Ruská Premier Liga - preview 3. kola

26.03.2010, 08:38, aktualizováno 28.03.2010, 08:25
Previews
Spartak Moskva nastoupí proti Lokomotivu a bude usilovat o první výhru v sezoně. Rubin hraje s neporaženým Těrekem a očekává se jeho návrat do čela tabulky. Rostov přivítá Saturn...
Spartak Moskva - Lokomotiv Moskva  (neděle 12:00)
Nedělní program ruské Premier Ligy odstartuje moskevské derby mezi Spartakem a Lokomotivem. Na tento zápas se už v pátek prodalo víc než 20000 lístků.

"Nevstoupili jsme do sezóny moc úspěšně, co se plánů na počet získaných bodů týče," řekl před derby asistent Valerie Karbina Oleg Romancev. "Ovšem si taky pamatuji, jak jsme kdysi prohráli v prvním kole s Baltikou nebo Rostovem a i přesto jsme se stali mistry."

"S Rubinem Lokomotiv nehrál špatně, hra byla vyrovnaná," prohlásil Karpin na adresu budoucího soupeře. "O hře s Křídly Sovětů lze těžko něco říct a nějak to zhodnotit."

Karpin taky pověděl něco o zraněných hráčích červenobílých: "Dzjuba má teplotu, Kirejev má problémy s ramenem, Maidanda a Stranzl se dávají do kupy. Prudnikov si pořezal nohu ve vaně."

Kapitan Spartaku Martin Jiránek o "Loko" řekl: "Je to těžký soupeř, v přestávce mezi sezónami se velmi dobře připravovali. Nezbývá nám nic jiného, než hrát lépe jak v předešlých zápasech."

"V tuto chvíli není tým v té nejlepší formě," přiznal Jiránek. "Ale už v neděli budeme mít šanci aspoň něco změnit."

Srbský obránce Lokomotivu Marko Baša už přistoupí k individuálnímu tréninku. O tom, zda se zúčastní derby, se rozhodne těsně před výkopem. Navíc železničářům budou chybět Wagner, Jefimov a Rodolfo, kteří jsou zranění.
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Džanajev - Paršivljuk, Jiránek, Suchý, Makejev - Ibson, Šešukov, Alex, Jakovlev - Ari, Welliton
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Guilherme - Kuzmin, Asatiani, Baša, Janbajev - Torbinskij, Dujmović, Tarasov, Alijev, Syčev - Traoré
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.00 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Rubin Kazaň - Těrek Groznyj  (neděle 14:30)
Uřadující mistr z Kazaně přivítá v třetím kole ruské nejvyšší soutěže Těrek Groznyj. Jako jediný tým je po dvou kolech stoprocentní a může si vítěznou šňůru ještě prodloužit.

Útočník Rubinu Alexandr Bucharov podepsal nový tříletý kontrakt a trenér Kazaně Kurban Berdyjev tak razantně utnul spekulace o možném odchodu jeho hráčů pryč. Marodku kazaňského klubu opustili dva fotbalisté s ruskými pasy- záložnici Vagiz Galiulin a Petr Bystrov. V pátek trénovali se zbytkem týmu. Galiulin si zranil rameno v prvním kole proti Lokomotivu a týden na to musel vynechat zápas v Tomsku.

Bystrov se v nové sezóně na hřišti ještě neukázal. Kvůli obnovení starého zranění dokonce začátkem března odcestoval do Německa na konzultaci.

Zároveň mezi zraněnými zůstává čtveřice ruských hráčů. Kapitán a útočník Sergej Semak, zástupce kapitána a obránce Roman Šaronov, jeho kolega v obraně Vitalij Kalešin a záložnik Alexandr Rjazancev.

Kvůli ukončení kariéry Timura Džabrailova byl novým kapitánem Těreku jmenován Šamil Lachijalov.

"Náš tým se sehrává, vytváří se a zatím to vypadá dobře," řekl před zápasem s Rubinem trenér Těreku Anatolij Bajdačnyj. "Naučit tým hrát kombinační a útočný fotbal během chvilky je těžké. Proto krok za krokem, pomalu narůstá naše herní aktivita. Myslím si, že jsme na správné cestě."
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Ryžikov - Baljajkin, Orechov, César Navas, Ansaldi - Gökdeniz, Murawski, Noboa, Fatih Tekke, Kasajev - Bucharov
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Dikan - Ucijev, Haimovič, Omeljančuk, Jatčenko - Lachijalov, Maurício, Georgiev, Kobenko - Bracamonte, Asildarov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.80 - 7.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Rostov - FK Saturn  (neděle 17:00)
Rostov se po nevydařené domácí premiéře může fanouškům revanšovat v souboji se Saturnem, který stejně jako domácí tým letos ještě nevyhrál.

Rostov nepodal ve svém premiérovém představení v nové sezóně ideální výkon a prohrál s Tomskem. Minulý týden domácí mužstvo zachraňovalo remízu v Grozném až na poslední chvíli. Na trénincích před třetím kolem se Rostov připravuje v kompletním složení, naplno trénují i uzdravení Blatnjak s Kulčijem.

S okleštěnou sestavou přijíždí Saturn, trenéru Gordějevovi chybí hned čtveřice zraněných, jmenovitě Vorobjev, Kuzmičev, Parfenov a Topič. Mimozemšťané navíc nejsou v ideální formě, v posledních dvou zápasech jen remizovali s nováčky.
FK Rostov - pravděpodobná sestava:
Radič - Čerkes, Lengyel, Okoronkwo, Andželkovič - Kalačjov, Ivanov, Gatcan, Pavlenko, Lebeděnko - Adamov.
FK Saturn - pravděpodobná sestava:
Kinský - Angbwa, Zelao, Gračev, Nachušev - Ivanov, Němov, Jevsejev, Karjaka, Bojarincev - Jakubko.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.00 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sibir Novosibirsk - Spartak Nalčik  (sobota 09:00)
Sibir Novosibirsk na premiérové vítězství v Premier Lize stále čeká, ve třetím kole se pokusí nováček tento stav změnit proti Spartaku Nalčik, kterému se vstup do soutěže nadmíru povedl.

Sibir v minulém kole proti Saturnu uhrála první bod mezi elitou. Remízu vystřelil Orlům kanonýr Medvěděv, na jehož útočné kvality bude trenér Kriušenko sázet i v nadcházejícím kole. Mimo hru je vykartovaný Makarenko a zraněný Horák. Hříšník Buchrjakov, první vyloučený fotbalista v této sezoně ruské ligy, se naopak vrací do sestavy.

Vynikající vstup do sezony zažívá Nalčik, který předvádí dobrý fotbal podpořený výsledky. Trenér Jurij Krasnožan opět sestavil mužstvo, které bude postrachem pro každého soupeře. Spartaku hraje do karet i vyprázděná marodka, proti Sibiri vyběhnou hosté v nejsilnější sestavě.
Sibir Novosibirsk - pravděpodobná sestava:
Kowalewski - Klimavičius, Buchrjakov, Vychodil, Mološ - Astafjev, Šulenin, Filipenko, Čížek - Medveděv, Degtjarev.
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Fredrikson - Kisenkov, Džudović, Amisulašvili, Filatov - Šanicin, Koncedalov, Geterijev, Siradze, Gogua - Djadjun
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.00 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Křídla Sovětů Samara - Tom Tomsk  (sobota 11:30)
Křídlům Sovětů se blýská na lepší časy, ruský fotbalový svaz povolil volžskému klubu klubu registrovat nové hráče a proti Tomsku se představí mnohem silnější Samara než tomu bylo v předchozích dvou kolech.

Po bojovném výkonu se Zenitem podlehla Křídla jednoznačně Lokomotivu, který trestal nezkušenost v řadách Samary. Klub tak zažívá tristní vstup do soutěže, ale povolení registrovat nové fotbalisty dává Křídům velké naděje na výsledkovy progres. Včera Samara zaregistrovala 21 nových fotbalistů.

Tomsk v minulém kole po vyrovnaném proběhu doma podlehl úřadujícími mistrovi Rubinu Kazaň 1:0 a po dvou odehraných kolech má na kontě tři body za hostující vítězství s Rostovem. Kromě bodů ztatili Tomiči i důležité hráče sestavy, poraněné koleno nepustí do hry běloruského kanonýra Kornilenka a za červené kartě pyká Džiojev s Klimovem.
Křídla S. - pravděpodobná sestava:
Jurčenko - Bober, Taranov, Belozerov, Budylin - Tkačev, Adžindžal, Callagov, Leilton, Budanov - Savin.
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Parejko - Gultjajev, Smirnov, Jokić, Ivanov - K. Kovalčuk, Mičkov, Nam-Il Kim, Charitonov, Skobljakov - Maznov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 3.00 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Dinamo Moskva - Zenit Petrohrad  (sobota 16:30)
Souboj Moskvy s Petrohradem bude pokračovat i v tomto kole, ve šlágru třetího kola Premier Ligy Dinamo hostí Zenit.

Domácí měli neuvěřitelně těžký úvodní los, kdy postupně narazili na Spartak a CSKA. Vše nyní završí utkáním proti Zenitu. Z úvodních dvou kol vytěžilo Dinamo po skvělých výkonech čtyři body. Stejný počet bodů má Zenit, který vyhrál se Samarou a v minulém kole zachraňoval v závěru remízu proti Spartaku.

V Moskvě se zatím skvelě uchytily všechny posily a mužstvo hraje účelný a vyvážený fotbal. Zenit Petrohrad zatím svoji tvář hledá, ale druhým poločasem proti Spartaku Spallettiho svěřenci naznačili své možnosti.

V sestavě obou týmů se objeví hned několik hráčů, kteří prošli Dinamem Moskva a Zenitem Petrohrad. Přestupy mezi těmito kluby se v posledních letech staly nebývale častým jevem, který dodává prestižnímu souboji ještě větší náboj.
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Gabulov - K. Kombarov, Fernandez, Epureanu, D. Kombarov - Samedov, Wilkshire, Semšov, Česnauskis - Kokorin, Voronin
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Malafejev - Aňukov, Lombaerts, Križanac, Hubočan - Širokov, Zyrjanov - Bystrov, Danny, Lazovič - Keržakov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 3.00 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Alania Vladikavkaz - Amkar Perm  (pátek 15:00)
Brány třetího kola ruské Premier Ligy otevře v pátek zápas nováčka soutěže Alanie s Amkarem.

Po příletu do Vladikavkazu tým z Permu společně s Alanii navštívili školu č.1, kterou v roce 2004 obsadili teroristé. Fotbalisté uctili památku tragicky zesnulých děti a dospělých a zanechali jako znak solidarity klubovou vlajku, na kterou kapitáni obou týmu napsali svá věnování.

Dále vedení Amkaru a generální ředitel Alanie Alexandr Stalmach a hlavní trenér leopardů Vladimír Ševčuk zasadili stromy v Komsomolském parku ke Dni Vítězství.

Podle zpráv z vladikavkazského týmu, trenér Alanie během přípravy k zápasu nešetřil chválou, fotbalisté trénovali na sto procent a někteří hráči se dokonce připravovali i během svého volna. Všichni leopardi jsou fit a ve formě. Jediný, kdo chybí, je zraněný záložník Aslan Mašukov.

Amkar Perm už má jeden skalp nováčka soutěže, v minulém zápase dokázal vyhrát nad Anži Machačkalou. A stejně jako v minulém zápase i tentokrát nebudou kompletní. Zranění jsou Burmistrov, Grišin, Kalašnikov, Novaković, Sirakov, Topču a Čerenčikov, který se zranil právě ve zmíněném zápase.
Alania Vladikavkaz - pravděpodobná sestava:
Chomič - Mamah, Gnanou, Zuela, da Costa - Nizamutdinov, Kirillov, Kaita, D.Bazajev, G.Bazajev - Kuzněcov
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Narubin - Fedoriv, Popov, Bělorukov, Gaál - Pejev, Pomerko, Kněževič, Gaglojev - Volkov, Kušev
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.00 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Anži Machačkala - CSKA Moskva  (pátek 17:15)
Na půdu nováčka z Machačkaly dorazí moskevský CSKA.

Tento duel se musí předehrát v pátek, protože armějce ve středu čeká mnohem prestižnější zápas s italským mistrem Interem Milán. Ovšem to paradoxně nahrává případné sledovaností ruského souboje. Díky losu Ligy mistrů je v Itálii o moskevský celek zvýšený zájem. Na tento zájem reagoval Sky Sport, a proto se zápas bude živě vysílat hned na dvou televizních stanicích.

V předvečer zápasu záložník CSKA Elvir Rahimič vzpomínal na časy strávené v Anži. Bosenský legionář červenomodrých začínal svou kariéru v ruském fotbale právě v dagestánském klubu a strávil tam dva a půl roku.

"Jako kdybych přijel domů. Díky hře v Anži je mé jméno známo po celém Rusku, právě tady jsem se blíže seznámil s ruskou kulturou. Na dva a půl roku strávených v Machačkale vzpomínám s radosti doteď: tady mě brali nejenom jako hráče, brali mě jako vlastního," prohlásil.

"O Interu v Machačkale nepřemýšlím. Zatím chci jen jedno - porazit Anži. Navíc, pokud se nemýlím, CSKA v Machačkale zatím nevyhrál. Každopádně, když jsem tu byl já, proti armějcům jsme hráli úspěšně. Asi je na čase s touto tradici skoncovat," dodal Rahimič.

CSKA bude pro tento zápas opět chybět zraněný Mark González, který vynechal i zápas s Dinamem. Anži má problémy s ofenzívou. Jako jeden ze dvou týmu zatím nedokázal skórovat. Navíc Machačkala nemá stálého trenéra.

"Před třetím kolem oficiálně jako hlavní trenér nejspíš představen nebudu," řekl Gadži Gadžijev, který by se v nejbližší době měl stát hlavním trenérem Anži. "Ovšem to ani mi ani Andreji Gusinu, který se v případě mého jmenování připojí k trenérskému štábu, nevadí při práci s týmem. A kontrakt je jen otázkou času."

Machačkale bude chybět Mahir Şükürov, který je suspendovaný, a zranění Mamajev s Chodžavou.
Anži Machačkala - pravděpodobná sestava:
Abajev - Strelcov, Pekovič, Tagirbekov, Kvirkvelija - Corajev, Arziani, Bakajev, Žosan - Barabadze, Holenda
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - A.Berezuckij, V.Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov - Krasić, Šemberas, Aldonin, Dzagojev, Honda - Necid
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.00 - 3.75 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rubin Kazaň22003:06
2.Těrek Groznyj21103:14
3.Spartak Nalčik21102:14
 Zenit Petrohrad21102:14
5.Dinamo Moskva21101:04
 CSKA Moskva21101:04
7.Lokomotiv Moskva21013:23
8.Tom Tomsk21012:13
9.Amkar Perm21011:13
10.FK Saturn20202:22
11.Alania Vladikavkaz20112:31
12.Spartak Moskva20111:21
13.Anži Machačkala20110:11
14.FK Rostov20111:31
 Sibir Novosibirsk20111:31
16.Křídla Sovětů Samara20020:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (29)

Přidat komentář
Arbiter

Tak CSKA bude mít snadnou cestu, zajímalo by mě, zda Sky Sport ty vysílací práva na RPL koupil dlouhodobě nebo pouze na CSKA kvůli Interu. Každopádně to může pomoct RPL

Reagovat
smazaný uživatel

Italove pomerne pravidelne vysilaj RPL uz par sezon

A CSKA to podle me rozhodne nijak lehky v Machackale mit nebude. A zapas Alanie bych videl spis na 10 nez 02

Reagovat
Arbiter

jde o to, že se koupily nová práva, asi nějak navíc. Vycházím z kusých informací, jen vím, že ten Sky koupil vysílací práva pro dvě stanice. CSKA to v Machačkale lehké mít asi nebude, jenže mají to jako připravu před Interem a remíza nebo prohra může mít dopady na psychiku. Myslím, že se budou snažit vyhrát...Co se týče tipu, je to jenom tip

Reagovat
centos

Mírné OT, snad to tu ještě nebylo: na Googlu je videozáznam z CELÉ cesty Transsibiřskou magistrálou. A pustit si k tomu můžete buď zvuk vlaku nebo třeba rusky načtenou Vojnu a mír :) Boží!

http://www.google.ru/intl/ru/landing/transsib/en.html

Reagovat
Virtuos

Ďalší silný súper pre Zenit no teraz nezaváha a vyhrá.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenze oproti zapasu se Spartakem tentokrat neni Zenit favorit..

Reagovat
Virtuos

jj no, ale vyhrať by mohol keby predviedol takú hru akú proti spartaku v 2 polčase a ešte niečo pridá vyhrá

Reagovat
smazaný uživatel

Semšov a Keržakov ¨tento zápas nejspíš budou prožívat více než obvyklé ligové zápasy. Ale co..."ебут musory"

Reagovat
Virtuos

no to hej, ale hlavne nech vyhrá zenit

Reagovat
smazaný uživatel

to už mi jedno, hlavně a't hrajou fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

respektivě budu trochu víc přát Zenitu než policajtům

Reagovat
Virtuos

nech vyhraje futbal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Virtuos

ale fakt je ten, že som pozeral zápas Zenit-Spartak a bol to krásny zápas hlavne v 2. polčase a myslím si, že Dynamo a Zenit bude hlavne bojovní a až potom pekný zápas, lebo Dynamo nehraje taktiež zle no uvidíme je to dosť nevyspytateľný zápas

Reagovat
smazaný uživatel

já viděl první poločas abylo to tak úžasné, že sem usnul a prospal sem tu lepší část

Reagovat
Virtuos

čo už, ale k hráčom ten Lazovič je veľmi dobrý nákup aspoň podľa mňa 2. polčase sa mi videl veľmi dobrý spolu s Dannym ten to tam ťahal a prekvapil ma Rosina po vystriedaní Bystrova jasne oživil hru, ale všimol som si že stred poľa bol dosť slabí no mohlo to vzniknúť kvôli tej útočnej hre, ktorú predvádzal Zenit hl. 2. polčase. No uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

já sem rád, že Danny se umoudřil a hraje zas ten svůj fotbal, přesně ten, když přišel do Pitěru

Reagovat
Virtuos

presne

Reagovat
smazaný uživatel

Zenit by měl dát gola co?

Reagovat
smazaný uživatel

hohoho, to jsou divy v té Samaře...

Reagovat
Arbiter

Reagovat
smazaný uživatel

Vladimir Bystrooooooooov!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

ten slalom dinamovce

Reagovat
stas87

ako padly goly?az odteraz to sleujem suchy dal gol?

Reagovat
F.Torres

Suchý gol!! Nevíte někdo jakej byl? Standartka?

Reagovat
smazaný uživatel

Po standradce se mu to ve skrumazi odrazilo od kolena do brany

Reagovat
stas87

ja to tusil ze nejaka haluz alijev po samedovovi asi druha najlepsia posila samedov alijev lazovic vyborne tahy od vedenia klubov a druhy gol spartaka?

Reagovat
smazaný uživatel

uplna haluz to zase nebyla, byl aspon duraznej

Reagovat
smazaný uživatel

Suchý

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele