27. kolo
05.11.2010 14:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Spartak, Nalčik

Reportáž

Spartak Nalčik - FK Saturn 2:0

Spartak Nalčik v páteční předehrávce 27. kola s jistotou porazil Saturn 2:0 a vrátil se na páté místo Premier Ligy.

Oba týmy měly před utkáním nějakou motivaci. Nalčik se chtěl vrátit na páté místo před Lokomotiv a Saturn chtěl dát definitivní sbohem sestupovým starostem. První poločas patřil Nalčiku, který byl aktivnějším mužstvem na hřišti a několikrát vážně ohrozil branku Kinského. Gólové parametry měla především hlavička Gogui letící půl metrů vedle. Disciplinovanému Saturnu se nicméně dařily odrážet útoky Nalčiku a vypadalo to, že poločas skončí bez branek.

Na konci první pětačtyřicetiminutovky se však kavkazský Spartak dostal do vedení, sudí Popov odpískal penaltu za faul Zelaa na Siradzeho a nařízený pokutový kop proměnil suverénně pod břevno záložník Koncedalov.

Stínem prvního poločasu z pohledu Nalčiku bylo zranění letošního nejlepšího střelce týmu Vladimira Ďaďuna. Toho ve 32. minutě nahradil Artur Rylov.

Ani skóre 1:0 nevyhecovalo po změně stran Saturn k lepšímu výkonu, svěřenci kouče Gordějeva hráli pořád stejný fotbal. Naopak Spartakovci se při každé příležitosti tlačili k brance Kinského s cílem přidat uklidňující branku. V 63. minutě se jí domácí dočkali, střílený přízemní centr špílmachra Gogui dopravil do sítě Gošokov. Do konce zápasu zbývalo třicet minut, ale o osudu utkání už bylo de facto rozhodnuto. Saturn neměl sílu ani touhu útočit. V dresu černomodrých zahrozil jen Karjaka, Kolinko míč vytlačil.

"Sehráli jsme dva naprosto odlišné poločasy. V prvním jsme dělali to, na čem jsme se s hráči dohodli. Ale na konci poločasu ovlivnila sporná penalta náladu v týmu. Letos jsme často hráli i proti obtížným okolnostem," postěžoval si trenér Saturnu Andrej Gordějev. Domácí trenér Jurij Krasnožan měl důvod ke spokojenosti. "V tomto utkání byl jen jeden záporný moment, ve druhé polovině prvního poločasu jsme předali iniciativu Saturnu a málem za to zaplatili. V druhém poločase se nám všechno povedlo."

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

X2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele