fantastickej hlavne Lazovic. Na hristi nejaktivnejsi a udelal oba goly - super posila

Reagovat
stas87

absolutne s tebou suhlasim bystrov sa snazil ale nic nedokazal vydvihol by som hubocana samozrejme dannyho to ak na konci dokazal udrziavat loptu aj proti trom protihracom kerzakov ma stale nepresvedcil a dnes ani velmi denisov z dinama sa mi velmi pacil samedov vyborny tah len je mi luto tej 11ky bola zbytocna neviem co tym chcel malafejev vyriesit zasluzena vyhra

Reagovat
smazaný uživatel

co? Bystrov ve druhé půli velmi aktivní hráč, snažil se, tvořil a měla bejt po faulu na něj penalta...

Reagovat
smazaný uživatel

V prvni pulce nepredved snad nic, snad ani jednou sem si ho na hristi nevsim krome toho golovyho doklepnuti. Ve druhy se sice snazil, ale ze by neco vytvoril? naopak spoustu akci zastavil, pac si netroufnul jit do klicky nebo vcas dat balon.... a moc me pobavilo jak to Orlov okomentoval, ze se boji vlastnich fanousku

Reagovat
smazaný uživatel

nj, pán všechno zná, všechno ví, zbytečnost reagovat....

Reagovat
stas87

zalohy bol jeden mozon vobec najslabsi s vykonom dannyho ci zyrjanova sa nemohol porovnat oproti zapasu zo spartakom to bolo o nieco lepsie podobne ako u kerzakova to ze dal gol mu nepomoze nehral dobre podobne ako huzsti ten je pre mna zatial tiez sklamanie spaletti mohol dat kannunikova skor ako v 82 minute pre mna traged zapasu-fernandes

Reagovat
smazaný uživatel

Keržakov podle me dneska nezahral uplne spatne. Porad neni moc videt, ale dneska alespon odved velky mnozstvi prace vepredu - ziskaval balony, dokazal podrzet mic, rozherat atd. Snad se rozehraje

Samedov je vybornej - dlouho se vsude porovnava a resi kdo z trojice Bystrov-Krasic-Samedov je nejlepsi pravy kridlo v lize a v soucasny forme je to pro me urcite Samedov. A v Dinamu pujde jeste nahoru... a to jeho solo bylo fantasticky

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Bystrov s Krasičem jsou letos úplně z formy, takže to Samedovovi hodně zlehčují.

Reagovat
Virtuos

Zenit paráda

Reagovat
Virtuos

Ako vyzeral zápas Dynamo - Zenit, totiž som to nesledoval

Reagovat
stas87

prvy polcas jasne ovladol zenit dal dve branky do 65 minuty si to perfektne hlidal ale potom malafejev spravil zbytocny faul v 16ke a kombarov dal na 1-2 potom malo dinamo zopar strel a bal som sa ze vyrovnaju...zatial s moskvou 4body=spokojnost

Reagovat
Virtuos

diky

Reagovat
smazaný uživatel

Od ceho sou tu reporty

Reagovat
Virtuos

ta čo už

Reagovat
smazaný uživatel

Do pytle...

Reagovat
smazaný uživatel

Proc zrovna Dinamo?

Reagovat
smazaný uživatel

Na začátku za to nejspíše mohl fakt dlouhodobého fandovství týmu hokejovému. Nicméně s postupným vplouváním do ruských fotbalových vod zjišťuju, že bych se k nim asi dostal i bez ohledu na hokej a vybral jsem správně

Reagovat
smazaný uživatel

OK tak asi jeste znova - proc zrovna hokejovy Dinamo? jen me to zajima.

Reagovat
smazaný uživatel

Zbožňuju fízly

Pokud bych měl jmenovat jeden faktor, tak Maxim Afinogenov. Díky němu to začalo hokejem a později se začalo rozšiřovat i do fotbalu. Za fanouška se ale nemůžu v žádném případě považovat, svůj tým mám totiž v úplně jiné soutěži. Dinamo je "jen" takovým příjemným zpestřením, když zrovna nesleduju ty své (většinou stíhám oba).

Nic převratného ses tedy nedozvěděl, k objasnění situace to však bude muset stačit

Reagovat
smazaný uživatel

Samedovo sólo. Danny je letos fantastický. A Lazovič se ukazuje jako parádní nákup.

Reagovat
Shevchenko
Reagovat
smazaný uživatel

to jsou koumáci

Reagovat
Tsigi

Ke konci měl Spartak i docela štěstí. Hrozně mě frustruje, že neumím azbuku při sledování ruskýho fotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

Spartak

Reagovat
miky10

Suchýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýý

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ta ruská liga se mi líbí, asi se naučím azbuku

Reagovat
smazaný uživatel

Suchý dostal podle championat.ru nejlepsi znamku ze vsech hracu na hristi (6.5 z 10), stejny hodnoceni ziskal akorat na druhy strane Alijev.

Reagovat
smazaný uživatel

vede si parádně, jen tak dál.

Reagovat
F.Torres

borec, jen tak dál

Reagovat
Paddy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Obrana Spartaku celkově pracovala dnes výborně. Ale samozřejmě Suchý tam vyčnívá, oba náročné zápasy na jedničku.

Reagovat
smazaný uživatel

Rubin pred poloprazdnym stadionem, na prisernym oranisti a 0:0 s Těrekem... opravdu ostuda ligy takovejhle mistr

Reagovat
stas87

jj a to si terek podla mna zasluzil vyhrat hlavne kobenko zahral dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Kobenko je vyborna posila, vubec zalohu a utok maj cecenci silny.. a jeho genialni gol proti Sibiri (jako pres kopirak, kterej daval jeste za Rubin proti Zenitu pred dvema lety) byla parada.

..jenze to by se muselo hrat na hristi a ne na bramborovim poli Kazan

Reagovat
smazaný uživatel

*bramborovym

Reagovat
cubinho

*bramborovém

Reagovat
smazaný uživatel

Takový terén byl minulý rok v Petrohradu.

Reagovat
stas87

nezacinaj zas

Reagovat
smazaný uživatel

Ale musím s kerzak0vem nakonec souhlasit, že hrát v únoru mistrovský zápas by udělal i ze sebelepšího terénu v Rusku pěknou bídu.

Reagovat
smazaný uživatel

tak v Kazani se hraje od 15:00 hokej o postup do finále play off

Reagovat
stas87

no a?aj ked sqa hokej nehra tak ludia nechodi...vypredane mali len na lm kazan nie je futbalove mesto!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ale třeba časem bude, lidi si teprve zvykají chodit na fotbal. Přeci jenom Rubin Kazaň nemá moc úspěšnou historii a do podvědomí se dostal až v posledních letech.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Po třech kolech v čele Spartak Nalčik. Určitě půjdou tabulkou dolů, ale stejně ten tým žeru, s tak skromnými financemi se většinou vyhýbají sestupovým starostem a dokážou zahrát fantasticky.

Reagovat
smazaný uživatel

Rubin

Reagovat
stas87

solidne zaplnene luzniky a pekne pocasie to jedine bolo zo zapasa spartaka s loko pozitivne prial som si remizu no nevyslo to...sycov bol marny ale snad este horsi bol traore zabudol by som na janbajeva jeho prieniky a prihravka alexa arimu rubin totalne sklamal a mohol byt rad ze neprehral no zatial nikto nepresvedcil a nikto sa neodputal v cele tabulky buduce kolo mozno napovie viac idelane bude zenit cska1 loko dinamo 0 a tomsk spartak0

Reagovat
smazaný uživatel

Totálně zklamat nemohl, protože ten terén byl opravdu otřesný. Nedal se na tom hrát fotbal, ale jen nějaká holomajzna bez hlavy a paty.

Na Zenit bych dal taky jedničku, CSKA má stejně plnou hlavu Ligy mistrů a podle toho ty výkony v lize vypadají.

Reagovat
stas87

terek nie je spicka ligy a aj ked rubinu chybali treba semak rjazancev ci sa zranil gokdeniz tak by som cakal ze skratka ten jeden gol daju a vyhraju a oni boli cast zapasu prehravany aj ja si myslim ze by zenit mohol zabrat naplno predsa len zo spartakom aj s dinamom bol zenit lepsi dufam aj ze samara sa dvihne a pojde hore do rpl patri a chybala by mi zo samary mam najradsej savina a cudujem sa ze ho nekupil lepsi tim

Reagovat
smazaný uživatel

Těrek je kvalitní mužstvo a Rubin je přehráván často i slabšími mužstvy, ale pak třikrát udeří a směje se. Prostě na takovémhle katastrofálním terénu se snad ani moc nedá moc hodnotit výkon mužstva, to není o fotbale, ale o bojování.

Zenit hrál druhý poločas proti Spartaku a skoro celý zápas proti Dinamu fajn, určitě budou menšími favority.

Samaře snad ty posily pomůžou a zachrání se, pokud vyřeší dluhy, uvidím je tam radši než třeba Sibir nebo Anži. Savin je dobrý, ale minulá sezóna se mu moc nepovedla, často střídal, takže asi proto po něm nesáhly větší kluby...

Reagovat
stas87

mna rubin nepresvedcil zatial a myslim ze ani nepresvedci nemaju domingeza a tie zapasy 1:0 nebudu vyhravat vecne moj tip ci odhad je ze spicka bude dinamo zenit spartak loko a za nimi cska s rubinom neuvazuju o umelke?

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím, že v silách Kazaně je obhajoba. V roce 2008 taky neměli Domíngueze a vyhráli ligu ještě suveréněji. Ale je to těžké tipovat, první šestka je nesmírně vyrovnaná a titul může získat kdokoliv. V Kazani neuvažují o umělce, spíše o novém stadionu.

Reagovat
smazaný uživatel

Sibir se musi udrzet! ...v lize krome Anži nechci tymy jako Tomsk, Těrek...ale vzhledem k jejich vykonu a tomu ze je to asi nerealny, tak budu prat sestup asi Saturnu. V Ramenskoje uz fotbal ocividne nikoho nezajima tak at tahnou kvalitni hraci jim stejne uz brzo pudou do duchodu.

A ve druhy lize (btw, tenhle vikend zacala) drzet palce Volze, Rotoru, Šinniku nebo Žemčužině (sice sou to spiny protekcni, ale vyjezd do Soči by byla parada)

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně Kubaň a pak Šinnik.

Proč ne Tomsk? Mají kvalitní kádr, sympatického trenéra, chodí na ně dost lidí...

Ten Saturn mě taky sere, chodí tam fakt málo lidí. Kinský jako jeden z důvodů, proč odejde po sezóně "fanoušků chodí čím dál méně, asi je to signál, že chtějí vidět nové tváře"... S těmi důchodcemi si to napsal trefně.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim - divnej nesympatickej klub a mesto, radsi bych tam videl fotbalovejsi mesta. Sou tam mizerny podminky pro fotbal (jeden ze sibire staci a to sympatictejsi Sibir) a ani ten zajem neni neni nijak uchvatnej. Navic v podstate nemaj zadny ultras ani nic podobnyho a na venkovni vyjezdy jezdi tak 5 lidi. A muzstvo a fotbal meli taky mizernej, az letos to aspon za neco stoji.

Reagovat
smazaný uživatel

Já je taky neměl v oblibě, ale poslední rok si mě získali. Třeba tím, jak bojovali, když byl klub před bankrotem, to bylo úžasné.

Reagovat
smazaný uživatel

Berdyjev po zápase řekl, že budou uvažovat kvůli zdevastovanému povrchu o změně stadionu a mohli by pár zápasů odehrát na stadionu Rubin, kde je trávník mnohem lepší. Navíc se tam vleze 12 tisíc fanoušků a to je pro Tatary úplně dostačující.

Reagovat
smazaný uživatel

Aspon budou mit konecne na zapasech vyprodano

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak zajimavost z druhy ligy - dnesni vychodni "derby" SKA Chabarovsk proti Vladivostoku se kvuli spatnejm podminkam v Chabarovsku hralo na neutralni pude v Luznikach... takze neutralni puda asi 10 000 kilometru vzdalena jak od Vladivostoku tak od Chabarovsku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
osobnostx

Prosím tě, Keržakove, jak hrál Suchý?

Reagovat
smazaný uživatel

včera dal Doumbia v lize opět dva goly

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele