Ruská Premier Liga - preview 17. kola

23.11.2012, 13:32, aktualizováno 26.11.2012, 08:34
Previews
Sedmnácté kolo ruské ligy zakončí tři pondělní zápasy. Šlágrem kola je utkání mistrovského Zenitu proti CSKA Moskva, který nyní vede tabulku o pět bodů před Machačkalou, která se představí na půdě Permi. Kazaň hodlá porazit Volgu a posunout se v tabulce vzhůru.
Amkar Perm - Anži Machačkala  (pondělí 12:30)
Pondělní kolo nám přinese hned tři zápasy a prvním z nich je souboj Permi s Machačkalou. Hosté jsou v jasně lepším rozpoložení. Náladu jim určitě zlepšilo i vítězství v zápase s Udinese v rámci Evropské Ligy, určitě tedy budou chtít dále stíhat CSKA, které odskočilo na první příčce. Domácí určitě nedají nic zadarmo, protože čtvrtá prohra v řadě by mohla být pro Perm kritická.

Amkar se zmítá v krizi, v posledních pěti zápasech dokázal vyhrát jen na hřišti nevyrovnaného Lokomotivu, ovšem následující tři zápasy prohrál shodně výsledkem 0:3, což na psychice moc nepřidá. Zvlášť pokud vezmeme v potaz, že v jednom z utkání jim prohru uštědřil Rostov, tedy tým, který je v tabulce pod týmem z Permi. Domácím nenahrává ani fakt, že naposledy na domácí půdě zvítězili v září. Domácím v honbě za třemi body nepomůže zraněné slovenské duo Breznaník, Jakubko. Zvlášť u Breznaníka je to celkem k pláči, jelikož letos zatím zasáhl pouze do 284 minut ruské nejvyšší soutěže. Díky kartám bude chybět i obránce Nikola Mijajilović.

Hosté z Dagestánu si v posledních ligových kolech procházejí mírnou krizí, na kterou v prozatímním ročníku opravdu nebyli zvyklí. Guus Hiddink určitě svým svěřencům měl co vysvětlovat, a tak můžeme být zvědaví, jak se Anži vypořádá se zápasem v Permi. V minulém kole proti Rostovu totiž Machačkala díky únavě z EL podala velmi mdlý výkon a dokázala pouze remizovat 0:0. V boji na půdě Permi nepomůže hostům mladík Fjodor Smolov ani Lassana Diarra. Diarra už sice individuálně trénuje, ovšem na plný návrat na zelený pažit si bude muset nějaký čas počkat. Největší ztrátou pro soubor Guuse Hiddinka je ovšem někdo úplně jiný - Saumel Eto’o díky žluté kartě v minulém kole není schopen v Permi nastoupit. Bez svého kapitána to Anži bude mít neskonale těžší.

Zápas je naplánován na 12:30 CET pod vedením pana Jeskova z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 8.50 - 4.33 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Rubin Kazaň - Volga Nižnij Novgorod  (pondělí 14:45)
Druhým utkáním v pondělním programu je souboj Rubinu Kazaň s Volgou Nižnyj Novgorod. Oba týmy se zabývají naprosto odlišnými starostmi, zatímco Rubin zajímají pohárové příčky, Volze jde hlavně o to, aby se dostala co nejdále od sestupových vod. Favorit je tedy celkem jasný.

Rubin se opravdu začíná rozjíždět, a pokud v pondělí bude slavit vítězství, jednoznačně se zapojí do boje zajišťující místo v Lize mistrů. Letos Tataři hrají o stupínek níže a ve čtvrtek dokázali deklasovat značně omlazený Inter Milán 3:0. K tomuto výsledku pomohl dvěma góly José Rondón, kterému to zatím pálí daleko lépe právě v Evropě, ovšem opět ukázal své možnosti a Kurban Berdyjev určitě doufá, že si střeleckou pohodu přenese i do ligy. Jako vždy bude hodně záležet na výkonu Bebarse Natcha, jelikož s jeho formou rostou nebo klesají i výkony celého mužstva. V zadních řadách se Berdyjev stále nebude moci opřít o Césara Navase, který si odpykává sedmizápasový trest, naopak vrátit by se měl v minulém kole vykartovaný Kuzmin.

Volga se sice nachází až na 14. místě s pouhými dvanácti body, avšak v posledních zápasech není vůbec lehkým soupeřem. V posledních pěti kolech dokázala prohrát pouze s obhájcem titulu z Petrohradu až v samotném závěru. Navíc paradoxně v utkání, kdy nebyla horším mužstvem. Rubin tedy nečeká vůbec nic lehkého. Gadži Gadžijev se nebude moci opřít o zraněnou dvojici Šulenin, Maximov. Naopak největší naděje se v táboru hostů budou upírat k Maximu Sapogovovi na hrotu.

Zápas bude pod vedením sudího Ivanova odstartován ve 14:45 CET.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 5.00 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Zenit Petrohrad - CSKA Moskva  (pondělí 17:00)
Pondělní menu nám uzavře opravdu vydatný chod. Bude jím zápas mezi třetím Zenitem Petrohrad a vedoucím CSKA Moskva. Zenit sice, až na minulé kontumované utkání, vítězí, ovšem herní projev není nijak oslnivý. Hráčům Petrohradu určitě na psychice nepřidají ani výkony v Lize Mistrů. Naopak CSKA se veze na vlně skvělé formy, stejně tak předváděné hry. Hosté jsou tedy mírnými favority.

Pokud nebudeme brát v potaz kontumaci s Dinamem, tak Zenit nepoznal hořkost porážky v domácí soutěži od září. Výkony v zápasech jsou však ze strany Zenitu značně rozpačité a vůbec nebyly daleko od toho, aby zapříčinily mnoho ztrát. Luciano Spalletti má tedy určitě nad čím přemýšlet. Čas na přemýšlení si mohl vzít i Hulk, jehož výkony vůbec neodpovídají jeho ceně a je prozatím obrovským zklamáním, naopak druhému hráči, který přišel z Portugalska, Witselovi, se daří daleko lépe a do týmu Zenitu zapadl téměř okamžitě. Italský lodivod domácích se nebude však moci opřít o služby svého krajana Domenica Criscita, který laboruje s kolenními vazy. Problém s kolenem má i Danny a jeho start je tak ohrožen.

Leonid Slucký může být se svým týmem spokojen. Jeho svěřenci válcují v poslední době jednoho soupeře za druhým, a tak se celkem zaslouženě vyhřívají na čele tabulky. Jednoznačným tahounem armádního klubu je japonský záložník Keisuke Honda, kterému v poslední době začali velmi zdařile sekundovat oba švédští vyslanci v kádru, Wernbloom a Elm, a s nimi mladý Nigerijec Musa. Na něj se budou upírat oči, co se týče produkce gólů, v minulém kole se trefil dvakrát a začíná opravdu splňovat naděje, jež se do něj vkládaly. CSKA se totiž stále musí vypořádat s absencí Doumbii. Útočník z Pobřeží Slonoviny by se totiž podle nejnovějších zpráv neměl na trávníku objevit do konce roku. Déle si na marodce pobude i Mark González.

Utkání dostal do své režie pan Alexander Jegorov ze Saransku, který jej odstartuje v 17:00 CET.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.40 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Spartak Moskva - Dinamo Moskva  (neděle 10:30)
V prvním z nedělních zápasů uvidíme jeden ze dvou šlágrů kola. V moskevském derby se nám představí Spartak Moskva proti Dinamu. Domácí jsou v jednoznačně lepší pozici, okupují pozici zajišťující poháry a předpokládá se, že se zapojí i do bojů o Ligu mistrů. Dinamo naopak po katastrofálním začátku stále nesplňuje předpoklady a okupuje desáté místo.

Spartak se v posledních zápasech může pochlubit působivou formou. Trochu hořkou tečkou je však remíza na hřišti Volgy v posledním kole. V prestižním utkání proti Dinamu se trenér Unai Emery nebude moct opřít o Biljatedinova nebo Wellitona, kteří jsou ze hry vyřazení vinnou zranění. Nějakou dobu týmu scházejí i McGeady s golmanem Dikáněm. Do tréninku se naopak vrátili Pesjakov s Jakovlevem. Tým se tedy bude opírat zejména o útočné duo Dzjuba, Emenike a ve výborné formě hrajícího Dmitrije Kombarova, ze kterého se stal opravdový tahoun týmu. Uvidíme, jak se zároveň "Maso" vyrovná s únavou po utkání s Barcelonou.

Dinamo po nástupu Dana Petrescu začalo jakžtakž sbírat body a stoupat nahoru tabulkou, ovšem stále to není úplně ono. V minulém kole získali modro-bílí tři body díky kontumaci zápasu proti Zenitu, kvůli neukázněnosti hostujících fanoušků. Díky tomuto bude i pro "Musory" následovat trest v podobě jednoho domácího utkání bez fanoušků a pokutě půl milionu rublů. Díky dělobuchu, který byl v tomto utkání hozen na Antona Šunina není jisté, zda ruský brankář v tomto utkání nastoupí. Chybět by měl i Luke Wilkshire. Hlavní hvězda hostů, Alexandr Kokorin, se sice v posledních dvou zápasech nedokázal gólově prosadit, ale i dnes by měl být největším nebezpečím pro Spartak. Sekundovat by mu měl, snad už probuzený Kevin Kurányi.

Zápas začína na stadionu v Lužníkách v 10:30 CET. Řídit jej bude pan Lajuškin z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.15 - 3.30 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Kubaň Krasnodar - Křídla Sovětů Samara  (neděle 13:00)
Jasného favorita bude mít duel mezi ve formě hrající Kubaní a doslova příšernou Samarou. Domácí by měli zápas zvládnout a potrvdit sedmé místo tabulky.

Úvodních pár kol bylo ze strany Kubaně špatných, ale práce trnéra Krasnožana již nese ovoce a Krasnodařané se nacházejí tam, kde by chtěli zhruba být. V lepším středu tabulky. Kubaň v minulém kole zavítala na hřiště beznadějně poslední Mordovije Saransk. A kdo by to byl řekl, Mordovia byla lepší, jenže Muchamecin neměl svůj den a nebyl s to dát gól. Obrana Krasnodaru zrovna nefungovala. Vepředu to bylo jiné. Opět se prosadil mladý Armén Özbiliz, pro kterého to byl již 6. gól v lize. Zastřeluje se také Ibrahima Baldé, oba tedy nastoupí i dnes a v Krasnodaru si mohou mnout ruce. Konečně našli někoho, kdo zastoupí dvacetigólového Traorého.

V Samaře je všechno špatně. Tým hraje hrozně, trenér odešel, fanoušci již nestojí za týmem, body nejsou. Jedinou nadějí pro fanoušky z Povolží může být vyrovnanost v boji o záchranu, poněvadž v lize jsou kupodivu ještě horší týmy. Samařané v minulém kole doma přivítali moskevský Lokomotiv a zdálo se, že by mohli konečně zabrat, protože Lokomotiv byl ve velké krizi. Nestalo se, jediná branka Moskvanů rozhodla o tom, že Křídla čekají na výhru již od září. Aspoň, že obrana už držela celkem pohromadě...

Zápas začne v 13:00 CET a bude jej řídit pan Nizovcev z Nižného Novgorodu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.20 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Těrek Groznyj - Alanija Vladikavkaz  (sobota 11:00)
Těrek potřebuje vyhrát, aby se udržel poblíž pohárových příček. Bude k tomu mít ideální příležitost. Hostí totiž tragickou Alaniji Vladikavkaz.

Těrek v minulém kole schytal pořádný políček od krasnodarského FK, když na jeho půdě prohrál vysoko 3:0. Kouč Čerčesov má tedy nad čím přemýšlet. Těrek po exklusivním vstupu do soutěže totiž začíná klopýtat a zejména při venkovních duelech bývá neškodný, doma však patří mezi to lepší. Ze sedmi duelů vyhrál hned pět. Hráči Grozného budou tedy v tomto duelu favority. Postaví se jim totiž tým, který venku ještě nezvítězil a v tabulce se krčí až u dna. Těreku by nikdo z optimální sestavy neměl chybět.

Že nové koště dobře mete? Zeptejte se na to ve Vladikavkazu. Tam totiž minulý týden proběhla rošáda, kdy Valerij Gazzajev nahradil na trenérské sesli svého syna. Od zkušeného trenéra se čekalo více, než prohra 0:2 od průměrné Volgy. Hráči se sice snažili, ale v útoku byli opravdu zoufalí. Nebyli s to se nějak uvolnit, báli se míče, a tak Keržakov v brance Volgy pochytal všechny střely ze střední vzdálenosti a bylo hotovo. Uvidíme, jak si kníratý kouč povede v dalších kolech, ale s Alanijí to zatím vypadá zle nedobře.

Zápas začne v hodinu před obědem středoevropského času a bude jej řídit pan Nikolajev z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.33 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lokomotiv Moskva - FK Krasnodar  (sobota 13:30)
Sobotní kolo uzavře duel mezi Lokomotivem a Krasnodarem. Oba týmy minule vyhrály, jedná se o sousedy v tabulce, dá se čekat vyrovnaný zápas.

Kouč Bilič si mohl po minulém kole oddechnout. Věčně ambiciozní Lokomotiv totiž po dlouhých šesti kolech vyhrál. Ale nedá se říci, že se jednalo o velké vítězství. Díky brance N'Doyeho přetlačili Železničáři neškodnou,šílenou a tragikou Samaru 0:1. Kdo si našel cestu na stadion Metallurg, tak musel být zklamán, oba celky hrály totiž strašně. Problémem Biličovy skvadry je obrana. Tým sice góly dává, ale také hodně inkasuje. Tomu rozhodně nepomůže zranění Jána Ďurici, ten si nezahraje ani v tomto duelu, vlastně celý podzim. Dale do zápasu nezasáhnou Šiškin a Ješčenko.

Krasnodar působí stejně jako minulý rok. Nebezpečný Tichošlápek. Kouč Muslin hodně sází na pevnou obranu a smrtící protiútoky, vedené bombarďákem Jurou Movsisjanem. Ten bohužel do tohoto duelu nezasáhne, je stále zraněn. Jeho role se chopil Brazilec Wanderson, má pěknou statistiku osmi zápasů a čtyř branek. I jeho gól v minulém kole pomohl krasnodarskému FK k vysoké výhře 3:0 nad silným Těrekem. Rozhodlo prvních dvacet minut, kdy domácí nasázeli Čečencům dvě branky a bylo hotovo. Zelenočerní budou i pro Lokomotiv těžkým soupeřem.

Zápas začne v 13:30 CET a bude jej řídit pan Bezborodov z Petrohradu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 3.60 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Rostov - Mordovija Saransk  (pátek 16:00)
Rostov v posledních kolech stoupá tabulkou vzhůru, kdežto Mordovija je beznadějně poslední. Favorit? Samozřejmě domácí mužstvo.

Rostov v minulém kole zavítal na půdu Machačkaly a byl jí rovnocenným soupeřem. Tým z Dagestánu procházel menší herní krizí a Božovičův tým dokázal přivézt důležitý bod, jenž odpoutal Rostovany od 13. Samary. Právě dvanáctá příčka v tabulce je nejzazší místo, kde by vedení své mužstvo rádo vidělo. Baráž ani Pervyj Divizon nepřipadají v úvahu. I proto přišli Bentley nebo Sinama Pongolle, který by stále ještě nenastoupí, minule nehrál kvůli zranění. Další dobrou zprávou je návrat útočníka Jana Holendy z marodky a v tomto duelu by měl nastoupit v základní sestavě. Vše hraje pro Rostov.

Mordovija je na tom opravdu bledě. mužstvo nevyhrálo od začátku října a venku vyhrála také jenom jednou. Výsledkem toho je jasné poslední místo tabulky. Hroznou formu mužstva po minulém kole odskákal trenér Šerbačenko, kterého v zápase s Rostovem dočasně zastoupí trenér Bibikov. Saransk v minulém kole doma nestačil na Kubaň Krasnodar a po zásluze prohrál 0:3. Akcie Mordovije bude zase držet útoční Muchamecin, jediný hráč, který snese jakés takés měřítko.

Utkání začne v 16:00 CET a bude jej řídit pan Karasev z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.55 - 3.80 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.CSKA Moskva16130330:1339
2.Anži Machačkala16104229:1634
3.Zenit Petrohrad16103330:1633
4.Rubin Kazaň16100626:1530
5.Spartak Moskva1692531:2129
6.Kubaň Krasnodar1691627:1828
7.Těrek Groznyj1691620:2428
8.Lokomotiv Moskva1674523:1825
9.FK Krasnodar1664626:2122
10.Dinamo Moskva1670918:2321
11.Amkar Perm1653817:2618
12.FK Rostov1635814:2214
13.Křídla Sovětů Samara1634915:3013
14.Volga Nižnij Novgorod16331017:2912
15.Alanija Vladikavkaz16241018:2910
16.Mordovija Saransk16221216:368

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Fanousci Zenitu se zase predvedli :D

Reagovat
smazaný uživatel

snad Zenit neprohraje

Reagovat
stas87

to je strasne hrat bez divakov,bez tempa...pocut su len pokyny trenerov a ked rozhodca zapiska...

Reagovat
stas87

gol skvely fajzulin a skvele zakoncenie janbajeva cska moc sanci nema a bude to musiet otvorit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele