Ruská Premier Liga - preview 17. kola

14.08.2010, 09:03, aktualizováno 15.08.2010, 09:15
Previews
Zenit včera po delší době ztratil body, čehož chtějí využít konkurenti v boji o nejvyšší příčky. Mistrovskou Kazaň čeká nepříjemný zápas v Grozném, CSKA Moskva hostí nováčka z Machačkaly. Perm hostí Vladikavkaz a v prestižním moskevském derby se utkají Lokomotiv se Spartakem.
Amkar Perm - Alanija Vladikavkaz  (neděle 15:45)
V souboji dvou týmů, které jsou těsně nad sestupovou propastí hostí Amkar Perm Alaniji Vladikavkaz.

Amkar Perm pokračuje ve střelecké a výsledkové bídě. Uralskému mužstvo nepomohly ani nové posily Japonec Maki a mladík Nika Pilijev, když v minulém kole podlehli Machačkale 1:0. Perm je nyní čtrnáctý. "Velmi dobře si naší situaci uvědomujeme, ale není třeba z toho dělat paniku," řekl trenér Amkaru Rašid Rachimov, který stále hledá posily do ofenzívy.

Trenéru Rachimovovi v kádru stále chybí zranění Fedoriv a Pejev, stabilní opory základní sestavy Permu.

Vladikavkaz v minulém kole porazil čtvrtý Spartak Nalčik a vzdálil se sestupovým vodám, nyní je tým trenéra Ševčuka třináctý s šestibodovým náskokem na sestupové pozice. Případný neúspěch Permu by ale Leopardům ztížil život a ztráta bodů je reálná, na cizích hřištích je nováček soutěže nepřesvědčivý.

Alanija získal do svých řad novou posilu, z Nalčiku klub přivedl Marata Bikmajeva. "Už dlouho jsme se zajímali o tohoto fotbalistu. Jeho hra na levém křídle se líbí trenérovi a Marenič, který teď na tomto postu působí, se nyní dá využít účelněji," řekl ředitel Alanije Alexandr Stelmach.
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Usminskij - Sirakov, Čerenčikov, Kalašnikov, Gaál - Kolomejcev, Kněževič, Novakovič, Grišin - Kušev, Maki.
Alanija Vladikavkaz - pravděpodobná sestava:
Keržakov - Gnanou, Bulgaru, Ivanov, da Costa - Stojanov, Mašukov, Gabulov, Marenič, Bikmajev - Nizamutdinov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.20 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CSKA Moskva - Anži Machačkala  (neděle 18:30)
CSKA Moskva nastoupí v Chimkach proti Anži Machačkale.

Vztahy mezi oběma kluby jsou před zápasem vyostřené. Anži na svých oficiálních stránkách tvrdě zkritizovalo CSKA, že naplánovalo utkání rezervních mužstev na 11:00 SEČ, kdy jsou v Moskvě největší vedra. V zápase dublů nakonec CSKA zvítězil 1:0. Celé utkání odehrál navrátilec ze Sparty Luboš Kalouda, který se stále nemůže prosadit v prvním týmu Armějců.

Ředitel CSKA Babajev se bojí, že tento incident ještě více vyostří nenávist moskevských fanoušků proti kavkazským týmům, které jsou v Moskvě ještě více nenáviděné poté, co jeden z jejich občanů ubodal v metru fanouška Spartaku.

Ve středu CSKA sehrálo přípravný zápas se Zenitem, oběma celkům byly kvůli nepříznivým klimatickým podmínkám v Moskvě odloženy zápasy 16. kola a bylo třeba udržet si herní praxi. Ruští giganti se rozešli smírně 3:3.

Střelecky se prosadil i Brazilec Vágner Love, který je po návratu z Flamenga ve výborné formě. Vždyť právě kanonýr CSKA rozhodl po svém návratu derby se Spartakem gólem v 90. minutě. V médiích se však stále píše, že Brazilec chce armádní klub opustit. "Vágner na mě dělá dojem, že má stále dobrou náladu. Směje se, žertuje, utahuje si ze spoluhráčů a na tréninku se ukazuje jako skutečný profesionál. Co se týče jeho fotbalových kvalit, tady není ani o čem mluvit,"prohlásil kouč CSKA Leonid Sluckij.

Sluckij podle všeho opět sáhne k rozestavení 4-4-2 a Doumbiou a Vágnerem na hrotu. Do středu zálohy se místo diskvalifikovaného Mamajeva možná vrátí playmaker Dzagojev, který minulé kolo stál kvůli žlutým kartám.

Trenér Anži Gadži Gadžijev se k následujícímu utkání vyjádřil následovně. "CSKA bude chtít mít hru pod kontrolou, bude nás napadat. Především musíme rozbíjet útoky soupeře, nepovolit, aby si soupeř vytvořil šance u naší branky, odebírat míče, agresivně jít vpřed. Budeme hrát stejně tak, jak jsme odehráli všechny zápasy. Ani v jedné z nich jsme nezměnili taktiku, jen v podrobnostech."

Dagestánci mají před utkáním problém s kraji obrany. Šukjurov přicestoval z reprezentačního srazu unavený a Dato Kvirkvelija se vrací do Kazaně, protože Anži nemělo peníze na prodloužení hostování. Hostům chybí pouze útočník Jan Holenda, který si léčí delší zranění. Na hrotu ale Dagestánci momentálně problém nemají, z Křídel Sovětů přišel Igor Strelkov, který v minulém kole zařídil penaltu a celkově podal výborný výkon.
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - A.Berezuckij, V.Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov - Oliseh, Šemberas, Dzagojev, Honda - Love, Doumbia.
Anži Machačkala - pravděpodobná sestava:
Abajev - Šukjurov, Pekovič, Tagirbekov, Agalarov - Žosan, Kebe, Bakajev, Gadžibekov, Corajev - Strelkov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.25 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Těrek Groznyj - Rubin Kazaň  (neděle 18:45)
V Grozném se střetne domácí Těrek proti Rubinu Kazaň. Oba týmy od sebe dělí dvanáct bodů, Těrek však v domácím horkokrevném prostředí umí potrápit kohokoliv.

Těrek už nějakou dobu postrádá svého tvůrce hry Blagoje Georgijeva, Bulhar se vrátí nejdříve v září.

V tabulce druhý Rubin Kazaň v minulém kole porazil silný Tomsk 2:1 a ukázal všem, že je i bez hvězd Semaka a Bucharova silný. Tataři zatím posílili mužstvo o Kuzmina, Martinse a nově i kapitána Sibiru Medvěděva. Další posily jsou na cestě.

Nejčastěji se skloňuje v médiích nákup Gabulova z Alanije Vladikavkaz a útočníka Güizy z Fenerbahce.
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Dikan - Ucijev, Ferreira, Omeljančuk, Jatčenko - Arce, Essame, Mauricio, Kobenko - Bracamonte, Asildarov.
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Ryžikov - Kalešin, Orechov, Navas, Ansaldi - Rjazancev, Noboa, Murawski, Kasajev, Gökdeniz - Martins.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.70 - 3.10 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Lokomotiv Moskva - Spartak Moskva  (neděle 19:20)
Stadion Lokomotiv bude dějištěm nedělního derby, Železničáři hostí v 17. kole Spartak.

Oběma moskevským gigantům se nedaří naplňovat předsezonní ambice. Lokomotiv je šestý, Spartak osmý.

Přestupová aktivita je ale u obou týmů rozdílná, ačkoliv oba celky mají hodně slabých míst. Zatímco Spartak si své slabiny uvědomuje a přivedl z Belgorodu brankáře Belenova a především z Espanyolu obránce Pareju a z Celticu křídelníka McGeadyho, za které zaplatil dohromady více než 20 milionů eur. Poslední jmenovaný ještě nenastoupí, do Moskvy přicestoval teprve včera.

Lokomotiv přivedl pouze veterána Loskova, který se neprosadil ani v Saturnu a Šiškina, který se stal nechtěným právě ve Spartaku. Nedávno se nová prezidentka Smorodskaja odpravila do Kyjeva, aby jednala o přestupu Arťoma Milevského, za útočníka reprezentace Ukrajiny požaduje Dynamo 10 milionů eur.

Trenér Sjomin nemá zatím k dispozici posily, které by zvedly momentální úroveň týmu a ani kompletní kádr. Kvůli kartám stojí Torbinskij a Dujmovič, zranění jsou Charles s Bašou. Dobrou zprávou je alespoň návrat záložníka Alijeva, který je svou hrou a góly jeden z mála, kdo v Čerkizově snese přísnější měřítko.
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Guilherme - Šiškin, Asatiani, Rodolfo, Janbajev - Glušakov, Tarasov, Alijev, Wagner - Maicon, Syčev.
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Pesjakov - Paršivljuk, Pareja, Suchý, Kudrjašov - Baženov, Zotov, Ibson, Alex, Ananidze - Welliton.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 3.10 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tom Tomsk - Křídla Sovětů Samara  (sobota 11:45)
Tom Tomsk přivítá v 17. kole Premier Ligy na stadionu Trud Křídla Sovětů Samara.

Tomiči v minulém kole podlehli druhé Kazani 2:1, jedinou branku hostů dal Dzjuba, který má v posledních utkáních fantastickou střeleckou formu, dal čtvrtý gól v posledních čtyřech utkání. Post útočníka není rozhodně post, kde by Tomsk tlačila bota, letošním nejlepším střelcem je Bělorus Sergej Kornilenko s devíti brankami.

Trenér Tomsku Valerij Nepomnjaščij stále nemůže počítat s hříšníkem Charitonovem, kterého stál zkrat proti Sibiru čtyřzápasový distanc. Na marodce je Skobljakov a nová posila z Dinama Moskva Viktor Svěžov.

Předposlední Samara má venku žalostnou bilanci, uhrála pouhé dva body se záporným skóre 2:14. Utkání začíná už v 11:45 SEČ, hlavním arbitrem je pan Jeskov z Moskvy.
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Parejko - Chataženkov, Smirnov, Jokić, Gultjajev - S.Kovalčuk, Mičkov, Kim Nam-Ill, K. Kovalčuk - Dzjuba, Kornilenko.
Křídla S. - pravděpodobná sestava:
Lobos - Callagov, Djordjevič, Belozerov, Budylin - Bober, Kovba, Adžindžal, Ivanov, Kuzněcov - Savin.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.40 - 4.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Zenit Petrohrad - Dinamo Moskva  (sobota 14:00)
V sobotním šlágru 17. kola Premier Ligy hostí Zenit Petrohrad Dinamo Moskva. Oba týmy vstoupily do sezony s ambicemi na titul, ale zatímco Zenit je plní do puntíku, bělomodří jsou mnohem blíže sestupovým vodám.

Proti Dinamu se mohou poprvé představit hvězdné letní posily, za které Zenit vynaložil přes 40 milionů eur. I bez nich ale je letos Zenit suverénní, na čele ruské ligy si vytvořil luxusní sedmibodový náskok a to má ještě zápas k dobru.

Dinamo má úplně opačné starosti, je až na dvanáctém místě, má však zápas k dobru. I tak jsou ale výkony bělomodrých obrovským zklamáním. Bělomodrým z výsledkové šedi nepomohla ani velká posila do útoku Kevin Kuranyi, Němec se výrazně neprosadil a jeho Dinamo jen remizovalo s předposledními Křídly Sovětů.

Před těžkým utkáním se bělomodrým takřka vyprázdnila marodka, mimo hru jsou už pouze Kirill Kombarov s Leandrem Fernandezem. Domácí Zenit je kompletní.

První letošní vzájemné měření sil vyhrál Zenit 2:1. Za Petrohrad se střelecky prosadili Danny a Bystrov, domácí ve druhém poločase snížili díky proměněné penaltě Dmitrije Kombarova.
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Malafejev - Aňukov, Alves, Lombaerts, Luković - Bystrov, Denisov, Zyrjanov, Širokov, Danny - Keržakov.
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Gabulov - Wilkshire, Epureanu, Kolodin, Lomić - Samedov, Chochlov, Semšov, D.Kombarov - Voronin, Kuranyi.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.50 - 5.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Saturn - FK Rostov  (sobota 17:30)
Ve velké pohodě hrající Saturn se ve velmi zajímavě vyhlížejícím utkání utká proti Rostovu. Obě mužstva (Saturn až po letní pauze) jsou oživením letošního ročníku ruské ligy a od jejich vzájemného střetnutí se dá slibovat mnohé.

Zatímco před letní pauzou měl Saturn nejhorší formu ze všech mužstev, po ní je to přesně opačný extrém. Mimozemšťané nasbírali z pěti utkání třináct bodů a vytáhli se z posledního na desáté místo. Kouč Gordějev povznesl odepisovaný tým k branám fotbalového nebe.

Rostov v zimě výrazně posílil kádr s cílem bojovat o evropské poháry a zatím se to Jižanům daří. Rostovčané jsou pátí, ale musí být na pozoru, soupeři se výrazně dotírají a každý ztracený bod znamená velké komplikace v boji o pohárové umístění.

Před blížícím se soubojem nehrají Rostovu do karet absence v týmu, zranění hlásí Valikajev, Ivanov, Kalačev a Čerkes. Domácí postrádají pouze Marka Topiče.
FK Saturn - pravděpodobná sestava:
Rebrov - Angbwa, Zelao, Igonin, Nachušev - Ivanov, Mahmudov, Jevsejev, Sapeta, Karjaka - Kiričenko.
FK Rostov - pravděpodobná sestava:
Amelčenko - Chaguš, Okoronkwo, Živanovič, Andjelkovič - Blatňak, Gatskan, Kulčij, Pavlenko, Lebeděnko - Adamov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.00 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Spartak Nalčik - Sibir Novosibirsk  (sobota 18:45)
Spartak Nalčik hostí Sibir Novosibirsk. Domácí budou chtít odčinit nezdar s jiným ligovým nováčkem - na půdě Alanije Vladikavkaz prohráli minulý týden 1:0. První letošní konfrontace obou mužstev skončila vítězstvím Nalčiku 2:0.

Kavkazský Spartak se drží na čtvrtém místě a vítězství nad posledním Sibirem je pro něj povinnost, zvlášť když v dosavadním průběhu Premier Ligy doma ztratil pouze dva body.

Novosibirsk má naopak venku naprosto tristní bilanci, zmohl se na žalostný bod. I proto je tým trenéra Kriušenka s devíti body poslední a jeho situace v tabulce se pomalu začíná stávat kritickou.
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Fredrikson - Kisenkov, Vasin, Džudovič, Jovanović - Leandro, Koncedalov, Geterijev, Siradze, Gogua - Ďaďun.
Sibir Novosibirsk - pravděpodobná sestava:
Solosin - Valentič, Buchrjakov, Vychodil, Mološ - Astafjev, Canas, Nagibin, Vasiljev - Ševčenko, Degtjarev.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.75 - 6.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad15123025:639
2.Rubin Kazaň1695217:632
3.CSKA Moskva1593324:1330
4.Spartak Nalčik1684421:1628
5.FK Rostov1681717:2225
6.Lokomotiv Moskva1665520:1523
7.Tom Tomsk1663721:2421
8.Spartak Moskva1555520:1820
9.Těrek Groznyj1655615:1420
10.FK Saturn1655612:1320
11.Anži Machačkala1654717:1719
12.Dinamo Moskva1547416:1619
13.Alanija Vladikavkaz1653816:2418
14.Amkar Perm16331010:1912
15.Křídla Sovětů Samara162599:2311
16.Sibir Novosibirsk16231121:359

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (52)

Přidat komentář
smazaný uživatel

taky se mi zdá od prvního pohledu same 1 ,ae jeden z nich to podrbe..

Reagovat
smazaný uživatel

No, u Saturnu z Rostovem bych vubec nic netipoval... vubec bych netusil - to bude hodne zajimavej souboj.

Reagovat
Losinho

Zenit už by mohl zaváhat

Reagovat
smazaný uživatel

nezavah

Reagovat
Losinho

Snad jo, ta série bez porážky začíná být trapná Ale hlavně at postaví Keržakova, jinak mi to je celkem šumák

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne sem zvedavej, jak ted Spalletti posklada sestavu

Reagovat
Losinho

A nevíš jak by měla vypadat ta obrana Spartaku teda?

Reagovat
smazaný uživatel

Kudrjašov, Suchý, Pareja, Paršivljuk

Reagovat
Losinho

Sláva, konečně zmizí ze základu tragéd Stranzl, o Jiránkovi ani nemluvě

Reagovat
smazaný uživatel

pošli sem potom odkaz na sopcast.

Reagovat
smazaný uživatel

proc bych ti ho mel hledat ja?

Reagovat
smazaný uživatel

bo si ten velkej expert a já na to tady nemám čas.

Reagovat
smazaný uživatel

haha

sop://broker.sopcast.com:3912/85098

sop://broker.sopcast.com:3912/80324

...zkus jeden z tehle az zapas zacne, ten prvni by mel bejt v HQ. Tak uvidis.

Reagovat
smazaný uživatel

já vám vřele děkuji!! Bůh ti to oplať na dětech

Reagovat
smazaný uživatel

Malafejev - Aňukov, Meira, Bruno Alves, Hubočan - Semak, Zyrjanov, Širokov, Danny, Lazovič - Keržakov

....Semak v sestave misto Denisova

Reagovat
Losinho

Hraje Kerža

Reagovat
smazaný uživatel

až na toho Semaka to ujde ta sestava. Jak si vede ta nová stoperská dvojce? Či má dnes Alves premieru?

Reagovat
smazaný uživatel

a az na Lombaertse..... tahle dvojice ma samozrejme premieru.

Reagovat
smazaný uživatel

ber to tak, že Zenit má kvalitní stopery a že nemůže hrát každej. Třeba to Alevsovi nepůjde a vráti se Lombaerts

Reagovat
smazaný uživatel

Lombaerts je nejenom sympatickej hrac, ale taky bezkonkurencne nejlepsi stoper Zenitu.

Reagovat
smazaný uživatel

A Lombaerts na lavicce, to snad ne..... ....aspon ze Saša zustal a vratil se do sestavy Danko. A Bystrov sedi

Reagovat
smazaný uživatel

ho šetří na Auxerre

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Bystrov je výbornej hráč, by trener byl vůl,. kdyby ho nevyužil na postup o Champions League

Reagovat
domingo

Já vím, já fandím Auxerre. Právě.

Reagovat
smazaný uživatel

V Evropsky lize se jim urcite bude darit.

Reagovat
domingo

Úplně nereálná není ani ta LM, kádr je sice daleko slabší než petrohradskej, ale Fernandez je génius soustředěnosti, neskutečný workoholik, už teď má určitě projetých X posledních zápasů Zenitu a přemýšlí, jak na ně... to by možná mohlo u soupeře chybět, co myslíš? Je reálný nějaký podcenění? Přece jenom Zenit je vysokej favorit.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak urcite.. pro tu jedenactku milionaru kopajici akorat pro penize to neni problem. Uz s Urziceni to bylo o prdel.

Reagovat
smazaný uživatel

pro Zenit je nevýhod, že začínaj doma. Pokud Auxerre uhraje přijatelnej výsledek na Petrovskij, tak doma můžou překvapit a postoupit na úkor Zenitu. Já to říkam Keržak0vovi furt

Reagovat
domingo

Tak máme lepší bilanci z venkovních zápasů než z domácích. Těším se

Reagovat
smazaný uživatel

nevím, netuším, Francii moc nesleduju.

Reagovat
smazaný uživatel

мусора мусора мусора сосать!!!! ...uz se tesim, nejlepsi pokrik

Reagovat
smazaný uživatel

kterej si maximálně zařveš u TV, takže nic moc, nemáto ty správné grády

Reagovat
smazaný uživatel

priste si to vynahradim

Reagovat
smazaný uživatel

by mě zajímalo, jestli budeš slavit letošní titul. Bo když jsi znechucen Gazpromem, tak jestli ti to nevadí. Anebo to najednou hodíš za hlavu a budeš se opájet titulem z RPL

Reagovat
smazaný uživatel

Bohuzel se bojim, ze to kvuli Gazpromu akorat prosumi bez nejakejch velkejch emoci jako treba u vitezstvi v poharu rozhodne to nebude takova radost jako kdyz Zenit vyhral ligu poprve a poprve si sel zahrat ligu mistru ....radost 0, kdyz vis ze si to priste stejne kdyztak Gazprom koupi dalsima milionarema v sestave. Ale narozdil od poharu, na zaver sezony budu v Petrohrade, tak treba si to uziju vic.

Reagovat
smazaný uživatel

jistěže si to užiješ víc, když budeš de facto u toho, jako poslední zápas. To jke jiná atmosfera než to prožívat u TV doma

Reagovat
smazaný uživatel

Ani na stadione sem tuhle sezonu vysledky nak moc neprozival ...kdyz tam jsi s tim pocitem, ze stejne je souper o x milionu slabsi a necekas nic jinyho nez vyhru.

Reagovat
smazaný uživatel

....uz ted to vedeni moc neprozivam, kdyz Gazprom skupuje vsechno co umi kopat, to pak zvladne kazdej takhle vyhravat

Reagovat
smazaný uživatel

kdo to je ta devítka za musory?

Reagovat
smazaný uživatel

Devitku ma Dmitrij Kombarov...ale proc se ptas ted, kdyz se hraje az ve dve?

Reagovat
smazaný uživatel

to je ten časovej posun, na EF je, že hrají od 12. hodin, no

Reagovat
smazaný uživatel

Ty casy v previews tady na EF dali nevim proc uplne debilne vsechno ve 12:00

Reagovat
smazaný uživatel

aha, já celou dobu sleduju Tomsk...

Reagovat
smazaný uživatel

no ty vole

Reagovat
smazaný uživatel

no co, každej den není posvícení, má to tam bejt napsané anglicky či polsky, kdo má rozumět té tatarštině?

Reagovat
smazaný uživatel

No prosimte, nerikej ze uz nepoznas ani dres Zenitu a tu tomskou kulnicku na drivi si spletes s Petrovskym

Reagovat
smazaný uživatel

hele právěže ten jeden dres, světle modrej vypadá jak dinama a proti nim hráli tým v bílém, tak sem si řekl, že to sou tyhle dva týmy. Jen mi přišlo divné, proč je tam v tabulce napsáno, kdo co toho tolik odběhal v dresu Tomsku

Reagovat
smazaný uživatel

Chtělo by to Vladimira na hřišti

Reagovat
smazaný uživatel

koukám že i Zenit má svého Zehera

Reagovat
smazaný uživatel

Kvuli dalsi vlne smogu se mozna nedelni zapasy v Moskve zase budou odkladat.

Reagovat
kubys

Co to je zas za nulu u Rubinu? Těrek je doma silný, ale Rubin to ukope 0:1 (Noboa), každopádně snad bude Rjazancev v základu!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele