Ruská Premier Liga - preview 10. kola

20.05.2011, 08:06, aktualizováno 21.05.2011, 08:46
Previews
Zenit hraje v Tomsku a případná výhra ho posune do čela tabulky. Dinamo přivítá poslední Samaru, Spartak Moskva v souboji sousedů v tabulce hostí FK Krasnodar a Rostov změří síly s Permem. CSKA Moskva hraje o víkendu finále poháru a jeho ligový duel s Volgou tak byl odložen.
Tom Tomsk - Zenit Petrohrad  (sobota 09:45)
Tomiči na svém stadionu přivítají petrohradský Zenit a načnou tak sobotní zápasovou "rundu". Oba týmy v minulém kole shodně remizovaly 2:2. Uvidíme, zda-li padne hodně branek i v tomto zápase.

Začněme u Zenitu. Ten v týdnu sehrál přátelské utkání s Bayernem Mnichov, které skončilo výhrou Bavorů v poměru čtyři ku dvěma. Petrohrad nastoupil skoro v plné sestavě a kvůli rozložení zátěže vystřídal postupně všechny hráče. Přeci jenom za jeden týden 2 zápasy a k tomu ještě cestování na dalekou Sibiř, to není zrovna lehké. Co se týče minulého kola, tak Spalettiho hoši dokázali urvat remízu na domácím hřišti proti nebezpečné Kazani. Bod trefil až Keržakov v 70. minutě. Zenit by také rád přetrhl třízápasovou šňůru bez výhry...

Tomsk si zatím v této sezoně připsal dvě výhry, avšak ani jednu na domácí půdě. Toto prokletí vlastního stadionu bude chtít jistě prolomit. Posloužit by mu k tomu mohl také mladý útočník Kannunikov, který je na Sibiři na hostování právě ze Zenitu, jenž jeho účast na hřišti schválil. Tom táhne také gólový záložník Golyšev, který po Permu skolil i dalšího soka, v minulém kola dvěma góly vyrovnal skóre v Krasnodaru proti mísnímu FK. Sibiřanům bude v tomto utkání chybět minule vyloučený klíčový záložník Sabitov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.25 - 3.75 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FK Rostov - Amkar Perm  (sobota 12:00)
Špatný Perm přijede na půdu ještě horšího Rostova. Kdo by to byl před začátkem ligy řekl...

Rostované jsou zralí na ručník. Prohra na hřišti CSKA v minulém kole kritiku mužstva ještě posílila a na post trenéra by tak měl zamířit Miodrag Božovič, nedávno vyhozený z Dinama. Klub z jižního Ruska má problém hlavně s útokem, v posledních šesti duelech žlutí vsítili pohé tři branky a to pomohlo jen k výhře na Těrekem a k remíze s tragickým Nalčikem. V Rostově se musí probrat a začít něco dělat nebo zůstanou i nadále na dně tabulky. K odlepení se ode dna jim nepomůže ani agresivní hra, kterou jsou na svém stadionu již vyhlášení. Trefit by se měl už zkušený Kiričenko, kterému ve statistikách zatím v kolonce branek svítí velká nula...

Perm neprohrál již "dlouhé" dva zápasy. Rachimovovi hoši na sebe mohou být hrdí. Kdo by čekal, že vyloupí Lužniky a doma neprohrají s Dinamem? Asi nikdo. Tým z Uralu tak po bídném startu pomaloučku stoupá tabulkou. K tomu pomáhá také gólman Narubin, který v posledních dnech chytl nebývalou formu a svůj tým drží. Otázkou jen je, kdo nastoupí v útoku. Jestli zkušený Volkov s Rističem, který je z formy nebo mladý Michalev, autor dvou ligových branek?
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.91 - 3.10 - 4.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Dinamo Moskva - Křídla Sovětů Samara  (sobota 14:15)
Dinamo Moskva hostí v sobotním utkání na stadionu Arena Chimki Křídla Sovětů Samara.

Bělomodří pod trenérem Sipkinem vzkvétají a přemožitele nenašli už ve čtyřech ligových zápasech v řadě. Týmu se daří i bez zkušeného dirigenta zálohy Semšova, který si stále odpykává disciplinární trest. Na marodce jsou Epureanu s Kolodinem.

V minulém kole Samara podlehla na domácím hřišti Spartaku Moskva 0:1 a klesla na poslední místo. Tabulka Premier Ligy je však natolik vyrovnaná, že případný tříbodový zisk může Samaru ihned katapultovat ze sestupových pozic. Hostům budou chybět zranění obránci Joseph-Renett a Taranov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.80 - 5.25
více informací
Spartak Moskva - FK Krasnodar  (sobota 16:30)
Desáté kolo ruské nejvyšší soutěže ukončí zápas moskevského Spartaku s FK Krasnodar.

Moskevský Spartak, který se v probíhající sezóně potýká s nestálostí formy, na svém hřišti přivítá FK Krasnodar. Pro domácí tým to bude opětovná zkouška jeho síly. Bez odcházejícího Alexe, který přestupuje do Corinthians, se červeno-bílí budou snažit najít nového vůdce. Těsně před zápasem měl individuální přípravu Marcos Rojo s Rodrim a také Dmitrij Kombarov, který však jen stěží vyběhne na trávník během desátého kola ruské Premier Ligy.


Hosté problémy se zraněnými hráči nemají. K zápasu se Spartakem se připravovali všichni hráči bez výjimky a to i Alexandr Amisulašvili.

Hlavní trenér Krasnodaru Slavoľub Muslin v jednom z interview prohlásil, že se mu líbí hra záložníka Spartaku Ibsona, který by mohl posílit právě krasnodarský klub. Valerij Karpin se nechal slyšet, že zatím žádné nabídky na tohoto hráče klub neobdržel.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.48 - 3.75 - 7.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Těrek Groznyj - Anži Machačkala  (pátek 14:00)
Těrek Groznyj přivítá v kavkazském derby na svém novém stadionu Achmat-Arena Anži Machačkala. Hráči domácího týmu budou hrát za svého trenéra Ruuda Gullita, kterému může další neúspěch zlomit vaz.

Budoucnost trenéra Gullita na lavičce Těreku je nejistá. Čečenci letos z devíti zápasů vytěžili pouze osm bodů a jsou čtrnáctí. V případě odvolání Gullita by ale klub musel bývalému slavnému Nizozemci vyplatit pořádně tučný balík. V Těreku si Gullit údajně přijde až na 4 miliony eur ročně.

Hostující Anži bude plnit roli favorita. Dagestánci jsou k nezastavení a po sedmi zápasech bez porážky v řadě se vyšvihli na čtvrté místo. Trenér Gadžijev bude postrádat marodící trio Jucilei, Joao Carlos a Bussufa.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.40 - 4.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Kubaň Krasnodar - Spartak Nalčik  (pátek 16:15)
V desátém kole ruské nejvyšší soutěže přivítá nováček soutěže a zároveň druhý tým Premier Ligy, krasnodarská Kubaň, outsidera soutěže, Spartak Nalčik.

Kubaň je v tomto zápase pokládaná za favorita a to i díky tomu, že pod vedením rumunského manažéra Dana Petrescua předvádí krasnodarský klub opravdu vynikající fotbal. Proto moc šancí na zisk bodů Spartak nemá. Dá se však předpokládat, že hosté budou spokojení i s remízou.

O tom, že zápas nebude jednoduchý, je přesvědčen i hlavní trenér Kubani. "Nejspíš to pro nás bude nejtěžší domácí utkání letošní sezóny. Spartak se nachází na posledním místě a hráči tohoto týmu se budou ze všech sil snažit napravit situaci," uvedl Petrescu na oficiálním webu klubu.

"Dá se proto čekat, že k nám přijede nanejvýš motivovaný soupeř, který se bude bít o každý piď hřiště. Nalčík je tým s charakterem a umí hrát dobrý fotbal, což předvedl i v zápasech se Zenitem a Rubinem. Za jeho silnou stránku považují realizaci standardních situací. Vždyť šest ze sedmi gólů, které vstřelil v lize, padlo ze standardní situace a až minulé kolo se mu podařilo prosadit se přímo ze hry. Musíme s tím počítat a udržet koncentraci, protože v současném fotbale standardní situace mohou být rozhodujícím faktorem," dodal manažér Kubani.

Co se týče Spartaku, ten se vehementně připravuje k následujícímu zápasu. Na jeho marodce se nachází Goroškov a Siadze. Golić má individuální přípravný plán.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.30 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Rubin Kazaň - Lokomotiv Moskva  (pátek 18:30)
Šlágrem páteční části desátého kola ruské Premier ligy bude zápas Rubinu s Lokomotivem.

Hlavní událostí tohoto střetnutí lze směle označit návrat arbitra Stanislava Suchiny do Premier Ligy. Rozhodčí z Malachovky byl kvůli hrubým chybám v zápase Anži s Rostovem potrestán RFPL a musel si vzít na dva zápasy vynucenou dovolenou. A po návratu mu byl svěřen šlágr kola.

Logické pochody vedení soudcovské unie vyvolávají nemálo otázek. Jestli však Suchina zápas pokazí, těžko bude soudcovská unie hledat pro toto rozhodnutí omluvu.

Co se týče samotného fotbalu, tak Lokomotiv si v rámci Premier Ligy udělá výlet do Kazaně. Hlavní trenér Jurij Krasnožan je přesvědčen, že se jeho hráči postaví k zápasu krajně zodpovědně.

"Kluci se nachází ve vynikající pracovní náladě. Nelítají nikde v oblacích," předává slova trenéra Loko tiskové oddělení klubu. "V zápase s Těrekem jsme se soustředili hlavně na ofenzivu, hráli jsme sami a nechali hrát i soupeře. Musíme to změnit a musíme hrát jen my, nesmíme dávat prostor soupeři. Moc si vážím práce trenérů Rubinu. Kazanci můžou letos předvádět úplně jiný fotbal. Navíc zlepšení kvality trávníků jim v poslední době pomohlo přiblížit se k jejích optimální formě. Takže nás čeká opravdová zkouška."

Kazanský klub se spokojí pouze se třemi body. Naději na zisk plného počtu bodů zvyšuje u fanoušků i poslední zápas v Petrohradě, kde tým Kurbana Berdyjeva předvedl dobrý fotbal a nakonec vybojoval remízu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.10 - 3.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Lokomotiv Moskva952216:817
2.Zenit Petrohrad944114:916
3.Kubaň Krasnodar951310:716
4.Anži Machačkala94418:616
5.CSKA Moskva843113:615
6.Rubin Kazaň934211:913
7.Dinamo Moskva934213:1313
8.Spartak Moskva94147:1113
9.FK Krasnodar92528:911
10.Volga Nižnij Novgorod931510:810
11.Tom Tomsk92438:1110
12.Amkar Perm92347:119
13.FK Rostov92259:128
14.Těrek Groznyj92254:108
15.Spartak Nalčik91447:117
16.Křídla Sovětů Samara81435:97
Zbývající zápasy
21.05. 12:00Volga Nižnij Novgorod - CSKA Moskva (zápas odložen)

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
Arbiter

Jsem moc zvědavý na Kubaň, zatím se prezentují dobrým fotbalem...

Reagovat
smazaný uživatel

a zápas Těrek - Machačkala může být taky svým způsobem vypjatý a zajímavý...

Reagovat
smazaný uživatel

...jak vlastně hraje Jucilei? (a na jaké pozici)

Reagovat
stas87

dneska uz pretrhneme tu seriu 3 zapasov bez vyhry a vyhrame 1:2,kerza a danny,zaujimave by bolo podat neprehru hosti v zapase spartak- krasnodar a jednotku na rostov s permom...hodilo by to pekny kurz

Reagovat
smazaný uživatel

...můžu se zeptat, jestli nevíš s jak silnou sestavou nastoupil Zenit proti Bayernu v tom přáteláku na přání Putina?

sestava Zenitu: Borudin (46. Zaitsev) - Anyukov (46. Alves), Lombaertz (63. Cheminava), Hubocan (73. Terentyev), Telegin (63. Penailillo) - Denisov (46. Zyryanov), Ionov, Fayzulin (73. Petrov), Huszti - Lazovic (46. Danny), Bukharov (63. Kerzhakov)

Reagovat
smazaný uživatel

Borudin a Lombaertz je jako co? :D ....jinak je to takova smeska lepsiho a horsiho ta sestava, takze takovej prumer

Reagovat
smazaný uživatel

mám to ze stránek Bayernu, koukám, že problém bude v přepisu azbuky

Reagovat
stas87

no zo stabilneho zakladu hrali:anukov,alves,hubocan,denisov,zyrjanov,ionov je na hranici medzi ackom a lavickou,fayuziln bohuzial striedacka a len obcas naskakuje do zakladu,z huzstiho sa stal nahradnik a ja cakam ze odide spat do nemecka,ale asi do H96 nie,lazovic,danny a kerza zaklad,bucharov striedacka,zvysok su mladici ktory nemaju nic odkopane,ako pise kerzakov

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že by Huzdtimu Hannover nevyšel (ikdyž on zrovna dává branky proti Bayernu ) ale v BL bych ho určitě uvítal...

Reagovat
Arbiter

Tom hraje velice dobře

Reagovat
božský John

Hrajou zajímavej fotbal, toho Golyševa žeru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele