Ruská Premier Liga - preview 27. kola

05.11.2010, 08:30, aktualizováno 08.11.2010, 08:34
Previews
Šlágr aktuálního kola ruské ligy se hraje až dnes, kdy Rubin Kazaň hostí Spartak Moskva. Domácí mají stále teoretickou naději na obhajobu titulu, Spartak je na tom podobně co se týče šancí na účast v předkole Ligy mistrů.
Rubin Kazaň - Spartak Moskva  (pondělí 17:00)
V dohrávce sedmadvacátého kola uvidí diváci snad nejatraktivnější duel. Rubin, který může poskočit na druhé místo v tabulce, přivítá v Kazani moskevský Spartak. Ten pro změnu má teoretickou šanci na místenku do předkola Ligy mistrů, další motivaci pak pro Moskvany bude jistě fakt, že ani Evropskou ligu nemají zdaleka jistou.

V letošní sezóně svěřenci Kurbana Berdyjeva už Spartak porazit dokázali. V první polovině ročníku zvítězili v Lužnikach 1:0. Ovšem poslední dva roky se moskevskému týmu v Kazani daří a vždy se trefil brazilský útočník Welliton. V základní sestavě by neměl chybět ani tentokrát.

Oba celky mají za sebou zápasy v Lize mistrů. A asi ani jeden tým nemůže být s výsledky těchto zápasů příliš spokojený. Rubin nedokázal porazit na svém hřišti Panatinaikos Atény, což bude pro kazaňský klub nejspíš znamenat boj o postup do Evropské ligy, jelikož Kodaň dokázala obrat Barcelonu o body. To Spartak měl ve středu mnohem těžšího soupeře. V Londýně nakonec podlehl úřadujícímu mistru Premier League, Chelsea FC, 4:1.

Útočník Spartaku Nikita Baženov si myslí, že Spartak má šanci dostat se do nejlepší trojky v Premier Lize. "A proč bychom se nemohli dostat mezi tři nejlepší? Máme sice těžký los ke konci sezóny, ale ani naší soupeři nemají před sebou lehké zápasy. Musíme v následujících zápasech vyhrávat," prohlásil. Podle něj pak nejnebezpečnější bude Rubin při standardních situacích.

Rubin Kazaň se bude moci spolehnout na všechny svoje opory, jelikož jsou všichni hráči zdraví. To Spartaku budou chybět Ari, K. Kombarov, Paršivljuk a Stranzl.
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Ryžikov - Kuzmin, Bocchetti, Navas, Kalešin - Rjazancev, Noboa, Natcho, Karadeniz, Kasajev - Kornilenko
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Dikan - Makejev, Pareja, Suchy, Ivanov - McGeady, Šešukov, Ibson, Alex, D. Kombarov - Welliton
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.25 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sibir Novosibirsk - Zenit Petrohrad  (neděle 12:00)
Sibir na svém hřišti přivítá suverénní Zenit a pokusí se o nemožné, dohnat sedmibodovu ztrátu na Perm, který je čtrnáctý.

Domácí v minulém kole jasně prohráli na hřišti moskevského Dinama zejména díky polevení po vstřeleném gólu, což se Sibiřanům nevyplatilo, neboť během poslední půlhodiny dostali čtyři branky. Opět selhala obrana a co víc, zranila se opora zadních řad, český brankář Petr Vašek, který bude chybět i v tomto důležitém utkání, nahradit by ho měl zkušený Polák Kowalewski. Domácí tedy musí spoléhat na to, že petrohradský válec se zastaví, poněvadž bez štěstí budou hráči Novosibirsku bez šance, spoléhat budou hlavně na útočníka Grzelaka, který se v minulém zápase zapsal mezi střelce a na českého špílmachra Tomáše Čížka. Mimo Vaška budou chybět Zinovjev, Vasilijev a Buchrjakov.

Co se týče Zenitu, tak tomu vychází vše, na co sáhne. Vede ligu a suverénně vede i svou skupinu v Evropské lize. V tomto týdnu Spallettiho svěřenci udolali chorvatský Hajduk v poměru 3:2 a zajistili si tak předčasně postup do další fáze EL. Toto utkání je stálo jistě mnoho sil, tak Spalletti jistě uvítal návrat Malafejeva, který se v neděli postaví do branky a konečně také Denisova, který nedávno zavinil potyčku mezi Zenitovci a hráči Spartaku. Dá se očekávat, že hosté nepřijedou jen na výlet, výhra ze hřiště posledního se hodí a poté by hráči Petrohradu měli vysněný titul nadosah ruky. V neděli jim jistě nepomohou zranění Širokov s Hubočanem.

Zápas začne v 12:00 CET a bude ho řídit pan Kajumov z Moskvy.
Sibir Novosibirsk - pravděpodobná sestava:
Kowalewski - Oyewole, Joseph-Reinette, Vychodil, Aravin - Astafjev, Šimulikoski, Canas, Čižek, Galiulin - Grzelak
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Malafejev - Anjukov, Lombaerts, Bruno Alves, Lukovič - Bystrov, Denisov, Zyrianov, Danny, Lazovič - Keržakov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 10.00 - 4.75 - 1.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Alanija Vladikavkaz - Lokomotiv Moskva  (neděle 14:30)
Vladikavkaz musí vyhrát, aby se odpoutal od sestupových příček. Lokomotiv musí vyhrát, aby si udržel naději na pohárové příčky. Takový náboj má tento zápas 27. kola.

Alanija v minulém kole padla na horké půdě Petrohradu a potvrdila tak výsledkovou mizérii posledních kol, když nestřílí moc gólů, za to jich dost dostává. Před týdnem si na slabém Vladikavkazu smlsnul starší bratr brankáře domácích Alexandr Keržakov a nebýt jeho bratra, tak mohlo být ještě hůře. Další pohromou je karetní trest pro Gabulova, který tvoří hru a je druhým nejlepším střelcem týmu, tři branky nejsou sice žádný šlágr, ale pro tento tým je moc důležitý. Dále budou chybět stále zranění legionáři Dadu a Florescu.

Trenér Semin hraje o svou pozici. Pokaženou sezónu si totiž začal výsledkově žehlit až v posledních kolech, kdy je Loko k nezastavení. Moskvané porážejí jednoho soupeře za druhým a stíhají tak Spartak, ale není to trochu pozdě? To si asi říkají kluboví činovníci, a tak trenér hostí "hraje" takříkajíc o vše. Moskvané v minulém kole vyhráli na hřišti Machačkaly gólem v posledních minutách a vítěznou náladu by si rádi přenesli i do tohoto duelu. Bohužel jim bude chybět obránce Baša, který se v Machačkale nechal po dvou žlutých vyloučit. Chybět dále budou Charles, Maicon a Traore, kteří jsou stále zranění.

Zápas začne v 14:30 CET a my se dozvíme, zda-li našli Alijev, Syčov a spol. recept na prostupnou obranu domácích nebo zda-li domácí zastaví Železničáře v jejich pouti za poháry. Tento zajímavý duel bude řídit pan Malyj z Volgogradu.
Alanija Vladikavkaz - pravděpodobná sestava:
Keržakov - Rotenberg, Bulgaru, Ivanov, da Costa - Stojanov, Mašukov, Kirillov, Marenič, Nizamudtinov - Collins
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Guilherme - Šiškin, Asatiani, Ďurica, Janbajev - Glušakov, Tarasov, Loskov, Alijev, Torbinskij - Syčov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.40 - 3.20 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
CSKA Moskva - Křídla Sovětů Samara  (neděle 17:00)
Gólostroj jménem CSKA Moskva byl poslední dobou mimo provoz, nastartoval ho až Tomáš Necid brankou Saturnu v minulém kole a především dvěma zásahy proti Palermu v Evropské lize. Bude český reprezentant v tomto duchu pokračovat i doma proti Křídlům Sovětů Samara?

Necid se do sestavy dostal místo zraněného Doumbii a svoji šanci využil perfektně. "I do těchto zápasu jsme dobře věděli, že Necid je velký bojovník, takže nás jeho hra a góly nepřekvapily. Jsou hráči, kteří by byli dotčeni a povolili by v práci na sobě. A jsou tací, kteří tvrdě trénují a jsou si jisti, že jejich šance přijde. Necid si vybral druhou možnost a zaslouží si za to pochvalu. Dostal příležitost v sestavě a ukázal se v parádním světle," pochválil Necida trenér Armějců Leonid Sluckij.

Necid by měl nastoupit v základní sestavě i v neděli. A to i přesto, že se už uzdravil kanonýr Doumbia. Reprezentant Pobřeží Slonoviny začne na lavičce. Fit je i Alexej Berezuckij. Pro toto utkání je diskvalifikován pravý obránce Kirill Nababkin.

CSKA v závěru sezony bojuje s Kazaní o druhé místo zajišťující přímou účast v základní skupině Ligy mistrů. Momentálně ztrácí armádní fotbalisté na klub z Tatarstánu tři body, ale mají zápas k dobru. CSKA se poslední dobou příliš nedaří, v lize moskevští třikrát za sebou remizovali, přičemž dvakrát 0:0. Vrátí modročervené na koně vítězství s italským Palermem?

Křídla Sovětů jsou namočené v boji o záchranu a do karet jim nehraje závěrečný los ruské ligy. Krysy mají před sebou CSKA Moskva, Spartak Moskva, Dinamo Moskva a Zenit Petrohrad. "Los je los, musíme hrát v každém zápase. Naši soupeři v boji o záchranu jsou v těsné blízkosti. Musíme uhrát 30 až 32 bodů, abychom zůstali v Premier Lize. Myslím, že nám budou stačit dvě vítězství ze čtyř utkání. Možná, že i méně bodů," míní kouč Křídel Sovětů Alexandr Tarchanov.

"V zápase CSKA mě uspokojí jakýkoliv výsledek, který nám přinese body. Dokonce i remíza by se mi líbila," dodal Tarchanov. Tomu budou chybět zranění Petrović se Savinem.
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - A.Berezuckij, V.Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov - Tošič, Mamajev, Honda, González - Vágner Love, Necid.
Křídla S. - pravděpodobná sestava:
Lobos - Callagov, Taranov, Djordjević, Leilton - Samsonov, Ivanov, Sosnin, Gridněv, Jakovlev - Jelič.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.25 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Amkar Perm - Těrek Groznyj  (sobota 12:00)
Amkar Perm bojuje o holé přežití v elitní ruské soutěži. Aby se červenočerní odlepili z patnáctého sestupového místa, musí v sobotu doma porazit Těrek Groznyj.

Zatímco Permjaci mají o motivaci postaráno, hosté z Čečenska jsou na míle daleko jak účasti v evropských pohárech, tak sestupovým vodám. Kursy sázkových kanceláří na domácí mužstvo navíc napovídají, že s regulérností by mohl být tento zápas na štíru.

"Žádnou jinou možnost než zvítězit nemáme. V sobotu bude na stadionu vstup zdarma, je to správné rozhodnutí. V této situaci potřebujeme podporu," míní trenér Permu Rašid Rachimov.

Trenér Amkaru doufá, že jeho svěřenci budou v sobotu disciplinovanější. Čtyřikrát v řadě totiž červenočerní dohrávali v početním oslabení. "Potřebujeme se soustředit na zápas a své emoce," nabádá své svěřence Rachimov.

Permu bude chybět Volkov, který byl vyloučen v minulém utkání proti Tomsku. Hosté jsou kompletní.
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Usminskij - Sirakov, Čerenčikov, Bělorukov, Fedoriv - Pejev, Novaković, Kolomejcev, Topču - Maki, Ristić.
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Džanajev - Jatčenko, Ferreira, Omeljančuk, Zengue - Ucijev, Essame, Mauricio, Lachijalov, Georgijev - Asildarov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 6.00 - 8.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Anži Machačkala - Tom Tomsk  (sobota 14:15)
Fotbalisté Machačkaly už tři měsíce marně čekají na ligové vítězství, ve 27. kole mají možnost nápravy proti Tomi Tomsk. Na Sibiřany mají domácí dobré vzpomínky, na jaře je venku rozstříleli 4:1.

Anži je na třináctém místě s dvoubodovým náskokem na patnáctý Perm nacházející se na sestupové pozici. "Čeká nás důležité utkání, dá se říct, že i klíčové. Ale i tři zbývající zápasy budou důležité a dá se říct, že i ony se budou považovat za rozhodující," řekl trenér Anži Gadži Gadžijev. Tomu chybí pouze Vasiljev.

Dagestánci budou spoléhat na bouřlivé domácí prostředí, které dokáže vyhecovat domácí hráče k maximálnímu výkonu. Tak jako před dvěma týdny proti vedoucímu Zenitu, díky výbornému závěru Machačkala uhrála cenný bod za remízu 3:3.

Hostující Tomsk má téměř jistotu záchrany. V tabulce jsou Tomiči desátí s osmibodovým náskokem na sestupové vody. Trenér Nepomnjaščij bude postrádat pouze zraněného Smirnova.
Anži Machačkala - pravděpodobná sestava:
Abajev - Agalarov, Chizanešvili, Tagirbekov, Gadžibekov - Corajev, Kebe, Bakajev, Josan - Strelkov, Holenda.
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Parejko - Gultjajev, Jokič, Petkovič, Kudrjašov - Klimov, Mičkov, Kim Nam-ll, Charitonov, S.Kovalčuk - Dzjuba.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.70 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Rostov - Dinamo Moskva  (sobota 16:30)
Na stadionu Olimp-2 přivítá FK Rostov moskevské Dinamo. Domácí jsou z formy a špatnými výsledky se připravují o účast v evropských pohárech, Dinamu naopak vzrůstá forma a chce ještě do boje o páté místo promluvit.

Rostov prohrál pět ligových utkání v řadě a propadl se na osmé místo. Na výkonech hráčů se mohla podepsat špatná ekonomická situace Jižanů. "Hráči neviděli peníze skoro čtyři měsíce, řešíme to v tichosti. Do konce listopadu všechny vyplatíme," slibuje sportovní ředitel Rostova Alexandr Šikunov.

Rostovu chybí diskvalifikovaný Gatcan a zraněný Korejec Hong Young - Jo, s kterým už však vedení týmu z řeky Donu kvůli nedisciplinovanosti nepočítá.

Dinamo se výsledkově zvedlo a celý říjen odehrálo bez ligové porážky. I tak ale mají Dinamovci na páté místo slušné manko a úkol dostat se do první pětky jen stěží splní. "Jako hráč Dinama chci věřit tomu, že ještě Loko předběhneme. Letos jsme ale ztratili příliš bodů a bude to velmi obtížné," míní záložník Dinama Edgaras Česnauskis, který je spolu s obránci Kolodinem a Kisenkovem aktuálně na marodce bělomodrých.
FK Rostov - pravděpodobná sestava:
Amelčenko - Chaguš, Okoronkwo, Ghionea, Andjelković - Blatnjak, Kulčij, Jankov, Lebeděnko, Kalačev - Adamov.
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Šunin - Wilkshire, Fernandez, Epureanu, Granat - Samedov, Dujmović, Ropotan, Semšov, Voronin - Kuranyi.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.60 - 3.20 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Spartak Nalčik - FK Saturn  (pátek 14:00)
Spartak Nalčik stále živí šanci na účast v evropských pohárech, aby se této metě kavkazské mužstvo přiblížilo, musí v páteční předehrávce 27. kola Premier Ligy porazit Saturn.

Spartak prožívá báječnou sezonu a na dálku bojuje o páté místo zajišťující účast v evropských pohárech s Lokomotivem. Nyní ztrácí muži kouče Krasnožana na moskevský celek dva body. "Do posledního zápasu budeme bojovat o místo v první pětce," tvrdí Krasnožan.

Alespoň malý důvod ke slavení má Nalčik už teď. Poprvé v historii byl do reprezentace Ruska povolán hráč Spartaku Nalčik. Lodivod ruského národního týmu Dick Advocaat povolal talentovaného obránce Viktora Vasina na přípravný zápas proti Belgii. O Vasina je navíc v Rusku zájem, v zimě jej budou chtít získat Zenit s Lokomotivem.

Přestože má Saturn velké ekonomické problémy, úspěšně se vzdaluje sestupovým vodám. Mimozemšťané neprohráli tři ligová kola v řadě a na patnáctý Perm si vypracovali sedmibodový náskok. Dobrou formu Saturn potvrdil doma proti favorizovanému CSKA. I v deseti vybojoval cenný bod za remízu 1:1. Přišel však o vyloučeného Nachuševa, ten bude jako jediný hostům v Nalčiku chybět. Domácí postrádají zraněné Šanicina s Filatovem.
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Kolinko - Vasjanovič, Džudovič, Vasin, Jovanovič - Leandro, Koncedalov, Geterijev, Golič, Gogua - Ďaďun.
FK Saturn - pravděpodobná sestava:
Kinský - Angbwa, Zelao, Igonin, Parfenov - Ivanov, Němov, Mahmudov, Sapeta, Karjaka - Topič.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.50 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad25186148:1460
2.Rubin Kazaň26159232:1154
3.CSKA Moskva25156440:1651
4.Spartak Moskva26137640:2846
5.Lokomotiv Moskva26126831:2742
6.Spartak Nalčik26117835:3040
7.Dinamo Moskva26910734:2637
8.FK Rostov261031324:3333
9.Těrek Groznyj26881025:2632
10.Tom Tomsk26861230:4030
11.FK Saturn26781122:3229
12.Křídla Sovětů Samara26681224:3626
13.Anži Machačkala26661421:3524
14.Alanija Vladikavkaz26661421:3824
15.Amkar Perm26641617:3222
16.Sibir Novosibirsk26461630:5018

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

93 let od začátku VŘSR, mimochodem.

Reagovat
smazaný uživatel

93 let od začátku VŘSR, mimochodem.

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo tuším 7.listopadu našeho kalendáře?

Reagovat
smazaný uživatel

Sedmýho byl útok na Zimní palác. Pátýho ale začala revoluce v Talinu.

Reagovat
smazaný uživatel

Amkar zase uřaduje jak s Rostovem? i u Tereku mě to nepřekvapuje...ale Čečenci jsou kompletní , tak že by tak vypousštěli, zkusím 02 za málo na sledovačku...ale budu rád když Perm vyhraje a zachrání se

Reagovat
Losinho

Ty kurzy dneska...

Reagovat
satan_666

tak aspon víš jak to dopadne dopředu... ne že by to vlastně bylo k smíchu,ale tohle se dá v Rusku očekávat...

Reagovat
Alberto Aquilani

Hezká fotka Luciano .-))) . FORZA SPALLETTI !!!

Reagovat
mesyas

necid dneska 3 fíky

Reagovat
Losinho

Kdepak, Necka hattricky nedává...

Reagovat
Paddy

tak dva staci

Reagovat
božský John

Trev je kdesi na cestách,tak by moh

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

Necid je v laufu, gola dá...

Reagovat
Losinho

Pokud by se mu zase dařilo, je nějaká šance, že by vystrnadil ze sestavy Lásku? Doumbia asi bude jistej...

Reagovat
smazaný uživatel

Lovea ?

Reagovat
Losinho

Prostě jednoho z nich. A nechtěl si náhodou Love hledat jiný působiště?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty moc nevíš o roli Vágnera v CSKA... On je ikonou, obdivovaným hráčem, všichni k němu mají velký respekt a vyjadřují se v tom smyslu, že na vzestupu CSKA na podzim má velký podíl on.

Nedávno jsi tu házel odkaz na střelecké statistiky, jak je má Necid letos lepší. Je to hezký, ale měl by sis uvědomit, že přínos Vágnera se nehodnotí jenom podle gólů jako u Necida. On rozjíždí většinu akcí CSKA, je to mozek mužstva. S ním je CSKA kreativnější a navíc často se v zápase pohybuje někde v hloubi pole, až před ním je buď Doumbia nebo Necid.

Necidovi všechna čest, ale posadit Vágnera prostě nedokáže .

Reagovat
Losinho

Vím, že je v CSKA bůh, ale nechtěl on náhodou po návratu do Ruska přestoupit jinam? Nebo změnil názor?

Reagovat
smazaný uživatel

Chce přestoupit do nějakého silného klubu na západě. Nebo se vrátit do Flamenga....Uvidíme po sezoně.

Reagovat
Losinho

Díky. A ten Guilherme, nebo jak se jmenuje, odešel na hostování nebo přestoupil?

Reagovat
smazaný uživatel

Guilherme skončilo v CSKA hostování a vrátil se do Kyjeva...

Reagovat
Losinho

A poslední dobou slýchávám spíš chválu na Doumbiu, než na Lovea.

Reagovat
smazaný uživatel

hej já vím že to není k tematu ale mam takový problem.... včera sem nainstaloval football manager 2011 hral sem to po1 v životě za šachtar mam to v češtině všechno ok dokonce už vyjednavam o smlouvě z neymarem ale nevím kde mam prodavat hráče nebo jako co mám dát v tom menu abych je mohl prodat poradte prosím

Reagovat
Sarlin

Klikni na určeného chudáka pravým myšítkem a zvol "Nabídnout klubům". Pokud jej chceš umístit na přestupovou listinu, tak pravé a "Stav přestupu" tam již vše najdeš.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele