Ruská Premier Liga - souhrn 17. kola

14.08.2010, 13:45, aktualizováno 15.08.2010, 21:26
Komentáře a souhrny
Zenit po dlouhé době v lize klopýtl. Na domácím hřišti pouze remizoval s Dinamem 1:1. Stejným výsledkem skončil duel Těreku a Kazaně. Spartak vyhrál derby na půdě Lokomotivu a bodově se na něj dotáhl. Nalčik si připsal výhru nad Sibirem. Samara si na hřištích soupeřů alespoň trochu vylepšila žalostnou statistiku, když remizovala v Tomsku 1:1. To CSKA nemělo větší problémy s Machačkalou, kterou deklasovalo čtyřmi góly.

Lokomotiv Moskva - Spartak Moskva 2:3

15.08.2010 19:20

Góly: 20. Oleksandr Alijev, 87. Dmitrij Syčev - 18. Welliton, 31. Welliton, 66. Welliton

V Čerkízově uzavíral 17. kolo souboj Lokomotivu se Spartakem. Utkání dvou dosavadních zklamání ligy přihlížel zaplněný stadion Lokomotivu, který byl svědkem napínavé fotbalové podívané a pěti branek. Tři z nich však vstřelil hostující Spartak a vybojoval na hřišti soupeře vítězství v poměru 2:3.

Velké fotbalové podívané naznačovaly už základní sestavy, ve kterých se na obou stranách objevily hned dvě čtveřice Brazilců. Jeden z nich už v 18. minutě otevřel skóre zápasu, když se trefil hostující Welliton po akci dalšího Brazilce Alexe. Domácí však dlouho s odpovědí nečekali, z přímého kopu se ve 20. minutě trefil domácí mistr přímých kopů Aleksandr Alijev.

Rychlý vyrovnávací gól hostující Spartak nijak nerozhodil a nadále byl na hřišti lepším týmem. Po několika neproměněných šancích přišel ve 30. minutě další brazilský koncert, když Alex rozehrál na Ibsona a ten bleskově vysunul Wellitona, který se elegantně uvolnil a vstřelil svůj druhý gól v zápase. Do přestávky tak šel Spartak s jednogólovým vedením.

Ve druhém poločase se poprvé objevila na hřišti domácí ikona Dmitrij Loskov, který se vrátil ze Saturnu a na hřišti v 63. minutě vystřídal Denise Glušakova. Ani on však nedokázal o pár minut později zabránit dalšímu gólu v síti Lokomotivu, když dovršil hattrick hostující Welliton a poslal Spartak již do dvougólového vedení.

Napínavou zápletku získal zápas ještě v 87. minutě, když se po fantastickém pasu Alijeva prosadil kapitán Syčov a snížil na 2:3. Ani v pěti nastavených minutách však domácí nedokázali výsledek vyrovnat a na domácím hřišti podlehli Spartaku Moskva 2:3.

Více informací k zápasu

Těrek Groznyj - Rubin Kazaň 1:1

15.08.2010 18:45

Góly: 30. Héctor Bracamonte - 52. Christian Noboa (pen.)

Kazaňský Rubin nedokázal využit zaváhání Zenitu v 17. kole, když si rozdělil po bodu s Těrekem. Na gól Brakamonteho v půli prvního poločasu odpověděli Kazaňští gólem z penalty.

Jelikož nastal měsíc Ramadán, rozhodlo se vedení, že vstup na tribuny bude zdarma. Tento dar fanoušci Těreku využili a stadión Bilimchanova byl zaplněn do posledního místečka. Aktivní fandění ze strany zaplněných tribun hnalo první minuty domácí za gólem. Těrek chtěl svého soupeře překvapit. Málem se trefil Lachijalov, na kterého včas vystartoval Ryžikov.

Gól byl jen otázkou času, s hrou Rubinu to vypadalo příliš bledě. Branka byla vstřelena ve 30. minutě. Jedna ze standardních situací skončila střelou na levou stranu Ryžikovovy brany. Kazaňský brankář za míčem skočil, ovšem díky teči se kulatý nesmysl ocitl u Brakamonteho, jenž bez potíži dopravil balón do branky. Ke konci poločasu se zranil po střetu s Ferreirou Gekdeniz Karadeniz a do druhé půle nenastoupil. Vystřídal ho Obafemi Martins. A namísto Petra Bystrova se na hřišti objevil Jevgenij Baljajkin.

Hru svého týmu střídající hráči moc nezlepšili, ale vyrovnat skóre se Rubinu podařilo. Medveděv se dostal do pokutového území domácích, kde ho obránci chytili za dres. Alexej využil příležitosti a spadl. Rozhodčí nařídil pokutový kop a Noboa, který se stal exekutorem, neminul.

Rubin začal útočit o něco více, ale Těrek odpovídal nebezpečnějšími šancemi. V 86. minutě předvedl minelu hlavní rozhodčí. Ryžikov, jenž se vydal mimo pokutové území, nejspíš zkrotil balón rukou a tak zastavil útočnou akci Lachijalova. Asistent rozhodčího signalizoval Kolovajevu, že se balón dotkl ruky, což by pro brankaře znamenalo předčasný odchod do sprch. Hlavní sudí ovšem nedal Ryžikovovi ani žlutou kartu, ale podruhé ukázal žlutou Rafalu Murawskému, který musel opustit hrací plochu.

Po tomto excesu se s kartami roztrhl pytel. Vše vyústilo v potyčku hráčů a trenérů (kromě hlavních) obou týmů. Hasit konflikt nakonec museli příslušnici milice a zápas tak skončil remízou.

Více informací k zápasu

CSKA Moskva - Anži Machačkala 4:0

15.08.2010 18:30

Góly: 13. Sekou Oliseh, 18. Vágner Love, 35. Zoran Tošić, 44. Sekou Oliseh

Zápas mezi CSKA a Anži byl ještě ráno před zápasem v ohrožení kvůli vracejícímu se smogu na území Moskvy a moskevské oblasti. Nakonec však fotbalový svaz rozhodl o tom, že se utkání v Chimkách odehraje a domácí fanoušci tak mohli být svědky ofenzivní exhibice svého mužstva, které během jednoho poločasu smetla hosty z Dagestánu v poměru 4:0.

V základní sestavě Armějců se opět objevily všechny tři letní posily Vagner Love, Seidou Doumbia a Zoran Tošič, i objev posledních zápasů Sekou Oliseh. Celá čtveřice od prvních minut ovládla zápas a zasypávala domácí obranu jedním útokem za druhým. Gólově se pak CSKA prosadilo hned ve 13. minutě, kdy vstřelil první gól zápasu Sekou Oliseh.

Na levém kraji zálohy zářil srbský záložník Zoran Tošič a ve 20. minutě po drzém průniku připravil na zlatém podnosu gól Brazilci Vagnerovi, který zvýšil na 2:0. Třetí gól pak Tošič vstřelil sám, když se ve 35. minutě prosadil krásnou dalekonosnou ranou. Několik dalších šancí mezitím zlikvidoval brankář Abajev a při střele Hondy mu pomohlo břevno.

Gólovou i herní exhibici CSKA v prvním poločase završil ve 44. minutě opět Sekou Oliseh. Mladý Nigerijec se elegantně prokličkoval hostující obranou a nekompromisní ranou své sólo zakončil. Do poločasové přestávky tak šli domácí s pohodlným čtyřgólovým vedením.

Druhý poločas již domácí dohráli ve volnějším tempu. Hosté se dostali i do několika šancí a obraz hry byl vyrovnanejší, ale celkově si CSKA vedení pohlídalo a trenér Leonid Sluckij mohl v klidu protočit sestavu a poslat na hřiště několik náhradníků. CSKA tak pohodlným vítězstvím 4:0 stáhlo náskok Zenitu na čele tabulky a nevzdává se v boji o titul.

Více informací k zápasu

Amkar Perm - Alanija Vladikavkaz 1:0

15.08.2010 15:45

Góly: 65. Sergej Volkov

Permský Amkar přetrhl sérií čtyř prohraných zápasů díky gólu Sergeje Volkova, když porazila Alaniji. Permskému klubu se tak podařilo vytvořit tříbodový náskok před Samarou, ovšem boj o přežití v Premier lize tým Rašida Rachimova ještě čeká.

Začátek byl aktivnější ze strany hostů, předvedli několik útoků po stranách, zahráli několik rohových kopů a uklidnili se. Amkaru se v útoku nedařilo prakticky nic, i když domácí museli bodovat naplno. Kušev byl prakticky neviditelný, a tak se spoluhráči snažili hrát na Makiho. V 18. minutě Japonec dokonce vystřelil na bránu, ale z těžké pozice a nepřesně. Postupně Amkar uspal nejen obranu, ale i sebe, takže hosté nemuseli vynakládat moc úsilí, aby převzali taktovku. Alanija předváděla o dost solidnější hru.

A proto první nebezpečnou situaci vytvořili hosté. Tvůrcem byl ve 34. minutě Marenič, který se otočil kolem obránce a vystřelil na vzdálenější tyč. Ševčuk musel ještě v prvním poločase střídat, namísto zraněného Nizamutdinova vyběhl na trávník Bikmajev a Marenič se přesunul do útoku.

Zatímco se hráči Alaniji přeskupovali, provedl Amkar klasický útok po pravé straně a Pilijev spadl v soubojí s Ivanem Ivanovem. Rozhodčí ukázal na penaltu, avšak Kušev příležitosti pohrdl. Emoce ještě nestačily vychladnout a míč po krásné střele Pilijeva skončil v bráně. Gól ovšem nebyl uznán, protože Popov před střelou fauloval.

Druhý poločas začali domácí ve svižném tempu, Kolomejcev trefil z přímého kopu zeď, ale Ševčuk včas vystřídal, když poslal na hřiště Oganjana a tím vyrovnal hru. Oba týmy začaly hrát tvrdě. A opět se trenérovi podařilo střídání. Rachimov pasivního Makiho vystřídal za Volkova, jenž hned vybojoval přímý kop a z osmnáctimetrové vzdálenosti ho i proměnil.

Po inkasované brance se hra Alanije rozladila, i když měli hosté téměř půlhodiny na vyrovnání. A když se snažili hrát na dlouhé nakopávané balóny, usnadňovali tím práci svému soupeři, který se neuzamkl na své polovině. Rachimov dokonce poslal do hry třetího útočníka, Jeana Carlose. A tak dlouho očekávané tři body zůstali v Permi.

Více informací k zápasu

Spartak Nalčik - Sibir Novosibirsk 4:2

14.08.2010 18:45

Góly: 24. Vladimir Ďaďun, 40. Leandro (pen.), 82. Leandro (pen.), 90. Gogita Gogua - 14. Igor Ševčenko, 68. Dzmitryj Molaš

Šest branek, dvě penalty, jedenáct žlutých karet, to jsou statistiky utkání Spartak Nalčik - Sibir Novosibirsk, v němž domácí vyhráli díky katastrofální obraně Sibiru a špatnému výkonu sudího Jegorova.

Spartak Nalčik v minulém kole nepředvedl výkony, který odpovídá aktuálnímu čtvrtému místu v tabulce. Svěřenci trenéra Krasnožana tak měli možnost se fanouškům doma rehabilitovat proti poslednímu Novosibirsku. Na obou stranách se v sestavě objevily nové tváře, na straně Nalčiku levý obránce Milan Jovanovic, na straně Sibiru bývalí hráči Zenitu Petrohrad Grzelak a Šumulikovski.

Ačkoliv míč na kopačkách měl spíše Nalčik, Sibir udeřil z brejku. Ve 14. minutě Astafjev krásnou přihrávkou vyslal do šance Ševčenka a ten sám před Finem Fredriksonem nezaváhal a poslal Novosibirsk do vedení 1:0. Nalčané inkasovali v této sezoně už devětkrát jako první, takže to pro ně nebylo něco nového.

Nalčik po gólu Ševčenka ještě více sevřel Sibir před vlastní brankou. Útočník Ďaďun, který naposledy skóroval ve čtvrtém kole, se opět naladil na střeleckou vlnu. Kmenový hráč Kazaně si zpracoval přihrávku Siradzeho na hruď a levačkou z voleje překonal Solosina, kterému bránilo ve výhledů hned několik obránců nováčka.

Ve 39. minutě sudí Igor Jegorov velmi pomohl Nalčiku, když odpískal faul Canase na Jovanoviče, který nebyl. Nařízený pokutový kop proměnil Brazilec Leandro a kavkazský Spartak vedl 2:1. Sibir mohla v závěru poločasu vyrovnat, ale Fredrikson střelu nového kapitána Sibiru Vychodila zneškodnil.

V poločasové přestávce trenér Novosibirsku Igor Kriušenko stáhl nevýrazného Poláka Grzelaka a na hřišti se objevil Nagibin. Ve druhém poločase se na hřišti dlouho nic výrazně zajímavého neudálo, přišla však 68. minuta a sní přímý kop Mološe z velké dálky, obránce Sibiru dal do střely neuvěřitelnou sílu a střelou pod břevno vyrovnal na 2:2.

Brzy po vyrovnání se rozhodl pro změny i trenér Nalčiku Krasnožan, na hřiště vyslal Gošokova a Goguu, což se později ukázalo jako správný tah. Gošokov byl v 82. minutě faulován Vychodilem a tentokrát sudí Jegorov správně posoudil zákrok Čecha v dresu Novosibirsku za penaltový, Leandro penaltu opět proměnil. Závěr utkání už byl plně v režii Nalčiku, který mohl ještě několikrát skórovat. Povedlo se to už jen Goguovi, který stanovil účet zápasu na konečných 4:2.

Více informací k zápasu

FK Saturn - FK Rostov 0:2

14.08.2010 17:30

Góly: 1. Roman Adamov, 72. Igor Lebeděnko

FK Rostov opět potvrdil, že to myslí s evropskými poháry vážně. Jižané vyhráli na hřišti Saturn, který má po letní pauze možná nejlepší formu ze všech týmů ruské ligy.

Ve výborném rozpoložení byly před utkáním oba týmy, Rostov je v tabulce pátý a Saturn po letní přestávce uhrál 13 z 15 možných bodů a vyšvihl se na desáté místo.

Začátek zápasu vyšel dokonale Rostovu, hlasatel ještě ani nestihl přečíst základní sestavy obou celků a na hřišti se zrodila úvodní branka. Angbwa před vlastní brankou školácky odkopl míč do středu hřiště, Blatňak hlavou prodloužil míč na Pavlenka, ten na Adamova a útočník Rostova překonal brankáře Saturnu Rebrova.

Po vstřelené brance se Rostov stáhl k vlastní brance a pokoušel se o hru na brejky, kterou má tým trenéra Protasova výborně nacvičenou. Akce Jižánů výborně režíroval tvůrce hry Pavlenko, který vyslal do šance Pavlenka i Adamov, oba ale vychytal gólman Rebrov.

Vyznamenal si i brankář Rostova Amelčenko na druhé straně, Bělorus vychytal jak Ivanova, tak i střelu Kiričenka z bezprostřední blízkosti. S hrou svých svěřenců byl trenér domácích Mimozemšťanů natolik nespokojen, že stáhl Jevsejev a nahradil ho Sapetou. Mladému kouči došla trpělivost po šanci tvůrce hry Rostovčanů Pavlenka, který očividně přehrával spolu se svými spoluhráči střední zálohu Saturnu.

Koncovka poločasu patřila opět brankáři Amelčenkovi. Ten bravurně vychytal jak povedený přímý kop Karjaky, tak posléze i nůžky Kiričenka.

Jako výborný brankář se Amelčenko ukázal i po změně stran, když v 53. minutě vychytal Ivanova. Nicméně o chvíli byl Ivanov faulován Živanovičem a kopala se penalta. Amelčenko však potvrdil, že je to dnes jeho utkání a dobře mířenou penaltu Kiričenka zlikvidoval.
V 60. minutě sudí Lajuškin opět vstoupil do utkání, když ocenil brutální faul Nachuševa Na Blatnjaka červenou kartou. O vítězi utkání bylo víceméně jasno od 72. minuty, kdy Lebeděnko po přiťuknutí Adamova obelstil jak zadáka Saturnu tak přesně mířenou střelou i Rebrova. Rostov vyhrál 2:0 a drží páté místo v Premier Lize.

Více informací k zápasu

Zenit Petrohrad - Dinamo Moskva 1:1

14.08.2010 14:00

Góly: 34. Danko Lazović - 26. Kevin Kurányi

Zenit Petrohrad remizoval na stadionu Petrovskij s Dinamem Moskva 1:1. Hráči Petrohradu byli v utkání lepším celkem, ale bělomodrým se podařilo vytěžit z minima maximum a vezou si cenný bod.

Suverénní lídr Premier Ligy Zenit Petrohrad nastoupil proti Dinamu Moskva i s několika novými posilami. Do středu obrany se postavil Bruno Alves z Porta a do středu zálohy Sergej Semak z Kazaně. Do sestavy se vrátil i Srb Danko Lazović. Do sestavy Dinama se vrátil uzdravený Epureanu, od první minuty hrál i Dmitrij Kombarov, který po tomto utkání zamíří spolu se svým zraněným bratrem Kirillem do Spartaku Moskva.

Zenitu vyšel úvod náramně a hlavně útoky po pravé straně, kde vládli Danny s Aňukovem dali Srbovi Lomićovi na levé straně obrany pořádně zabrat. Už na konci první minuty se mohl vyznamenat Keržakov, proti ale byl brankář Gabulov. Brzo mohl skórovat i Danny, Gabulov byl opět na správném místě.

To brankář Zenitu dlouho žádnou práci neměl. Nicméně zatímco Zenit byl u branky bělomodrých pořád nebezpečný, ale nedařilo se mu dát branku, hosté dokázali přesný opak. Svěřenci Miodraga Božoviče ze své první šance skórovali. Přihrávku Dmitrije Kombarova zakončil gólem důrazný Kevin Kurányi. Pro německého kanonýra to byla první branka v ruské lize.

Zenit branka nesrazila a zanedlouho vyrovnal. Střela Keržakova se odrazila od týče přímo před dorážejícího Lazoviće, který měl snadnou úlohu dopravit míč do sítě.

V závěru prvního poločasu diváci viděli po jedné šanci na obou stranách. Semšov svou typickou střelou na zadní tyč jen těsně minul Malafejevovu branku a Gabulovovi v brance Dinama bylo nutno vytáhnout další výborný zákrok po tečované střele Lazoviće.

V přestávce trenér Zenitu Spalletti stáhl aktivního Keržakova a dal příležitost nové posily z Kazaně Alexandru Bucharovovi. Urostlý útočník mohl svůj debut okořenit brankou, ale v obrovské šanci se ukopl. Zenit měl i po změně stran více ze hry, ale další příležitost si dlouho nemohl vypracovat. Dinamo se pod tlakem zmohlo jen na nákopy na osamoceného Kuranyiho, který byl pečlivě střežen portugalským duem Meira - Alves.

Nebezpečnou střelu vyslal na Malafejeva opět záložník Dinama Igor Semšov, ale opět minul. Z jakékoliv pozice střílel Voronina, ale jeho pokusy neměly zdaleka gólové parametry. Poslední šanci utkání měl Danny, ale přestřelil, navíc pomezní sudí zaznamenal chybně ofsajd. Duel Zenitu s Dinamem tak skončil remízou 1:1.

Více informací k zápasu

Tom Tomsk - Křídla Sovětů Samara 1:1

14.08.2010 11:45

Góly: 54. Georgij Džiojev - 62. Jevgenij Savin

Tom Tomsk doma jen remizoval s Křídly Sovětů 1:1. Za domácí otevřel skóre Džiojev, hosté vyrovnali díky Savinovi. Pro hostující Samaru je to třetí ligová remíza v řadě.

Samara pod novým trenérem Tarchanovem ještě neprohrála a od prvních minut to chtěl změnit Tomsk. Domácí od první minuty dávali najevo, kdo je favoritem tohoto utkání a aktivní hrou hledali slabá místa v obraně Křídel Sovětů. První gólový moment měl na kopačce aktivní Dzjuba, ale jeho střelu na zadní tyč vyrazil konečky prstů Lobos. O dvě minuty později se chilský gólman Křídel Sovětů vyznamenal i proti pokusu Gultjajeva.

Šancí si Tomsk mohl vypracovat mnohem více, ale ofenzívu sibirského celku brzdily nepřesnosti ve finální fázi. Ani hostující Křídla svou aktivitou v prvním poločase nepropadly, při každé příležitosti se volžský tým snažil útočit. Gólové parametry měla střela Kuzněcova, která jen těsně minula branku.

Na konci prvního dějství se nad Tomskem strhl skutečný liják a po změně stran z něj málem těžila Samara, jedovatý pokus Kuzněcova po mokrém trávníku ještě zrychlil a brankář Parejko měl plné ruce práce, aby udržel čisté konto.

Zatímco pokus Kuzněcova se neujal, Tomiči udeřili z prvního dalekonosného pokusu. Džiojev z 35 metrů za pomoci teče Ivanova překonal Lobose. O sedm minut později bylo vyrovnáno, centr Budylina z levé strany zakončil hlavičkou Savin za záda Parejka.

Za stavu 1:1 se dění na hřišti změnilo v boj, který neměl s fotbalem příliš společného. Do kabin šel po druhé žluté kartě záložník Samary Adžindžal. Tomsk hrál 25 minut v početní převaze, domácí trenéra Nepomnjaščij ještě posílil ofenzívu o dva útočníky Kornilenka a Maznova. Ale když v 88. minutě Lobos fantastickými zákroky zlikvidoval střely Kornilenka a Dzjuby, rozešly se oba týmy smírně.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad16124026:740
2.CSKA Moskva16103328:1333
3.Rubin Kazaň1796218:733
4.Spartak Nalčik1794425:1831
5.FK Rostov1791719:2228
6.Lokomotiv Moskva1765622:1823
7.Spartak Moskva1665523:2023
8.Tom Tomsk1764722:2522
9.Těrek Groznyj1756616:1521
10.Dinamo Moskva1648417:1720
11.FK Saturn1755712:1520
12.Anži Machačkala1754817:2119
13.Alanija Vladikavkaz1753916:2518
14.Amkar Perm17431011:1915
15.Křídla Sovětů Samara1726910:2412
16.Sibir Novosibirsk17231223:399

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (101)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kuranyi gol jo, hmm.

Reagovat
smazaný uživatel

Miliony Gazpromu a jejich Semak, Alves a Bucharov nestacily ani doma na sdsv.... dobre jim tak, chci zpatky Zenit

A Bucharov je neskutecny drevo, co ten dokazal podelat za jeden polocas a jak zpomalit a znicit hru to se nevidi. Snad Spalletti pochopi, ze davat ho na hriste misto Kerzakova je kravina...

Reagovat
smazaný uživatel

to byl ten, jak byl sám před brankou, mohl dát gol ale místo toho se totálně ukopl?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to byl on.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to nepochopím, jak mohl bejt nejlepší střelec..

Reagovat
Losinho

Říkal sem, že přestup Bucharova je kravina protože prostě na Kerzhakova nemá. Jen to potvrdil

Reagovat
smazaný uživatel

Keržakov Vs. Bucharov, dnes jasný vítěz Kerža.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby si Miller a spol vyndali hlavu z prdele a nekupovali zbytecny hrace jenom aby oslabili soupere a dokazali si jaky sou borci, tak se dneska na hristi takovy vemeno jako Bucharov vubec neobjevilo.

Reagovat
Losinho

Nejen dnes.

Reagovat
smazaný uživatel

Zenit Bucharov Meira Danny

Reagovat
smazaný uživatel

velmi inteligentní úpříspěvek !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně, Zenit začíná ztrácet

Reagovat
Losinho

Přání splněno, Zenit ztratil. Spaletti si to podělal sám, Bucharov je nekopa. Kerzhakov je o 2 levely víš. Ted výhra CSKA, hlavně at hraje Necid. Pak by měl zabrat Spartak Moskva a hlavně at ztratí Kazaň

Reagovat
smazaný uživatel

zkurvenej Necid...

Reagovat
smazaný uživatel

uz zase..

Reagovat
smazaný uživatel

bo sem nasranej z hry Baníku... a ted tu čtu tyhle kraviny

Reagovat
smazaný uživatel

a jeste ten zenit.

Reagovat
smazaný uživatel

Noooo. ještěže sem na baru, mám tu finskou, mám tu redbully, jdu zahnat chmury

Reagovat
Losinho

Reagovat
Losinho

neštvi

Reagovat
Losinho

Zápasy Novosibirsku jsou čím dál lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Jejich obrana je neskutecna... dostavaj strasne golu, skoro dva a pul obdrzenyho golu na zapas je fakt sila i na posledni muzstvo.

Reagovat
Losinho

Jo, ale pro mě jakožto nezávislého pozorovatele je super sledovat jejich zápasy, navíc docela dost golů dávaj

Reagovat
smazaný uživatel

Sledovat nováčka v ruské lize? Tobě musí asi pěkně houkat ve věži. Já když už sleduju fotbal, tak si určitě nepustí poslední tým ruské ligy, ale každý je jiný, přesto tě hluboce nechápu a lituji tě.

Reagovat
Losinho

Reagovat
Losinho

Tys asi Sibir vůbec neviděl, tak se k němu nevydřuj, díky.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja zase hluboce lituji tebe za tvoji tupost a omezenst... presne takovy tupce, ktery znaj akorat Barcelonu, Real, Chelsea nebo Manchester miluju. Takovy co se bijou do prsou fanouskovstvim svetovejch top klubu, kte kterejm maj stejne vztah hovno nula nic, krome toho ze je bavi na ne koukat protoze maj nejlepsi hrace a ja nevim co vsechno.... Proc vlastne nenechat hrat jenom 15 nejlepsich klubu sveta a zbytek fotbalu uplne zrusit? Bez se zahrabat...

btw, nemluve o tom, ze treba zapas Sibir - Lokomotiv, byl letos snad jeden z vubec nejlepsich a nejkoukatelnejsich v lize.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

gol Molose byl fantastickej ....ten kluk snad chce tema dalekonosnejma delovkama trumfnout i Alijeva))

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=JUUiw6uoBdE ....brutalni reznicina Nachuševa

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

Kreten debilny

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz sme u tech kretenu, tak na kretena Semsova si po zapase pockal u kabin Danko Lazovic, aby si s nim vyrikal jeho Zidanovskou hlavicku a prej mu slusne nalozil

( kdo nevidel: http://www.youtube.com/watch?v=eP4ty8mFsvc )

Reagovat
Losinho

Danko za to umí vzít, doufám že mu pak cestou domů taky naložil

Reagovat
smazaný uživatel

Danko ho mal rozsekat do salatu

Reagovat
smazaný uživatel

ty pyčo, to je horší než hanspalka

Reagovat
fantomas

Reagovat
Radin

on ho tak sejme a ještě mu jde na zemi po hlavě,to je tak na půl roku stop :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Amelčenko. Ten to Rostovu vychytal....V FK Moskva měl smůlu, že kryl záda o něco kvalitnějšímu Ževnovovi, tak si příliš nezachytal, ale jinak je to špička.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem hrozně zvědavý na Sibir proti PSV Eidhoven.

Reagovat
Losinho

Další střeleckej koncert Toivonena

Reagovat
smazaný uživatel

lavicka CSKA: Dzagojev, Krasic, Mark Gonzalez.... slusne nabouchana stridacka.

Reagovat
smazaný uživatel

Tyjo, neskutecna exhibice konu..... konecne zacli hrat fotbal a ne tu prisernou nakopavanou holomajznu jako za Necida. Koukat na duo Vagner Love-Doumbia, na kridlech Oliseh s Tosicem a z prostredka Honda to je radost pohledet - slusna ofenzivni smrst

...jinak Tosic je taky vybornej, zaslouzene nechava Krasice dal na stridacce, jemu to jenom prospeje

Reagovat
Kubin1989

jaktože je možný, že na uefa.com píšou, že se trefil Kalouda..

Reagovat
smazaný uživatel

asi sou to jantaři

Reagovat
Kubin1989

asi popletli čísla, nemá Tošič 21?

Reagovat
smazaný uživatel

ma

Reagovat
smazaný uživatel

Welliton – Hat-trick

Reagovat
smazaný uživatel

ve 23:15 dávaj na nova sport záznam Lokomotiv-Spartak. to se schválně kouknu

Reagovat
smazaný uživatel

Slusny to vrelo v Groznym, posledni minuty byly koukam dost o zivot... kdyz uz se malem popere i Berdyjev, tak to je co rict

Reagovat
Losinho

Co se týče výsledků téměř ideální kolo

Reagovat
frankiefcb

Chtěl bych se zeptat nějakého znalce na Ruský fotbal. jak je to s fanouškovskou základnou v Moskvě, kdo má nejvíc fanoušků. jelikož jsem dneska koukal na Loko se Spartakem a překvapil mě plný stadion Loko. Já měl postavený žebříček takhle1. Spartak 2. CSKA 3. Lokomotiv 4. Dinamo zbytek jako FK, Sateurn, Chimki, Torpedo asi moc fanoušků nemá, že. Díky za odpověď

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli myslis samotny pocty a fanouskovskou zakladnu jako takovou, tak to tak nejak odpovida. Torpedo melo obrovskou fanouskovskou zakladnu, ale po tom co klub zbankrotoval a v puvodni podobe ted uz prakticky neexistuje, tak tech fanousku uz moc neni. Ale treba s Dinamem jsou jeste porad srovnatelny.

Jestli beres Saturn a Chimki jako moskevsky muzstva, tak tam tech fanouskou moc neni. Hlavne Chimki sou fakt ubohy, hlavne je to spis basketbalovy mesto, jejich klub je jednim z top v Rusku. V Ramenskoje to nebejvalo vubec spatny, ale posledni dobou je to ubohost... kazdopadne, maj celkem slusny chuligany

Reagovat
frankiefcb

Díky O to víc mě překvapuje, že CSKA nemá vlastní stadion, ten od Loko je parádní. Jinak Dinamo má svůj staďák nebo taky hraje na nějakém vypůjčeném stadioně? Díky

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA jsou hrozny sasci co se tyce tohohle... na zapasy jich chodi uz cim dal min a jsou neskutecnou ostudou ligy. Jejich navstevy jsou smesny a clovek si jich vsimne tak akorat pri derby. Ted alespon maj jedno staly misto kde hravaj (ikdyz se Chimki stridaj na nektery zapasy s Luznikama), driv byly sezony kdy behem jedny sezony hrali "domaci" zapasy hned na nekolika ruznejch stadionech.

Dinamo stadion ma (a jednu dobu na nem hralo prave i CSKA), ale je v soucasny dobe v rekonstrukci, takze nejspis do roku 2013 ted hrajou stejne jako CSKA na arene v Chimkach.

Reagovat
smazaný uživatel

Co se týče stadionů: CSKA momentálně staví (zaseklo se to ale na mrtvym bodě, protože byl soud o pozemek, kde se to staví, ale od konce srpna se maj obnovit práce), Spartak staví/nestaví, stále tragikomedie kolem toho - vyměnili asi tucet projektů, no a ten poslední byl taky zamítnut, protože se nelíbil nějaké radě a plus se má od nový sezony RFPL přejít na systém podzim-jaro, takže chtěj po architektech vypracovat novej projekt se střechou, Dynamo by mělo od léta tohoto roku stavět, Loko má, Torpedo/FK Moskva nic stavět nebude, pže Moskva krachla (i když vedení stále tvrdí, že chtěj do pár let novej stadion) a Torpedo zatím ještě nemá takový prachy, snad časem

Zenit staví, kde byl stadion Kirova, Kazaň staví k Universiadě a pak se ten stadion stane domácím Rubinu, Terek už má skoro hotovo, snad už příští sezona na novym stadionu

Reagovat
fantomas

Ty jo, takže tam staví skoro celá liga.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako souvisí to taky s kandidaturou na mistrovství světa 2018/2022, ale je pravda, že pokud Rusko to nevyhraje (výsledky hlasování tendle prosinec), tak projekty v jiných městech (Rostov, Jekatěrinburg, Samara atd) se asi nepostavěj, zatímco projekty v Moskvě, Kazani, Petrohradu stejně dostavěj/začnou stavět.

Reagovat
fantomas

Aha, já netušil, že kandidujou...bych si to jinak asi spojil.

Reagovat
smazaný uživatel

Stavi, ale polovina tech stadionu mela puvodne stat uz davno.... je to saskarna - jestli ta kandidatura nevyjde, tak si myslim ze pujdou do kopru i stavby CSKA a Spartaku (nebo se alespon na dalsi dlouhou dobu zastavi).

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA do kopru nemůže jít, protože už je rozestavěnej, Spartak může, protože tam teprv nedávno začali rovnat zem a nic moc tam není.

Reagovat
smazaný uživatel

S tim prechodem na jaro-podzim to rozhodne neni tak horky. Porad se o tom mluvi, ale chce to jenom par klubu (ty co hrajou pohary). Zbytek ligy je proti. Sam ty blby co to chtej nechapu, hlavne kvuli Rusky zime.... treba ted Orlov kdyz komentoval zapas s Dinamem, tak argumentoval slovama "tak at si v Novosibirsku postavej strechu". To sem se fakt zasmal.

Zenit stavi, ale kazdej pulrok se to (nastesti) oddaluje kvuli vsemoznejm pozadavkum FIFA. Miluju plnej Petrovskij a tu atmosferu.... fakt se netesim az se bude hrat v 65000 arene, ktera bude poloprazdna (na bezny zapasy s mensima souperema neverim ze bude chodit vic nez treba 30000), jeste vic predrazena nez ted Petrovskij a nas v kotli tam budou buzerovat jeste vic nez ted

Reagovat
smazaný uživatel

No já právě počítal s tím, že Petrohrad má jednu z největších návštěv ligy, tak je arena na 60 něco tisíc opodstatněná, ale zas pravda, že na zápasy s menšími soupeři to bude asi hodně těžký naplnit po okraj

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo, urcite se na velky zapasy tech 60 snad naplni....ale kdyz treba na nejakou Alanii neni uplne vyprodano ani na Petrovskym, tak nechci videt treba 19000 na 60tisicovym stadionu

Ta obrovska kapacita je hlavne kvuli megalomanskymu Gazpromu a pozadavkum FIFA na stadiony pro finalovy zapasy velkejch turnaju a podobne. Navic tahle hypermoderni arena zabije dalsi kousicek Zenitu kterej sem si zamiloval - mne se na Petrovskym libi

Reagovat
smazaný uživatel

Tak samozřejmě ideální by bylo, kdyby se mega zápasy, např proti Spartaku, hrály na tom novym, zatímco menší zápasy na Petrovském, ale to se asi nestane

A co stadion Kirova, ten jsi zažil? Tam to asi taky muselo bejt něco, když praskal ve švech (jestli teda při některých zápasech praskal ve švech)

Reagovat
smazaný uživatel

Ten sem bohuzel na vlastni kuzi nezazil. Chodil sem az na Petrovskij.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak co se týče existujících stadionů: Lužniki, 78 000 (momentálně domácí Spartaku, až postavěj vlastní, tak budou tam), stadion Eduarda Streltsova, 12 000 (FK Moskva/Torpedo, ale chce to novej, protože je tento malej a starej, ale nejdřív se musí Torpedo dostat s financemi výš a i s týmem), Arena Chimki (domácí CSKA (dokud nepostavěj svůj), Dynamo (dokud nerekonstruují svůj), FK Chimki (v této sezoně hrají na jiném menším stadionu)), stadion Lokomotiv (postavěn 2002, domácí stadion Loko)

Reagovat
smazaný uživatel

Fanoušci Torpeda mají před hrobem....

Reagovat
smazaný uživatel

To bych netvrdil, sice je na tom Torpedo hůř, než když hrálo nejvyšší soutěž a před pár lety 1. divizi, ale je na tom rozhodně líp než před rokem, když hráli amatérskou ligu. Teď mají nového sponzora, co koupil velkou část akcií, útočí na první pozici v druhé divizi a mohou být v divizi první příští rok, no a FK Moskva, umělý klub bez historie, je snad už naštěstí konečně pryč. Takže bych to bledě neviděl, do pár let může Torpedo být zas v nejvyšší soutěži.

Reagovat
frankiefcb

aha díky

Reagovat
frankiefcb

pro Keržakova

Reagovat
fantomas

Welliton. Dobře Spartak.

Reagovat
Losinho

Co mělo znamenat to složení obrany Spartaku? Já myslel že se konečně Stranzl bude pakovat na lávku

Reagovat
smazaný uživatel

Pareja jeste nebyl pripravenej nastoupit.

Reagovat
Losinho

Příští zápas už připravenej bude? Welliton totiž hattrick pokaždý nedá

Reagovat
10

co snižuje cenu Krasiće víc - že hraje, nebo že sedí na lavičce?

Reagovat
smazaný uživatel

To ze hraje tuzku... na lavicce uz je kvuli tomu dlouho.

Reagovat
10

to já právě vím a o to víc mě znervózňuje, že se o něm pořád mluví v souvislosti s Juve za 15-17 milionů eur, přitom mi ty jeho výkony příjdou špatný už dělší dobu...jakej máš názor na jeho přínos pro Juve?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim no... nema ted prinos ani pro CSKA, tak bych rek ze zadna slava Ale ja co vim tak by mel zustat v CSKA a snazit se vykopat zpatky do puvodni formy.

Reagovat
10

hmm, díky...hned jsem mnohem klidnější

Reagovat
smazaný uživatel

Krasic v lize 150 zápasů, 26 branek, 20 asistencí

Dzagojev 61, 21, 13.

Teď mluv.

Reagovat
10

?

Reagovat
smazaný uživatel

A Tosic jak valel na tom kridle, Krasice zachvili zastini

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Krasić, když má formu, tak je super....Ale on si ji bohužel nikdy nedokáže udržet...

Reagovat
10

nedochází mi spojitost...to, že jsem mnohem klidnější bylo myšleno ironicky...

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, ale co na to říkáš, že je Krasić tak zoufale neproduktivní?

Reagovat
10

kde říkám, že je zoufale neproduktivní? akorát mám při jeho dlouhodobější formě pochybnosti o částce, kterou za něj chceme dát a o jeho přínostu pro tým...

Reagovat
smazaný uživatel

Já to říkám....

Reagovat
10

sorry, to je tím pondělím já od začátku pro jeho příchod moc nejsem, jeho hlavní přednosti by podle mě v Itálii nedostaly moc prostor...

Reagovat
Tomanatura

SUper CSKA Snad Vagner nezdrhne zpet domu a jeste nejaky ten rok vydrzi v Rusku, je ho strasna skoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Já ho chci v nějakém špičkovém klubu....Chci ho prostě vidět v týmu jako Manchester, Real, Inter, AC....

Reagovat
Losinho

V Interu Hodil by se tam jeho modrý účes

Reagovat
smazaný uživatel

Však on už měl několik barev účesů, klidně se může přizpůsobit třeba i Palermu....

Reagovat
Losinho

Do Slavie!

Reagovat
Tomanatura

Tak to uz je dost nerealne, on sam snad ani nechce,..

Reagovat
smazaný uživatel

Jak nereálné??? Však mu je 26let a pomalu mu v CSKA končí smlouva....a lepší ligu by si zahrát chtěl.

Reagovat
$dolar$

Jak kdybych napsal, ze tam chci videt Kerice...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si se zblaznil...

Reagovat
smazaný uživatel

Hej, teď jsi mě úplně moc vyprovokoval.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele