3. kolo
27.03.2010 09:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Sibir Novosibirsk - Spartak Nalčik 0:2

Sibir prohrál na svém hřišti s Nalčikem Spartak 0:2. Oba góly vstřelil Vladimír Djadjun. Po dvou vítězstvích ve třech kolech tak Spartak shlíží na všechny týmy z první pozice.

V sobotu se v Novosibirsku pokazilo počasí, které jako kdyby vybízelo fanoušky: "Nechoďte na fotbal. Seďte doma, nic pěkného na hřišti stejně neuvidíte a jenom zmrznete." Ale ty nejvěrnější fanoušky ani sníh a ani vítr nevyplašily. A to těsně před výkopem podle oficiálních stránek Sibiru se vítr zrychlil na sílu vichřice.

Situace byla natolik vážnou, že se mohlo stát neštěstí, kdy silný poryv větru málem odnesl kluky s panelem jednoho z oficiálních sponzorů RFPL.

Týmy nijak na hřiště nepospíchaly, ohřívaly se v útrobách stadionu. Hra začala pomalu a velmi nepřesně. Sibir, nehledě na to, že byl domácím týmem, přenechal iniciativu soupeři. Ale ani Spartak se nijak nesnažil ohrozit Kowalewského branku. Navíc začalo hustě sněžit.

V 18. minutě se "předvedl" polský brankař, když vyběhl na lajnu pokutového území, aby odkopl míč, ale udělal to tak nešťastně, že Vladimír Djadjun otevíral skóre do prázdné branky. Celkově se mezi Kowalewským a Djadjunem vytvořil v tomto zápase dobrý tandem.

Zatímco se Novosibiřané snažili vymyslet aspoň něco, aby srovnali skóre, tvůrčí hra domácích se vytratila někde za sněhovou vánici. Mimochodem, celý první poločas se hrál s bílým balónem a druhou půli s oranžovým. Výměna míčů však změnu hry nepřinesla.

Jakmile začala druhá patnáctiminutovka, Spartak zdvojnásobil své vedení. Obrana Sibiru chybovala a Djadjun se hrnul v ústrety Kowalewskému. Ten zase šel naproti Djadjunovi. Útočník obhodil brankaře a trefil branku - 0:2.

Trenér Sibiru Igor Kriušenko zkoušel oživit hru a pustil na hřiště třetího útočníka Alexandra Antipenko, ale ani to nepomohlo. Novosibirsk nedokázal vymyslet kloudnější akcí, která by byla pro Spartak nebezpečnou. A tak si Nalčik pohlídal vítězství. Teď má na svém kontě sedm bodů.

"Náš tým zvítězil, a to je dobře. Kde byly v naší hře slabiny? Kluci vyhráli a nezaslouží si kritiku," řekl trenér Spartaku Jurij Krasnožan hned po zápase.

"Prohráli jsme, a to můžeme hodnotit pouze negativně," prohlásil Kriušenko. "Hráči opět chybovali a celkově si sami můžou za prohru. A co přesně se nepovedlo? Nechci nikoho jmenovat, prohrál celý tým."

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele