Ruská Premier Liga - souhrn 27. kola

05.11.2010, 16:00, aktualizováno 08.11.2010, 18:57
Komentáře a souhrny
Kazaň v závěru urvala bod proti Spartaku a udržela si před ním osmibodový náskok. Zenit odklidil další překážku na cestě za titulem, tentokráte uspěl na půdě Sibiru. CSKA Moskva vyhrál v divokém utkání nad Samarou, dvakrát skóroval Tomáš Necid. Amkar zvládl zápas s Těrekem...

Rubin Kazaň - Spartak Moskva 1:1

08.11.2010 17:00

Góly: 90. Sjarhej Karnilenka - 41. Welliton

Moskevskému Spartaku proklouzla výhra nad úřadujícím mistrem mezi prsty, jelikož domácí Rubin dokázal úplně na konci utkání vstřelit vyrovnávací branku. Boj o druhé místo tak dostává další zajímavý náboj, kdežto červenobílí šanci na bronz už nemají.

Oba týmy začaly zápas v rychlém tempu. Postupně iniciativu přebíral domácí celek. Noboa vyzkoušel pohotovost Dikana, pak dobře rozehrál standardní situaci Natcho, ale Alex v poslední chvíli zamezil střele. Po dvaceti minutách už byla převaha Rubinu docela citelná. Domácí rozehráli nebezpečný roh a pak Dikana prověřili Kasajev s Rjazancevem.

Úřadující mistr dokonce vstřelil gól, jenže Kasajev byl v ofsajdu. Poté nebezpečně odpověděli hosté. Zprvu nebezpečný centr vyslal McGeady a následně do pokutového území vtrhl Ibson. Naštěstí pro obránce sudí Bezborodov odpískal nebezpečnou hru.

Ve 32. minutě si Spartakovci vytvořili gólovou situaci. Welliton dostal míč do běhu, avšak pod nohy se mu vrhl Ryžikov a svůj tým zachránil. Několik minut na to ovšem podobná situace vedla ke gólu. Ibson prošel přes střed, poslal míč na Wellitona, kterého nechal o samotě Navas. Nejlepší střelec letošní sezóny poslal balón přesně do vzdáleného rohu. Brazilský útočník tak dal v dresu Spartaku na půdě Kazaně gól v každém zápase.

Do druhé půle vyběhl na trávník Karadeniz a vystřídal Eduarda. Hned vzápětí po centru z pravé strany mohl skórovat Rjazancev. Hosté odpověděli dvěma útoky, které vedl McGeady přes střed. Jednou Ir zkusil vystřelit sám, jenže trefil Navase. Podruhé předběhl pět protihráčů, nahrál napravo Wellitonovi, ale útočník uklouzl a k míči se nedostal.

Brzy červenobílí opět přišli o Alexe, který musel opustit hřiště kvůli zranění. Fanoušky moskevského celku ještě jistě vylekalo zranění McGeadyho, ten se však na hřiště vrátil. Rubin dost přitvrdil a hostům bylo určitě pořádně horko. V pětasedmdesáté minutě Noboa odcentroval míč na Kornilenka a ten v soubojí s Parejou upadl. Argentinec nejspíš porušil pravidla, jenže Bělorus svému pádu dost přidal a Bezborodov bez milostí ukázal žlutou kartu za simulování.

V koncovce domácí vrhli všechny své síly do útoku a přece jen to neslo ovoce. Rjazancev hodil míč z autu, Medveděv ho poslal dál a Kornilenko, přeskočiv Pareju, poslal balón přímo do rohu branky, čímž stanovil konečnou remízu 1:1.

Více informací k zápasu

CSKA Moskva - Křídla Sovětů Samara 4:3

07.11.2010 17:00

Góly: 3. Aleksej Berezuckij, 8. Tomáš Necid, 66. Zoran Tošić, 89. Tomáš Necid - 71. Oleg Ivanov, 81. Leilton Silva (pen.), 90. Sergej Tkačev

Bláznivé utkání bylo sehráno v Chimkach. CSKA Moskva v něm v přestřelce porazilo Křídla Sovětů 4:3. Hostující Křídla sice prohrávaly o tři branky, ale přesto dokázaly zabojovat a o body bojovaly do poslední vteřiny. K vítězství Armějců dvěma brankami přispěl český reprezentační útočník Tomáš Necid.

CSKA Moskva se povedl úvod. Hned ve 3. minutě se trestný kop Dzagojeva snesl na hlavu Alexeje Berezuckého a brankář Křídel Sovětů Eduardo Lobos byl bez šance - 1:0. V 8. minutě potvrdil skvělou formu Tomáš Necid, útočník CSKA si zpracoval na prsa přihrávku Gonzáleze a pohotově levačkou rozvlnil síť - 2:0. Volžané se nevzdali a do konce poločasu měli jasnou herní převahu. Trenér CSKA Sluckij nevěděl, co se děje. A snažil se na tento vývoj zareagovat stažením Mamajeva těsně před přestávkou, na hřiště šel Šemberas. Hosté několikrát vážně ohrozili branku CSKA, Samsonov šel po přihrávce Ivanova sám na Akinfejeva, ale nakonec se nedostal ani k zakončení. V šanci neuspěl ani útočník Jelič.

Samaře navíc nebyly pro ofsajd uznány dvě branky, ale spravedlivě. Hosté se také dožadovali pokutového kopu za faul na Sosnina, sudí Kazmenko ale neměl odvahu situaci posoudit jako penaltovou.

Do druhého poločasu nastoupil Japonec Keisuke Honda, který nahradil nevýrazného Alana Dzagojeva. Spolu s Šemberasem se Hondovi podařilo vyhrát boj o střed hřiště a hosté už neměli iniciativu. V 66. minutě zvyšoval na 3:0 Zoran Tošič z úctyhodné vzdálenosti, tuto situaci si jistě bude vyčítat gólman Křídel Sovětů Lobos. Ani třetí branka Samaru nezlomila, v 71. minutě překvapila tečovaná střela Ivanova zkoprněného Akinfejeva - 3:1. Následujících deset minut hosté obléhali branku CSKA a dočkali se snížení na 3:2. Alexej Berezuckij fauloval pronikajícího Kuzněcova, dostal červenou kartu a nařízenou penaltu proměnil v 81. minutě Leilton.

Zdálo se, že Křídla Sovětů mají CSKA na lopatě, ale chyba lávky. V 89. minutě se napřáhl z dvaceti metrů Aldonin, orazítkoval břevno a u odraženého míče byl nejdříve Tomáš Necid, který uklidnil míč do sítě - 4:2. V první minutě nastaveného času snížily Křídla na konečných 4:3 zásluhou Tkačeva. Domácí mohou být rádi, že sudí nastavil jen dvě minuty. Být nastavený čas delší, Armějce by určitě čekalo peklo. Je očividné, že Armějcům vzal náročný program mnoho sil. A to je ve středu čeká zápas s vedoucím Zenitem Petrohrad.

Více informací k zápasu

Alanija Vladikavkaz - Lokomotiv Moskva 0:0

07.11.2010 14:30

Góly: -

Lokomotiv nedokázal zvítězit na půdě Vladikavkazu a sen o pohárové Evropě se mu tak vzdálil. Domácím remíza také nevyhovuje, protože Anži a Perm vyhrály. Železničáři navíc vytvořili nelichotivý rekord ligy, když se nechal vyloučit Slovák Ďurica. Jedná se již o 9. červenou kartu pro Loko v této sezóně.

Začátek zápasu patřil hostům. Prosazovali se zejména po rohových kopech, ale jejich hlavičky byly nepřesné. V 18. minutě mohli Moskvané vést. Wagner šikovně přeloboval obranu, čímž vyslal Syčova, který tváří v tvář Chomičovi selhal. O 10 minut později bylo horko na druhé straně. Nizamudtinov v souboji jeden na jednoho vyzrál na Ďuricu a tomu nezbylo nic jiného než faulovat. Rezultovala z toho červená a penalta pro Vladikavkaz. Loko se opravdu činí, již v minulém kole byl v 1. půli vyloučen Baša. Jenže Florescu penaltu trestuhodně zahodil. Netrefil totiž vůbec bránu. Jeho technická střela letěla vedle tyče. Poté měli mírnou převahu hosté, do šancí se dostávali hlavně z rohů jako na začátku zápasu, ale žádná velká šance se neurodila, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu 0:0. Semin v kabině své svěřence asi nepochválil.

V druhé půli se začínala projevovat přesila domácích. Gnanou za začátku druhé půle po rohu málem skóroval, chyběl kousek a v 56. minutě trefil Nizamudtinov po střele z hranice vápna dokonce břevno. Poté se hra uklidnila. Hosté spoléhali na brejky a hodně zahušťovali prostor před brankou, takže náznaky Alanije většinou končily odkopem od branky nebo nepřesnou střelou. Loko se prakticky nedostávalo do šancí. Až v 81. minutě po přihrávce Loskova pálil Syčov, ale Chomič ho vychytal. Zápas nakonec málem skončil jako ten v Machačkale minulý týden, po závaru se k míči dostal Alijev, již pálil do odkryté svatyně domácích, ale Chomič se na poslední chvíli postavil do střely a odvrátil míč na roh. Z toho hosté taky gól nedali , a tak zápas skončil bezbrankovou remízou 0:0.

Více informací k zápasu

Sibir Novosibirsk - Zenit Petrohrad 2:5

07.11.2010 12:00

Góly: 2. Ivan Nagibin, 6. Bartlomiej Grzelak - 13. Vladimir Bystrov, 15. Nicolas Lombaerts, 61. Danny, 63. Sergej Semak, 67. Alexandr Aňukov

Sibir Novosibirsk vedl se Zenitem Petrohrad 2:0 a více než hodinu hry držel s favoritem krok. Nakonec ale hosté strhli vedení na svou stranu a vyhráli vysoko 5:2. Domácí Orli si prohrou nejspíš stvrdili sestup do druhé ligy.

Proti sobě se postavily dva týmy z úplně odlišných pólů tabulky. Zatímco Zenit má na dosah titul, Sibir sestup do nižší soutěže. Nejlepší útok se postavil proti nejhorší obraně Premier Ligy. A tak dále...Novosibirsk měl jednou z posledních šancí přiblížit se záchraně, pokud by dnes Orli prohráli, museli by všechny zbývající utkání vyhrát a ani to by nemuselo stačit. Zenit je v podobné situaci, s tím rozdílem, že má mnohem příjemnější starosti. Každé vítězství ho výrazně přibližuje k ligovému titulu.

V brance Sibiru se neobjevil zraněný Petr Vašek, toho nahradil Polák Wojciech Kowalewski, který byl hlavním terčem kritiky fanoušků v úvodu sezony, kdy zavinil mnoho branek. Na marodce Novosibirsku byli i Buchrjakov, Vasiljev a Zinovjev. Trenér Zenitu Spalletti nemohl počítat s Hubočanem a Širokovem, ale lídr soutěže má natolik široký kádr, že nahradit tyto hráče nebyl žádný problém.

Zenit přiletěl do Novosibirsku v noci před zápasem a hráči hostů očividně neměli čas se aklimatizovat na nové časové pásmo. Již ve 2. minutě Nagibin střelou z dálky překvapil chybujícího Ževnova a otevřel skóre - 1:0. Další ránu uštědřil Zenitu polský útočník Grzelak, když využil zaspání obránce Lombaertse při snaze vystavit Sibir do ofsajdu a překonal Ževnova - 2:0.

Petrohrad dvoubrankové manko probudilo. Ve 13. minutě Danny fantasticky patičkou vysunul Bystrova a ten chladnokrevně překonal Kowalewského a snížil na 1:2. Uběhly dvě minuty a Joseph-Reinette si vsítil vlastní branku - 2:2. Zbytek druhého poločasu se odehrál na půlce Sibiru, jen občas domácí ohrozili Ževnova střelou z dálky. Petrohradu nebyla uznána branka pro ofsajd, v kterém se nacházel zakončující Lombaerts. Do poločasového hvizdu měl Zenit několik dobrých příležitostí strhnout vedení na svoji stranu, ale buď Orly zachránil Kowalewski, nebo duchapřítomní zadáci.

Do druhého poločasu udělal trenér Sibiru jednu změnu. Místo Degtjareva se dostal na hřiště Čech Tomáš Čížek. Tento fotbalista letos vsítil čtyři branky a připsal si šest asistencí, proti silným týmům, ale kvůli horší fyzické kondici začíná na lavičce. První šanci druhého poločasu měli hosté, střelu Grzelaka zneškodnil Ževnov. Poté Petrohrad uzamkl Sibir před vlastní brankou, ale koncentrovaný nováček hodně dlouho nedovolil týmu kouče Spallettiho vypracovat si nějaký vážnější moment.

Až v 61. minutě se Zenitu podařilo překonat obrannou tvrz Novosibirsku a skončilo to gólem. Zyrjanov si pohrál s dvěma zadáky domácího týmu a perfektně přihrál před branku Dannymu a Portugalec nemohl nedat - 2:3. Hned na to dal nádherného "angličana" po zpětné přihrávce Lazoviće záložník Sergej Semak - 2:4. V 67. minutě Lazović po nacvičeném trestnému kopu našel na hranici šestnáctky Aňukova a pravý obránce Zenitu zvýšil na 2:5 pro hosty. Za šest minut dal Petrohrad tři branky.

Kriušenko poslal do hry Beljajeva s Antipenkem, ale na změny už bylo příliš pozdě. Orli se do konce zápasu zmohli jen na nastřelenou tyč a následnou dorážku nad branku. Sibir se loučí s elitní ruskou soutěží a my budeme doufat, že toto sympatické mužstvo se příští rok vrátí zpět, ale s lepší defenzívou. Zenit je blízko druhému titulu v historii, zlatý zápas může odehrát už uprostřed týdne proti CSKA Moskva.

Více informací k zápasu

FK Rostov - Dinamo Moskva 1:1

06.11.2010 16:30

Góly: 36. Čavdar Jankov - 51. Aleksandr Samedov

Dinamo nedokázalo navázat na předcházející výhru nad Novosibirskem a ve vyrovnaném zápase bralo jeden bod ze hřiště Rostova. Za domácí vsítil branku Jankov, za hosty poté vyrovnal Samedov.

Začátek zápasu byl velice nervózní s málo šancemi na obou stranách, aktivnější byli hlavně domácí, ale Šunin všechny jejich pokusy lapil. V 15. minutě svého vlastního brankáře ohrozil Epureanu, ale gólman hostí situaci kontroloval. V 28. minutě se osmělili hosté. Kurányi utekl Okoronkwovi a už se chystal pálit do odkrytého prostoru, ale Nigerijec na poslední chvíli zabránil gólu tím, že střele nastavil nohu a z následného rohu také Moskvanům štěstí nezapršelo. Ale v 36. minutě se domácí fanoušci konečně dočkali. Jankov se uvolnil na pravém křídle a snažil se nacentrovat před branku, ale jakýmsi nedopatřením balon nenašel hlavu žádného spoluhráče, nýbrž se zastavil až o síť Šuninovy branky, ten stál jako opařený - 1:0 pro domácí.

To byl kromě pár náznaků Kurányiho poslední zajímavý moment první půle. Do šaten se šlo tedy za stavu 1:0.

Druhý poločas začali lépe hosté, konkrétně Samedov vstřelil v 51. minutě vyrovnávací gól. Samedov dostal dlouhý pas po zemi za obranu, dostal se k míči, ve vápně si ho moc předkopl, a tak se dostal do ostrého úhlu, Amelčenko byl připravený lapit případnou přihrávku před branku, ale prostor u tyčky byl volný, toho hráč Dinama využil a vsítil tak důležitý gól - 1:1.

O deset minut později ten samý hráč málem dal druhou branku. Samedov po přihrávce Voronina vypálil a jeho střela jen těsně minula tyč branky domácích. Poté se hra vyrovnala a kouskovala častými střídáními, jen Voronin a Andjelkovič vyzkoušeli bdělost brankářů. Takhle se hrálo až do konce a když v nastavení neuspěl ani Rebko, tak po konečném hvizdu svítily na tabuli dvě velké jedničky, což značí zaslouženou remízu 1:1.

Více informací k zápasu

Anži Machačkala - Tom Tomsk 1:0

06.11.2010 14:15

Góly: 24. Igor Strelkov

Anži si ve vyrovnaném zápase poradilo s Tomskem a zvítězilo 1:0. Jedinou branku utkání vsítil Strelkov a Anži tak i nadále utíká sestupovým příčkám.

Začátek zápasu byl velice nervózní. To deklaruje i situace z 9. minuty, kdy jeden z hostujících hráčů vyslal střelu na branku a Revišvili si míč málem srazil do branky sám. O dvě minuty se k hlavičce po centru z pravé strany dostal český legionář Jan Holenda, ale jeho dobře umístěná hlavička neměla potřebnou razanci a Poljakov míč lapil. V 23. minutě se domácí konečně dočkali a ujali se vedení. Kebe vypálil před vápnem přízemní střelu, kterou nezkrotil Poljakov a u míče byl později než Strelkov, jenž tak vsítil první gól zápasu. 1:0!

V 35. minutě mohlo být ještě veseleji.Corajev centroval a v souboji Strelkov vs. Petkovič zvítězil domácí hráč a jeho hlavička neomylně zapadla do růžku branky, ale sudí mu odpískali útočný faul, tzn. odkop od branky a bylo po radosti. O dvě minuty později kopali domácí fotbalisté dokonce penaltu. Holenda v souboji obehrál Petkoviče, kterému nezbylo nic jiného než faulovat. Tedy faul, žlutá karta a Holenda kopal penaltu. Domácí už už řvali další "gól", ale Poljakov ledabylou střelu doprava lapil. To byla také poslední zajímavá akce prvního poločasu, který skončil zaslouženě v prospěch domácích.

Druhý poločas začal lépe než ten první. Domácí totiž dali v 52. minutě gól, který opět neplatil. Aktivní Strelkov se řítil do pokutového území, přitom jako tank sundal jednoho z obránců a překonal brankáře hostí, ale branka opět nebyla uznána, na vině byl zase útočný faul. To jakoby domácí otrávilo a na dlouhých dvacet minut přerušili své snažení o vsítění branky. Hrálo se hlavně uprostřed hřiště, až v 75. minutě se po rohu dostal k hlavičce smolař Holenda, ale jeho pokus nebyl přesný. Tomiči se ke konci zápasu dostali do malého tlaku, který v 88. minutě vyústil v Maznovovu šanci. Střídající Makedonec v blízkosti malého vápna hlavičkoval nad, což znamenalo další 3 body pro Dagestánce a naději na udržení se v Premier lize.

Více informací k zápasu

Amkar Perm - Těrek Groznyj 2:0

06.11.2010 12:00

Góly: 24. Mitar Novaković, 46. Stevica Ristić

Amkar si v domácím prostředí podle očekávání poradil s Těrekem v poměru 2:0 a prozatím se odpoutal od sestupových pozic. Branky vstřelili Balkánci, Novakovič a Ristič.

Zápas to byl pro domácí věru důležitý. Před tímto mačem ztráceli 2 body na Machačkalu s Vladikavkazem a další zaváhání si nemohli dovolit. Naopak hostům již de facto o nic nejde a ligu mohou v poklidu dohrávat.

Začátek odpovídal předpovědím. Do útoku se hnali hlavně hráči Amkaru. V 7. minutě pálil z dálky Novakovič, ale Džanajev jeho střelu lapil. To samé se událo v minutě desáté, když Kušev zkoušel bdělost brankáře hostí. Dvě minuty na to po centru hlavičkoval z dobré pozice Kolomějcev, ale jeho pokus nebyl přesný. Domácí hru ovládali, hráči Grozného se nezmohli pomalu na nic. Ale po této silné čtvrthodince se jako by motor zadrhl a hrálo se hlavně mezi šestnáctkami a ještě k tomu docela nepřesně, avšak počáteční snaha domácích nakonec přinesla ovoce. Ve 24. minutě nacentroval z pravého rohu playmaker Permu Pejev a na míč si nejlépe naskočil záložník Novakovič, jeho hlavička mířila na vzdálenější tyč, kam Džanajev neměl šanci dosáhnout - 1:0.

V 32. minutě si mohli diváci na stadionu Zvezda zakřičet gól podruhé, ale po gólu Rističe byl pískán ofsajd. O čtyři minuty později, tedy v 34. minutě se konečně osmělili i hosté. Kacajev vyzkoušel Usminského bdělost, ale ten jeho střelu lapil. To byla zároveň poslední zajímavá akce 1. poločasu, který vyhráli naprosto zaslouženě aktivně hrající domácí v poměru 1:0.

Druhý poločas vzali hráči Amkaru od podlahy a již v 46. minutě vedli o dvě branky. Aktivní Pejev opět centroval zprava a balon si našel tentokrát hlavu Makedonce Rističe, jehož hlavička mířila na zadní tyč. Džanajev tentokrát po míči aspoň skočil. Marně - 2:0.

Poté se hra uklidnila a další zajímavý moment přišel zhruba o 20 minut později, konrétně v 74. minutě se Grišin uvolnil v pokutovém území a technicky se snažil obstřelit gólmana hostí, ale jeho pokus mířil vedle. Na konci zápasu, konrétně v 88. minutě měli velkou šanci konečně hosté. Bracamonte ve vápně přihrával pod sebe na volného Georgijeva, který nebyl níkým hlídaný a měl moře času na rozmyšlení, ale jeho pokus reálně ohrozil maximálně diváky sedící v poslední řadě. Více se toho již nepřihodilo, a tak domácí v pohodě dokráčeli k důležité a zasloužené výhře 2:0.

Více informací k zápasu

Spartak Nalčik - FK Saturn 2:0

05.11.2010 14:00

Góly: 45. Roman Koncedalov (pen.), 63. Arsen Gošokov

Spartak Nalčik v páteční předehrávce 27. kola s jistotou porazil Saturn 2:0 a vrátil se na páté místo Premier Ligy.

Oba týmy měly před utkáním nějakou motivaci. Nalčik se chtěl vrátit na páté místo před Lokomotiv a Saturn chtěl dát definitivní sbohem sestupovým starostem. První poločas patřil Nalčiku, který byl aktivnějším mužstvem na hřišti a několikrát vážně ohrozil branku Kinského. Gólové parametry měla především hlavička Gogui letící půl metrů vedle. Disciplinovanému Saturnu se nicméně dařily odrážet útoky Nalčiku a vypadalo to, že poločas skončí bez branek.

Na konci první pětačtyřicetiminutovky se však kavkazský Spartak dostal do vedení, sudí Popov odpískal penaltu za faul Zelaa na Siradzeho a nařízený pokutový kop proměnil suverénně pod břevno záložník Koncedalov.

Stínem prvního poločasu z pohledu Nalčiku bylo zranění letošního nejlepšího střelce týmu Vladimira Ďaďuna. Toho ve 32. minutě nahradil Artur Rylov.

Ani skóre 1:0 nevyhecovalo po změně stran Saturn k lepšímu výkonu, svěřenci kouče Gordějeva hráli pořád stejný fotbal. Naopak Spartakovci se při každé příležitosti tlačili k brance Kinského s cílem přidat uklidňující branku. V 63. minutě se jí domácí dočkali, střílený přízemní centr špílmachra Gogui dopravil do sítě Gošokov. Do konce zápasu zbývalo třicet minut, ale o osudu utkání už bylo de facto rozhodnuto. Saturn neměl sílu ani touhu útočit. V dresu černomodrých zahrozil jen Karjaka, Kolinko míč vytlačil.

"Sehráli jsme dva naprosto odlišné poločasy. V prvním jsme dělali to, na čem jsme se s hráči dohodli. Ale na konci poločasu ovlivnila sporná penalta náladu v týmu. Letos jsme často hráli i proti obtížným okolnostem," postěžoval si trenér Saturnu Andrej Gordějev. Domácí trenér Jurij Krasnožan měl důvod ke spokojenosti. "V tomto utkání byl jen jeden záporný moment, ve druhé polovině prvního poločasu jsme předali iniciativu Saturnu a málem za to zaplatili. V druhém poločase se nám všechno povedlo."

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad26196153:1663
2.Rubin Kazaň271510233:1255
3.CSKA Moskva26166444:1954
4.Spartak Moskva27138641:2947
5.Spartak Nalčik27127837:3043
6.Lokomotiv Moskva27127831:2743
7.Dinamo Moskva27911735:2738
8.FK Rostov271041325:3434
9.Těrek Groznyj27881125:2832
10.Tom Tomsk27861330:4130
11.FK Saturn27781222:3429
12.Anži Machačkala27761422:3527
13.Křídla Sovětů Samara27681327:4026
14.Amkar Perm27741619:3225
15.Alanija Vladikavkaz27671421:3825
16.Sibir Novosibirsk27461732:5518

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (93)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ředitel Rostova o Korejci Hong Young-Jo:

"Po mistrovství světa jsme ho dlouho nemohli najít. Telefony nikdo nezvedal a na naše dopisy severokorejský svaz nereagoval. Nakonec jsme ho našli na Skypu někde v Číně. Říkal: Vrátím se brzy. Nakonec se objevil se za čtrnáct dní. Ptali jsme se ho, kde se toulal, ale neřekl nám nic. Víme jen, že byli stranou tvrdě zkritizováni".

Reagovat
smazaný uživatel

asi někde v čínskejch dolech,nebo taky na stavbě jako kouč?

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, tohle je smutný. Přitom to byla do značný míry smůla, kdyby dostali rychtu už od Kanárků, Portugalsko by se nevysílalo a nebyl by z toho "žilinskej" průser. Celkem sranda, jak ty "murphyho zákony" platěj.

Ale co chcete od státu, kde stojí hamburger (ano, mají je tam) měsíční plat a partie u kulečníkovýho stolu půlroční plat průměrnýho dělníka. Nebo od státu, kde jižní Korea postavila továrnu pro tři čtvrtě milionu lidí.

Reagovat
Godwinson

Perm, no toto.

Reagovat
smazaný uživatel

"Překvapivě."

Reagovat
Godwinson

Právě, byly tam zajímavý kurzy ...

Reagovat
smazaný uživatel

No tohle! To je dost hnusný, dost evidentní. Čečenci zaříznou Dagestánce, to jsou mi věci

Reagovat
božský John

Těreku už o nic nejde skoro, tutovka dne

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc venku je Těrek poloviční. Ale to neomlouvá jejich dnešní bezstarostný fotbálek, jak někde na hřišti za barákem .

Reagovat
smazaný uživatel

Jen ať si Nalčik Evropskou Ligu vyzkouší. Aspoň možná neudělá takovou ostudu jak Loko (vypadnout s týmem 2. Schweiz ligy) či Dynamo (vypadnout s CSKA Sofia)

Reagovat
smazaný uživatel

jj taky jim preji jinak i kdyby Nalčik skončil 6 muže hrát EL , protože v ruském poháru hraji tými Zenit ,Alanija , Spartak , Sibir , Anži , Vladislav , FK Krasnodar a pokud bude finalova dvojice složena s týmu CSKA . SPARTAK , ZENIT muže taky hrat a vcera hráli fakt skvěle.

Reagovat
Shevchenko

Zenit

Reagovat
smazaný uživatel

Tak doufam,ze alanija zabere a obere loko o body,nejlepe vsechny:-)

Reagovat
Radin

škoda toho sibiru,jsou to borci,otevřít to s kýmkoliv :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Dannyho přihrávka patičkou na Bystrova? Další geniální dílo tohoto mistra .

Reagovat
smazaný uživatel

Necid parádní gól. zúpracoval na prsa na penaltě a nekompromisně pálil

Reagovat
smazaný uživatel

a druhej

Reagovat
smazaný uživatel

ofsajd

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Necid krásně! Nějak se nám rozjíždí

Reagovat
Losinho

Necid olé!

Reagovat
smazaný uživatel

To je škodaaaa, už mohl mít dva!

Reagovat
cubinho

Skvěle Necka

Reagovat
božský John

Loko

Pomalu víc červenejch jak vstřelenjch gólů

Rekord ligy, už jich maj 9

Reagovat
smazaný uživatel

Necigól

Reagovat
Losinho

Neckovi to jde, zrovna když je Trevor pryč...ach jo, ten by z něj měl takovou radost

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA už teče

Reagovat
smazaný uživatel

NECKÁÁÁÁÁÁ!!!

Reagovat
smazaný uživatel

No ale vynikající bomba Aldonina do břevna, co tomu předcházela

Reagovat
smazaný uživatel

Přestřelka v Areně Chimki

Reagovat
smazaný uživatel

Necid a Pekhart ted mají skvělou formu. Asi budou hrát proti Dánsku spolu

Reagovat
Paddy

dokazal bych si to predstavit

Reagovat
Paddy

ale byl by to pojeb pro u21

Reagovat
smazaný uživatel

To určitě, 2 "kopyta" vedle sebe...

Reagovat
Paddy

proc ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Necid - nejlepší útočník v RPL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Paddy

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Reagovat
stas87

stacilo by napisat:necid-najlepsi striedajuci utocnik v RPL

Reagovat
vocasisko

nevím jestli za to může moje kocivina, ale nemůžu si pomoct, ta tvoje věta je prostě delší, než kolegova nahoře

Reagovat
Filipow

No, je to tak! Tvoje kocovina byla při plnění tohoto "těžkého" úkolu úspěšná.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Necka forma jako hrom, takhle se využívá šance!

Reagovat
smazaný uživatel

Někde video na Neckovi 2 goyl dneska? Kolik už jích má tuhle sezonu?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

25 startů, 10 gólů

Reagovat
Losinho

To ovšem neni moc průkazný, jelikož většinou naskočí do posledních minut.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že Necka odejde někam jinam kde nebude mít takovou konkurenci a bude mít místo v základu jisté

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že boj o místo v sestavě v takové konkurenci mu jenom prospívá než hraní v průměrných klubech, to ho nikam neposune .

Reagovat
smazaný uživatel

Měl by mnohem více gólů kdyby po návratu V.Love nestřídal na posledních 10 minut.. :X

Reagovat
smazaný uživatel

Vágner Love je jedním z důvodů, proč se ofenzíva CSKA nastartovala . Necid hrál prakticky pořád na jaro a byla to slabota. Takže po příchodu Doumbii s Vágnerem se zaslouženě pakoval na lavičku, což mu očividně pomohlo .

Reagovat
smazaný uživatel

Asi máš pravdu no.. :-)

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
soukup

Reagovat
kubys

Necid do Rubinu.

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

To určitě. Jakej by měl důvod?

Reagovat
kubys

To je asi na mě...nemyslíš si, že to spíš bylo vyjádření přání?

Reagovat
smazaný uživatel

Rubin resp. Berdyjev začíná přikládat trochu cementu co míchačky.....

Reagovat
kubys

Hlavně tam prostě není žádný hráč schopný proměnit šanci a už vůbec nechápu tak zhoršený přechod do útoku, Semak s Chorim fakticky hodně chybí.

A Necid by do toho systému byl celkem v poho.

Reagovat
smazaný uživatel

hodne me zklamali s Panathinaikosem dvakrát 0-0

Reagovat
kubys

No hlavně ten druhý match a co všechno Tzorvas chytil

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybych tak toto kolo vsadil za barák, bych si pískal . Vůbec žádné překvapení. Ti co měli koupit, tak koupili....Dinamo s Lokomotivem nešlo jinak než nulu. A favoriti potvrdili svoji roli....

Rubin - Spartak vidím na plichtu...

Reagovat
smazaný uživatel

všechno dle očekávání, ta Samara se musí zachránit jak si psal na diskuzi v sekci v tom zápase, s dinamem urvou bod..když ted vidím tu tabulku asi Alanij dolů bohužel..i když majíá jeden z nej stadionl mimo moskvu a fandy. Perm kdyby nezkoupil zápas s Rostovem a Terekem tak je ještě snad po Sibiri...

Reagovat
smazaný uživatel

rubin-spartak 90+4

Reagovat
smazaný uživatel

sleduju sestřih Sibir - Zenit , a ten Vašek opravdu chybí Kowaleski zas neskutečně potopil Sibir ty goly to je neskutečné..a hra vubecne neodpovídá skore..Zenit na co sahl to vyslo a Sibir tam měla jeste 2 - 3 krasne ciste tuty a + tycku

Reagovat
smazaný uživatel

škoda Spartak

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak...

Reagovat
smazaný uživatel

McGeadyho chyba

Reagovat
Puskas

Asi Necida nabudil ten žebříček talentů...

Reagovat
smazaný uživatel

JJ kvůli toho hraje fotbal...

Reagovat
Puskas

Měl tam být

Reagovat
smazaný uživatel

Velká škoda Spartaku, doufám, že přímo do LM postoupí CSKA...Kazaň tam ve své "zlaté éře" nic moc nepředvádí, zatímco CSKA ano

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, za to, jak si Kazaň vede letos, si moc přeju druhé místo CSKA .

Reagovat
Puskas

Už "jen" kvůli Necidovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Sakra Spartak, taková škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad Spartak Moskva ztratí i v následujících zápasech a jeho místo zaujme Nalčik

Reagovat
fantomas

Zbytečná ztráta.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro koho?

Reagovat
fantomas

No pro koho asi.

Reagovat
smazaný uživatel

já nevím, komu přeješ, ono to zbytečná ztráta může být pro oba týmy, pro Rubin to znamená větší starostí v bojí o přímý postup do LM, pro Spartak zbytečné starostí při bojí o EL...

Reagovat
fantomas

Tak ale Spartak přišel o výhru v 90. minutě. Z jeho pohledu je to určitě zbytečnější ztráta než pro Rubin, který mohl být úplně snadno bez bodu a takle aspoň tu cenu útěchy má. Navíc - jo, přeju Spartaku.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty, možná Spartak po tomhle duelu může být rád, že na ten bod dosáhl...

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

sakra ta CSKA se nezdá

Reagovat
Tomanatura

Vágner je prostě génius. Dneksa 1+2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele