Ruská Premier liga - souhrn 10. kola

20.05.2011, 15:57, aktualizováno 21.05.2011, 18:29
Previews
Zenit prohrál v Tomsku a neposune se na první místo, Dinamo vyhrálo nad Samarou. Páteční šlágr mezi Rubinem a Lokomotivem přinesl bezbrankovou remízu, Kubaň si připisuje další bod, remíza s Nalčikem je ale ztrátou. Těrek si spravil chuť výhrou nad Anži, Rostov s přehledem porazil Amkar. Spartak Moskva rozstřílel Krasnodar...

Spartak Moskva - FK Krasnodar 4:0

21.05.2011 16:30

Góly: 30. Ari Ferreira, 52. Artjom Dzjuba, 65. Artjom Dzjuba, 90. Ari Ferreira

Spartak rozdrtil FK Krasnodar a poprvé letos vstřelil víc než jeden gól v zápase. Po dvou gólech vstřelili Arťom Dzjuba a Ari.

Hosté začali zápas docela směle a už v 5. minutě Andrej Michejev obdržel skvělou příležitost k otevření skóre. Ovšem minul. Červenobílým v útoku chyběl důraz a povedená rozehrávka, což evidentně vyhovovalo Býkům. Brankáři se v bránách očividně nudili, první nebezpečná situace u brány Jevgenije Gorodova byla zaznamenána v 16. minutě, kdy z třinácti metrů netrefil branku McGeady.

Nakonec podvedla hosty, kteří, jak se zdálo, uzavřeli všechna vrátka k jejích bráně, hra Gorodova. Ze začátku sezóny pětadvacetiletý sibiřan sebevědomě hrál na čáře, penalty jsou jeho specialitou, jenže hra ve vzduchu už jeho parketou není. V jednom z momentů Šešukov potrestat krasnodarského brankáře nedokázal, ale ve třicáté minutě po centru Kudrjašova Ari trefil břevno, ovšem první byl i u dorážky a otevřel skóre.

Gól mimochodem hru na hřišti vůbec nezměnil. Spartak útočil, ale k brankáři se dostali zřídkakdy, hostům se nedařilo ani to. Navíc jižané nemohli spoléhat na oblíbené standardky v provedení exspartakovce Drinčiće. Pravidla však červeno-bílí na své půli neporušovali.

Ze začátku druhé půle Drinčić přece jen odcentroval do pokutového území, ovšem spartakovci neměli těžkou práci s odražením balónu. Protiútok vyšel Moskvanům na jedničku. Klíčovou roli sehrál nejaktivnější spartakovec McGeady. Ir se vytrhl obráncům, doběhl míč a odcentroval na Dzjubu. Ten si balón zpracoval a v souboji s Amisulašvilim ho poslal do dolního rohu.

Muslin brzy poslal do hry Pikusceaca a Komkova. Karpin kontroval střídáním Jakovleva za Dmitrije Kombarova. A právě Kombarov rozehrál v 63. minutě útok, míč se ocitl u Dzjuby, jenže útočník se nakonec netrefil. Ovšem v následujícím útoku Kombarov poslal centr opět na Dzjubu a tentokrát se Arťom trefil.

Na posledních deset minut Karpin poslal na hřiště Paršivľuka, který vystřídal Makejeva. Hattrick mohl vstřelit Dzjuba, ale nakonec svůj druhý gól v zápase vstřelil Ari. Brazilec využil minely Gorodova a přeloboval brankaře. Zápas tak skončil 4:0.

Více informací k zápasu

Dinamo Moskva - Křídla Sovětů Samara 1:0

21.05.2011 14:15

Góly: 48. Andrij Voronin

Dinamo po dvou remízách dokázalo udolat houževnatou Samaru výsledkem 1:0. Křídla Sovětů čekají na výhru již od 4. kola ...

Začátek zápasu patřil domácím. Tlačili se hodně dopředu a spousta akcí vedla přes duo Kokorin-Misimovič, kteří tradičně zásobovali Kurányiho spoustou přihrávek, žádná z nich se však neujala. Hosté odpověděli hlavičkou Pečnika, která však Šunina neohrozila. I přes houževnatý a bojovný výkon obou celků moc šancí první půle nenabídla. Většina akcí končila v náruči výborných brankářů, kteří své týmy drželi. Za zmínku stojí akorát střela z 30. minuty, kdy po úniku pálil z dobrých pětadvaceti metrů Kokorin, ale M'Bohli tygřím skokem Samaru zachránil. Poté se žádná gólová nadílka nekonala, tak se šlo do kabin za bezgólového stavu.

Jen co se fanoušci stačili pohodlně usadit na svá místa, už mohli oslavovat první gól. V 48. minutě se trefil Voronin a otevřel tak skóre. Minimálně 70% gólů měl na svědomí Kevin Kurányi, který ve vápně zabojoval a ve skluzu již z gólové čáry nacentroval před bránu a tam si míč našel ukrajinský forvard - 1:0 pro Dinamo.

Poté se spíše bojovalo než hrálo. Žádný z týmů již nechtěl udělat chybu, a tak stojí za zmínku pouze situace ze 70. minuty, kdy po rohovém kopu pálil domácí Sapeta a míč prolétl těsně kolem tyče. I nadále se hra kouskovala častými fauly a střídáními a dojem hezkého zápasu se "poničil". Dinamo se nepouštělo do žádných velkých ofenzivních akcí a Samara neměla síly na zvrat. Utkání tak skončilo zaslouženou výhrou Dinama 1:0.

Více informací k zápasu

FK Rostov - Amkar Perm 3:0

21.05.2011 12:00

Góly: 50. Roman Adamov, 82. Alexandru Gaţcan, 87. Dragan Blatnjak

Rostov na svém hřišti uštědřil Amkaru drtivou porážku, když permský klub porazil 3:0. Všechny góly padly ve druhé půli.

Diváci, kteří většinou ochotně navštěvují zápasy Rostova, tentokrát svým zájmem o zápas nepoctili. Na tribunách bylo spousta volného místa. Ovšem zpočátku ti fandové Rostovu, kteří se rozhodli zůstat doma, jen stěží litovali svého rozhodnutí. Do zápasu aktivněji vstoupili fotbalisté Amkaru. Stále útočili, ale bez jasných gólových příležitostí. A Rostov svůj útok nejspíš nechal v šatně. Nespokojený pískot se ozval už v desáté minutě.

Je ale fér dodat, že někdy ke středu prvního poločasu domácí začali být podnikaví směrem k bráně soupeře. Dokonce se Rostované dostali k rozehrávce rohového kopu. Bohužel jediné, co se jim povedlo, bylo zranění brankáře Narubina. Ten přes zjevnou bolest pokračoval ve hře, Rachimov svou jedničku mezi čtyřmi tyčemi vystřídal až o poločase.

Oživení přišlo ke konci prvního poločasu. Zprvu měli dobrou příležitost domácí, kdy se míč dostal přesně na nohu Chagušovi, jenž vtrhl do permského pokutového území, jenže ten vyslal tvrdou ránu pouze do obránce. V nastaveném čase pak Michaľev utíkal sám na brankáře, avšak vystřelit nedokázal. Marně se dožadoval penalty, rozhodčí hvizdem ukončil nudný poločas.

Druhá pětačtyřicetiminutovka začala optimisticky. Neuteklo ani pět minut, když domácí otevřeli skóre. Rostovští fotbalisé dokázali překonat náhradu za Narubina, Vasilije Chomutovského. Česnauskis skvěle rozehrál přímý kom, Roman Adamov perfektně nastavil hlavu, balón si to nasměroval ke vzdálenější tyči a doplachtil do brány.

Po inkasované brance se hosté dostávali do hry ztěžka, ovšem ke středu poločasu získali zpět své sebevědomí a začali vytvářet nebezpečné šance. Po rozehráni rohového kopu se Michaľev ocitl sám u vzdálenější tyče, míč přiletěl přímo na jeho nohu, jenže útočník trefil brankaře. Odpověď Rostovu přišla hned vzápětí. Adamov stal sám proti brankáři, ale vystřelil špatně a přímo do gólmana.

Ke konci zápasu týmy dělaly divákům radost předváděnou hrou. Ještě jednu šanci si vytvořil Amkrar. Sirakov si při rozehrání standardní situace nahrál balón o zeď a z hranice pokutového území vystřelil. Minul. Pak si dvě příležitosti vypracovali Rostované a vstřelili dva góly. První padl po krásné a dalekonosné střele Gaţcana. Poté Chomutovskij chyboval při výběhu z brány, míč jej přeletě a Blatňak balón poslal do prázdné brány. Rostov tak poprvé zvítězil pod vedením dočasného trenéra Vladimíra Ľutého.

Více informací k zápasu

Tom Tomsk - Zenit Petrohrad 2:1

21.05.2011 09:45

Góly: 37. Jevgenij Starikov, 52. Pavel Golyšev - 41. Aleksej Ionov

V 10. kole ruské Premier Ligy Tom na svém hřišti porazila Zenit a prodloužila tak nevýherní sérii petrohradského klubu na čtyři zápasy. Vítězný gól vstřelil Golyšev a dohnal tak v tabulce střelců nejlepšího Danka Lazoviće.

Zápas začal v nepříliš rychlém tempu. Týmy se zřídkakdy dostávaly do pokutového území soupeře. První desetiminutovka tak nabídla pouze dalekonosnou střelu korejského záložníka domácích Kim Nam-Ila, která proletěla metr od tyče.

Skóre se mohlo měnit v jedenácté minutě, kdyby nezasáhl Sergej Pesjakov, jenž vyrazil ránu Lazoviće. Ten postupoval sám na Pesjakova. Chvíli na to sibiřský brankář musel zasahovat znovu. Danny poslal zpoza pokutového území střelu přesně na Pesjakova.

Dočasná aktivita postupně vyšuměla. Jednou z výjimek pak byl útok vedený po pravém křídle, v jehož závěru Jevgenij Starikov z rohu brankoviště nekompromisně poslal centr Kanunnikova do brány. Tomský klub však neslavil dlouho. Tři minuty po inkasovaném gólu totiž obráncům utekl Ionov a nedal brankáři šanci. Týmy tak do šaten odcházely za nerozhodného stavu.

Po přestávce nespokojený Spalletti poslal do hry Konstantina Zyrjanova namísto Viktora Fajzulina. Druhý poločas začal překvapivě útokem domácích. Už v devětačtyřicáté minutě měl možnost Jokić, jen kdyby se trefil do brány. A v 52. minutě Pavel Golyšev bez potíží doklepával balón do prázdné brány po vyražené střele Starikova. Díky tomuto gólu tak Golyšev dohnal zatím nejlepšího střelce ligy Lazoviće.

Po inkasovaném gólu hosté přidali na tempu a Pesjakov se musel v bráně hezky zapotit. Snad jen zázrakem dokázal vytáhnout míč zpoza břevna po tečované střele. Ovšem zápal hostům nevydržel dlouho. Postupně se domácím podařilo vyrovnat hru. Zajímavostí je, že se tomský klub nebál ke konci zápasu útočit a dokonce mohl zvýšit svůj náskok. Jenže střela Kanunnikova proletěla těsně vedle brány. Tom tak dokázala poprvé v sezóně naplno bodovat na domácím trávníku.

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - Lokomotiv Moskva 0:0

20.05.2011 18:30

Góly: -

Rubin Kazaň v pátečním šlágru 10. kola Premier Ligy remizoval s Lokomotivem Moskva 0:0. Hosté prodloužili svou sérii zápasů bez porážky na šest zápasů.

První poločas trošku překvapivě ovládl domácí Rubin. Lokomotiv byl nucen zatáhnout se do defenzívy a svými zákroky ho držel nad vodou brankář Guilherme. Zvlášť nebezpečný byl pokus Itala Bocchettiho.

Druhý poločas přinesl vyrovnanější fotbal. Hned na začátku si oba týmy vyměnili po jedné šanci. Záložníka Kazaně Natcha vychytal Guilherme, na druhé straně mířil Ďurica po rohovém kopu jen těsně mimo. Potenciální šanci zazdil po rychlém protiútoku Syčev, kdyby ikona Loko vysunula Maicona, běžel by Brazilec sám na brankáře. Hráč se ke vzteku trenéra Krasnožana odhodlal k jinému řešení.

Rubin se hnal za vítězným gólem, ale je očividné, že týmu chybí kvalitní zakončovatel, typický zabiják do vápna. Ďaďun s Medvěděvem tohoto formátu nedosahují. V 90. minutě ale mohli domácí strhnout vítězství na svoji stranu. Kasajev obehrál Šiškina, ale následně nastřelil vzdálenější tyč. Branková konstrukce Lokomotivu opět třásla o chvíli později, když břevno orazítkoval Lebeděnko. Lokomotiv si odváží bod, se kterým může být vzhledem k průběhu zápasu nadmíru spokojen. .

Více informací k zápasu

Kubaň Krasnodar - Spartak Nalčik 1:1

20.05.2011 16:15

Góly: 64. Gheorghe Bucur - 87. Leandro

Kubaň doma nedokázal udržet vedení nad slabým Nalčikem a zápas skončil smírem 1:1. Spartaku bod zařídil Brazilec Leandro.

Začátek zápasu byl nudný. Nudný tak, že není de facto o čem psát. Maximálně můžeme zmínit pokus Armaše ze 14. minuty, který neohrozil Pomazana v bráně hostí, ale diváky za ním sedící. Domácí se snažili tvořit hru, ale jejich útoky se zastavovaly buď na obraně hostí, nebo v poslední řadě tribun v Krasnodaru. Nalčik si evidentně přijel pro bod. V první půli se kromě dvou žlutých karet nic neudálo.

Diváci, kteří neusnuli nudou nebo neopustili zhnuseně stadion, se dočkali v 64. minutě konečně gólu. Po řeckořímském souboji na pravém křídle se k míči dostal Corajev, nacentroval a před bránou míč tečoval k tyči Bukur - 1:0.

První kloudná akce zápasu a hned se favorit dostal do vedení. Dalších 20 minut můžeme klidně nazývat dobou temna, protože Nalčik musel dělat něco, co mu není vlastní - tvořit hru. Proto se na hřišti nic nedělo. Kubaň v klidu držela vedení a do útoku se nehnala. Hráči nestáli o další šrámy a do útočení se vrhali ve 3-4 hráčích. Spartakovci ale přeci jen vyrovnali, zachránil je Brazilec Leandro, jeden z mála fotbalistů v dresu červených. Budakov podskočil centr zleva a na zadní tyči míč pouze sklepl brazilský forvard do prázdné brány - 1:1.

Těžko říci, jestli to byla zasloužená remíza, protože oba týmy by zasloužily odebrat po pěti bodech za předvedený výkon, nicméně jeden bod se jim v tabulce přičte.

Více informací k zápasu

Těrek Groznyj - Anži Machačkala 1:0

20.05.2011 14:00

Góly: 45. Blagoj Georgiev

Těrek dokázal nemožné. Dal gól. I díky tomu nakonec udolal zatím výborné Anži a posune se v tabulce výše. Jediný gól vsítil Georgijev.

Začátek zápasu byl poměrně vyrovnaný, i když mírně navrch měli domácí, ale akce, které šly většinou přes jediného hrota Asildarova, končily střelou mimo nebo nepřesnou přihrávkou. Ve 14. minutě se k míči dostal zapomenutý Zengue a Revišvili měl s jeho střelou co dělat, aby jí vytěsnil na roh, první větší šance zápasu. Hosté se k první šanci dostali ve 30. minutě, kdy po centru pálil Agalarov, ale Džanajev mohl být klidný. V další šanci se na druhé straně objevil aktivní Zengue, ale jeho pokus Revišvili lapil. Domácí byli mnohem nebezpečnější než Anži a to se jim nakonec vyplatilo. Ve 45. minutě se po faulu postavil k přímému kopu právě bulharský záložník Georgijev a přesnou střelou přes zeď k tyči nedal brankáři hostí žádnou šanci - 1:0. Za tohoto stavu se šlo i do šaten.

Těrek vstoupil plný elánu i do druhé půle a v 50. minutě se po přihrávce Ucijeva dostal ke střele Asildarov... a trefil tyč! Poté oba týmy přestaly "blbnout" a soustředily se hlavně na defenzívu. Až v 71. minutě se k další šanci dostal český forvard Holenda, ale zblízka nepochopitelně přestřelil bránu. I poté se hrálo převážně zezadu. Anži působilo unaveným dojmem a Těrek nechal vyniknout svou nejlepší formaci - obranu. A ta vynikla a žádný útok Machačkaly nenašel cíle. Zápas tak skončil hubenou, přesto zaslouženou výhrou Grozného 1:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Lokomotiv Moskva1053216:818
2.Kubaň Krasnodar1052311:817
3.Zenit Petrohrad1044215:1116
4.Dinamo Moskva1044214:1316
5.Anži Machačkala104428:716
6.Spartak Moskva1051411:1116
7.CSKA Moskva843113:615
8.Rubin Kazaň1035211:914
9.Tom Tomsk1034310:1213
10.FK Rostov1032512:1211
11.FK Krasnodar102538:1311
12.Těrek Groznyj103255:1011
13.Volga Nižnij Novgorod931510:810
14.Amkar Perm102357:149
15.Spartak Nalčik101548:128
16.Křídla Sovětů Samara91445:107
Zbývající zápasy
21.05. 12:00Volga Nižnij Novgorod - CSKA Moskva

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (30)

Přidat komentář
Aldeano

Stejně je hrozný, že ty Rusáci si koupěj místa i v LM.A hned 8...

Reagovat
smazaný uživatel

a tých druhých 8 EL

Reagovat
Filipow

8 LM + 8 sestup.. normální, ne?

Reagovat
EmC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A kolik jich de do základních skupin LM

Reagovat
smazaný uživatel

Letos na podzim ještě jdou 2 přímo a jeden do předkola, příští rok už jenom 1+1 (snad zase brzy doženou v koeficientu Portugalsko...)

Reagovat
aurelio

8 v každej skupine bude práve jeden

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, gólů zas jak máku. Se touhle "kvalitou" RPL přibližuje k Francouzský lize

Reagovat
Aldeano

Nejvíc divoká přestřelka 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

to i v té Polské lize padá víc gólů

Reagovat
domingo

Tak vic golu pada tipuju i v pate norske, to je meritko jak stehno :)

Reagovat
smazaný uživatel

ale to neznáš posvátný Ruský kolotoč, jak už tady bylo v minulosti x krát napsáno, Asi se zadrhnulo nějaké kolečko

Reagovat
Arbiter

3:0 a 4:0 ti dneska nestačí?

Reagovat
smazaný uživatel

ale musel sis počkat do večera, že? :)

Reagovat
božský John

A kdo si počkáááá....

Reagovat
Arbiter

Reagovat
Arbiter

14:00 je večer?

Reagovat
smazaný uživatel

co vím, Spartak hrál od půl páté.

Reagovat
Arbiter

ale Rostov od 12

Reagovat
smazaný uživatel

Opravte si protokol u zápasu Těrek Anži - hrál se první zápas na Achmat Areně a ne na stadionu Bilimchanova.

Jinak Tomsk

Zejtra berou Armějci pohár.

Reagovat
smazaný uživatel

Tomsk je nejakej prokletej, nechapu proc ale tam se zenitu nedari uz ani nepamatuju...

Reagovat
Arbiter

naposledy výhra v roce 2005

Reagovat
Tomanatura

Nevíš prosím, kde bych si mohl stáhnout tu Maradonovu XI proti té Kadyčísi z Tereku?

Reagovat
smazaný uživatel

Video s koncertem a následným zápasem "hvězdy sv. fotbalu proti kavkazu" je tady:

http://news.sportbox.ru/Vidy_sporta/Futbol/spbvideo_V-1800-11-maya-Tovarischeskiy-match-Grozniy-sbornaya-mira

ovšem zrovna se nenačítá a nevím, zda to ještě půjde. Tak bych zkusil torrenty, třeba:

rutracker.org

Reagovat
smazaný uživatel

tak už se to načetlo

video má 285 minut

zápas začíná kolem 225./226. minuty (netrval celých 90 minut)

stáhnout by to video asi šlo pomocí nějakého nástroje...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

dohrávka 2. kola - 2 překrásný góly Hondy a Tošiče, Igor chytil pencli, CSKA je nejlepší !!!! šalalalalalala

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele