17. kolo
14.08.2010 17:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

FK Saturn - FK Rostov 0:2

FK Rostov opět potvrdil, že to myslí s evropskými poháry vážně. Jižané vyhráli na hřišti Saturn, který má po letní pauze možná nejlepší formu ze všech týmů ruské ligy.

Ve výborném rozpoložení byly před utkáním oba týmy, Rostov je v tabulce pátý a Saturn po letní přestávce uhrál 13 z 15 možných bodů a vyšvihl se na desáté místo.

Začátek zápasu vyšel dokonale Rostovu, hlasatel ještě ani nestihl přečíst základní sestavy obou celků a na hřišti se zrodila úvodní branka. Angbwa před vlastní brankou školácky odkopl míč do středu hřiště, Blatňak hlavou prodloužil míč na Pavlenka, ten na Adamova a útočník Rostova překonal brankáře Saturnu Rebrova.

Po vstřelené brance se Rostov stáhl k vlastní brance a pokoušel se o hru na brejky, kterou má tým trenéra Protasova výborně nacvičenou. Akce Jižánů výborně režíroval tvůrce hry Pavlenko, který vyslal do šance Pavlenka i Adamov, oba ale vychytal gólman Rebrov.

Vyznamenal si i brankář Rostova Amelčenko na druhé straně, Bělorus vychytal jak Ivanova, tak i střelu Kiričenka z bezprostřední blízkosti. S hrou svých svěřenců byl trenér domácích Mimozemšťanů natolik nespokojen, že stáhl Jevsejev a nahradil ho Sapetou. Mladému kouči došla trpělivost po šanci tvůrce hry Rostovčanů Pavlenka, který očividně přehrával spolu se svými spoluhráči střední zálohu Saturnu.

Koncovka poločasu patřila opět brankáři Amelčenkovi. Ten bravurně vychytal jak povedený přímý kop Karjaky, tak posléze i nůžky Kiričenka.

Jako výborný brankář se Amelčenko ukázal i po změně stran, když v 53. minutě vychytal Ivanova. Nicméně o chvíli byl Ivanov faulován Živanovičem a kopala se penalta. Amelčenko však potvrdil, že je to dnes jeho utkání a dobře mířenou penaltu Kiričenka zlikvidoval.
V 60. minutě sudí Lajuškin opět vstoupil do utkání, když ocenil brutální faul Nachuševa Na Blatnjaka červenou kartou. O vítězi utkání bylo víceméně jasno od 72. minuty, kdy Lebeděnko po přiťuknutí Adamova obelstil jak zadáka Saturnu tak přesně mířenou střelou i Rebrova. Rostov vyhrál 2:0 a drží páté místo v Premier Lize.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele