Real doma prohrál, přesto postupuje

31.10.2002, 11:43
Aktuality
Real Madrid je v krizi. Po skvělém začátku sezóny, kdy vyhrál čtyři zápasy s celkovým skóre 15:1, se trápí. Kromě výhry s Alavesem jen dvě prohry a pět remíz. Včera sice doma prohrál s AS Řím, přesto už má jistý postup do druhé fáze. Spolu s ním si postup zajistili Dortmund, Arsenal a Valencia.

Skupina A už zná oba své postupující, stali se jimi Borussia Dortmund a Arsenal Londýn. Ve vzájemném utkání vyhrála domácí Borussia 2:1 hlavně zásluhou Tomáše Rosického, který první gól zařídil přesným centrem, který za Seamanova záda umístil nešťastný obránce Gilberto, a druhý gól sám z penalty dal. Arsenal se také podobně jako Real trápí, po skvělém úvodu sezóny, kdy z 12 utkání 10 vyhrál a dvakrát remizoval, už počtvrté za sebou prohrál, počtvrté stejným výsledkem – 1:2. I přes prohru má ale postup jistý, a to díky tomu, že ve druhém včerejším utkání skupiny porazil PSV Eindhoven francouzské Auxerre 3:0. Tyto dva týmy si to v posledním kole na dálku rozdají o třetí místo a postup do poháru UEFA, Eindhoven hraje na Arsenalu a Auxerre doma s Dortmundem.

Ve skupině B k prvnímu místu a k postupu suverénně dokráčela Valencia. Ve včerejším utkání změřila síly s Liverpoolem a zaslouženě zvítězila 1:0. Liverpool prohrál teprve podruhé v této sezóně, podruhé s Valencií. Reds si prohrou zkomplikovali boj o postup do druhé fáze, nesmí v posledním kole prohrát na půdě Basileje. A pokud švýcarský klub v odloženém utkání vyhraje na hřišti Spartaku Moskva, bude muset Liverpool vyhrát. Druhý zápas skupiny mezi Spartakem Moskva a Basilejí byl odložen na úterý 5.11.

Skupina C je navzdory prognózám poměrně vyrovnaná. Již v úvodu zmíněný Real, který měl být naprostým suverénem a jedním z největších favoritů celé Ligy Mistrů, má po pěti kolech pouhých osm bodů. Ale i to mu už stačí k postupu, zatím třetí AEK Atény se na něj sice mohou bodově dotáhnout, ale ve vzájemných zápasech si lépe vedl Real, při dvou remízách dal venku více gólů než doma dostal. Druhý je i přes nepovedený začátek sezóny AS Řím, který ale stále hledá svého střelce, v pěti utkáních dal pouhé dva góly. K postupu mu stačí v posledním kole doma alespoň remizovat s Aténami. Zatím třetí je právě AEK, které ani v pátém utkání nedokázalo vyhrát, ale ani nebylo poraženo. Včerejší domácí zápas s Genkem skončil 1:1 a AEK prodloužilo svou unikátní sérii – z pěti zápasů Ligy Mistrů má pět bodů za pět remíz.

Skupina H má před posledním kolem o jednu neznámou méně. Boj o postup je sice stále otevřený, první Inter a druhý Ajax mají po osmi bodech a třetí Lyon sedm, na posledním místě už ale určitě zůstane Rosenborg Trondheim, který má body tři. Ve včerejším utkání stadiónu Interu Milán se svému soupeři sice dokázal ve statistice střel na branku vyrovnat, ale díky skvělé efektivitě Interu prohrál 0:3. Ve druhém utkání byl favoritem domácí Lyon, ale na Ajax překvapivě nestačil. I když hrál téměř půl hodiny proti deseti, nedokázal výhody využít a prohrál 0:2. V posledním kole se v přímém souboji o postup utkají Ajax s Interem, Lyon změří v Trondheimu síly s Rosenborgem a musí bodovat.

Poslední kolo první fáze Ligy Mistrů je na programu za 14 dní, ve dnech 12. a 13. listopadu.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele