17. kolo
15.08.2010 18:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Těrek Groznyj - Rubin Kazaň 1:1

Kazaňský Rubin nedokázal využit zaváhání Zenitu v 17. kole, když si rozdělil po bodu s Těrekem. Na gól Brakamonteho v půli prvního poločasu odpověděli Kazaňští gólem z penalty.

Jelikož nastal měsíc Ramadán, rozhodlo se vedení, že vstup na tribuny bude zdarma. Tento dar fanoušci Těreku využili a stadión Bilimchanova byl zaplněn do posledního místečka. Aktivní fandění ze strany zaplněných tribun hnalo první minuty domácí za gólem. Těrek chtěl svého soupeře překvapit. Málem se trefil Lachijalov, na kterého včas vystartoval Ryžikov.

Gól byl jen otázkou času, s hrou Rubinu to vypadalo příliš bledě. Branka byla vstřelena ve 30. minutě. Jedna ze standardních situací skončila střelou na levou stranu Ryžikovovy brany. Kazaňský brankář za míčem skočil, ovšem díky teči se kulatý nesmysl ocitl u Brakamonteho, jenž bez potíži dopravil balón do branky. Ke konci poločasu se zranil po střetu s Ferreirou Gekdeniz Karadeniz a do druhé půle nenastoupil. Vystřídal ho Obafemi Martins. A namísto Petra Bystrova se na hřišti objevil Jevgenij Baljajkin.

Hru svého týmu střídající hráči moc nezlepšili, ale vyrovnat skóre se Rubinu podařilo. Medveděv se dostal do pokutového území domácích, kde ho obránci chytili za dres. Alexej využil příležitosti a spadl. Rozhodčí nařídil pokutový kop a Noboa, který se stal exekutorem, neminul.

Rubin začal útočit o něco více, ale Těrek odpovídal nebezpečnějšími šancemi. V 86. minutě předvedl minelu hlavní rozhodčí. Ryžikov, jenž se vydal mimo pokutové území, nejspíš zkrotil balón rukou a tak zastavil útočnou akci Lachijalova. Asistent rozhodčího signalizoval Kolovajevu, že se balón dotkl ruky, což by pro brankaře znamenalo předčasný odchod do sprch. Hlavní sudí ovšem nedal Ryžikovovi ani žlutou kartu, ale podruhé ukázal žlutou Rafalu Murawskému, který musel opustit hrací plochu.

Po tomto excesu se s kartami roztrhl pytel. Vše vyústilo v potyčku hráčů a trenérů (kromě hlavních) obou týmů. Hasit konflikt nakonec museli příslušnici milice a zápas tak skončil remízou.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele