základní část, 11. kolo
27.05.2011 15:00 CET
2 : 2
(1:2)
Stadión:
Spartak, Nalčik

Reportáž

Spartak Nalčik - Těrek Groznyj 2:2

Spartak Nalčik se v domácím zápase s grozenským Těrem dokázal vyhnout porážce. Souboj, jež probíhal na podmáčeném trávníku, skončil remízou.

Před zápasem se nad hlavním městem Kabardino-Balkarii spustil liják. Přesto se hlavní arbitr Karasjev rozhodl uskutečnit zápas, a tak hra začala. Přesněji ne hra, ale běhání po kalužích. Kdo ví, jak kvalitní je trávník na hřišti Spartaku, ale míč se pořad zastavoval v kalužích, hráči podklouzávali, zakopávali. A jestli loni někdo domácí hřiště Anži nazýval polem, tak v Nalčiku to nebylo pole, nýbrž bažina.

Nebezpečná situace do půl hodiny hry byla jen jedna. Berchamov vyslal dobrou střelu zpoza brankoviště, ovšem míč proletěl mimo bránu. A po třiceti minutách hry se zápas začal vyvíjet zajímavým směrem. Nejprve domácí otevřeli skóre. Centr Berchamova našel v pokutovém území Těreku hlavu Zahiroviće, který nehledě na faul ze strany obránce dokázal vyskočit a poslat balón do brány.

Těrek odpověděl po pěti minutách a také ze standardní situace. Spoluautorem gólu se stal hrdina zápasu s Anži Georgijev. Bulhar skvěle rozehrál, Maurício se dostal k balónu jako první a poslal ho do brány. Vyrovnávací gól ale Grozencům nestačil. Evidentně lépe přizpůsobení k pravidlům vodního póla hostující hráči měli jasně navrch. Odměnou jim byl vstřelený druhý gól. Georgijev opět rozehrával standardku, Jevgenij Pomazan chyboval, když míč vyrazil přímo na nohu Kobenkovi. Záložník Těreku vystřelil na bránu a míč po teči od Leandra doputoval až do brány.

Do druhé půle poslal Holanďan namísto Kacajeva Brakamonta, Eštrekov žádné změny neprovedl. Avšak během hry musel kvůli zranění vystřídat brankaře a obránce. Pomazan přenechal svatyni Fredriksonovi a Ovisenko svůj post Kulikovovi. Nakonec Spartak dokázal vyrovnat. Koncedalov uprostřed poločasu vyslal přesnou střelu do dolního rohu a Džanajev neměl nárok. Těrek ještě mohl vystřílet vítězství, když v 87. minutě došlo k chaosu v pokutovém území domácích, jenže Ferreira poslal míč vysoko nad. Kavkazské derby tak skončilo nerozhodně.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele